Boeken over taal en cultuur

 • P. de Wilde boeken
  P. de Wilde - Middeleeuwse studies en bronnen Op reis met Memoria

  De afschildering van de levensweg als pelgrimsreis is een oud en geliefd literair thema. Een invloedrijke uitwerking van dit onderwerp biedt de Pèlerinage de Vie humaine van de veertiende-eeuwse monnik Guillaume de Digulleville. De hoofdpersoon onderneemt een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • J. Jansen boeken
  J. Jansen - Imitatio

  Hoewel iedere literaire schrijver uit de renaissance zich bij het bewerken van een model volop in creativiteit kon uitleven, baseerde hij zich op bestaande tekst(en). Gezien de grote waarde die in deze periode aan imitatie werd gehecht, is het verbazingwekkend… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Jan Herman boeken
  Jan Herman - Ontluikende letteren

  Ontluikende letteren belicht de literatuur in de verschillende Europese volkstalen van Homeros tot Goethe. Op een tijdspad dat loopt van de 8e eeuw voor Christus tot en met de 18e eeuw na Christus wordt bekeken in welke omstandigheden literatuur tot stand… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Hadewijch: Lieder

  The Beguine poet Hadewijch is an outstanding figure in the history of 13th century Dutch literature. Her oeuvre consists of letters, visions, and songs that share the theme of a mystical love of God. This complete edition of the songs presents for the first… (Harde kaft)

  Lees meer...
  107,95
 • Gustaaf C. Cornelis boeken
  Gustaaf C. Cornelis - Academisch schrijven tijdens de hogere opleiding

  Het maakt niet uit welke opleiding je aan een hogeschool of universiteit volgt, binnen de kortste keren zal je aan het schrijven gaan. De opdracht die je zal krijgen, is niet te vergelijken met een schrijftaak zoals je die in het secundair onderwijs kreeg. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jan Renkema boeken
  Jan Renkema - DNA van Nederland

  Uit veel peilingen blijkt dat Nederland tot de gelukkigste landen ter wereld behoort. Hoe is het ons door de eeuwen heen gelukt om zo'n koppositie te verwerven? Zit er iets in het karakter van Hollanders, Groningers en Brabanders waardoor een klein land groot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ton den Boon boeken
  Ton den Boon - Dat gaat ‘m niet worden

  Dat gaat 'm niet worden, 101 trends uit de taalcolumns van Trouw Beter lees je dit even! Onze taal is voortdurend in beweging. Zo kan kunst tegenwoordig 'heel erg over iets gaan', is het vrije woord vaak een beeld en kijken we massaal naar slow televisie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Paul Gillaerts, Priscilla Heynderickx boeken
  Paul Gillaerts, Priscilla Heynderickx - De knikkers van het spel

  Schrijven is een ambacht. Dit handboek geeft niet alleen een overzicht van de belangrijkste schrijfadviezen, maar groepeert die rond een bepaald probleem van spelling, woordgebruik, zinsbouw of stijl. De adviezen worden met concrete voorbeelden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Lucas Gasthuis boeken
  Lucas Gasthuis - Taal Twee

  Over taal kun je je blijven verbazen. Waarom nemen veel mensen ineens de foutieve uitdrukking 'geïnspireerd op' in de mond en spreken ze gretig over 'beleving'? Mag een premier 'pleur op' zeggen? Waarom zeggen jongeren 'awkward' en 'oh my God' in plaats van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Frederic de Pryck boeken
  Frederic de Pryck - Culture, business etiquette and title protocol in Europe

  Brussels-born Frederic de Pryck is a multilingual engineer with long experience in international company management at CEO level, and business consultancy . As the Representative of the State of Utah in Europe from 1994 to 2014, he visited many European… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Rabindranath Tagore boeken
  Rabindranath Tagore - Gedichtenbundel Geetanjali

  Geetanjali (Zangoffers) van Rabindranath Tagore, die hem de begeerde Nobelprijs voor literatuur in 1913, opent met deze mystieke regels en dit zet ook de toon voor zijn verzameling van 103 gedichten die de dichter zelf in het Engels vertaalde. In zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Allard Steenbergen, Erwin K. de Vries boeken
  Allard Steenbergen, Erwin K. de Vries - Boekhandel Godert Walter

  Naamgever Godert Walter werd slechts 33 jaar oud. Op 17 september 1944 werd hij thuis door de SD opgezocht en doodgeschoten wegens het verkopen van illegale boeken in zijn jonge boekhandel. Het betrof onder meer boeken van de Bezige Bij, illegaal gedrukt door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Nicolas Verscheure boeken
  Nicolas Verscheure - Utopia. Passage-Ts v Europese literatuur & cultuur-jg3/2015-2016/3-themanummer Utopia

