Boeken over informatief & professioneel

 • David van Reybrouck boeken
  E-book
  David van Reybrouck - Congo

  Er is aan het begin van de eenentwintigste eeuw nauwelijks een roeriger natie dan Congo, het reusachtige land in het hart van Afrika, dat barst van de grondstoffen die onontbeerlijk zijn in onze moderne tijd én van de gruwelijke conflicten. Hoe kon de… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Joost Houtman, Philip Roose boeken
  E-book
  Joost Houtman, Philip Roose - Bella figura

  Waarom zijn de Italianen zo bijgelovig? Waarom blijven volwassen mannen tot voorbij hun 30e bij hun mamma wonen? Waarom zijn de Italianen allergisch aan alles wat de staat dicteert? Waarom is er niets mis met een politicus die elf keer van partij verandert? En… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Deborah Cadbury boeken
  E-book
  Deborah Cadbury - Koningin Victoria als huwelijksmakelaar

  In de late negentiende eeuw had koningin Victoria meer dan dertig levende kleinkinderen. Om de macht in Europa te behouden en te versterken, hoopte ze hen in dynastieke huwelijken te kunnen manoeuvreren. Ze mikte daarbij op de internationale royalty. Maar… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Ivo van de Wijdeven boeken
  E-book
  Ivo van de Wijdeven - De spoken van Visegrád

  De onbekende geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije De vier Centraal-Europese landen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije zijn verenigd in de Visegrád-groep, een naam die verwijst naar een conferentie uit de 14e eeuw. Na de val van het… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • Barbara Ehrenreich boeken
  E-book
  Barbara Ehrenreich - Oud genoeg om dood te gaan

  Ieder mens ontdekt een keer dat het leven eindig is. Sommigen beseffen het als kind al, anderen pas wanneer de eerste grijze haren zich aandienen. Vaak proberen we dat besef zo snel mogelijk weer te verdringen, of we gaan ons verzetten, met zalfjes, pilletjes… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Egbert van de Schootbrugge boeken
  E-book
  Egbert van de Schootbrugge - De Tweede Wereldoorlog en het verzet

  In ‘De Tweede Wereldoorlog en het verzet’ geeft Egbert van de Schootbrugge een overzicht in woord en beeld van het verzet in Nederland. Na de bevrijding ontstond al snel het beeld dat de Nederlandse bevolking zich in de Tweede Wereldoorlog op grote schaal… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Brecht Deseure boeken
  E-book
  Brecht Deseure - Onhoudbaar verleden

  De weergave van het verleden is nooit neutraal. Zeker tijdens periodes van ingrijpende maatschappelijke veranderingen krijgt het verleden een omstreden politiek potentieel. Nooit was dit meer het geval in België dan rond 1800, tijdens de turbulente… (E-book)

  Lees meer...
  41,00
 • Hendrik Callewier boeken
  E-book
  Hendrik Callewier - De papen van Brugge

  Het 15de-eeuwse Brugge was een middeleeuwse grootstad. In deze metropool floreerden luxenijverheden, internationale handel en maakte het Bourgondische hof grote sier. Brugge telde in deze periode enkele honderden geestelijken: kanunniken en pastoors, maar ook… (E-book)

  Lees meer...
  41,00
 • Matthias Meirlaen boeken
  E-book
  Matthias Meirlaen - Revoluties in de klas

  Verrassend portret van de politieke debatten en didactische praktijk in het eerste geschiedenisonderwijs. Tussen 1750 en 1850 vormden de Zuidelijke Nederlanden het toneel van verschillende politieke omwentelingen. De Oostenrijkse, Franse revolutionaire,… (E-book)

  Lees meer...
  37,00
 • Ignace Bossuyt boeken
  E-book
  Ignace Bossuyt - De dood in cantates van J.S. Bach

  Bachs cantates over doodsangst en doodsverlangen. In Bachs leven en werk is de dood alomtegenwoordig. De Duitse theoloog en reformator Maarten Luther predikte dat de gelovige in het uur van de dood, hoe pijnlijk ook, zeker kon zijn van de verlossing. De… (E-book)

  Lees meer...
  19,00
 • Freek Van de Velde, Hans Smessaert, Frank van Eynde, Sara Verbrugge boeken
  E-book
  Freek Van de Velde, Hans Smessaert, Frank van Eynde, Sara Verbrugge - Patroon en argument

  Over patronen in taal en visies met verrassende argumenten in de Nederlandse taalkunde. Naar aanleiding van het emeritaat van de Leuvense hoogleraren William Van Belle en Joop van der Horst hebben niet minder dan 80 collega's uit binnen- en buitenland samen 53… (E-book)

  Lees meer...
  59,50
 • Idesbald Goddeeris boeken
  E-book
  Idesbald Goddeeris - Het wiel van Ashoka

  België en India hebben op het eerste gezicht weinig gemeen. Toch hebben beide landen elkaars paden regelmatig gekruist. Het Zuid-Aziatische subcontinent trok eeuwenlang handelaars, missionarissen en avonturiers uit onze regio's aan. Maar India fascineerde ook… (E-book)

  Lees meer...
  22,00
 • Geert Vanpaemel boeken
  E-book
  Geert Vanpaemel - Wetenschap als roeping

  Van katholieke propaganda en maatschappelijk belang tot wetenschappelijk onderzoek. Horen de natuurwetenschappen thuis aan een universiteit? Van bij haar oprichting in 1817 heeft de Leuvense faculteit voor wetenschappen moeten strijden om haar bestaan te… (E-book)

