Jakop Rigter, René Diekstra - Psychologisch Psyche en brein Leerboek

Psychologie voor het vo


De laatste jaren wordt op steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs geëxperimenteerd met het doceren van inzichten afkomstig uit de psychologie. Soms als zelfstandig schoolvak en soms worden inhouden verspreid over al bestaande vakken of leergebieden. Er is een groeiende behoefte om kennis van en inzicht in de psychologie een plek te geven in het voortgezet onderwijs. Dat is begrijpelijk want er zijn veel goede redenen om juist in het vo psychologie als leergebied een plaats te geven. Inzicht in eigen gedrag kan scholieren helpen bij het verdere onderwijs en het versterkt de vaardigheden die scholieren nodig hebben (zoals creatief en kritisch denken en zelfregulering) bij hun verdere ontwikkeling.

Daarom is er nu de methode Psychologisch - Psychologie voor het vo, bestaande uit Psyche en brein, Het sociale brein en Het lerende brein. Elk deel van de methode bestaat uit een leerboek, een werkboek en een docentenhandleiding. De delen zijn zo geschreven dat ze los van elkaar gebruikt kunnen worden. Daarnaast is er ondersteunende informatie - voor zowel docenten als leerlingen - en zijn er oefeningen op de websites bij de 3 delen.

Psychologisch is een methode psychologie voor het voortgezet onderwijs. Het is geschikt voor zowel onderbouw als bovenbouw van HAVO & VWO.

De methode Psychologisch is ontwikkeld door Jakop Rigter en René Diekstra hebben het vak psychologie gegeven op middelbare scholen. Deze methode is mede gebaseerd op de ervaringen die ze daar hebben opgedaan. Jakop Rigter is docent psychologie en psychopathologie. Hij heeft onderwijservaring in zowel hbo, mbo als vo. Daarnaast heeft hij meerdere bestsellers geschreven op het gebied van psychologie en psychopathologie. René Diekstra is emeritus hoogleraar psychologie aan de Roosevelt Academy in Middelburg. Daarnaast was hij lector jeugd en opvoeding aan de Haagse Hogeschool en samensteller van de canon van de opvoeding. Hij is schrijver van veelgelezen populair-wetenschappelijke boeken over psychologie.


Het boek psychologisch psyche en brein leerboek van Jakop Rigter, René Diekstra is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 42,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jakop Rigter, René Diekstra boeken - Psychologisch Psyche en brein Leerboek
ISBN 9789046905128
VERSCHENEN 10-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Coutinho
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
42,95
Bestel

Andere boeken van Jakop Rigter, René Diekstra