J.C.G. Lely, D.J.F. van den Heuvel-Wellens - Psychosociale zorg voor vluchtelingen en asielzoekers

Een handleiding


"Psychosociale hulpverlening aan vluchtelingen en asielzoekers omvat vele facetten. De beschreven methodiek gaat uit van een algemeen kader van hulpverlening. De verbijzondering komt voort uit de specifieke context van het vluchtelingenbestaan, dat gekenmerkt wordt door een cumulatie van problemen. De eigen kracht en competentie van zowel hulpvrager als hulpverlener vormen schakels binnen de hulpverleningsrelatie. De methodiek dient als handvat om de competentie te vergroten. Hierbij wordt een brug geslagen tussen theorie en praktisch handelen. Het boek bevat oefeningen, werkmateriaal en vragen voor zelfreflectie.

Beide auteurs zijn werkzaam op De Vonk. Jeannette Lely is psychotherapeut en Diny van den Heuvel-Wellens is als psychosociaal therapeut betrokken bij methodiekontwikkeling. Beiden hebben ervaring als docent bij opleidingen binnen de gezondheidszorg. De Vonk is de afdeling van Centrum ?45 voor de behandeling van vluchtelingen en asielzoekers. Centrum ?45 is het landelijke centrum voor de behandeling van oorlogsgetroffenen en vervolgden en voor onderzoek en onderwijs op het gebied van de psychotraumatologie. "


Het boek psychosociale zorg voor vluchtelingen en asielzoekers van J.C.G. Lely, D.J.F. van den Heuvel-Wellens is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,25 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


J.C.G. Lely, D.J.F. van den Heuvel-Wellens boeken - Psychosociale zorg voor vluchtelingen en asielzoekers
ISBN 9789023238317
PAGINA’S 164
VERSCHENEN 26-08-2002
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Koninklijke Van Gorcum b.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,25
Bestel