Jack Cox - Vlindereconomie

Van groei naar ontwikkeling


De vragen die ondernemer en financieel expert Jack Cox (1969) zicht stelt in Vlindereconomie: Hoe houdbaar is ons financiële systeem en is ons economisch handelen te vergelijken met het gedrag van een rups die eet en eet zoveel hij kan? Onze Nederlandse levensstijl zorgt ervoor dat we inmiddels al 3ënhalve planeet nodig hebben om te voorzien in onze levensbehoeftes. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat we onze aarde op een gezonde en verantwoorde wijze overdragen aan de volgende generatie?

Het antwoord vond Cox in de natuur en in de wijsheid van volkeren die leven volgens de oer-wetten van die natuur. Hij vond het ook in de Afrikaanse filosofie van Ubuntu, die stelt dat ieder mens alleen bestaat door anderen.

De analyses van een aantal spraakmakende economen, historici en mensen uit de politiek vormden voor Cox de basis van de uitgangspunten voor zijn Vlindereconomie.

Zoals een rups transformeert naar een vlinder, zo zal onze economische denkwijze moeten verschuiven van groei naar ontwikkeling.


Het boek vlindereconomie van Jack Cox is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jack Cox boeken - Vlindereconomie
ISBN 9789083009117
PAGINA’S 184
VERSCHENEN 31-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER econsenso
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,95
Bestel

Andere boeken van Jack Cox