Janine Verdonk - De antroposofische orde

Geestverwanten van Rudolf Steiner in Nederland


De antroposofische beweging is ontstaan in de roerige periode rond het jaar 1900, de tijd waarin mensen naarstig op zoek waren naar nieuwe modellen om de sterk veranderde sociale werkelijkheid te begrijpen. De schrijver biedt een verhelderend zicht op de denkbeelden en gebruiken van hedendaagse antroposofische instituten zoals Vrije Scholen en zorginstellingen, en voert ze terug naar moderniserings- en individualiseringsprocessen die zich gedurende de late 19e eeuw in Duitsland in hoog tempo voltrokken. Verwondering over de vraag hoe geestverwanten van Rudolf Steiner heden ten dage religieus individualisme - met hun kenmerkende gerichtheid op het eigen 'zelf' - verbinden met betrokkenheid op de ander, op de eigen gemeenschap en het maatschappelijk engagement dat de antroposofische beweging eveneens typeert, is de rode draad van dit boek.

Dr. Janine Verdonk is cultureel antropoloog en participeerde twintig jaar in de antroposofische beweging, eerst als moeder van kinderen die een Vrije School bezochten en daarna als onderzoeker.


Het boek de antroposofische orde van Janine Verdonk is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 39,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Janine Verdonk boeken - De antroposofische orde
ISBN 9789086597055
VERSCHENEN 21-05-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER VU University Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
39,95
Bestel