Jan A. Boeijenga - In alle vrijheid zoeken naar vrijheid

Een verzameling opstellen van persoonlijke aard


Onze maatschappij wordt gekenmerkt door vrede, vrijheid, voorspoed en vooruitgang. Iedere dag zetten we ons daarvoor in, bekwaam, toegewijd en creatief als we zijn. Nederland mag er zijn en gezien worden. In de laatste jaren zijn in ons land, maar ook in Europa en daarbuiten, echter sterke gevoelens van onvrijheid aan het groeien. Onrusten en ongeregeldheden zijn daarvan zowel oorzaken als gevolgen. Geen wetgeving, geen inspectie, geen politieke partij, geen systeem, geen wetenschap of technologie lijkt de groei daarvan te kunnen tegenhouden. De bezorgdheid daarover groeit. Het gebeurt onder onze ogen, terwijl we ernaar kijken. Het heeft plaats achter onze ogen en het maakt ons angstig.

Ook al is de mens zijn leven lang een afhankelijke zekerheidzoeker, hij is het meest begaafde organisme dat bestaat. Hij heeft de macht en daardoor ook de verantwoordelijkheid zichzelf, zijn kinderen en de wereld te bieden wat nodig is voor de ontplooiing van leven en het voortbestaan daarvan op onze aarde. En een effectief maar kostbaar middel daartoe is vrijheid.

Vrijheid heeft alles te maken met kwaliteit van leven en is voor mensen een zeer kostbaar maar moeilijk grijpbaar 'iets' dat je nergens kunt kopen. En omdat mensen zeer getalenteerd en mentaal vermogend zijn, bedenken ze duizenden manieren om zich toch vrij te kunnen voelen. Manieren die gemakkelijk ten koste gaan van anderen. Is dit ons noodlot? Kunnen we ons hieraan ontworstelen? Is een kunstmatige technologische evolutie van de mensheid een reële optie?

Op dit soort vragen zoekt Jan Boeijenga in deze verfrissende en diep doordachte verhandeling een antwoord.


Het boek in alle vrijheid zoeken naar vrijheid van Jan A. Boeijenga is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jan A. Boeijenga boeken - In alle vrijheid zoeken naar vrijheid
ISBN 9789089545800
PAGINA’S 197
VERSCHENEN 12-11-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Elikser B.V. Uitgeverij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Jan A. Boeijenga

 • Jan A. Boeijenga - 2025
  Jan A. Boeijenga - 2025

  We maken iedere dag duizenden keuzes, bewust en onbewust. In deze toekomstroman wordt een verband gelegd tussen de kwaliteit van die dagelijkse keuzes en de kwaliteit van de toekomst van de democratie waarin we nu leven. Ruben Lemaître, voormalig leraar Frans, voelt zich…

  Lees meer...
  16,50
 • Jan A. Boeijenga - Het Vaderhuis
  Jan A. Boeijenga - Het Vaderhuis

  Thuis staat voor veiligheid en zekerheid, voor jezelf kunnen zijn, voor groei en genieten van het leven en elkaar. De oorlogen in en rondom Syrië hebben een grote stroom van thuisloze mensen veroorzaakt in de richting van Europa. Dit raakt ons in eigen thuisgevoelens, meer dan…

  Lees meer...
  16,50