Jasper de Ruiter, Marieke Dijksman - Alle ouderen naar buiten

De natuur als groen medicijn


Het natuuractiviteiten-doeboek voor ouderen om actief naar buiten te gaan. Kipknuffelen, moestuinieren, buiten gymnastieken, bloemen plukken, ouderen vinden het heerlijk om naar buiten te gaan. Maar meer dan een kwart van de ouderen komt niet meer buiten en meer dan de helft van de thuiswonende ouderen komt slechts één keer per week buiten. Het is hoog tijd om die ontwikkeling te stoppen!

Alle ouderen naar buiten! is het natuuractiviteiten-doeboek voor ouderen, zorgprofessionals, mantelzorgers, vrijwilligers en familie van ouderen (met dementie). Dit boek laat je zien hoe eenvoudig en laagdrempelig het kan zijn om ouderen de natuur te laten ervaren.

- Tips voor buitenactiviteiten

- Spelideeën

- Activiteiten om zintuigen te stimuleren

- De lekkerste recepten

- Natuurcreaties voor buiten en binnen

Jasper de Ruiter is bekend als natuurillustrator van onder meer verschillende herkenningskaarten. Als eigenaar van De Speurzoekers stimuleert hij jong en oud de natuur zelf te ontdekken, door spannende opdrachten, leerzame producten en workshops.

Marieke Dijksman is werkzaam bij Vogelbescherming Nederland, onder meer als hoofdredacteur van het kindertijdschrift Vogels Junior. Voor verschillende tijdschriften schrijft ze verhalen over kinderen en natuur. Jasper de Ruiter en Marieke Dijksman maakten eerder samen het succesvolle boek Alle kinderen naar buiten! alleouderennaarbuiten.nl

natuurbeleving, ouderen, mantelzorg, ouderenzorg, zorgverlening, groene dagbesteding, zorgboek, mantelzorgers, zorgverleners, dementie, alzheimer, natuuractiviteiten, zorg voor ouderen, verpleeghuizen


Het boek alle ouderen naar buiten van Jasper de Ruiter, Marieke Dijksman is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jasper de Ruiter, Marieke Dijksman boeken - Alle ouderen naar buiten
ISBN 9789050116701
PAGINA’S 168
VERSCHENEN 26-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER KNNV Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,95
Bestel