Boeken over sociale geografie

 • Bart Nooteboom boeken
  Bart Nooteboom - Hoe bestaat het

  Waaruit bestaat een object? Een object heeft een interne structuur en externe relaties met andere objecten. De nadruk van het boek ligt op verandering: hoe een object zich ontwikkelt. Een object is meer een proces dan een vast ding. Een object heeft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - SCEPSIS OVER SCEPSIS

  Scepsis is een voorbehoud tegenover de aanvaarding van kennis, de acceptatie van feiten en een terughoudende instelling tegenover waarheid. Beweringen, hypothesen, dogma’s, geloof en veronderstellingen verdienen scepsis. Maar verdient wetenschappelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,47
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Een andere kijk op vrijheid.

  Vrijheid is zowel een begrijpelijk als een ongrijpbaar fenomeen in het leven. In deze andere kijk op vrijheid, vanuit de evolutie, komt vrijheid in het licht van selectiedruk en selectieruimte. Een inzicht dat parallel loopt met de ontwikkeling van waarden. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Sven Dovianus boeken
  Sven Dovianus - Over draken gesproken

  Bewijs dat de mens ooit draken heeft aanschouwd is wereldwijd terug te zien, niet alleen in wat gevonden is maar ook in wat men ons vanuit lang vervlogen tijden vertellen kan. De grootste en meest gewaardeerde geschiedschrijvers, mensen als Herodotus, Pliny,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Reinier de Koning, L. Eshuis boeken
  Reinier de Koning, L. Eshuis - Rivieren & Inspiratie

  Ruimtelijke kwaliteit is een onlosmakelijk deel van het Ruimte voor de Rivierprogramma. Een van de middelen om het thema ruimtelijke kwaliteit hierbij handen en voeten te geven, is dit inspiratieboek. Lokale initiatiefnemers van Ruimte voor de Rivierprojecten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Em.Prof.Ir. W.G. Keeris boeken
  Em.Prof.Ir. W.G. Keeris - Scenario-denken – 2. Toelichting theorieën waarderen vastgoed

  De titel van dit boek zegt al: het gaat over de theoretische achtergronden bij het waarderen en taxeren van vastgoed. Deze toelichting is bepaald nodig. Omdat voor vastgoedbeleggingen de in de financiële markt gangbare theorieën en methoden zijn overgenomen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  100,00
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Limburg - de taalgrens voorbij

  De schrijver Ruud Offermans (Spaubeek 1966-*) schreef ‘De taalgrens voorbij’ als opvolger van het ‘Verdriet van Limburg.’ Hij noemt Limburg een taallandschap bestaande uit een uitgestrekt tapijt in variërende kleuren. Waarbij Aubel werd beschouwd als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Henk Berendsen boeken
  Henk Berendsen - Landschap in Delen

  In deze vijfde editie van Landschap in delen, met nieuwe ondertitel: De fysisch-geografische regio's, zijn de voorgaande edities van Landschap in delen en Landschappelijk Nederland samengebracht. In het nieuwe boek is de beschrijving opgenomen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Eite P. Veening boeken
  Eite P. Veening - Triadisme

  Dit is een boek voor mensen die verder willen komen in hun nadenken over de grote vragen van waarheid en goedheid, van werkelijkheid en kwaliteit. Eerst wordt een filosofische theorie gepresenteerd: Triadisme, over ons leven in drie scherp te onderscheiden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Gerard Meerstadt boeken
  Gerard Meerstadt - Moeiteloos

  Heb jij al iets bijzonders opgemerkt? We staan op de drempel van een nieuw tijdperk met ongekende mogelijkheden, het Intui?tieve Tijdperk. Zie je de doorbraken in bewustzijn en wetenschap? Dit is een goed moment om je af te stemmen op het nieuwe beeld van onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ben de Pater, Leo Paul boeken
  Ben de Pater, Leo Paul - Europa: een nieuwe geografie

  In de tweede, geheel herziene druk zijn nieuwe hoofdstukken toegevoegd. Andere zijn geactualiseerd en voorzien van nieuwe voorbeelden, kaders, full colour kaarten figuren en foto's. Geografisch bezien gaat dit boek over de landen van de Europese Unie, plus de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Saskia Van Aubel boeken
  Saskia Van Aubel - Bloedmaan

  Zo af en toe kwam de cirkel hier bij elkaar. Meestal bij volle maan. Buiten stond inderdaad een bloedmaan. Dan werd er het werk geleverd, ‘the Craft’, de kunde. Trijn, de Hogepriesteres, had dit geërfd van haar moeder en grootmoeder en zo verder terug.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Jorn Janssen boeken
  Jorn Janssen - Het gevaar van geloof

