Jan Vorstenbosch, Marcus Düwell, Paul van Tongeren, Marli Huijer - Vluchtelingen en ethiek

Op 4 november 2016 wijdde de Vereniging van Ethici in Nederland een studiemiddag aan het thema 'Vluchtelingen en ethiek'. Vrij naar Angela Merkel: "Redden we dat? Kunnen ethici een zinnige bijdrage leveren aan het vluchtelingendebat?" Uitgangspunt waren de volgende twee vragen:

1)Wat verklaart de afwezigheid van ethici in het debat over vluchtelingen en kan dat veranderen? En

2)Wat zou de bijdrage van ethici kunnen zijn aan het politieke en maatschappelijke debat over de opvang van vluchtelingen? De bijdragen aan deze studiemiddag van Marcus Düwell, Paul van Tongeren, Marli Huijer, Julien Topal, Jos Philips en Menno Kamminga vormen, ingeleid door Jan Vorstenbosch, het thema van dit nummer van Filosofie & Praktijk.

In zijn "Minima Philosophica: Bouwen aan een seculiere wereld" laat Patrick Delaere zijn gedachten gaan over de vraag of religie een antropologische constante is en wat dit betekent voor eventuele seculiere alternatieven van de kant van de seculiere humanist.

Op 22 november j.l. promoveerde Els van Wijngaarden op het mede dankzij de Commissie-Schnabel en Minister Schippers wel heel actuele thema 'Voltooid Leven'. Aan proefschrift (Ready to give up on life. A study into the lived experiences of older people who consider their lives to be completed and no longer worth living) en handelseditie (Voltooid Leven. Over leven en willen sterven) wijdt Ton Vink een kritische bespreking in zijn reviewartikel "Hoe zo 'voltooid' leven?.

Er volgen twee recensies: Beatrijs Haverkamp bespreekt de dissertatie From Human Nature to Moral Judgments. Reframing Debates about Disability and Enhancement van Caroline Harnacke en Tom Kroon bespreekt De Weg. Wat Chinese filosofen ons over het goede leven leren. De rubriek Signalementen besluit, zoals gebruikelijk, het formele deel van dit nummer van F&P.


Het boek vluchtelingen en ethiek van Jan Vorstenbosch, Marcus Düwell, Paul van Tongeren, Marli Huijer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jan Vorstenbosch, Marcus Düwell, Paul van Tongeren, Marli Huijer boeken - Vluchtelingen en ethiek
ISBN 9789044134124
PAGINA’S 104
VERSCHENEN 11-07-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant - Uitgevers n.v.
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel