J.H.G. van den Broek - Commentaar & Context Omgevingsbesluit

In 2021 treedt de Omgevingswet in werking. De wet gaat over de fysieke leefomgeving en activiteiten die gevolgen kunnen hebben voor die leefomgeving. De Wet ruimtelijke ordening, de Wabo, de Waterwet en de Wet natuurbescherming vervallen.

Het Omgevingsbesluit bevat procedureregels over omgevingsplan, omgevingsverordening, waterschapsverordening, programma’s, projectbesluit, meldingen, maatwerkvoorschriften en omgevingsvergunningen. Ook is hierin te lezen welk bestuursorgaan bevoegd gezag is voor het verlenen van een omgevingsvergunning en welk bestuursorgaan advies mag geven of advies met instemming.

Het Omgevingsbesluit kent verder regels over de gedoogplichtbeschikking, milieueffectrapportage, handhaving, uitvoering, elektronisch verkeer en omgevingsdocumenten.

Overheden, bedrijven, adviseurs, advocaten, wetenschappers en studenten kunnen zich met deze uitgave voorbereiden op de nieuwe wet. Elk artikel is voorzien van een parlementaire toelichting, zodat meteen duidelijk is wat de wetgever heeft bedoeld.


Het boek commentaar & context omgevingsbesluit van J.H.G. van den Broek is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 59,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


J.H.G. van den Broek boeken - Commentaar & Context Omgevingsbesluit
ISBN 9789462906150
VERSCHENEN 28-06-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Juridische uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
59,00
Bestel

Andere boeken van J.H.G. van den Broek