Boeken over taal en cultuur

 • Ann Boel boeken
  Ann Boel - Van mythische Heksenbal tot betoverende Kerstbal

  Antieke mondgeblazen, gespiegelde ballen werken op de verbeelding van elkeen. Ze schitteren dat het een lieve lust is en hun kleuren zijn betoverend. De enen zien er magische ballen in, de anderen betoverende kerstballen. Vaak worden ze “heksenballen”… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Johan Huizinga boeken
  Johan Huizinga - Homo ludens

  Facsimile heruitgave naar de druk uit 1938. In Homo ludens verhaalt historicus Johan Huizinga van de spelende mens. Kern van Huizinga's betoog: spel ligt in het leven besloten en is een noodzakelijkheid voor het scheppen van cultuur; spel structureert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Johan Huizinga boeken
  Johan Huizinga - Nederland’s geestesmerk

  Facsimile heruitgave naar de druk uit 1946. In Nederland's geestesmerk beschouwt historicus Johan Huizinga de Nederlandse identiteit; Huizinga kenschetst haar als vooral burgerlijk. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Taaleidoscoop

  Taal zit in ons bloed, in de lucht, in alles wat je doet en denkt. Taal is wat ons mens maakt, het verwoordt ons. In veel opzichten zou, in plaats van homo sapiens, een betere benaming voor de mens zijn: homo narrator. De verhalende mens. Wat ons kenmerkt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Voer voor alfabeten

  Taal vind je overal, in alle soorten en maten. In een sollicitatiebrief, op een pak rijst, bij het afrekenen aan de kassa, op spandoeken, in een openingsspeech, op de achterkant van een boek... Taal lijkt zo vanzelfsprekend dat je bijna zou vergeten dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Bob Jongschaap boeken
  Bob Jongschaap - Martinus Nijhoff N.V. (1853-2002)

  Toen de firma Nijhoff in januari 1953 zijn honderdjarig bestaan vierde, schreef A.L. So?temann in het Nieuwsblad voor de Boekhandel dat hij hoopte ‘dat er binnen niet al te lange tijd een volledige, gedocumenteerde geschiedenis zal komen van de meest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • W.J.M. Gerver boeken
  W.J.M. Gerver - Het getal

  Ordening is een eerste vereiste in het menselijk denken om inzicht te krijgen in de chaos waaruit alle bestaan lijkt opgebouwd. Dankzij ordening worden in de perceptie van de werkelijkheid vaste patronen herkend die met zekere begrippen overeenkomen. Vaste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • De Boekenwereld

  De Boekenwereld 35/1 staat in het teken van de Nieuwe Kunst ofwel Art Nouveau. De prachtige vormgeving van boeken uit die periode komt aan de orde in de tentoonstelling De bijzondere band, die van 22 maart tot en met 23 juni te zien is in Museum Meermanno |… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Babette Wagenvoort, Lokien de Bie boeken
  Babette Wagenvoort, Lokien de Bie - Een avond bij de vrouwenvereniging

  Bestaan ze nog, de klassieke, veelal op religieuze grondslag gestoelde ‘plattelandsvrouwenverenigingen’, die decennialang een bloeiend bestaan hebben geleid in verzuild Nederland?Bestaan ze nog, de klassieke, veelal op religieuze grondslag gestoelde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Japke-D. Bouma boeken
  Japke-D. Bouma - Ga lekker zelf in je kracht staan

  Flexwerken, punten op de horizon, centraal stellen, scrummen en agile werken: we worden elke dag overspoeld door kantoorclichés op ons werk. Maar worden we daar nou beter van, vraagt Japke-d. Bouma zich af. Is het nou wel zo goed om 'lean' te zijn of om te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jan Herman boeken
  Jan Herman - Ontluikende letteren 2 (paperback)

  In Ontluikende Letteren II is Jan Herman opnieuw de gids voor een wandeling doorheen het Europese literaire landschap. Ditmaal loodst hij de lezer doorheen de literatuur van de moderne en de postmoderne tijd. In vier hoofdstukken van elk een halve eeuw vertelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Hans de Bruijn boeken
  Hans de Bruijn - Handboek Framing

  In ‘Handboek framing’ laat Hans de Bruijn aan de hand van 25 thema’s zien hoe we een spel met de taal kunnen spelen om een debat, publiek, op het werk of aan tafel thuis, naar onze hand te zetten. Hij toont met praktische voorbeelden aan hoe ingenieus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Jan Herman boeken
  Jan Herman - Ontluikende letteren deel II

  In Ontluikende Letteren II is Jan Herman opnieuw de gids voor een wandeling doorheen het Europese literaire landschap. Ditmaal loodst hij de lezer doorheen de literatuur van de moderne en de postmoderne tijd. In vier hoofdstukken van elk een halve eeuw vertelt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Nico Laan boeken
  Nico Laan - Medemakers

