Ivo De Leeuw, Pierre Lefèbvre, Raoul Rottiers - Het epos van diabetes type 1 in België

Dit boek vertelt de hele geschiedenis van de diabetis type 1. In 2017 bestaan de twee Belgische Diabetesverenigingen 75 jaar. Zij ontstonden in het midden van de tweede wereldoorlog. Enkele artsen en ouders van kinderen met type 1 diabetes wilden de aanvoer van de levensnoodzakelijke insuline en voldoende voeding garanderen. Na de oorlog verplaatste de activiteit zich naar het optimaal behandelen van diabetes als de beste preventie voor complicaties en het oplossen van medico-sociale problemen. Nu steunen zij alle initiatieven om potentiële diabetici op te sporen en de ziekte te voorkomen. Voor erkende patiënten wordt het gebruik van de mini artificiële pancreas aangeraden en de transplantatie van nieuwe ßcellen gestimuleerd.

Over de auteurs

Pierre Lefèbvre, Raoul Rottiers en Ivo De Leeuw zijn emeriti hoogleraren endocrinologie-diabetologie die vanaf de jaren 60 de hele evolutie van de aanpak van diabetes actief hebben meegemaakt, de internationale verworvenheden in eigen land hebben verspreid en de eigen research in binnen- en buitenland hebben vertaald naar toepasbare realiteit. Alle 3 zijn zij erevoorzitter van hun respectieve diabetesverenigingen.


Het boek het epos van diabetes type 1 in belgië van Ivo De Leeuw, Pierre Lefèbvre, Raoul Rottiers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ivo De Leeuw, Pierre Lefèbvre, Raoul Rottiers boeken - Het epos van diabetes type 1 in België
ISBN 9789044135251
PAGINA’S 169
VERSCHENEN 21-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant - Uitgevers n.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,90
Bestel

Andere boeken van Ivo De Leeuw, Pierre Lefèbvre, Raoul Rottiers