Boeken over taal en cultuur

 • Wim van der Loo boeken
  Wim van der Loo - About language, words, sentences and signs

  The ability to think lies decided in myself, because I think: what I think lies decided in myself;The ability to think in myself is given, because I think: what I think is given;The ability to read lies decided in myself, because I read: what I read lies… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Mart van Duijn boeken
  Mart van Duijn - Bijdragen tot de Geschiedenis van de Nederlandse Boekhandel. Nieuwe Reeks Delftse Bijbel

  De Delftse Bijbel van 1477 is het eerste boek dat werd gedrukt in de Nederlandse taal. Dit gebeurde tegen de achtergrond van belangrijke historische ontwikkelingen: de uitvinding van de boekdrukkunst, de groei van de steden als centra van kennis en cultuur en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Paul Claes boeken
  Paul Claes - Gouden vertaalregels

  Alle vertalers die vandaag de dag aan de slag gaan, moeten het wiel opnieuw uitvinden. Er bestaat namelijk geen Nederlands handboek met praktische vertaalwenken. Daarom verzamelt de gerenommeerde vertaler en vertaaldocent Paul Claes hier de gouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jan Hanlo, Willem K. Coumans boeken
  Jan Hanlo, Willem K. Coumans - Eikenhout en zinkviooltjes Jan Hanlo's brieven aan Willem K. Coumans.

  Jan Hanlo (1912-1969) was niet alleen een unieke dichter en prozaïst, die vijftig jaar na zijn dood nog steeds nieuwe lezers weet te winnen en wiens Verzamelde gedichten nog geregeld herdrukt worden, maar ook een groot en fervent brievenschrijver. Toen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Paul Gillaerts, Priscilla Heynderickx boeken
  Paul Gillaerts, Priscilla Heynderickx - De knikkers van het spel

  Schrijven is een ambacht. Dit handboek geeft niet alleen een overzicht van de belangrijkste schrijfadviezen, maar groepeert die rond een bepaald probleem van spelling, woordgebruik, zinsbouw of stijl. De adviezen worden met concrete voorbeelden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Rob Barnhoorn boeken
  Rob Barnhoorn - Maanlicht op het laar 1

  In het eerste boek van de tweedelige reeks 'Taal en wereld van de Bommelsaga' staat Toonders taalvirtuositeit centraal en kijken we ook naar zijn denkwereld. Met name naar de invloeden uit de mythologie, psychologie, wetenschap, magie, fantasy, filosofie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jaap Tielbeke boeken
  Jaap Tielbeke - 18 klassiekers om het heden te begrijpen

  Waarom stond 'It can't happen here' van Sinclair Lewis, een roman uit 1935, na de verkiezing van Donald Trump plots weer volop in de schijnwerpers? Is het toeval dat Margaret Atwoods 'Handmaid's Tale' ruim dertig jaar na publicatie opnieuw in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lilian Stolk boeken
  Lilian Stolk - Het zonder woorden-boek

  *Bomvol weetjes die onmisbaar zijn in ons sociale verkeer* We denken er vaak niet over na, maar er komt nauwelijks meer een appje of bericht voorbij waar ze níét in staan: emoji. Een fascinerend fenomeen, want emoji zijn meer dan alleen lollige, boze of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Taaleidoscoop

  Taal zit in ons bloed, in de lucht, in alles wat je doet en denkt. Taal is wat ons mens maakt, het verwoordt ons. In veel opzichten zou, in plaats van homo sapiens, een betere benaming voor de mens zijn: homo narrator. De verhalende mens. Wat ons kenmerkt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Voer voor alfabeten

  Taal vind je overal, in alle soorten en maten. In een sollicitatiebrief, op een pak rijst, bij het afrekenen aan de kassa, op spandoeken, in een openingsspeech, op de achterkant van een boek... Taal lijkt zo vanzelfsprekend dat je bijna zou vergeten dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Dirk Van Hulle boeken
  Dirk Van Hulle - Wetenschappelijk onderzoek in de taal- en letterkunde

  In dit boek slaan taal- en letterkundigen de handen in elkaar om te laten zien wat wetenschappelijk onderzoek in deze vakgebieden kan inhouden.Wie taal- en letterkunde studeert, heeft gekozen voor een wetenschappelijke opleiding en het is dan ook belangrijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Andrea Marcolongo boeken
  Andrea Marcolongo - De geniale taal

  Andrea Marcolongo is een vrouw van dertig die haar hart verloren heeft aan het Grieks van Homeros, van Plato, van Sofokles, van Herodotos, en al die andere dichters, toneelschrijvers en denkers die de culturele, filosofische en politieke basis voor onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rob Barnhoorn boeken
  Rob Barnhoorn - Toonder vertaald 2