  Woord vooraf In 2016 staat utopie weer volop in het middelpunt van de belangstelling; het is exact 500 jaar geleden dat Thomas More een boek over een denkbeeldig land schreef dat hij u-topia noemde (on-plaats, niet bestaande plaats). Sindsdien is het denken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Anton Gerits boeken
  Anton Gerits - Verzamelde gedichten

  Anton Gerits ('s Gravenhage 1930) debuteerde als dichter in 1957 met de bundel Grondbezit bij A.A.M. Stols. Dit boek bevat gedichten geschreven in de periode 1947 - 2015.J. Greshoff schreef naar aanleiding van zijn debuut aan Lou Boucher, vermaard… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Wim van Anrooij, Paul Hoftijzer boeken
  Wim van Anrooij, Paul Hoftijzer - Vijftien strekkende meter. Nieuwe onderzoeksmogelijkheden in het archief van de Bibliotheca Thysiana

  De Bibliotheca Thysiana aan het Leidse Rapenburg 25 herbergt sinds de opening in 1655 tot op de dag van vandaag ruim 2.500 boeken van Johannes Thysius (Amsterdam 1622-Leiden 1653), telg uit een rijk koopmans? en geleerdengeslacht dat oorspronkelijk afkomstig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Evy Ceuleers, June Eyckmans boeken
  Evy Ceuleers, June Eyckmans - Meertaligheid onder de loep

  Het belang van meertaligheid in onze hedendaagse maatschappij kan niet genoeg benadrukt worden. Toenemende globalisering, migratie en technologische vernieuwingen maken van meertaligheid eerder de norm dan de uitzondering. Dit creëert nieuwe uitdagingen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,90
 • Wouter Schrover boeken
  Wouter Schrover - De goede dood als fictie

  In "De goede dood als fictie" staat de kritiek van literaire teksten op euthanasie en hulp bij zelfdoding centraal. Aan de orde komt werk van, onder anderen, Michel Houellebecq, José Saramago, Daniel Kehlmann en Vonne van der Meer. De romans en verhalen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Koen de Temmerman, Alexander Roose boeken
  Koen de Temmerman, Alexander Roose - Great Books

  De Ilias, Oorlog en Vrede of Don Quichote. Titels die ongetwijfeld bekend in de oren klinken of waarvan we er minstens eentje in de boeken kast hebben staan. Maar hebben we ze ook ooit gelezen? Twaalf specialisten en literatuurliefhebbers helpen je in Great… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • W.J.M. Gerver boeken
  W.J.M. Gerver - Het getal

  SOFTCOVER UITVOERING | Ordening is een eerste vereiste in het menselijk denken om inzicht te krijgen in de chaos waaruit alle bestaan lijkt opgebouwd. Dankzij ordening worden in de perceptie van de werkelijkheid vaste patronen herkend die met zekere begrippen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Dirk Van Hulle boeken
  Dirk Van Hulle - Wetenschappelijk onderzoek in de taal- en letterkunde

  In dit boek slaan taal- en letterkundigen de handen in elkaar om te laten zien wat wetenschappelijk onderzoek in deze vakgebieden kan inhouden.Wie taal- en letterkunde studeert, heeft gekozen voor een wetenschappelijke opleiding en het is dan ook belangrijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Willem Meiners boeken
  Willem Meiners - De Redactie

  De Gooi- en Eemlander was het laatst overgebleven onafhankelijke dagblad in de vorige eeuw. Dankzij de megafoon van de buren, de Hilversumse omroepen, maakte de krant tussen de jaren '60 en '90 een furore die ver reikte buiten de 35 kilometer van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Raymond Serré boeken
  Raymond Serré - De waan van de dag

  Hillary Clinton zou de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten worden en Donald Trump was kansloos. Groot-Brittannië zou in de EU blijven, de brexit-aanhangers hadden geen kans. De financiële crisis zou de westerse landen waarschijnlijk jaren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Willy Martin, Marcel Thelen boeken
  Willy Martin, Marcel Thelen - Vaktaal, Van achterhand tot zwavelgeel elfenbankje

  Wat hebben golfers met juristen gemeen? En wetenschappers met zeilers? En waarom tref je muziekliefhebbers aan in de buurt van liefhebbers van paardendressuur? Dit boek geeft op deze en tal van andere vragen een antwoord. Het maakt de alomtegenwoordigheid en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Ton den Boon boeken
  Ton den Boon - De taal der liefde

  Liefde en seks - er is in onze taal geen ander onderwerp waar zó veel woorden en uitdrukkingen over gaan. In De taal der liefde verzamelde Ton den Boon meer dan 2600 woorden over seks en erotiek, verlucht met 30 kaderteksten en 'vurrukkullukke' citaten van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Handiso Bisrat Woldemichael boeken
  Handiso Bisrat Woldemichael - Genocide of thoughts

  Bisrat Woldemichael Handiso (1983) is an Ethiopian journalist who worked as an editor for different local newspapers. He was one of the founders of the Ethiopian Journalists Forum (EJF), an independent association made up of largely young journalists who… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99