Jean-Jacques Rousseau - Het maatschappelijk verdrag, of beginselen der staatsinrichting

Volgens Rousseau staan twee facetten centraal bij een goede staatsinrichting: de staat moet ervoor zorgen dat we elkaar niet naar het leven staan en dat alle inwoners hun onafhankelijkheid en vrijheid behouden. Het maatschappelijk verdrag is Rousseaus klassieke en uiterst invloedrijke tekst over deze grondslagen van politiek en recht. Zijn stelling dat alleen het volk het recht heeft zichzelf te besturen, vormde de inspiratiebron voor revolutionaire bewegingen vanaf de achttiende eeuw.

Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) was een Zwitserse filosoof, schrijver en componist. Bij Uitgeverij Boom verschenen ook Vertoog over de ongelijkheid (vijfde druk 2013) en Emile (2012). Deze uitgave van Het maatschappelijk verdrag is een geactualiseerde versie van de vertaling die eerder verscheen in de serie Boom Klassiek.


Het boek het maatschappelijk verdrag, of beginselen der staatsinrichting van Jean-Jacques Rousseau is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jean-Jacques Rousseau boeken - Het maatschappelijk verdrag, of beginselen der staatsinrichting
ISBN 9789461059420
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 15-10-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,90
Bestel

Andere boeken van Jean-Jacques Rousseau