  Toonder vertaald is het tweede boek in de serie 'Taal en wereld van de Bommelsaga'. Hierin komen een aantal Bommelverhalen aan bod die vertaald en als boek gepubliceerd zijn in het Duits, Fries, Gronings, Twents, Latijn en Spaans. Duidelijk wordt wat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Allard Steenbergen, Erwin K. de Vries boeken
  Allard Steenbergen, Erwin K. de Vries - Boekhandel Godert Walter

  Naamgever Godert Walter werd slechts 33 jaar oud. Op 17 september 1944 werd hij thuis door de SD opgezocht en doodgeschoten wegens het verkopen van illegale boeken in zijn jonge boekhandel. Het betrof onder meer boeken van de Bezige Bij, illegaal gedrukt door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Gustaaf C. Cornelis boeken
  Gustaaf C. Cornelis - Academisch schrijven tijdens de hogere opleiding

  Het maakt niet uit welke opleiding je aan een hogeschool of universiteit volgt, binnen de kortste keren zal je aan het schrijven gaan. De opdracht die je zal krijgen, is niet te vergelijken met een schrijftaak zoals je die in het secundair onderwijs kreeg. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • W.J.M. Gerver boeken
  W.J.M. Gerver - Het getal

  Ordening is een eerste vereiste in het menselijk denken om inzicht te krijgen in de chaos waaruit alle bestaan lijkt opgebouwd. Dankzij ordening worden in de perceptie van de werkelijkheid vaste patronen herkend die met zekere begrippen overeenkomen. Vaste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Japke-D. Bouma boeken
  Japke-D. Bouma - Ga lekker zelf in je kracht staan

  Flexwerken, punten op de horizon, brainstormen en centraal stellen. De innovatieve kwaliteitsslagen vliegen ons om de oren op kantoor, maar worden we daar nou beter van, vraagt Japke-d. Bouma zich af. Is het nou wel zo goed om te durven dromen? Werken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Jan Herman boeken
  Jan Herman - Ontluikende letteren

  Ontluikende letteren belicht de literatuur in de verschillende Europese volkstalen van Homeros tot Goethe. Op een tijdspad dat loopt van de 8e eeuw voor Christus tot en met de 18e eeuw na Christus wordt bekeken in welke omstandigheden literatuur tot stand… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Willy Martin, Marcel Thelen boeken
  Willy Martin, Marcel Thelen - Vaktaal, Van achterhand tot zwavelgeel elfenbankje

  Wat hebben golfers met juristen gemeen? En wetenschappers met zeilers? En waarom tref je muziekliefhebbers aan in de buurt van liefhebbers van paardendressuur? Dit boek geeft op deze en tal van andere vragen een antwoord. Het maakt de alomtegenwoordigheid en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Paul Verhuyck boeken
  Paul Verhuyck - Minuten middeleeuwen

  Wist u dat Reynaert en de Graal zijn ontstaan in Gent? En dat in Valenciennes de Franse literatuur van de middeleeuwen is begonnen en geëindigd? Dat een zwijn drie keer per dag eet, een mens twee keer, en een engel slechts één keer? Wist u waarom de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ton den Boon boeken
  Ton den Boon - De taal der liefde

  Liefde en seks - er is in onze taal geen ander onderwerp waar zó veel woorden en uitdrukkingen over gaan. In De taal der liefde verzamelde Ton den Boon meer dan 2600 woorden over seks en erotiek, verlucht met 30 kaderteksten en 'vurrukkullukke' citaten van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Vellah Bogle, Inger Hollebeek boeken
  Vellah Bogle, Inger Hollebeek - Taalvoutjes - het jubileumboek

  Al vijf jaar de voutste! Taalvoutjes-oprichters Vellah Bogle en Inger Hollebeek: "Taalvoutjes bestaat 5 jaar, en dat vieren we met Taalvoutjes - het jubileumboek. In dit boek blikken we terug op 5 jaar Taalvoutjes met onze favoriete gouweouwes en trakteren we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Lidewijde Paris boeken
  Lidewijde Paris - Hoe lees ik?

  Basisboek voor lezers met uitleg over literaire trucs en tactieken Het hele jaar door Lees!workshops door het land in boekwinkels, bibliotheken, scholen en op festivals Romans zijn vaak meer dan alleen een verhaal. Er wordt met structuur gespeeld, met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ton den Boon boeken
  Ton den Boon - Dat gaat ‘m niet worden

  Dat gaat 'm niet worden, 101 trends uit de taalcolumns van Trouw Beter lees je dit even! Onze taal is voortdurend in beweging. Zo kan kunst tegenwoordig 'heel erg over iets gaan', is het vrije woord vaak een beeld en kijken we massaal naar slow televisie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jan Herman boeken
  Jan Herman - Ontluikende letteren

  Ontluikende letteren belicht de literatuur in de verschillende Europese volkstalen van Homeros tot Goethe. Op een tijdspad dat loopt van de 8e eeuw voor Christus tot en met de 18e eeuw na Christus wordt bekeken in welke omstandigheden literatuur tot stand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50