Jan Amos Comenius - Jan Amos Comenius, Engel van de vrede

Angelus pacis


Het traktaat 'Engel van de vrede' was bedoeld als een bijdrage tot het realiseren van de Vrede van Breda (1667), die een eind moest maken aan de tweede Nederlands-Engelse oorlog. Volgens dit vredestraktaat komt van een duurzame vrede niets terecht als landen voorrang geven aan nationalistisch eigenbelang. Vervolgens worden noodzakelijke voorwaarden besproken die een duurzame vrede mogelijk maken.

Jan Amos Comenius (1592-1670) was een uit Tsjechië afkomstige oorlogsvluchteling die in Amsterdam een veilig heenkomen had gevonden. Hij was een filosoof met een internationale reputatie. Als vernieuwer van opvoeding en onderwijs wordt hij een grondlegger van de pedagogiek

genoemd. Zijn oorlogservaringen en wetenschappelijke inzichten resulteerden in een theorie van duurzame vrede. Met deze theorie van opvoeding tot vrede was hij zijn tijd ver vooruit.


Het boek jan amos comenius, engel van de vrede van Jan Amos Comenius is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jan Amos Comenius boeken - Jan Amos Comenius, Engel van de vrede
ISBN 9789463401104
PAGINA’S 96
VERSCHENEN 13-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Damon VOF
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,90
Bestel

Andere boeken van Jan Amos Comenius