Jan Fabre, Joanna De Vos - HET VLOT. KUNST IS (NIET) EENZAAM

Kunst is (niet) eenzaam


Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam gaat, net als de gelijknamige tentoonstelling in Oostende, over de verbeelding van de expeditie en de bestemming van de kunstenaar. Curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos nodigden 73 kunstenaard uit die zich in het panorama van de Noordzee door de metafoor lieten inspireren, of door de twee sleutelwerken van de tentoonstelling: Het vlot van de Medusa (1818) van Théodore Géricault en Kunst is (niet) eenzaam (1986) van Fabre zelf. Meer dan 50 nieuwe creaties waren het resultaat. Het Vlot drukt op grensoverschrijding. Een aantal beeldende kunstenaars bewegen zich ook in de wereld van film, theater en performance.

Unknown

Recensie door Jan Fabre

Kunst is magie. Kunst moet storen en bekoren.

Unknown

Recensie door Joanna De Vos

Het vlot is een denkbeeld van de dubbelzinnige impuls van de kunstenaar om enerzijds stil en afgezonderd te creëren, en zich anderzijds sociaal te engageren voor een ontwapenende en kritische ontmoeting.


Het boek het vlot. kunst is (niet) eenzaam van Jan Fabre, Joanna De Vos is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 45,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jan Fabre, Joanna De Vos boeken - HET VLOT. KUNST IS (NIET) EENZAAM
ISBN 9789401448604
PAGINA’S 336
VERSCHENEN 07-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Lannoo
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
45,00
Bestel

Andere boeken van Jan Fabre, Joanna De Vos