Jan Hein Mooren, Dick Kleinlugtenbelt, Thieu Dollevoet - Dialogisch begeleiden, werken met de dialoog

Bij het begrip dialoog denken we aan goede en waardevolle gesprekken. Het schudt een verlangen wakker. Het gaat om betekenisvolle gesprekken, waarin actief naar elkaar geluisterd wordt, begrip voor elkaar ontstaat, openhartig gesproken wordt, je kwetsbaar kunt zijn, verschillende standpunten schuren en onderzocht worden en waar nieuwe inzichten kunnen ontstaan. De dialoog is een specifieke vorm van communiceren die een belofte inhoudt en steeds opnieuw een opgave is.

Dit boek gaat over dialogisch begeleiden vanuit verschillende werkvelden, zoals het moreel beraad, de opleidingspraktijk voor leraren, het organisatieadvieswerk, de filosofische praktijk en de zelfkonfrontatiemethode (ZKM). Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt ingegaan op het werken met en vragen rond de dialoog. Dialogisch begeleiden is in de eerste plaats een praktijkboek. Het is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg, het onderwijs, de dienstverlening en het bedrijfsleven met de dialoog werkt.


Het boek dialogisch begeleiden, werken met de dialoog van Jan Hein Mooren, Dick Kleinlugtenbelt, Thieu Dollevoet is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jan Hein Mooren, Dick Kleinlugtenbelt, Thieu Dollevoet boeken - Dialogisch begeleiden, werken met de dialoog
ISBN 9789077024850
PAGINA’S 128
VERSCHENEN 01-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Graaff
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel

Andere boeken van Jan Hein Mooren, Dick Kleinlugtenbelt, Thieu Dollevoet