Jan Willem Stutje - Ferdinand Domela Nieuwenhuis

Een romantische revolutionair


Weinigen spraken in Nederland zo tot de verbeelding als Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919). Tallozen zagen in hem een Verlosser. Waar Domela sprak, stroomden de zalen vol. Onder zijn charismatische leiding groeide de Sociaal-Democratische Bond uit tot een landelijke partij. Maar ook zat hij in de gevangenis wegens majesteitsschennis en stond hij in de top tien van meest gezochte anarchisten.

Deze biografie presenteert Domela Nieuwenhuis als een internationale coryfee zonder wie het socialisme en anarchisme een minder utopisch aanzien had gekregen. Stutje beschrijft ook de tragiek in Domela’s privéleven: hij verloor 3 echtgenotes en vijf kinderen.

Jan Willem Stutje is historicus. Hij is verbonden aan de Universiteit Gent en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Met deze veelgeprezen biografie haalde Stutje de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs.


Het boek ferdinand domela nieuwenhuis van Jan Willem Stutje is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 39,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jan Willem Stutje boeken - Ferdinand Domela Nieuwenhuis
ISBN 9789056155247
PAGINA’S 552
VERSCHENEN 11-06-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Noordboek
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
39,90
Bestel

Andere boeken van Jan Willem Stutje