Jan Terpstra, Dorian Schaap - Het turbulente politiebestel

Institutionele verandering en continuïteit (1989-2017)


Het politiebestel in Nederland is geen rustig bezit, dat is de afgelopen jaren met de invoering van de Nationale Politie opnieuw gebleken. De turbulentie rond het politiebestel en de wens tot vernieuwing daarvan zijn echter niet van recente datum. Terugkijkend passen de invoering van de Nationale Politie en de problemen die bij de invoering daarvan ontstonden, in een ontwikkeling die al veel langer gaande is. In dit boek wordt ingegaan op de ontwikkelingen in het politiebestel vanaf eind jaren tachtig tot nu en op de vraag hoe dat bestel in verschillende periodes in de praktijk heeft gefunctioneerd.

De auteurs bieden een correctie op de vaak bestaande neiging ontwikkelingen rond het politiebestel vooral te bekijken vanuit de actualiteit. Zij laten zien dat het politiebestel veel meer is dan een organisatieschema. Het vormt een door uiteenlopende spanningen gekenmerkt complex en veranderlijk veld waarin vele partijen met hun diverse belangen en visies elk proberen de politie in de door hen gewenste richting te bewegen.


Het boek het turbulente politiebestel van Jan Terpstra, Dorian Schaap is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jan Terpstra, Dorian Schaap boeken - Het turbulente politiebestel
ISBN 9789462368545
VERSCHENEN 01-05-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Criminologie
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,50
Bestel

Andere boeken van Jan Terpstra, Dorian Schaap