Boeken over taal en cultuur

 • Gert De Sutter, Isabelle Delaere boeken
  Gert De Sutter, Isabelle Delaere - In balans

  In balans. Een inleiding tot vertaal- en tolkwetenschap biedt in 18 hoofdstukken een actueel, wetenschappelijk, Nederlandstalig overzicht van de belangrijkste inzichten uit de vertaal- en tolkwetenschap. De eerste vijf hoofdstukken schetsen de verschillende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • De Boekenwereld 35.2

  Dit nummer staat in het teken van de historische cartografie, die deze zomer een hoogtij beleeft in de vorm van een internationaal congres, verschillende publicaties en een tentoon-stelling in het Koninklijk Paleis te Amsterdam. Alom prachtige kaarten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sarah van Camp boeken
  Sarah van Camp - NIHONGO 1

  Nihongo is gericht op het ontwikkelen van taalvaardigheid in het Japans, vooralin functie van reizen naar Japan of werken met Japanners. In recente jaren ishet toerisme vanuit België en Nederland naar Japan exponentieel gestegen.Een goed moment dus om Japans… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Winibert Segers, Gijs-Walt van Egdom boeken
  Winibert Segers, Gijs-Walt van Egdom - Leren vertalen

  Leren vertalen is het eerste vertaaldidactische handboek dat een taaloverstijgend kader voor het vertaalonderwijs biedt. Via een online platform heeft de lezer toegang tot visuele ondersteuning bij dit kader. De lemmata in Leren vertalen vormen een aanzet tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Taaleidoscoop

  Taal zit in ons bloed, in de lucht, in alles wat je doet en denkt. Taal is wat ons mens maakt, het verwoordt ons. In veel opzichten zou, in plaats van homo sapiens, een betere benaming voor de mens zijn: homo narrator. De verhalende mens. Wat ons kenmerkt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Voer voor alfabeten

  Taal vind je overal, in alle soorten en maten. In een sollicitatiebrief, op een pak rijst, bij het afrekenen aan de kassa, op spandoeken, in een openingsspeech, op de achterkant van een boek... Taal lijkt zo vanzelfsprekend dat je bijna zou vergeten dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Nicola Gardini boeken
  Nicola Gardini - Leve het Latijn

  Een strenge en heldere denker als Lucretius analyseerde de materie in de wereld in het Latijn. De dichter Propertius vertelde met een duizelingwekkende diversiteit in registers over de liefde en het sentiment. Julius Caesar toonde briljant aan hoe de taal kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ingrid Tieken-Boon van Ostade boeken
  Ingrid Tieken-Boon van Ostade - Haagse Talen

  Den Haag, multiculturele en meertalige stad bij uitstek, vormt een uitdaging voor taalkundigen. Maar hoeveel talen er worden gesproken, is niet bekend. Ingrid Tieken-Boon van Ostade probeert daar achter te komen door de sprekers op te zoeken en ze te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Joey Brown boeken
  Joey Brown - Schrijven naar bewustzijn

  Wie ben jij écht? Waarom ben je hier? Wat is jouw levensmissie? Schrijven kan je helpen om een antwoord te vinden op deze vragen. Schrijven naar bewustzijn neemt de lezer mee op een schrijfreis naar binnen, boven en buiten, met als bestemming: bewustzijn. Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • W.J.M. Gerver boeken
  W.J.M. Gerver - Het getal

  Ordening is een eerste vereiste in het menselijk denken om inzicht te krijgen in de chaos waaruit alle bestaan lijkt opgebouwd. Dankzij ordening worden in de perceptie van de werkelijkheid vaste patronen herkend die met zekere begrippen overeenkomen. Vaste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Babette Wagenvoort, Lokien de Bie boeken
  Babette Wagenvoort, Lokien de Bie - Een avond bij de vrouwenvereniging

  Bestaan ze nog, de klassieke, veelal op religieuze grondslag gestoelde ‘plattelandsvrouwenverenigingen’, die decennialang een bloeiend bestaan hebben geleid in verzuild Nederland?Bestaan ze nog, de klassieke, veelal op religieuze grondslag gestoelde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Johan Huizinga boeken
  Johan Huizinga - Homo ludens

  Facsimile heruitgave naar de druk uit 1938. In Homo ludens verhaalt historicus Johan Huizinga van de spelende mens. Kern van Huizinga's betoog: spel ligt in het leven besloten en is een noodzakelijkheid voor het scheppen van cultuur; spel structureert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Johan Huizinga boeken
  Johan Huizinga - Nederland’s geestesmerk

  Facsimile heruitgave naar de druk uit 1946. In Nederland's geestesmerk beschouwt historicus Johan Huizinga de Nederlandse identiteit; Huizinga kenschetst haar als vooral burgerlijk. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • De Boekenwereld

