J.A. Weststrate - Het huwelijk een paradijsbloem

Een paradijsbloem / samen nadenken over het huwelijksformulier


Het eerste huwelijk is door de Heere Zelf gesloten in het paradijs. Het wordt dan ook met recht een ‘paradijsbloem’ genoemd. Door onze val is deze bloem echter geknakt. Daarom begint het Huwelijksformulier met de woorden: ‘Overmits den gehuwden gewoonlijk velerhande tegenspoed en kruis vanwege de zonde overkomt.’ Echter de Heere belooft de gehuwden ook dat zij verzekerd mogen zijn van de gewisse hulpe Gods in hun kruis.

Deze twee zaken klinken door in dit gehele boek, waarin het Huwelijksformulier regel voor regel wordt overdacht. Duidelijk blijkt dat het formulier is gegrond op Gods Woord. Het is bovendien voluit reformatorisch. De eer van God staat voorop!

Het huwelijksformulier is behandeld tijdens gemeenteavonden. Omdat bleek dat de overdenking ervan niet alleen waardevol is als voorbereiding op het huwelijk, maar ook tot troost en bemoediging voor reeds (jarenlang) gehuwden, is besloten tot een uitgave. Aan ieder hoofdstuk zijn een aantal vragen toegevoegd die aanzetten tot het samen bespreken van dit waardevolle formulier.


Het boek het huwelijk een paradijsbloem van J.A. Weststrate is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


J.A. Weststrate boeken - Het huwelijk een paradijsbloem
ISBN 9789402902747
PAGINA’S 300
VERSCHENEN 21-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Banier Bv, Uitgeverij De
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van J.A. Weststrate