Boeken over taal en cultuur

 • Wim van der Loo boeken
  Wim van der Loo - About language, words, sentences and signs

  The ability to think lies decided in myself, because I think: what I think lies decided in myself;The ability to think in myself is given, because I think: what I think is given;The ability to read lies decided in myself, because I read: what I read lies… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Heidi Aalbrecht, Pyter Wagenaar boeken
  Heidi Aalbrecht, Pyter Wagenaar - Van Dale Voornamenboek

  Elke naam heeft een eigen verhaal We hebben allemaal een voornaam, maar welke geschiedenis gaat er eigenlijk schuil achter onze namen? Wat betekent een voornaam precies, waar komt deze oorspronkelijk vandaan en hoe of wanneer is een bepaalde naam in de mode… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Fieke Van der Gucht, Mathilde Jansen, Johan De Caluwe, Nicoline van der Sijs boeken
  Fieke Van der Gucht, Mathilde Jansen, Johan De Caluwe, Nicoline van der Sijs - Atlas van de Nederlandse taal

  Taal boeit heel veel mensen. Kijk maar naar het succes van de jaarlijkse zoektocht naar het 'woord van het jaar'. Maar boeken over taal zijn vaak technisch, richten zich op één specifiek aspect en zijn meestal nogal saai. Daar maakt deze Atlas van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Fieke Van der Gucht, Marten van der Meulen, Willem Van Beylen, Robbe Verlinde boeken
  Fieke Van der Gucht, Marten van der Meulen, Willem Van Beylen, Robbe Verlinde - Het groot Vlaams vloekboek

  Vloeken en scheldwoorden: je gebruikt ze of je vervloekt ze. Fascinerend zijn ze hoe dan ook. Vloeken zijn grappig, vreemd of pikant. En ze geven inzicht in de samenleving, in onze geschiedenis, en in de werking van ons taalbrein. Het Groot Vlaams Vloekboek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Hans Renders, Nigel Hamilton boeken
  Hans Renders, Nigel Hamilton - Het ABC van de biografie

  Biografieën, we lezen ze graag. Ze vertellen de levensverhalen van meer of minder beroemde mensen en bieden de lezer veelal verrassende inzichten over de plaatsen en de tijd waarin die personen leefden. Biografieën zijn er in vele soorten en maten. Dit boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Marten van der Meulen, Fieke Van der Gucht, Robbe Verlinde, Willem van Beylen boeken
  Marten van der Meulen, Fieke Van der Gucht, Robbe Verlinde, Willem van Beylen - Het groot Nederlands vloekboek

  Vloeken en scheldwoorden: je gebruikt ze of je vervloekt ze. Fascinerend zijn ze hoe dan ook. Vloeken zijn grappig, vreemd of pikant. Daarnaast geven ze inzicht in de samenleving, in onze geschiedenis en in de werking van ons taalbrein. Het Groot Nederlands… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jan J. Bos, Ellen E. Van Oers, Jenny J. Mateboer boeken
  Jan J. Bos, Ellen E. Van Oers, Jenny J. Mateboer - De canon van Nederland in de KB

  De collectie van de Koninklijke Bibliotheek bevat meer dan zeven miljoen boeken, tijdschriften, brieven en archieven uit twaalf eeuwen. De collectiespecialisten van de KB hebben zich laten inspireren door de Canon van Nederland om vijftig topstukken uit die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Taaleidoscoop

  Taal zit in ons bloed, in de lucht, in alles wat je doet en denkt. Taal is wat ons mens maakt, het verwoordt ons. In veel opzichten zou, in plaats van homo sapiens, een betere benaming voor de mens zijn: homo narrator. De verhalende mens. Wat ons kenmerkt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • H.A. Hoetink boeken
  H.A. Hoetink - Voer voor alfabeten

  Taal vind je overal, in alle soorten en maten. In een sollicitatiebrief, op een pak rijst, bij het afrekenen aan de kassa, op spandoeken, in een openingsspeech, op de achterkant van een boek... Taal lijkt zo vanzelfsprekend dat je bijna zou vergeten dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Winibert Segers, Gijs-Walt van Egdom boeken
  Winibert Segers, Gijs-Walt van Egdom - De kwaliteit van vertalingen

  Wat is een goede vertaling? Wat doet een competent vertaler? Dat zijn bijzonder lastige vragen waarop De kwaliteit van vertalingen een antwoord probeert te formuleren. Het doel dat de auteurs voor ogen staat, is een zo objectief mogelijke beoordeling van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • W.J.M. Gerver boeken
  W.J.M. Gerver - Het getal

  Ordening is een eerste vereiste in het menselijk denken om inzicht te krijgen in de chaos waaruit alle bestaan lijkt opgebouwd. Dankzij ordening worden in de perceptie van de werkelijkheid vaste patronen herkend die met zekere begrippen overeenkomen. Vaste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Mieke van Nistelrooij boeken
  Mieke van Nistelrooij - God is geen man

  Vrouwen en mannen zijn gelijk volgens de wet. Maar in de taal is de mannelijke vorm nog steeds de norm. We gebruiken mannelijke voornaamwoorden (hij, hem, zijn) en beroepsnamen ook als algemene woorden. Zo lang we dat blijven doen, houden we die norm in stand.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Willem Kurstjens boeken
  Willem Kurstjens - Groot Tegels Bijnamenboek

