Jan Steyaert, Tineke van den Biggelaar, Johan Peels - De bijziendheid van evidence bases practice

Beroepsinnovatie in de sociale sector


Evidence based practice, wie kan daar tegen zijn?

Toch blijkt evidence based werken in de sociale sector nog niet zo eenvoudig uit te voeren. Het leidt tot polemieken over het ?evidence beest? waarbij niet eenduidig is wat als ?evidence? geldt. Medewerkers op de werkvloer stellen dat er weinig methoden werkelijk aantoonbaar effectief zijn, en onderzoekers morren dat er te weinig gebruik wordt gemaakt van hun wetenschappelijke kennis. Ondertussen staat de kwaliteit van de sociale sector steeds opnieuw ter discussie.

In dit boek beschrijven we de inhoud en relevantie van evidence based pratice, maar ook de bijziendheid van die benadering. Er zijn immers nog veel meer krachten die de dynamiek op de werkvloer van de sociale sector beïnvloeden. De basis waarop gekozen wordt een bepaalde sociale interventie wel of niet te gebruiken omvat veel meer dan alleen wetenschap. Aan de hand van theoretische beschouwingen en biografieën van sociale interventies verruimen we de discussie over beroepsinnovatie.

Hoe goed is de sociale sector in staat om lessen te trekken uit haar eigen geschiedenis? Brengt de canon sociaal werk alleen maar voortgang in beeld, of ook vooruitgang? En kunnen we door inzichten uit praktijk en wetenschap optimaal te gebruiken daadwerkelijk de kwaliteit van de sector verbeteren?


Het boek de bijziendheid van evidence bases practice van Jan Steyaert, Tineke van den Biggelaar, Johan Peels is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,75 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jan Steyaert, Tineke van den Biggelaar, Johan Peels boeken - De bijziendheid van evidence bases practice
ISBN 9789088501456
PAGINA’S 134
VERSCHENEN 24-06-2010
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SWP
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,75
Bestel

Andere boeken van Jan Steyaert, Tineke van den Biggelaar, Johan Peels