Boeken over aardwetenschappen

 • Rob de Meijer, Wim van Westrenen boeken
  Rob de Meijer, Wim van Westrenen - Hoe werkt de aarde?

  Een nieuwe kijk op het binnenste van onze planeet Iedereen kent Jules Verne’s Naar het middelpunt van de aarde. Deze roman was gebaseerd op de laatste inzichten uit de geologie, maar sloeg de plank toch behoorlijk mis. De diepste boring in de aardkost is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Gemma Venhuizen boeken
  Gemma Venhuizen - De aarde voor in bed, op het toilet of in bad

  Zin in een wereldreis zonder je comfortabele slaapkamer (en badkamer) te hoeven verlaten? Met "De aarde voor in bed, op het toilet of in bad" ontdek je de mooiste, boeiendste en merkwaardigste plekken op onze aardbol en kom je te weten hoe ze zijn ontstaan.… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rupert Hochleitner boeken
  Rupert Hochleitner - Praktische gids voor edelstenen

  Edelstenen en sierstenen leren kennen en determineren op een eenvoudige manierDeze praktische gids is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die gefascineerd is door de wereld van edelstenen. Het eenvoudige determinatiesysteem stelt u in staat om edelstenen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Rupert Hochleitner boeken
  Rupert Hochleitner - Praktische gids voor mineralen

  Mineralen, kristallen en edelstenen leren kennen en determineren op een eenvoudige manier Deze praktische gids is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die gefascineerd is door de wereld van mineralen. Het eenvoudige determinatiesysteem stelt u in staat om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Patrick Cordier, Hugues Leroux boeken
  Patrick Cordier, Hugues Leroux - Mineralen

  Mineralen zijn niet alleen mooi, maar ook bijzonder nuttig. Ze spelen een rolin telescopen, in boorapparatuur en in deeltjesversnellers. Daarnaastvertellen ze een intrigerend verhaal over het ontstaan van ons universum.Dit boek zet de meest voorkomende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Andre J. Veldmeijer, Mark Witton boeken
  Andre J. Veldmeijer, Mark Witton - Pterosauriërs

  Ze waren de eerste gewervelde dieren in de evolutie die konden vliegen... 'pterosauriërs' ofwel 'vliegende reptielen'. Deze verre verwanten van de moderne reptielen en de alom bekende dinosauriërs leefden van ruim 200 miljoen jaar tot ongeveer 65 miljoen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • David Pratt boeken
  David Pratt - Verzonken continenten & continentverschuiving

  Volgens de platentektoniek hebben 'legendarische' verzonken continenten zoals Atlantis en Lemurië nooit echt bestaan. Ze beweert dat continenten duizenden kilometers kunnen verschuiven, maar dat het verrijzen en verzinken van grote continenten onmogelijk zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Marc Juncker boeken
  Marc Juncker - Terra incognita

  "Het was niet onmogelijk dat men het tijdverlies weer zou inhalen. Er viel dus niet te aarzelen. Men moest de onderneming wagen." Jules Verne, reis rond de wereld in 80 dagen, bladzijde 90. Dit boek bevat universele instructies om onze biosfeer en onze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Axel Bojanowski boeken
  Axel Bojanowski - Na twee dagen regen volgt maandag

  Waarom kruipen gigantische rotsblokken door de Nevada-woestijn? Hoe kan het plotseling ijsbrokken hagelen, terwijl de hemel kort daarvoor nog wolkenloos was? En waarom is het juist in ons vrije weekend zo opvallend vaak slecht weer? Op aarde doen zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • T.G. Nijland boeken
  T.G. Nijland - De mineralen van Nederland

  Een rijk standaardwerk over de geologie en mineralen van Nederland. Behandelt 64 soorten en hun vindplaatsen, geillustreerd met fraaie kleurenfoto's en tekeningen.Voor het eerst is er een boek verschenen over de mineralen van Nederland. Presenteert 64 soorten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • A.G. Jongmans, M.W. van den Berg, M.P.W. Sonneveld, G.J.W.C. Peek boeken
  A.G. Jongmans, M.W. van den Berg, M.P.W. Sonneveld, G.J.W.C. Peek - Landschappen van Nederland 1 en 2

  Nederland kent een kleurrijke variatie aan landschappen. Er bestaan vaak verrassende verbanden tussen geologie, klimaatsverandering, landschapsvormen, bodem en (historisch) landgebruik. "Landschappen van Nederland" geeft inzicht in deze verbanden en is daarmee… (Harde kaft)

  Lees meer...
  99,50
 • Martin Redfern boeken
  Martin Redfern - 50 inzichten aarde

  Alles wat zich op, boven en binnen de planeet aarde afspeelt. Dit nieuwste deel in de reeks '50 inzichten' geeft een uitstekend toegankelijk overzicht van de enige plaats in het heelal waarvan we zeker weten dat er leven voorkomt. De auteur, een ervaren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • H.J.A. Berendsen boeken
  H.J.A. Berendsen - Landschappelijk Nederland

  4e, herziene druk met cd-rom, waarop alle illustraties in kleur staan + vele digitale extra's.Het Nederlandse landschap is zeer gevariëerd.Tussen het Zuid-Limburgse lössgebied en het Waddengebied bevinden zich uiteenlopende landschappelijke regio’s. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Florrie de Pater boeken
  Florrie de Pater - Ruimte voor klimaat cases lessen instrumenten

