Boeken over sociale geografie

 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Een vrije wil... of niet soms?

  De vrije wil lijkt zo evident dat de bewering van het tegendeel zelfs geen essay waard kan zijn. Want al onze morele wetten en intuïties zijn gebaseerd op een vrije wil. De gedachte aan een onvrije wil is zelfs onverdraaglijk. Een gedachte waarmee een mens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,30
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Waarom de wereld toe is aan een ander economisch systeem.

  Welk economisch idee gaat de 21ste eeuw veranderen? Welk idee maakt korte metten met de spanning tussen economische groei en het klimaat? Kan een economie die gebaseerd is op groei en afhankelijk is van handel en financiën een einde maken aan mondiale crises?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,69
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Het onbekende Nederland

  Na afloop ging Marnix naar de professor toe. ‘Ik ben in opleiding als dialectgeograaf en ik zou graag veldwerk willen doen in dit gebied.’ ‘Aha’, zei de professor, ‘het onbekende Nederland.’ Hij dacht even na. ‘De Benrather Linie is nog niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Mario Dorigo, Mathieu Franssen boeken
  Mario Dorigo, Mathieu Franssen - Brabantia Ducatus

  Deze publicatie bevat een uitputtend onderzoek naar alle gedrukte kaarten van het hertogdom Brabant en de kwartieren Leuven, Brussel, Antwerpen, en ‘s-Hertogenbosch. Er wordt zeer gedetailleerd ingegaan op de geografische, waterstaatkundige en politieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  174,90
 • Gert-Jan Hospers boeken
  Gert-Jan Hospers - Slimme streken

  Rust en ruimte, loeiende koeien en noaberschap. Over clichés heeft het platteland niet te klagen. De stad zou staan voor moderniteit, dynamiek en vertier, het platteland voor natuur, landbouw en tradities. Maar klopt dat beeld nog wel? Dit boek laat zien dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Annemarie Mosterd boeken
  Annemarie Mosterd - Anders nog iets?

  Waar de winkellier vroeger op elke hoek van de straat zat, worden winkels nu zoveel mogelijk geclusterd en verdwijnen de 'open deuren' uit het straatbeeld. Dagelijks passeren we lege gevels onderweg naar de supermarkt. Waar is de openheid en oorspronkelijkheid… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Henk Korbee boeken
  Henk Korbee - Niks heb ik met iks

  Gedachten uit het vorige boek zijn toegepast op een aantal terreinen zoals verzamelingen, waarheid en natuurkunde. Een aantal boeken zijn wederom als leiboek gebruikt om na te gaan of aanpassingen mijnerzijds, bijvoorbeeld aan het begrip 'betrekking' , wel als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,16
 • Marc Coenders, Janneke Metselaar, Johan Thijssen boeken
  Marc Coenders, Janneke Metselaar, Johan Thijssen - Vital Regions

  Praktijkgericht onderzoek is een zaak van samenwerken. Hogescholen zijn de schakel tussen theorie en praktijk: tussen kunde op de werkvloer en kennis binnen de wetenschappelijke wereld. Op die manier weten we thema's uit de samenleving te verbinden met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Isaac Isphahan boeken
  Isaac Isphahan - De Toekomst: nachtmerrie of droom ?

  In een tijd dat de kerken leeglopen en dat de overheersende -ismes zoals fascisme en communisme failliet zijn gegaan en ook te ver doorgevoerd liberalisme niet de gewenste oplossing biedt, terwijl reële problemen in de wereld uit de hand dreigen te lopen, is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • M.B. Gruisen boeken
  M.B. Gruisen - Noord-Korea unframed

  Noord-Korea unframed is het meest recente Nederlandstalige boek over Noord-Korea als 'the new kid on the block' op het wereldtoneel. Veel weten we al over het land en haar barbaarse regime met nucleaire aspiraties. Maar hoe zit dat met de gewone Noord-Koreanen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Petra J.E.M. van Dam boeken
  Petra J.E.M. van Dam - Van Amsterdams Peil naar Europees referentievlak

  Het NAP staat sinds 1891 voor Normaal Amsterdams Peil. Het is ontstaan uit het Amsterdams Peil (AP), een van de vele lokale en regionale peilen die ons land vóór de twintigste eeuw kende. Het AP was gebaseerd op het gemiddelde zomervloedpeil van het IJ,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Gert R. Rebergen boeken
  Gert R. Rebergen - Hoe niet protesteren

  Met alle kennis over hygiëne, voedsel en gezondheid is het leven een voortdurende strijd tegen zichzelf geworden. Als het verlangen naar een ellenlang leven ons in de greep heeft, hebben we er alles voor over om het leven te lengen – als het even kan:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Wisselende taalgrenzen

  Buiten Nederlands en Belgisch Limburg bestaan er ook Duits en Frans Limburg. Het gaat over de status van het Limburgse dialect in de grensregio’s. Zoals bijvoorbeeld het Geullands, het Platdiets of de diftongering in de buurt van Sittard en de Selfkant.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Weten

