J. de Groot, Nol de Jong, A. Markus - Missionair is mogelijk

Een praktische handreiking voor missionair gemeente zijn


Meer dan ooit zijn kerkelijke gemeenten zich vandaag de dag bewust van hun missionaire opdracht. Ze willen niet meer alleen gemeente zijn voor zichzelf, met als hoogste doel dat ze het met elkaar goed hebben. Gemeenteleden willen wat ze hebben delen met anderen - met de wijk waarin de kerk staat, met het dorp waarin ze wonen of met de stad waar de gemeente gevestigd is. Veel kerkenraden en evangelisatiecommissies worstelen echter met de praktische uitvoering van deze opdracht.

Voor deze gemeenten schreven 3 ervaren missionair werkers een praktische handreiking voor het opzetten van missionair werk. Zij willen hiermee mensen helpen vanuit de eigen gemeente evangelisatiewerk op te zetten en/of uit te bouwen.

Het boek begint met een heldere visie op missionair werk. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de geografische focus (present zijn in de wijk of het dorp) en de netwerkfocus (richten op de mensen om je heen).

Na de visie komt het aan op doelmatig beleid. De auteurs reiken hiervoor handvatten aan en werken deze uit naar concrete activiteiten en werkvormen, die samen een missionair traject vormen. Daarnaast besteden ze ook aandacht aan zogenaamde randvoorwaarden als: vrijwilligersbeleid, toerusting, visieoverdracht, groei, kwaliteit en differentiatie. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk over het missionair werk in en van de toekomast.

Ing. Jurjen de Groot is als missionair toeruster in dienst van de Gereformeerde Zendingsbond werkzaam in Kenia. Daarvoor was hij als missionair werker verbonden aan Perron '61, het missionair project van de hervormde gemeente Ichthuskerk-Oost te Zoetermeer.

Drs. Niels de Jong is missionair werker in dienst van de hervormde gemeente te Gouda, verbonden aan de St. Janskerk.

Dr. Arjan Markus werkt als missionair predikant in de Protestantse wijkgemeente Jacobikerk te Utrecht. Hij is in dienst van de IZB.


Het boek missionair is mogelijk van J. de Groot, Nol de Jong, A. Markus is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


J. de Groot, Nol de Jong, A. Markus boeken - Missionair is mogelijk
ISBN 9789023921431
PAGINA’S 132
VERSCHENEN 20-06-2007
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boekencentrum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,99
Bestel