  Lees meer...
  19,00
 • Ignace Bossuyt boeken
  E-book
  Ignace Bossuyt - J.S. Bach. De h-Moll-Messe

  De fascinerende geschiedenis van Bachs muzikaal testament. Enkele maanden vóór zijn overlijden in 1750 voltooide Johan Sebastian Bach zijn muzikaal testament: de h-Moll-Messe. Hij creëerde hiermee een bewonderenswaardige synthese van de hele geschiedenis… (E-book)

  Lees meer...
  19,00
 • Gust De Preter boeken
  E-book
  Gust De Preter - Over koningen, kruisvaarders en jihadi’s

  Een unieke blik op de kruistochten naar het Midden-Oosten. Het Midden-Oosten is vandaag een kruitvat, een strijdtoneel van grootmachten, een slagveld van religieus radicalisme. Tijdens de kruistochten in de twaalfde eeuw was het vaak niet anders. Om tot… (E-book)

  Lees meer...
  19,00
 • Liesbet Nys boeken
  E-book
  Liesbet Nys - Van mensen en muizen

  50 jaar onderwijs en onderzoek aan de Faculteit Geneeskunde. In 1963 werd de medische faculteit van de toen nog unitaire Leuvense universiteit gesplitst. Franstaligen en Nederlandstaligen volgden vanaf dan hun eigen koers. Aanvankelijk deelden zij nog de… (E-book)

  Lees meer...
  44,00
 • Jan Christiaens boeken
  E-book
  Jan Christiaens - Ravel ontrafeld

  Portret van een veelzijdig componist. 'De meester van de klinkende maskers', zo karakteriseerde de muziekfilosoof Theodor Adorno ooit Maurice Ravel. Als geen ander kan Ravel feilloos een muzikaal karakter oproepen, waarachter hij zich vervolgens behaaglijk… (E-book)

  Lees meer...
  15,00
 • Ignace Bossuyt boeken
  E-book
  Ignace Bossuyt - De oratoria van Alessandro Scarlatti (1660–1725)

  Eerste monografie in het Nederlands over Alessandro Scarlatti. Alessandro Scarlatti (1660-1725) was op het vlak van de vocale muziek een van de productiefste en veelzijdigste componisten van zijn tijd. Ten onrechte staat hij nog steeds in de schaduw van zijn… (E-book)

  Lees meer...
  15,00
 • Jeroen Cornilly boeken
  E-book
  Jeroen Cornilly - Architect en ambtenaar

  Het ambt van provinciaal architect in de 19e-eeuwse Belgische architectuur. De provinciaal architecten wisten met hun ontwerpen voor plattelandskerken, pastorieën, lagere scholen en andere openbare gebouwen sterk hun stempel op de 19e-eeuwse Belgische… (E-book)

  Lees meer...
  41,00
 • Rainer Maria Rilke boeken
  E-book
  Rainer Maria Rilke - De sonnetten aan Orpheus

  Literaire geannoteerde vertaling van Rilkes meesterwerk. Rainer Maria Rilke (1875-1926) geldt als een van de grootste Duitstalige dichters. Na lange omzwervingen trok hij zich terug in het Zwitserse Château de Muzot. In februari 1922 schreef hij daar in amper… (E-book)

  Lees meer...
  19,00
 • Rainer Maria Rilke boeken
  E-book
  Rainer Maria Rilke - De sonnetten aan Orpheus

  Literaire geannoteerde vertaling van Rilkes meesterwerk. Rainer Maria Rilke (1875-1926) geldt als een van de grootste Duitstalige dichters. Na lange omzwervingen trok hij zich terug in het Zwitserse Château de Muzot. In februari 1922 schreef hij daar in amper… (E-book)

  Lees meer...
  19,00
 • Lyvia Diser boeken
  E-book
  Lyvia Diser - Wetenschap op de proef

  Verborgen allianties tussen staat en wetenschap in België. Het laboratorium met zijn glanzende proefbuizen en steriele witte jassen geniet vandaag een onbetwiste autoriteit als bron van kennis. Universiteiten waren de eersten om het laboratorium als site van… (E-book)

  Lees meer...
  44,00
 • Freek Van de Velde boeken
  E-book
  Freek Van de Velde - De nominale constituent

  De nominale constituent is een onderbelicht domein van de syntaxis, zeker in de historische taalkunde. Dat is niet terecht, want over de syntactische bouw ervan is men het lang niet eens, en de veranderingen die zich in de loop van de geschiedenis hebben… (E-book)

  Lees meer...
  26,00
 • Vincent Viaene, David van Reybrouck, Bambi Ceuppens boeken
  E-book
  Vincent Viaene, David van Reybrouck, Bambi Ceuppens - Congo in België

  België schiep Congo, maar schiep Congo ook België? In hoeverre werd het 20ste-eeuwse België voor een stuk gevormd door zijn kolonie? Die vraag stelde de toonaangevende Congolese historicus Isidore Ndaywel enige jaren geleden. Deze interdisciplinaire bundel… (E-book)

  Lees meer...
  22,00
 • Fabian Van Samang boeken
  E-book
  Fabian Van Samang - Doodgewone woorden

  De uitroeiing van de Europese joden is het symbool geworden van de moderne, gebureaucratiseerde massamoord. Als geen ander historisch thema heeft de judeocide ons gedwongen om na te denken over de vraag welke factoren aan de grondslag liggen van dit soort… (E-book)

  Lees meer...
  44,50