  Alle kunst is het resultaat van een sociaal proces, en hetzelfde geldt voor de opvattingen erover en de omgang ermee. Om meer inzicht in dat proces te krijgen worden vier fasen bestudeerd: de productie van kunst en het op de markt brengen ervan, de kritische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Suzanne Weusten boeken
  Suzanne Weusten - Mentale uitglijders

  De meeste mensen denken dat ze goed beargumenteerde beslissingen nemen. Ze hebben immers een genuanceerd beeld van de werkelijkheid. Maar in de dagelijkse praktijk valt dat tegen. Ons brein is lui en kiest meestal voor de weg die de minste energie kost.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Leeuwarden-Fryslân 2018

  Kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, lachen, kippenvel, bonzend hart, tranen. Wie zijn zintuigen wilde scherpen, hoefde Fryslân niet uit in 2018 ¬– het jaar dat Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa was. Leeuwarden-Fryslân 2018 – een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Liesbet Nys boeken
  Liesbet Nys - De kracht van wetenschap

  Eerste publicatie over de geschiedenis van de Dienst Onderzoekscoördinatie en het onderzoeksbeleid aan de KU LeuvenIn 2016 vierde de Dienst Onderzoekscoördinatie van de Leuvense universiteit zijn dertigste verjaardag. De geschiedenis van deze door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • H. J. E. van Beuningen, H van Asperen, A. M. Koldeweij, H. W. J. Piron boeken
  H. J. E. van Beuningen, H van Asperen, A. M. Koldeweij, H. W. J. Piron - Heilig en Profaan 4

  In het boek Heilig en Profaan 4 worden ca. 800 nieuwe vondsten en veel niet eerder gepubliceerde insignes en ampullen getoond. Foutieve of niet geduide insignes worden geïdentificeerd. Insignes en ampullen zijn stuk voor stuk op ware grootte afgebeeld, in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Keyser Jeroen De boeken
  Keyser Jeroen De - Latijnse morfologie

  Latijnse morfologie bevat een volledige bespreking van de verbuigingen en vervoegingen van het klassieke Latijn. Ook alle uitzonderingen en bijzonderheden die in de courante schoolgrammatica’s onvermeld blijven, komen aan bod. Bijzondere aandacht wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jaap de Jong, Olga van Marion, Adriaan Rademaker boeken
  Jaap de Jong, Olga van Marion, Adriaan Rademaker - Vertrouw mij!

  Van de retorica van Aristoteles tot de lessen van Oprah, van climategate tot vox pop, van Odysseus tot Baudet. Motorbendes, boerkadragers, tattoobezitters, maar ook politici, kunstenaars, journalisten= We maken ons allemaal zorgen over hoe we door anderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Johanneke Bosman boeken
  Johanneke Bosman - Op bezoek bij Sint Nicolaas

  Johanneke Bosman Op bezoek bij Sint Nicolaas, een reisgids Reis met deze gids langs fysieke plaatsen maar vooral langs het le gendarische leven van Sint Nicolaas en de daaruit voortgekomen tradities en feesten. Het boek is niet bedoeld om een standpunt in te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Vivien Waszink boeken
  Vivien Waszink - Kids, koffietjes, comfortzone

  Qualitytime met de kids op papadag. Koffietje doen met de collegaatjes. Chillen op een fissa met je matties. Feedback over de schutting gooien. Hun irriteren zich aan die meisje. Krijg je jeuk van deze zinnen? Dat kan kloppen, want onnodig Engels,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Heidi Salaets, Katalin Balogh, Dirk Rombouts boeken
  Heidi Salaets, Katalin Balogh, Dirk Rombouts - Gerechtstolken

  Aan welke eisen moeten gerechtstolken voldoen? Wat kun je van hen verwachten? Wat niet?In onze geglobaliseerde en multiculturele maatschappij worden we regelmatig geconfronteerd met mensen die onze taal niet spreken. Wat als die mensen in aanraking komen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Kristien Hemmerechts boeken
  Kristien Hemmerechts - Vrouwen die schrijven leven gevaarlijk

  'Vrouwen die schrijven leven gevaarlijk' is een iconografie van schrijvende vrouwen, met portretten van vooraanstaande en karaktervolle schrijfsters van de Middeleeuwen tot nu. Hildegard von Bingen, Jane Austen, Colette, Virginia Woolf: vrouwen die verkozen te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Marc van Oostendorp boeken
  Marc van Oostendorp - U als scheldwoord

  SCHERPE OBSERVATIES OVER TAALVERNIEUWINGEN De Nederlandse taal verandert voortdurend. Nieuwe woorden komen, oude uitdrukkingen gaan; er is altijd wel wat aan de hand. Marc van Oostendorp staat iedere morgen op om vol verbazing te zien wat er nu weer bijgekomen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99