Jan H. van Doleweerd - Viva Vox

In viva vox Dei onderzoekt J.H. van Doleweerd de hermeneutische betekenis van de autopistie van de Schrift. De autopistie veronderstelt dat de Bijbel het waard is geloofd of vertrouwd te worden op grond van haar eigen spreken. De schrijver onderzoekt in hoeverre deze eigenschap van betekenis kan zijn voor zending en Schriftuitleg, zonder dat de band met de kerk en haar belijdenissen wordt verwaarloosd en zonder dat de positie van de lezer uit het oog wordt verloren. De aandacht is gericht op drie belangrijke variabelen in het hermeneutisch proces: (1) de Tekst: de Bijbeltekst, (2) de lezer: iedereen die zich zelfstandig de toegang verschaft tot de Bijbel met de bedoeling de tekst te begrijpen en toe te passen op eigen leven of dat van anderen en (3) de context: kader, denkraam of traditie waarin de Schrift wordt ontvangen en uitgelegd. Het onderzoek mondt uit in enkele kerkelijke en missionaire toepassingen.

De schrijver is missioloog en toeruster bij de Zending Gereformeerde Gemeenten en docent godsdienst-, cultuur- en zendingswetenschappen aan de hbo-opleiding van de Cursus Godsdienstonderwijs Gereformeerde Gemeenten te Gouda.Jan H. van Doleweerd boeken - Viva Vox

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789033634321
VERSCHENEN 04-04-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Banier Bv
LEVERING direct te downloaden
14,99
Bestel