James Parkinson, Jorrit Hoff - 200 jaar Ziekte van Parkinson

Met de vertaling van 'An essay on the Shaking Palsy'


In 2017 is het precies tweehonderd jaar geleden dat James Parkinson An essay on the Shaking Palsy publiceerde. Daarin beschreef hij als eerste de symptomen van de aandoening die later op initiatief van Jean Martin Charcot, de grondlegger van de moderne neurologie, de ziekte van Parkinson zou gaan heten. Met zijn briljante ziektebeschrijving hoopte James Parkinson medisch onderzoekers zover te krijgen dat ze het fenomeen beter zouden begrijpen en behandelmogelijkheden zouden vinden. Hij is glansrijk geslaagd in die opzet. Daarom is het de hoogste tijd het belangwekkende essay van Parkinson in het Nederlands uit te geven.

Parkinsonneuroloog Jorrit Hoff voorziet deze eerste vertaling van commentaar en breidt de bevindingen van toen uit met de huidige stand van zaken. Zag James Parkinson tweehonderd jaar geleden Shaking Palsy als een pure bewegingsstoornis, nu weten we dat het een neurologische aandoening is waarbij veel niet-motorische symptomen een belangrijke rol spelen.


Het boek 200 jaar ziekte van parkinson van James Parkinson, Jorrit Hoff is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


James Parkinson, Jorrit Hoff boeken - 200 jaar Ziekte van Parkinson
ISBN 9789491549823
VERSCHENEN 13-04-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Poiesz Uitgevers BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,95
Bestel