J.M. Lam, A. Rottenberg, M.A.R. Sinke, E.Y. Tigchelaar, N. Kop - Integraal werken loont

Onderzoek naar de veiligheidsstrategie B3W bij woninginbraken


Hoewel het aantal woninginbraken inmiddels al enige jaren afneemt, blijft de maatschappelijke impact groot. Slachtoffers worden geraakt in de omgeving die zij als het veiligst beschouwen: hun eigen woning. Vanwege de impact op de slachtoffers worden woninginbraken aangemerkt als high impact crimes. Het is dus niet verwonderlijk dat de overheid er alles aan gelegen is om deze vorm van criminaliteit terug te dringen. Een wapen in deze strijd is B3W.

B3W is een veiligheidsstrategie die het beste van probleemgericht werken, informatiegestuurde politie en burgerparticipatie in zich verenigt. Dit onderzoeksrapport beschrijft hoe B3W in de politie-eenheden Noord-Holland, Zeeland-West-Brabant en Den Haag wordt toegepast om woningbraken aan te pakken en welke factoren hierop van invloed zijn. Uit het onderzoek blijkt dat een goede probleemanalyse, sturen op basis van relevante informatie, integraal werken en de aanwezigheid van regievoerders bepalende factoren zijn voor de effectiviteit van deze veiligheidsstrategie.


Het boek integraal werken loont van J.M. Lam, A. Rottenberg, M.A.R. Sinke, E.Y. Tigchelaar, N. Kop is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


J.M. Lam, A. Rottenberg, M.A.R. Sinke, E.Y. Tigchelaar, N. Kop boeken - Integraal werken loont
ISBN 9789462367821
VERSCHENEN 14-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Criminologie
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,00
Bestel

Andere boeken van J.M. Lam, A. Rottenberg, M.A.R. Sinke, E.Y. Tigchelaar, N. Kop