J. Dijkstra, S. Cantore - Zien door yoga

Zien door Yoga is het klassieke werk over de yoga. Beter bekend is het onder de naam 'Yoga-Sutra', de yoga-spreuken van Pata jali. Het boek bevat 195 aforismen, waarin zin en doel van de yoga worden uitgelegd. Hoewel ze circa 2000 jaar oud zijn, schetsen de aforismen een beeld van de werkelijkheid dat vandaag nog sprankelend en actueel is. Ze verwoorden inzichten waaruit blijkt dat de schrijver psychische en mentale mechanismen glashelder kon analyseren en ook bekend was met de veelvuldige gelaagdheid van lichaam en geest. Zien door yoga betekent afdalen in de diepste lagen van het innerlijk, kennismaken met vlijmscherpe technieken van zelfanalyse, leren toepassen van beproefde technieken van zelftherapie.

Zien door Yoga is de enige Nederlandse vertaling rechtstreeks uit het Sanskriet. Het is de vertalers bovendien gelukt de literaire vorm van het werk - de bondigheid, kristallen helderheid en logische structuur - ook in de Nederlandse tekst tot uitdrukking te brengen zonder ingewikkelde of onbegrijpelijke termen te hoeven gebruiken. Dit laatste geldt ook voor de begeleidende verantwoording van de vertaling en het uitvoerige commentaar.

Van Jogchum Dijkstra verscheen eerder bij De Toorts het veelgeprezen Hatha Yoga Werkboek. Salvatore Cantore heeft bij De Toorts de kaartspelen De magische verbinding/Het orakel en SQN Managing Tools gepubliceerd.


Het boek zien door yoga van J. Dijkstra, S. Cantore is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 28,80 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


J. Dijkstra, S. Cantore boeken - Zien door yoga
ISBN 9789060202999
PAGINA’S 221
VERSCHENEN 23-11-2006
DRUK 7e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij, De Toorts B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
28,80
Bestel

Andere boeken van J. Dijkstra, S. Cantore