J.C.G.M. Galle, M.J. Giltjes, M.E. de Ruijter-Nobel - Code Pensioenfondsen

Rapportage, diversiteit en toekomst


De Nederlandse pensioensector kreeg onlangs een vernieuwde sectorale gedragscode. Ook bestaat vanuit de sector en politiek veel aandacht voor de gewenste diversiteit binnen de pensioenbesturen. Daarbij wordt ondertussen de rapportage gemonitord over de in boekjaar 2017 nog geldende gedragscode door de specifiek daartoe opgerichte commissie. Rapportage, diversiteit en de toekomst met betrekking tot de Code Pensioenfondsen zijn de 3 thema’s binnen dit boek.

Dit boek geeft het onderzoek weer naar de mate van (en toelichting op de) naleving van de Code Pensioenfondsen over het boekjaar 2017. De nieuwe onderzoeksresultaten zijn daarbijvergeleken met de resultaten van het eerder uitgevoerde onderzoek naar de naleving over boekjaar 2016. Geconcludeerd wordt dat de Code Pensioenfondsen relatief goed wordt nageleefd.Verbetering ten opzichte van 2016 is zichtbaar. Echter, wanneer een norm multi-interpretabel was of onduidelijk was wat precies wel/niet/waar gerapporteerd moet worden, was dit direct zichtbaar in de resultaten. Gelukkigerwijs verdwijnt een deel van deze onduidelijkheden in de meer bondige en heldere Code 2018 waarmee in dit onderzoek een vergelijking wordt gemaakt.

De Code Pensioenfondsen blijft door de wettelijke verankering, jaarlijkse monitoring,verdere guidance en aandacht vanuit de pensioensector een document dat blijft leven en dit boek draagt daaraan bij.


Het boek code pensioenfondsen van J.C.G.M. Galle, M.J. Giltjes, M.E. de Ruijter-Nobel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 48,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


J.C.G.M. Galle, M.J. Giltjes, M.E. de Ruijter-Nobel boeken - Code Pensioenfondsen
ISBN 9789462906570
VERSCHENEN 31-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Juridische uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
48,00
Bestel