Iny Driessen - Met de glimlach

Leven met Elisabeth van de drie-eenheid


We leven in een wereld van oppervlakkigheid, materiële overdaad en onverschilligheid waar je haast lusteloos van wordt. Een medicijn daartegen is bewust geloven: weten dat je ten diepste bemind wordt, hoe klein je ook bent, geeft draagkracht aan je leven. Mogen geloven dat God er altijd voor je is, ook als je je door iedereen verlaten voelt, houdt je overeind. Maar hoe kom je tot zo'n geloof?

Elisabeth van de Drie-eenheid is een karmelietes uit de 19de eeuw die al op 26-jarige leeftijd stierf. Toch ontdekte zij in de wereld en in de Karmel haar eigen weg om God en zijn overgrote liefde tot de kern van haar bestaan te maken.

Dit boek wil Elisabeth je gids laten zijn om een innerlijk leven te ontdekken waar elke dag anders door wordt gekleurd: met de glimlach!

Zoek geen grote theorieën of de hele spiritualiteit van Elisabeth in dit boek. Het is de neerslag van de zoektocht van de schrijver, een vrouw uit deze eeuw die door ziekte haar krachten voelt afnemen, maar meer en meer verlangt naar Gods aanwezigheid en te rade gaat bij een jongere maar wijzere zus.

Iny Driessen (1961-2015) was gehuwd met Jan Goyvaerts. Ze leefden in verbondenheid met de Karmel van Vilvoorde. Iny schreef jeugd- en kinderboeken en boeken voer geloof en gebed, waarvan een tiental samen met kardinaal Danneels. De manier waarop ze Elisabeths teksten benadert is doordrongen van haar concrete leven van elke dag.


Het boek met de glimlach van Iny Driessen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Iny Driessen boeken - Met de glimlach
ISBN 9789076671901
PAGINA’S 188
VERSCHENEN 12-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Carmelitana Vzw
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,00
Bestel

Andere boeken van Iny Driessen