Boeken over politiek, cultureel

 • Jorn Janssen boeken
  Jorn Janssen - Het gevaar van geloof

  Gemiddeld heeft het Westen te maken met meer dan één islamitische aanslag per week. Na elke aanslag staat de media in vuur en vlam met allerlei verhitte debatten over islamofobie en jihad. In Het gevaar van geloof laat de politiek filosoof Jorn Janssen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • M.B. Gruisen boeken
  M.B. Gruisen - Noord-Korea unframed

  Noord-Korea unframed is het meest recente Nederlandstalige boek over Noord-Korea als 'the new kid on the block' op het wereldtoneel. Veel weten we al over het land en haar barbaarse regime met nucleaire aspiraties. Maar hoe zit dat met de gewone Noord-Koreanen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Bas van der Plas boeken
  Bas van der Plas - Het Labyrint

  Oekraïne werd 25 jaar geleden onafhankelijk na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Wat is er sindsdien gebeurd, hoe leven de inwoners, wat zijn de perspectieven? En de steeds terugkerende vraag over oorlog, gekoppeld aan de woorden separatisme, oligarchen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Jeroen den Uyl boeken
  Jeroen den Uyl - Powerswitch naar een vitale samenleving

  De overheid en de markt hebben de afgelopen decennia veel ruimte ingenomen ten koste van de gemeenschap. Dat is pijnlijk want de gemeenschap is de plek waar burgerschap gekweekt wordt, waar burgers hun gedeeld eigen belang behartigen. Door de gekortwiekte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Jelte Wiersma boeken
  Jelte Wiersma - Heimweeland

  Heimweeland Reportages over de strijd van Nederlanders tegen verandering Zes jaar lang zwierf verslaggever Jelte Wiersma voor Elsevier door Nederland. Hij bestudeerde de effecten van het voortdurende geëxperimenteer door bestuurders met Nederlanders en hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ahmed Aboutaleb boeken
  Ahmed Aboutaleb - De roep van de stad

  In zijn HJ Schoo-lezing 'De roep van de stad' (2015) zet burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb zijn visie uiteen op de autonomie van steden in nationale en internationale verbanden. In het jaar dat Rotterdam 675 jaar stadsrechten viert, schetst Aboutaleb… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Edith Schippers boeken
  Edith Schippers - De paradox van de vrijheid

  Kies een ander land, niet het onze,' luidde de stevige boodschap aan nieuwkomers die weigeren de normen en waarden in onze samenleving te omarmen. Minister Edith Schippers (VVD) van Volksgezondheid uitte haar boodschap tijdens de achtste Elsevier / HJ… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jan Fels boeken
  Jan Fels - Je neemt jezelf mee overzee

  Twee keer in zijn leven emigreerde Jan Fels naar Australië; de eerste keer met zijn moeder, de tweede keer met zijn vrouw. Twee keer stond hij na een paar jaar op een kruispunt: nu terugkeren of 'voor altijd' blijven? Het werd het eerste, maar Australië… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jeanne Boden boeken
  Jeanne Boden - Xinjiang

  De Chinese provincie Xinjiang in het noordwesten van China is zo groot als Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Duitsland samen, maar toch is zij voor velen van ons een blinde vlek. Het is één van de regio?s op de aardbol die het verst van de zee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Meyrem Almaci boeken
  Meyrem Almaci - Respect is de nieuwe Punk

  Het zijn turbulente tijden waarin het, vooral in de politiek, altijd hard tegen hard lijkt te moeten gaan. Alles wordt op de spits gedreven. Het is een tijd van polariseren, provoceren en chargeren, met steeds een vijandbeeld voor ogen. Alsof dat de zaken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jan Herman Brinks, Anton Kruft, Sid Lukkassen boeken
  Jan Herman Brinks, Anton Kruft, Sid Lukkassen - De Europese Spagaat

  Vesting Europa of terugkeer naar de natiestaat? De feitelijke ontwaarding van de natiestaat gaat samen met een groeiende invloed van de Europese Unie. De wens om de EU in een politieke federatie te veranderen krijgt niet overal steun. Integendeel. Veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Harm Ramkema boeken
  Harm Ramkema - Politiek in Nederland

  Deze in 2016 volledig herziene uitgave geeft een beknopt overzicht van de belangrijkste kenmerken van het Nederlandse politieke systeem. Politiek in Nederland behandelt niet alleen de landelijke politiek, maar gaat ook in op het provinciale en gemeentelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Chris Aalberts, Dirk-Jan Keijser boeken
  Chris Aalberts, Dirk-Jan Keijser - De puinhopen van rechts

