Jaap de Jonge - Kijk mij eens!

100 portretten van homomannen in beeld en tekst


Kijk mij eens! 100 portretten van homomannen in beeld en tekst, voorwoord van Boris Dittrich.

Verkrijgbaar met twee verschillende kleuren omslag: blauw/paars en groen. Nederlandstalig.

Hoe is het gesteld met de sociale emancipatie van homoseksuele mannen in Nederland?

Jaap de Jonge ging met 100 homomannen in gesprek over hun gedrevenheid, hun beroep en hun kijk op het leven en fotografeerde ze in hun eigen woonomgeving. Al deze mannen hebben er onder gunstige of minder gunstige omstandigheden voor gekozen om openlijk als homoseksueel een plaats in de maatschappij te verwerven.

De 100 portretten laten enerzijds zien dat we in Nederland heel erg bevoorrecht zijn om te kunnen zijn wie we zijn, maar anderzijds ook dat dat nog lang niet altijd vanzelfsprekend is.

Met dit boek hoopt Jaap de Jonge een bijdrage te kunnen leveren aan de sociale acceptatie van homoseksuelen. Bovendien is het boek een steun in de rug voor alle mannen die overal ter wereld, om welke reden dan ook hun zichtbaarheid als homoseksueel nog moeten bevechten.

Boris Dittrich over Kijk mij eens!: 'Ik zie het koffietafelboek Kijk mij eens! als een eerbetoon aan alles wat we in Nederland de afgelopen vijftig jaar bereikt hebben. En als een bron van inspiratie voor al diegenen die de stap naar volledige zelfacceptatie nog moeten zetten.'


Het boek kijk mij eens! van Jaap de Jonge is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 36,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jaap de Jonge boeken - Kijk mij eens!
ISBN 9789077957240
PAGINA’S 216
VERSCHENEN 24-09-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Studio Van Stralen
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
36,00
Bestel