Jacob Nathan de Leeuwe - Het geschenk van Jacob hoofdstuk 4 en 5 Tractaat Zegenspreuken

Babylonische Talmoed vertaald en toegelicht


A4-formaat. Gebonden met leeslint. Dit deel bevat hoofdstuk 4 en 5 van 'Tractaat Zegenspreuken' van de Talmoed, en handelt met name over de zegenspreuken die in het leven van alledag gezegd worden. Ook de commentaren van de grote joodse geleerde Rasji zijn vertaald en opgenomen.

De Babylonische Talmoed is na de Hebreeuwse Bijbel (Tenach) het belangrijkste boek binnen het jodendom. Het hart van de Talmoed is de Misjna-tekst, de zogenoemde mondelinge Tora, die volgens de traditie door God zelf aan Mozes is onderwezen en die in de rest van de Talmoed wordt besproken en becommentarieerd. De Talmoed vormt zo de uitleg van de schriftelijke Tora en bevat discussies, voorschriften, anekdotes, legenden en interpretaties van tradities.

De definitieve tekst van de Babylonische Talmoed werd rond het jaar 500 afgesloten.

Het is door de studie van deze tekst dat de joodse geest en het joodse leven werd gevormd. Voor het eerst nu is de Talmoed op toegankelijke en nauwgezette wijze in het Nederlands vertaald, verklaard en toegelicht.

Jacob de Leeuwe, (1950) is arts en groot kenner van de joodse traditie. Hij is de schrijver van de serie Sefer Mattenat Jaäkov (Het geschenk van Jacob), waarin dit deel verschijnt. Door zijn ouders werd hij in de joodse traditie opgevoed en leerde Talmoed met de toenmalige Opperrabbijn van Amsterdam A. Ralbag. De Leeuwe heeft talloze voorgangersfuncties binnen de joodse gemeenschap in Nederland vervuld en geeft cursussen voor beginners en gevorderden.


Het boek het geschenk van jacob hoofdstuk 4 en 5 tractaat zegenspreuken van Jacob Nathan de Leeuwe is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 39,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jacob Nathan de Leeuwe boeken - Het geschenk van Jacob hoofdstuk 4 en 5 Tractaat Zegenspreuken
ISBN 9789490708061
PAGINA’S 360
VERSCHENEN 08-09-2010
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Skandalon Uitgeverij B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
39,50
Bestel

Andere boeken van Jacob Nathan de Leeuwe