  Klimaatverandering is geen 'ver van mijn bedshow'. De professional in de ruimtelijke inrichting wordt nu al voor lastige vraagstukken gesteld. Welke gevolgen heeft klimaatverandering voor dorp, stad of regio? Er moet veilig gewerkt, gewoond en gerecreëerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Francois L. Verstiggel boeken
  Francois L. Verstiggel - Zooyologie

  1 INLEIDING A DE CHAOS THEORIE B ZOOY C HET OOG D IK ZIE, IK ZIE, WAT JIJ NIET ZIET! 2 EN DE EERSTE CONCRETE ONTDEKKINGEN A DE BOUW B DE FLAGSTONES C DE CONSTRUCTIE VAN DE KOSMOS D GRAVEL/GRINT E BIJGELOOF F ALS KUNSTENAAR 3 WAT ZIE IK A VERLEDEN B DE… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,75
 • Lennert Schepers, Jan Nyssen boeken
  Lennert Schepers, Jan Nyssen - Bijdrage van zoogdieren tot hellingsprocessen

  Dieren verplaatsen sediment door holen te graven, door het opgraven van voedsel en door het vertrappelen van de bodem. Enkele zoogdieren en hun geomorfologische activiteiten worden toegelicht: grizzlyberen, grondeekhoorns, dassen en everzwijnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,54
 • Hanne Hendrickx, Jasper van Nieuland, Jan Nyssen boeken
  Hanne Hendrickx, Jasper van Nieuland, Jan Nyssen - Gletsjers in West Europa ... tijdens de ijstijden

  Tijdens de laatste ijstijd waren er in middelgebergtes tussen de Scandinavische en de Alpiene ijskap ook gletsjers aanwezig, vergelijkbaar met deze die we nu aantreffen in de Alpen. Dit was ondermeer het geval in de Vogezen en het Zwarte Woud.Tijdens de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,54
 • John Farndon boeken
  John Farndon - Gesteenten en mineralen

  Een prachtige visuele gids over de oorsprong en de identificatie van gesteenten en mineralen, met beknopte, volledig geïllustreerde kleurenprofielen van meer dan 300 belangrijke exemplaren. Bevat tips voor de amateur-geoloog om exemplaren te vinden, schoon te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Cees van Zoest boeken
  Cees van Zoest - Kwaliteitszorg voor non-profitorganisaties

  Kwaliteitszorg heeft de afgelopen jaren een steeds belangrijker plek gekregen binnen de instellingen voor educatie, zorg en welzijn. Steeds meer organisaties zijn overtuigd van het nut en de betekenis van kwaliteitszorg. Het maakt steeds meer onderdeel uit van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Manuel Sintubin boeken
  Manuel Sintubin - De wetenschap van de aarde

  HERWERKTE VERSIE Is Planeet Aarde een uniek kosmisch experiment? Samen gaan we in dit boek op zoek naar het antwoord op deze vraag. Al is elk atoom, elke molecule, elk stofdeeltje op aarde onderhevig aan de universele natuurwetten van het heelal, toch heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • J.E. Alberda, J.B. Ebbinge boeken
  J.E. Alberda, J.B. Ebbinge - Inleiding landmeetkunde

  Inleiding Landmeetkunde is bedoeld voor studenten van universiteit en hogeschool. Van de vlakke landmeetkunde worden grondbegrippen, berekenings- en meet methoden, maar ook instrumentele onderwerpen behandeld. Belangrijke hoofdstukken zijn gewijd aan de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,50
 • H.J.A. Berendsen boeken
  H.J.A. Berendsen - Fysisch-geografisch onderzoek

  De wordingsgeschiedenis van Nederland is een boeiend onderwerp, waarbij inzicht in de methoden en resultaten van onderzoek zeer verhelderend kan zijn. Dit boek bevat een schat aan basisinformatie, die onmisbaar is om de ontstaanswijze van Nederland goed te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • H.J.A. Berendsen boeken
  H.J.A. Berendsen - Landschap in delen

  4e herziene druk 2008 met cd-rom, bevat alle illustraties in kleur en vele digitale extra's. De verschillende landschapscomponenten (geofactoren) komen in dit boek elk afzonderlijk aan de orde. De factoren substraat en klimaat zijn op de korte tijdschaal vrij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • H.J.A. Berendsen boeken
  H.J.A. Berendsen - De vorming van het land

  Het huidige landschap van Nederland is niet zo onveranderlijk als het lijkt. De verschillen die we tegenwoordig in het landschap waarnemen, zijn voor een belangrijk deel een erfenis uit het verleden. In dit boek leest u hoe vanaf het ontstaan van de aarde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • V. Sir Fuchs boeken
  V. Sir Fuchs - Op expeditie in het Zuidpoolgebied

  Ontoegankelijk en onherbergzame streken zijn door de eeuwen heen een uitdaging geweest voor de mens. Onder de streken die lang weerstand hebben weten te bieden aan de onderzoekende geest van de mens, neemt het Zuidpoolgebied een belangrijke plaats in. De namen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,75