Jan Willem Veerman, Gert Kroes, Ronald De Meyer, Jeroen Janssen - Vragenlijsten Gezin & Opvoeding (VG&O) Handleiding VGFO

Vragenlijst gezinsfunctioneren volgens ouders


De Vragenlijst Gezinsfunctioneren volgens Ouders (VGFO) maakt deel uit van de set Vragenlijsten Gezin & Opvoeding (VG&O). Het gaat om vier vragenlijsten die diverse facetten van de opvoedingsomgeving in beeld brengen en zelfstandig kunnen worden afgenomen. Naast de VGFO maken ook de Opvoedingsbelastingvragenlijst (OBVL), de Verkorte Schaal voor Opvoedersgedrag (VSOG) en de Vragenlijst Meegemaakte Gebeurtenissen (VMG) deel uit van de VG&O.

De vragenlijsten zijn ontworpen voor gebruik in instellingen voor jeugdzorg in de brede zin van het woord, dus zowel voor instellingen voor jeugd- en opvoedhulp als voor de instellingen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, justitiële zorg en de zorg voor licht verstandelijk gehandicapten. Ook in de jeugdgezondheidszorg, het maatschappelijk werk, het bijzonder onderwijs en de Centra voor Jeugd en Gezin is de VG&O-set bruikbaar. De lijsten beogen een aanvulling en hulpmiddel te zijn voor diagnostiek en evaluatie. Alle lijsten worden ingevuld door de primaire opvoeder, meestal één van de ouders.

Deze handleiding gaat over het functioneren van het gezin. deze lijst kent 28 vragen die vijf facetten van het gezinsfunctioneren meten zoals ouders die vormgeven: Basiszorg, Opvoeding, Sociale contacten, Jeugdbeleving en Partnerrelatie. Ook is er een score te berekenen voor het Totale gezinsfunctioneren.
ISBN 9789463010757
PAGINA’S 52
VERSCHENEN 07-10-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Eburon

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


23,50

De genoemde prijs is een indicatie.