Boeken over sociale geografie

 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Een vrije wil... of niet soms?

  De vrije wil lijkt zo evident dat de bewering van het tegendeel zelfs geen essay waard kan zijn. Want al onze morele wetten en intuïties zijn gebaseerd op een vrije wil. De gedachte aan een onvrije wil is zelfs onverdraaglijk. Een gedachte waarmee een mens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,30
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Het onbekende Nederland

  Na afloop ging Marnix naar de professor toe. ‘Ik ben in opleiding als dialectgeograaf en ik zou graag veldwerk willen doen in dit gebied.’ ‘Aha’, zei de professor, ‘het onbekende Nederland.’ Hij dacht even na. ‘De Benrather Linie is nog niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Mario Dorigo, Mathieu Franssen boeken
  Mario Dorigo, Mathieu Franssen - Brabantia Ducatus

  Deze publicatie bevat een uitputtend onderzoek naar alle gedrukte kaarten van het hertogdom Brabant en de kwartieren Leuven, Brussel, Antwerpen, en ‘s-Hertogenbosch. Er wordt zeer gedetailleerd ingegaan op de geografische, waterstaatkundige en politieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  174,90
 • Annemarie Mosterd boeken
  Annemarie Mosterd - Anders nog iets?

  Waar de winkellier vroeger op elke hoek van de straat zat, worden winkels nu zoveel mogelijk geclusterd en verdwijnen de 'open deuren' uit het straatbeeld. Dagelijks passeren we lege gevels onderweg naar de supermarkt. Waar is de openheid en oorspronkelijkheid… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Nico Haasbroek boeken
  Nico Haasbroek - De Middellandman

  DE MIDDELLANDMAN - Nico Haasbroek 100 DAGEN DOOR EEN ROTTERDAMSE BUURT IN TRANSITIE Hoe een voormalig hoofdredacteur terug naar de basis ging en buurtverslaggever werd In september 2015 begon Nico Haasbroek dagelijks door zijn buurt te wandelen en erover te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Gert-Jan Hospers boeken
  Gert-Jan Hospers - Slimme streken

  Rust en ruimte, loeiende koeien en noaberschap. Over clichés heeft het platteland niet te klagen. De stad zou staan voor moderniteit, dynamiek en vertier, het platteland voor natuur, landbouw en tradities. Maar klopt dat beeld nog wel? Dit boek laat zien dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Petra J.E.M. van Dam boeken
  Petra J.E.M. van Dam - Van Amsterdams Peil naar Europees referentievlak

  Het NAP staat sinds 1891 voor Normaal Amsterdams Peil. Het is ontstaan uit het Amsterdams Peil (AP), een van de vele lokale en regionale peilen die ons land vóór de twintigste eeuw kende. Het AP was gebaseerd op het gemiddelde zomervloedpeil van het IJ,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Marc Coenders, Janneke Metselaar, Johan Thijssen boeken
  Marc Coenders, Janneke Metselaar, Johan Thijssen - Vital Regions

  Praktijkgericht onderzoek is een zaak van samenwerken. Hogescholen zijn de schakel tussen theorie en praktijk: tussen kunde op de werkvloer en kennis binnen de wetenschappelijke wereld. Op die manier weten we thema's uit de samenleving te verbinden met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Henk Korbee boeken
  Henk Korbee - Niks heb ik met iks

  Gedachten uit het vorige boek zijn toegepast op een aantal terreinen zoals verzamelingen, waarheid en natuurkunde. Een aantal boeken zijn wederom als leiboek gebruikt om na te gaan of aanpassingen mijnerzijds, bijvoorbeeld aan het begrip 'betrekking' , wel als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,16
 • Wiel Palmen boeken
  Wiel Palmen - Geweven uit honderden bloemen - jonge Nepalezen bouwen verder

  Uitgegeven in eigen beheer. Wiel Palmen bezocht in Nepal projecten van Nepalese jongeren, waaronder het werk van de dalits, de onaanraakbaren. Zijn bevindingen heeft Palmen vastgelegd in 'Geweven uit honderden bloemen'. Bij het onderzoek kreeg hij hulp van dr.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Meyrem Almaci boeken
  Meyrem Almaci - Respect is de nieuwe Punk

  Het zijn turbulente tijden waarin het, vooral in de politiek, altijd hard tegen hard lijkt te moeten gaan. Alles wordt op de spits gedreven. Het is een tijd van polariseren, provoceren en chargeren, met steeds een vijandbeeld voor ogen. Alsof dat de zaken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Olaf Schuiling boeken
  Olaf Schuiling - Olivijn, de steen der wijzen

  Dat de uitstoot van CO2 wereldwijd een snelgroeiend probleem is behoeft geen betoog. Dat de natuur de afvang van dit klimaatbedreigende gas al enige miljarden jaren zelf afdoende reguleert is voor velen wellicht nieuw. En dat olivijn, het meest op de aarde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Harry Cock, Nina van den Broek, Marieke Kijk in de Vegte boeken
  Harry Cock, Nina van den Broek, Marieke Kijk in de Vegte - Verandering