  Honderd jaar geleden had bijna iedereen in Tegelen, dat toen bijna 6000 inwoners telde, een bijnaam. Soms werd die gebruikt om personen met dezelfde achternaam uit elkaar te houden, maar soms was het ook een vorm van volksvermaak, zowel in positieve als in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Japke-D. Bouma boeken
  Japke-D. Bouma - Ga lekker zelf in je kracht staan

  Flexwerken, punten op de horizon, brainstormen en centraal stellen. De innovatieve kwaliteitsslagen vliegen ons om de oren op kantoor, maar worden we daar nou beter van, vraagt Japke-d. Bouma zich af. Is het nou wel zo goed om te durven dromen? Werken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Lilian Stolk boeken
  Lilian Stolk - Het zonder woorden-boek

  *Bomvol weetjes die onmisbaar zijn in ons sociale verkeer* We denken er vaak niet over na, maar er komt nauwelijks meer een appje of bericht voorbij waar ze níét in staan: emoji. Een fascinerend fenomeen, want emoji zijn meer dan alleen lollige, boze of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Geert van Zandbrink boeken
  Geert van Zandbrink - Linea recta naar het eind van je Latijn

  Waarom verklaart de naam Antarctica dat er per definitie geen ijsberen op de zuidpool wonen? Hoe kan het dat de ‘zeven’ uit september, de ‘acht’ uit oktober en de ‘tien’ uit december er steevast twee maanden naast zitten? En zie je dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paul Claes boeken
  Paul Claes - Gouden vertaalregels

  Alle vertalers die vandaag de dag aan de slag gaan, moeten het wiel opnieuw uitvinden. Er bestaat namelijk geen Nederlands handboek met praktische vertaalwenken. Daarom verzamelt de gerenommeerde vertaler en vertaaldocent Paul Claes hier de gouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jaap Tielbeke boeken
  Jaap Tielbeke - 18 klassiekers om het heden te begrijpen

  Waarom stond 'It can't happen here' van Sinclair Lewis, een roman uit 1935, na de verkiezing van Donald Trump plots weer volop in de schijnwerpers? Is het toeval dat Margaret Atwoods 'Handmaid's Tale' ruim dertig jaar na publicatie opnieuw in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lidewijde Paris boeken
  Lidewijde Paris - Hoe lees ik korte verhalen?

  Voor lezers die meer uit hun boek willen halen en voor de fans van Hoe lees ik? die zich verder willen verdiepen in de literatuur Met verhalen van o.a. Truman Capote, Raymond Carver, Edgar Keret, Virginia Woolf en Anton Tsjechov In Hoe lees ik korte verhalen?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Paul Verhuyck boeken
  Paul Verhuyck - Minuten middeleeuwen

  Wist u dat Reynaert en de Graal zijn ontstaan in Gent? En dat in Valenciennes de Franse literatuur van de middeleeuwen is begonnen en geëindigd? Dat een zwijn drie keer per dag eet, een mens twee keer, en een engel slechts één keer? Wist u waarom de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ton den Boon, Van Dale boeken
  Ton den Boon, Van Dale - De taal der liefde

  dwarsligger 506 Ton den Boon De taal der liefde Liefde en seks - er is in onze taal geen ander onderwerp waar zo veel woorden en uitdrukkingen over gaan. In De taal der liefde verzamelde Ton den Boon meer dan 2600 woorden over seks en erotiek, verlucht met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Willy Martin, Marcel Thelen boeken
  Willy Martin, Marcel Thelen - Vaktaal

  Wat hebben golfers met juristen gemeen? En wetenschappers met zeilers? En waarom tref je muziekliefhebbers aan in de buurt van liefhebbers van paardendressuur? Dit boek geeft op deze en tal van andere vragen een antwoord. Het maakt de alomtegenwoordigheid en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jan Kuitenbrouwer boeken
  Jan Kuitenbrouwer - De woorden van Wilders en hoe ze werken

  Een succesvol politicus is een succesvol taalgebruiker. Hoe zit dat met de taal van Geert Wilders, die de PVV in een paar jaar tijd tot (virtueel) de grootste partij van Nederland praatte? Wat is zijn geheim? In De woorden van Wilders & hoe ze werken ontmoet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Edith de Wit boeken
  Edith de Wit - In de voetsporen van de heldin

  Ontdek stap voor stap het verhaal van je eigen levenStel je voor: er wordt een doos bij je afgeleverd. In de doos vind je een paar magische schoenen. Deze schoenen kunnen je overal naartoe brengen, je weet alleen niet waarheen. Wat zou jij doen? Trek je ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Fred Baggen boeken
  Fred Baggen - Onder correctoren

  Verbaas jij je ook over spreektaligheid als 'Dat gaat 'm niet worden', 'Dat is ook zo'n dingetje' en 'Dat wassem'? Herken je de symptomen van Aaneenschrijveritis, Afbreke-ritis? Word je gekweld door Correctortortuur? Maak jij je schuldig aan Etymoliegen? Ben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99