  Wat is weten? Het is een diep filosofische vraag die raakt aan de autonomie van het denken, van de wil en het gedrag. Het is tevens een wetenschappelijke vraag, die uitkomt bij faciliteiten, mechanismen en celstructuren, zoals zenuwcellen met synapsen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,96
 • Gert R. Rebergen boeken
  Gert R. Rebergen - Sprokkels 2

  Als het ervaren mag gaan spreken, is het goed opletten geblazen. Want het ervaringsspreken heeft een eigen idioom en wijkt regelmatig af van wat wij eigenlijk gewoon vinden. Vele voorbeelden passeren de revue, zoals: • Sien die wil weten hoe de binnenkant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Harry Cock, Nina van den Broek, Marieke Kijk in de Vegte boeken
  Harry Cock, Nina van den Broek, Marieke Kijk in de Vegte - Verandering

  Verandering - zes boerderijen in Groningen Als bakens liggen ze in het landschap: de Groninger boerderijen. Ze getuigen van de geschiedenis en geven het gebied karakter. En ze veranderen. Schaalvergroting en intensivering leiden tot moderne, grotere schuren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Kelly C.J.W. Ruigrok boeken
  Kelly C.J.W. Ruigrok - LifeTech

  LifeTech beschrijft de Technologie van het Leven. Onderwerpen als; de Pijnappelklier, Wat is een Ziel, Brainmechanics, wat is Dood, Limbo, het Assamblage Punt, Vitaal Levensplan, Planetair Bewustzijn, Menselijk Bewustzijn, Verloren Akkoord, Heilige Menstruatie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,70
 • Maarten Ridderbos boeken
  Maarten Ridderbos - Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China

  'Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China' is een landschaps- en reisbeschrijving over de ecologische en geschiedkundige kwaliteiten van de oostelijke uitlopers der Himalaya's in de provincie Yunnan in het westen van China. Dit unieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Maarten van den Bosch, Pieter Gaemers boeken
  Maarten van den Bosch, Pieter Gaemers - Lithostratigrafie van het Oligoceen in de regio Almelo-Winterswijk, Oost Nederland

  Op basis van een groot aantal nauwkeurig bemonsterde boringen wordt een revisie van de litho-stratigrafie van het Oligoceen (Rupelien) in Oost-Nederland (Achterhoek en Twente) gepresenteerd. Bestaande lithostratigrafische eenheden worden beter gedefiniëerd en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Pieter Lukkes boeken
  Pieter Lukkes - Klimaatbeleid in eurocrisitijd

  De media houden ons vrijwel dagelijks op de hoogte van de opwarming van de aarde, ons milieu, onze energievoorziening en de precaire situatie van onze economie. Precies over deze onderwerpen gaat dit actuele boek.Voor deze problemen liggen de oplossingen niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Andre J. Veldmeijer, Mark Witton boeken
  Andre J. Veldmeijer, Mark Witton - Pterosauriërs

  Ze waren de eerste gewervelde dieren in de evolutie die konden vliegen... 'pterosauriërs' ofwel 'vliegende reptielen'. Deze verre verwanten van de moderne reptielen en de alom bekende dinosauriërs leefden van ruim 200 miljoen jaar tot ongeveer 65 miljoen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marianne Gravendeel boeken
  Marianne Gravendeel - Oogappeltje

  Dit boek geeft de twee waargebeurde verhalen weer van de gebeurtenissen om en rond een familie-erfenis kwestie en een arbeidssituatie, die voor de hoofdfiguur fataal worden. Uiteindelijk leiden deze tot een totale ondergang van de hoofdpersoon.De twee delen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Jelte Wiersma boeken
  Jelte Wiersma - Heimweeland

  Heimweeland Reportages over de strijd van Nederlanders tegen verandering Zes jaar lang zwierf verslaggever Jelte Wiersma voor Elsevier door Nederland. Hij bestudeerde de effecten van het voortdurende geëxperimenteer door bestuurders met Nederlanders en hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gerard Marlet, Clemens van Woerkens boeken
  Gerard Marlet, Clemens van Woerkens - Atlas voor gemeenten 2016 Water

  De Atlas voor gemeenten 2016 heeft als thema Water. In hoeverre profiteren we in Nederland van de waterrijke omgeving? En hoe verhoudt dat profijt zich tot de kosten van het aanwezige overstromingsrisico? (Zachte kaft)

  Lees meer...
  62,55
 • Sylvie Van Damme, Pieter Foré boeken
  Sylvie Van Damme, Pieter Foré - De polders mee-maken

  'De Polders mee-maken' houdt een pleidooi voor ruimte als een subjectieve en emotionele plek zoals mensen die zien en beleven. Het boek biedt een gids om aan de hand van bouwstenen, recepten en ingrediënten samen te werken aan de verbetering van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90