  Sinds de LPF ontstonden allerlei partijen 'op rechts' die in de problemen kwamen. Zowel de LPF als Trots op Nederland faalden in hun poging een nieuwe partij te vestigen. De enige rechtse partij die al jaren electorale successen boekt, de PVV, is regelmatig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • De politiek der dingen

  Techniek is een politieke factor van belang. De HSL, de Joint Strike Fighter, de Noord-Zuid lijn, het elektronisch patiëntendossier, kernenergie, ondergrondse CO2-opslag, slimme elektriciteitsmeters, kabinetten en bewindspersonen kunnen er over struikelen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jeroen Zandberg boeken
  Jeroen Zandberg - Het Verlichtingskabinet

  Wat is populisme en waarom is het noodzakelijk in een democratie? Waarom zorgt opgelegde diversiteit voor een hiërarchische en onrechtvaardige samenleving? Deze en andere vragen over hoe de Verlichtingswaarden te herwinnen komen in dit boek aan de orde.Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,37
 • Thomas Cool boeken
  Thomas Cool - Laat D66 zich opheffen

  Districtenstelsel, referenda en gekozen premier en burgemeester bestaan al in Amerika. Door een oude dwaling van Hans van Mierlo zijn het de kroonjuwelen van D66 geworden. Maar Amerika is geen betere democratie. Als D66 gaat nadenken dan heft men zich op.Kent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,83
 • Kees Pieters boeken
  Kees Pieters - Het westen vijfmaal failliet

  Het Westen is failliet. Onze democratie, banken, geld, Europa, overheid en economie zijn bankroet. Azië neemt de macht van ons over. Onze politici gaan ons niet helpen. Hoe lossen we dit op? Het volk zal zelf moeten gaan regeren via directe democratie.Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Marianne Gravendeel boeken
  Marianne Gravendeel - Oogappeltje

  Dit boek geeft de twee waargebeurde verhalen weer van de gebeurtenissen om en rond een familie-erfenis kwestie en een arbeidssituatie, die voor de hoofdfiguur fataal worden. Uiteindelijk leiden deze tot een totale ondergang van de hoofdpersoon.De twee delen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,76
 • Karel van Oosterom boeken
  Karel van Oosterom - Met een oranje das

  Een zetel in de Veiligheidsraad is een felbegeerde post. Vijf permanente en tien tijdelijke leden beslissen hier over oorlog en vrede, over hulp bij rampen en over het uitzenden van VN-troepen. Ambassadeur Karel van Oosterom, de permanente vertegenwoordiger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Klaas van Egmond boeken
  Klaas van Egmond - Een vorm van beschaving

  Onze huidige beschaving wordt gekenmerkt door crisissituaties die zich op ecologisch, economisch en sociaal gebied voordoen. Fundamentalistische religies, totalitaire staten, materialisme, hedonisme en een even fundamentalistisch kapitalisme zijn alom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • M.B. Gruisen boeken
  E-book
  M.B. Gruisen - De Noord-Koreaanse lente

  Als opvolger van het reisboek 'Noord-Korea unframed: observaties en achtergronden' (ISBN 978-94-6345-125-3) ligt nu het essayboek 'De Noord-Koreaanse Lente. Wensdroom of werkelijkheid?' (ISBN 978-94-6345-509-1) in de e-bookstore. In 14 losse essays staat de… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Gerry van der List boeken
  14,95
 • Teun Van Sambeek MSc boeken
  E-book
  Teun Van Sambeek MSc - Onze Ontwrichte Toekomst & Afrika

  De wereld staat voor 10 grote ontwrichtingen en Afrika kan nu haar geld vervangen door een cryptocurrency die BTW en Universal Basic Income combineert om vervolgens de wereld economisch te domineren.De wereld wordt geconfronteerd met 10 belangrijke… (E-book)

  Lees meer...
  12,49
 • Gerry van der List boeken
  E-book
  Gerry van der List - Weldadig cynisme

  Weldadig cynisme De gevaarlijke onzin van Arnon Grunberg en Joris Luyendijk, de Eerste Kamer, regenteske arrogantie, zelfmoordpillen, de uitholling van mensenrechten, moderne kunst, bejaarde vaders, de ondermijning van vrije meningsuiting: er zijn veel dingen… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Edwin Woerdman boeken
  49,95