  Gemiddeld heeft het Westen te maken met meer dan één islamitische aanslag per week. Na elke aanslag staat de media in vuur en vlam met allerlei verhitte debatten over islamofobie en jihad. In Het gevaar van geloof laat de politiek filosoof Jorn Janssen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Gert R. Rebergen boeken
  Gert R. Rebergen - Mee-sterven

  Alleen het persoonlijke ervaren van de stervende en dat van de naaste, lijken de maatschappelijke en politieke debatten over voltooid leven, hulp bij zelfdoding, de zelfverkozen dood en het zelfgeregisseerde levenseinde verder te kunnen brengen. Dat leerden we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Isaac Isphahan boeken
  Isaac Isphahan - De Toekomst: nachtmerrie of droom

  In een tijd dat de kerken leeglopen en dat de overheersende -ismes zoals fascisme en communisme failliet zijn gegaan en ook te ver doorgevoerd liberalisme niet de gewenste oplossing biedt, terwijl reële problemen in de wereld uit de hand dreigen te lopen, is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Hans van Tellingen boeken
  Hans van Tellingen - Waarom stenen winkels winnen

  Waarom Stenen Winkels Winnen? Dat is logisch, toch? Dit boek beschrijft waarom. Met de waarheid over de winkelleegstand. Is deze wel zo hoog? Met de waarheid over het percentage dat online besteed wordt. Gaat het eigenlijk wel om grote bedragen? Met de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jan Sterenborg boeken
  Jan Sterenborg - Individuele Psychologische Diagnostiek

  In dit boekje Individuele Psychologische Diagnostiek wordt een korte samenvatting van de onderzoeksaanpak van dr. Gé Calis beschreven. De door Calis ontwikkelde onderzoeksmethode kan ingezet worden in het emotieveld en het cognitieveld. Middels een simpel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Maarten Ridderbos boeken
  Maarten Ridderbos - Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China

  'Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China' is een landschaps- en reisbeschrijving over de ecologische en geschiedkundige kwaliteiten van de oostelijke uitlopers der Himalaya's in de provincie Yunnan in het westen van China. Dit unieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Pieter Lukkes boeken
  Pieter Lukkes - Klimaatbeleid in eurocrisitijd

  De media houden ons vrijwel dagelijks op de hoogte van de opwarming van de aarde, ons milieu, onze energievoorziening en de precaire situatie van onze economie. Precies over deze onderwerpen gaat dit actuele boek.Voor deze problemen liggen de oplossingen niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Andre J. Veldmeijer, Mark Witton boeken
  Andre J. Veldmeijer, Mark Witton - Pterosauriërs

  Ze waren de eerste gewervelde dieren in de evolutie die konden vliegen... 'pterosauriërs' ofwel 'vliegende reptielen'. Deze verre verwanten van de moderne reptielen en de alom bekende dinosauriërs leefden van ruim 200 miljoen jaar tot ongeveer 65 miljoen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kelly C.J.W. Ruigrok boeken
  Kelly C.J.W. Ruigrok - LifeTech

  LifeTech beschrijft de Technologie van het Leven. Onderwerpen als; de Pijnappelklier, Wat is een Ziel, Brainmechanics, wat is Dood, Limbo, het Assamblage Punt, Vitaal Levensplan, Planetair Bewustzijn, Menselijk Bewustzijn, Verloren Akkoord, Heilige Menstruatie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,54
 • M.B. Gruisen boeken
  M.B. Gruisen - Noord-Korea unframed

  Noord-Korea unframed is het meest recente Nederlandstalige boek over Noord-Korea als 'the new kid on the block' op het wereldtoneel. Veel weten we al over het land en haar barbaarse regime met nucleaire aspiraties. Maar hoe zit dat met de gewone Noord-Koreanen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jan Herman Brinks, Anton Kruft, Sid Lukkassen boeken
  Jan Herman Brinks, Anton Kruft, Sid Lukkassen - De Europese Spagaat

  Vesting Europa of terugkeer naar de natiestaat? De feitelijke ontwaarding van de natiestaat gaat samen met een groeiende invloed van de Europese Unie. De wens om de EU in een politieke federatie te veranderen krijgt niet overal steun. Integendeel. Veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jan Fels boeken
  Jan Fels - Je neemt jezelf mee overzee

  Twee keer in zijn leven emigreerde Jan Fels naar Australië; de eerste keer met zijn moeder, de tweede keer met zijn vrouw. Twee keer stond hij na een paar jaar op een kruispunt: nu terugkeren of 'voor altijd' blijven? Het werd het eerste, maar Australië… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Meyrem Almaci boeken
  Meyrem Almaci - Respect is de nieuwe Punk

  Het zijn turbulente tijden waarin het, vooral in de politiek, altijd hard tegen hard lijkt te moeten gaan. Alles wordt op de spits gedreven. Het is een tijd van polariseren, provoceren en chargeren, met steeds een vijandbeeld voor ogen. Alsof dat de zaken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99