  De Boekenwereld 35/1 staat in het teken van de Nieuwe Kunst ofwel Art Nouveau. De prachtige vormgeving van boeken uit die periode komt aan de orde in de tentoonstelling De bijzondere band, die van 22 maart tot en met 23 juni te zien is in Museum Meermanno |… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Japke-D. Bouma boeken
  Japke-D. Bouma - Ga lekker zelf in je kracht staan

  Flexwerken, punten op de horizon, centraal stellen, scrummen en agile werken: we worden elke dag overspoeld door kantoorclichés op ons werk. Maar worden we daar nou beter van, vraagt Japke-d. Bouma zich af. Is het nou wel zo goed om 'lean' te zijn of om te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jan Herman boeken
  Jan Herman - Ontluikende letteren 2 (paperback)

  In Ontluikende Letteren II is Jan Herman opnieuw de gids voor een wandeling doorheen het Europese literaire landschap. Ditmaal loodst hij de lezer doorheen de literatuur van de moderne en de postmoderne tijd. In vier hoofdstukken van elk een halve eeuw vertelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Bob Jongschaap boeken
  Bob Jongschaap - Martinus Nijhoff N.V. (1853-2002)

  Toen de firma Nijhoff in januari 1953 zijn honderdjarig bestaan vierde, schreef A.L. So?temann in het Nieuwsblad voor de Boekhandel dat hij hoopte ‘dat er binnen niet al te lange tijd een volledige, gedocumenteerde geschiedenis zal komen van de meest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Suzanne Weusten boeken
  Suzanne Weusten - Mentale uitglijders

  De meeste mensen denken dat ze goed beargumenteerde beslissingen nemen. Ze hebben immers een genuanceerd beeld van de werkelijkheid. Maar in de dagelijkse praktijk valt dat tegen. Ons brein is lui en kiest meestal voor de weg die de minste energie kost.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Liesbet Nys boeken
  Liesbet Nys - De kracht van wetenschap

  Eerste publicatie over de geschiedenis van de Dienst Onderzoekscoördinatie en het onderzoeksbeleid aan de KU LeuvenIn 2016 vierde de Dienst Onderzoekscoördinatie van de Leuvense universiteit zijn dertigste verjaardag. De geschiedenis van deze door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Leeuwarden-Fryslân 2018

  Kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, lachen, kippenvel, bonzend hart, tranen. Wie zijn zintuigen wilde scherpen, hoefde Fryslân niet uit in 2018 ¬– het jaar dat Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa was. Leeuwarden-Fryslân 2018 – een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Hans de Bruijn boeken
  Hans de Bruijn - Handboek Framing

  In ‘Handboek framing’ laat Hans de Bruijn aan de hand van 25 thema’s zien hoe we een spel met de taal kunnen spelen om een debat, publiek, op het werk of aan tafel thuis, naar onze hand te zetten. Hij toont met praktische voorbeelden aan hoe ingenieus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • H. J. E. van Beuningen, H van Asperen, A. M. Koldeweij, H. W. J. Piron boeken
  H. J. E. van Beuningen, H van Asperen, A. M. Koldeweij, H. W. J. Piron - Heilig en Profaan 4

  In het boek Heilig en Profaan 4 worden ca. 800 nieuwe vondsten en veel niet eerder gepubliceerde insignes en ampullen getoond. Foutieve of niet geduide insignes worden geïdentificeerd. Insignes en ampullen zijn stuk voor stuk op ware grootte afgebeeld, in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Jan Herman boeken
  Jan Herman - Ontluikende letteren deel II

  In Ontluikende Letteren II is Jan Herman opnieuw de gids voor een wandeling doorheen het Europese literaire landschap. Ditmaal loodst hij de lezer doorheen de literatuur van de moderne en de postmoderne tijd. In vier hoofdstukken van elk een halve eeuw vertelt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Jaap de Jong, Olga van Marion, Adriaan Rademaker boeken
  Jaap de Jong, Olga van Marion, Adriaan Rademaker - Vertrouw mij!

  Van de retorica van Aristoteles tot de lessen van Oprah, van climategate tot vox pop, van Odysseus tot Baudet. Motorbendes, boerkadragers, tattoobezitters, maar ook politici, kunstenaars, journalisten= We maken ons allemaal zorgen over hoe we door anderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Ann Boel boeken
  Ann Boel - Van mythische Heksenbal tot betoverende Kerstbal

  Antieke mondgeblazen, gespiegelde ballen werken op de verbeelding van elkeen. Ze schitteren dat het een lieve lust is en hun kleuren zijn betoverend. De enen zien er magische ballen in, de anderen betoverende kerstballen. Vaak worden ze “heksenballen”… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95