Jan Laurens Siesling - Kunst is meer

In de afgelopen eeuw is de kunst als fenomeen in de maatschappij radicaal veranderd. Van een aangename bezigheid voor de intellectuele elite is het deel van de massacultuur geworden. Maar de kunstgeschiedenis, die het publiek enigszins wegwijs zou moeten maken in dit uitdijende labyrinth, is niet van methode veranderd; alleen maar exponentieel gegroeid, in gegevens en interpretatie.

Dit boek pakt de zaak anders aan. Het stelt de bestaansreden van de kunst in de maatschappij centraal. Kunst is sinds (letterlijk) mensenheugenis een reactie op de wezenlijke vragen die de mensheid zich stelt in steeds veranderende omstandigheden. De geschiedenis van de kunst is de geschiedenis van die vragen en mag zo worden gepresenteerd. Zodat de toeschouwer weer het plezier mag beleven zichzelf te herkennen en daarmee een zekere diepgang te ervaren. En te beseffen dat kunst meer is dan een hobby of puur amusement, maar de polsslag van de samenleving, ook in onze tijd.

In dit boek staan geen reproducties, in plaats daarvan namen van belangrijke werken, die gemakkelijk op het internet zijn na te slaan, plus een uitgebreide behulpzame index. Een perfecte gids op reis. Een andere visie op kunst. Kunst is meer.

Jan Laurens Siesling (NL) is kunsthistoricus en schrijver.


Het boek kunst is meer van Jan Laurens Siesling is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jan Laurens Siesling boeken - Kunst is meer
ISBN 9789076417288
VERSCHENEN 17-10-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Libro (Jan De Meester)
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,00
Bestel