Jakob van Wielink, Leo Wilhelm, Denise van Geelen-Merks - Professioneel begeleiden bij verlies

Ieder mens lijdt tijdens zijn leven verlies en we worden er bijna bijna elke dag mee in aanraking gebracht: verlies door scheiden, overlijden, dementie, ontslag, ongewenste kinderloosheid... Maar ook verlies van (t)huis, van land, van idealen. Sociaal werkers krijgen veelvuldig te maken met cliënten die een verlies hebben geleden. Dit boek helpt studenten om deze mensen te begeleiden bij hun zoektocht naar een passend antwoord op verlies, zodat er ruimte komt voor rouw en betekenisgeving.

In Professioneel begeleiden bij verlies komen theorie, reflectie en praktijk bij elkaar:

* Kennis: theorieën over en benaderingen van verlies en rouw

* Reflectie: de eigen verliesgeschiedenis onder ogen komen om effectief te kunnen begeleiden

* Vaardigheden: kennis en reflectie omzetten in oefenen en experimenteren

In elk hoofdstuk staat een andere casus centraal. Elk thema wordt theoretisch onderbouwd: wetenschappelijk en toch toegankelijk. Daarnaast staan in elk hoofdstuk uitgeschreven dialogen, reflectievragen voor persoonlijke ontwikkeling en oefeningen voor in de praktijk.

* Fundament van dit boek is de 'transitiecirkel' (met de thema's contact maken, hechten, intimiteit delen, afscheid nemen, rouwen, en betekenis geven)

* Verlies en rouw gekoppeld aan hechtingsgeschiedenis en zoektocht naar betekenis

* Veel aandacht voor verlies op het werk: ontslag, overplaatsing, pensionering

Op de website bij dit boek, www.professioneelbegeleidenbijverlies.nl is extra materiaal beschikbaar: filmfragmenten, aanvullende artikelen, presentaties en kaarten met modellen die studenten kunnen gebruiken bij het begeleiden.

Iedereen die een ander nabij wil zijn bij verlies.

* Hbo-studenten: maatschappelijk werk en dienstverlening, sociaal pedagogische hulpverlening, toegepaste psychologie en verpleegkunde

* Professionals die in hun werk met cliënten te maken krijgen met verlies

Jakob van Wielink is opleider, begeleider en (executive) coach. Leo Wilhelm is leidinggevende en coach. Denise van Geelen-Merks is (organisatie)psycholoog, begeleider en coach. Vanuit hun verschillende achtergronden begeleiden zij individuen, (echt)paren, teams en hun leiders rondom de thema's van de transitiecirkel.


Het boek professioneel begeleiden bij verlies van Jakob van Wielink, Leo Wilhelm, Denise van Geelen-Merks is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 39,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jakob van Wielink, Leo Wilhelm, Denise van Geelen-Merks boeken - Professioneel begeleiden bij verlies
ISBN 9789089539885
PAGINA’S 280
VERSCHENEN 26-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
39,50
Bestel

Andere boeken van Jakob van Wielink, Leo Wilhelm, Denise van Geelen-Merks