  Verandering - zes boerderijen in Groningen Als bakens liggen ze in het landschap: de Groninger boerderijen. Ze getuigen van de geschiedenis en geven het gebied karakter. En ze veranderen. Schaalvergroting en intensivering leiden tot moderne, grotere schuren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Gert R. Rebergen boeken
  Gert R. Rebergen - Hoe niet protesteren

  Met alle kennis over hygiëne, voedsel en gezondheid is het leven een voortdurende strijd tegen zichzelf geworden. Als het verlangen naar een ellenlang leven ons in de greep heeft, hebben we er alles voor over om het leven te lengen – als het even kan:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Jeroen den Uyl boeken
  Jeroen den Uyl - Powerswitch naar een vitale samenleving

  De overheid en de markt hebben de afgelopen decennia veel ruimte ingenomen ten koste van de gemeenschap. Dat is pijnlijk want de gemeenschap is de plek waar burgerschap gekweekt wordt, waar burgers hun gedeeld eigen belang behartigen. Door de gekortwiekte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Wisselende taalgrenzen

  Buiten Nederlands en Belgisch Limburg bestaan er ook Duits en Frans Limburg. Het gaat over de status van het Limburgse dialect in de grensregio’s. Zoals bijvoorbeeld het Geullands, het Platdiets of de diftongering in de buurt van Sittard en de Selfkant.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Weten

  Wat is weten? Het is een diep filosofische vraag die raakt aan de autonomie van het denken, van de wil en het gedrag. Het is tevens een wetenschappelijke vraag, die uitkomt bij faciliteiten, mechanismen en celstructuren, zoals zenuwcellen met synapsen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,96
 • Jan Fels boeken
  Jan Fels - Je neemt jezelf mee overzee

  Twee keer in zijn leven emigreerde Jan Fels naar Australië; de eerste keer met zijn moeder, de tweede keer met zijn vrouw. Twee keer stond hij na een paar jaar op een kruispunt: nu terugkeren of 'voor altijd' blijven? Het werd het eerste, maar Australië… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gert R. Rebergen boeken
  Gert R. Rebergen - Sprokkels 2

  Als het ervaren mag gaan spreken, is het goed opletten geblazen. Want het ervaringsspreken heeft een eigen idioom en wijkt regelmatig af van wat wij eigenlijk gewoon vinden. Vele voorbeelden passeren de revue, zoals: • Sien die wil weten hoe de binnenkant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • M.B. Gruisen boeken
  M.B. Gruisen - Noord-Korea unframed

  Noord-Korea unframed is het meest recente Nederlandstalige boek over Noord-Korea als 'the new kid on the block' op het wereldtoneel. Veel weten we al over het land en haar barbaarse regime met nucleaire aspiraties. Maar hoe zit dat met de gewone Noord-Koreanen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Theo Wong, Salomon Kroonenberg, Pieter Augustinus boeken
  Theo Wong, Salomon Kroonenberg, Pieter Augustinus - Geologie en landschap van Suriname

  Hoe is Suriname ontstaan? Wat is de oorsprong van haar gesteenten, haar landschappen, haar delfstoffen, haar landbouwgronden, haar kust? Waarom vinden we wel goud in Oost-Suriname maar niet in het westen? Waarom is de Voltzberg rond en de Brownsberg plat? Hoe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Hans Koppen boeken
  Hans Koppen - Friesland vandaag

  "Friesland vandaag" beschrijft het leven in Friesland van nu, gezien door de ogen van een geograaf. Verteld wordt over de manieren waarop mensen in de loop van de tijd het Friese land hebben ingericht en hoe zij hier hun bestaan kunnen vinden. Friesland… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Spaubeek - biografie van een landschap

  Een cultuurhistorische studie van de voormalige gemeente Spaubeek. De schrijver (1966-*) heeft fysische geografie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Hier heeft hij gewerkt als toegevoegd onderzoeker. Hij heeft zich gespecialiseerd in historische-geografie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Clemens Janzing boeken
  Clemens Janzing - Manieren van achter geraniums zitten

  ‘Brieven aan K.’ en ‘Brieven aan K. II’ nodigen de lezer uit tot nadenken over leven en samenleven in de huidige tijd. In de geest van de Griekse filosoof Epicurus (341-270 v. Chr.) denkend is de mens een toevallig natuurverschijnsel. Dit inzicht vindt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,65
 • J.S. van de Griendt boeken
  J.S. van de Griendt - Grond voor zorg

  Grond voor zorg,Stof tot nadenken: onderzoek naar de gevolgen van bodemverontreiniging voor de woningmarkt in Nederland. Volgens begin 2007 gepubliceerde cijfers woont of werkt 30 tot 40% van de Nederlandse bevolking op of nabij een locatie waarbij er… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95