Jacques Derrida, Anne Dufourmantelle - Gastvrijheid

Men is de vreemdeling natuurlijk gastvrijheid verschuldigd, maar net als ieder ander recht blijft de gastvrijheid voorwaardelijk


Over gastvrijheid behandelt het vraagstuk van de onbekende: hoe kun je openstaan voor iemand die vanuit het vreemde op ons toekomt? Derrida en Dufourmantelle gaan in deze tekst uit van een radicaal concept van gastvrijheid. In de act van echte gastvrijheid staan wij compleet open voor de onbekende. Wij schakelen alles wat wij het onze noemen uit om de onbekende recht te doen in zijn vreemd-zijn. Deze absolute gastvrijheid is echter onmogelijk, omdat wij geen afstand kunnen doen van wie wij zijn en van de traditie waarin we staan. Toch hebben we dit absolute idee nodig om u¨berhaupt over gastvrijheid te kunnen nadenken. Deze vertaling van Rokus Hofstede verscheen eerder in de reeks Boom Essay (1998) en is door de huidige vluchtelingenstromen weer bijzonder actueel geworden.

Jacques Derrida (1930-2004) was een van de meest spraakmakende en omstreden filosofen van zijn generatie. Derrida is de grondlegger van de deconstructie. Bij SUN verscheen eerder van zijn hand Sporen (2006). Anne Dufourmantelle (1964) is psychoanalyticus en filosoof.


Het boek gastvrijheid van Jacques Derrida, Anne Dufourmantelle is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,95 excl. verzendkosten.


Jacques Derrida, Anne Dufourmantelle boeken - Gastvrijheid
ISBN 9789058755636
PAGINA’S 136
VERSCHENEN 04-11-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,95
Bestel

Andere boeken van Jacques Derrida, Anne Dufourmantelle