J. Kornfield - Mediteren voor beginners

Eenvoudige meditatietechnieken voor de westerse mens


MEDITEREN VOOR BEGINNERS

Dit is hèt boek voor iedereen die wel eens overwogen heeft om te gaan mediteren, maar niet wist waar te beginnen. De bekende Amerikaanse meditatieleraar en bestseller-schrijver Jack Kornfield laat zien hoe je met een eenvoudige dagelijkse oefening kunt beginnen - en dat ook vol kunt houden. Hij beschrijft de aloude boeddhistische meditatietechniek genaamd 'vipassana', een beproefde methode om de geest rustig te maken. Hierbij proberen we onze geest in het hier-en-nu te brengen door middel van het richten van de aandacht op de ademhaling en op onze gedachten.

Het boek bevat de essentiële richtlijnen en oefeningen zoals die ook op een intensieve meditatiecursus voor beginners onderwezen worden. Bij elke oefening wordt stap voor stap beschreven hoe die uitgevoerd kan worden.

Het effect van deze oefeningen is overduidelijk; we ontdekken de betekenis van 'ontwaken ', waardoor de basis wordt gelegd voor een leven met meer diepgang.

Met zes geleide meditaties op de CD

Op de CD staan zes korte geleide meditaties van Jack Kornfield, waarmee het nog gemakkelijker wordt om te leren hoe we tot rust en inzicht kunnen komen in ons bijna elke dag leven. Deze meditaties kunnen steeds opnieuw gebruikt worden om geleidelijk aan een dagelijkse meditatiepraktijk op te bouwen.

De oorspronkelijke teksten van Jack Kornfield werden voor de CD-opname vertaald en ingesproken door de bekende yogaleraar Dick de Ruiter.

Jack Kornfield schreef talrijke boeken over boeddhisme, meditatie en levensbeschouwing, en toont ons in dit boek de boeddhistische weg naar meer spiritualiteit in ons leven, met humor, begrip en compassie.


Het boek mediteren voor beginners van J. Kornfield is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


J. Kornfield boeken - Mediteren voor beginners
ISBN 9789076771939
PAGINA’S 96
VERSCHENEN 11-05-2007
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Panta Rhei
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel

Andere boeken van J. Kornfield