Boeken over sociale geografie

 • Gerard Meerstadt boeken
  Gerard Meerstadt - Moeiteloos

  Heb jij al iets bijzonders opgemerkt? We staan op de drempel van een nieuw tijdperk met ongekende mogelijkheden, het Intui?tieve Tijdperk. Zie je de doorbraken in bewustzijn en wetenschap? Dit is een goed moment om je af te stemmen op het nieuwe beeld van onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Saskia Van Aubel boeken
  Saskia Van Aubel - Bloedmaan

  Zo af en toe kwam de cirkel hier bij elkaar. Meestal bij volle maan. Buiten stond inderdaad een bloedmaan. Dan werd er het werk geleverd, ‘the Craft’, de kunde. Trijn, de Hogepriesteres, had dit geërfd van haar moeder en grootmoeder en zo verder terug.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Hans van Tellingen boeken
  Hans van Tellingen - Waarom stenen winkels winnen

  Waarom Stenen Winkels Winnen? Dat is logisch, toch? Dit boek beschrijft waarom. Met de waarheid over de winkelleegstand. Is deze wel zo hoog? Met de waarheid over het percentage dat online besteed wordt. Gaat het eigenlijk wel om grote bedragen? Met de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gert R. Rebergen boeken
  Gert R. Rebergen - Mee-sterven

  Alleen het persoonlijke ervaren van de stervende en dat van de naaste, lijken de maatschappelijke en politieke debatten over voltooid leven, hulp bij zelfdoding, de zelfverkozen dood en het zelfgeregisseerde levenseinde verder te kunnen brengen. Dat leerden we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Isaac Isphahan boeken
  Isaac Isphahan - De Toekomst: nachtmerrie of droom

  In een tijd dat de kerken leeglopen en dat de overheersende -ismes zoals fascisme en communisme failliet zijn gegaan en ook te ver doorgevoerd liberalisme niet de gewenste oplossing biedt, terwijl reële problemen in de wereld uit de hand dreigen te lopen, is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Jorn Janssen boeken
  Jorn Janssen - Het gevaar van geloof

  Gemiddeld heeft het Westen te maken met meer dan één islamitische aanslag per week. Na elke aanslag staat de media in vuur en vlam met allerlei verhitte debatten over islamofobie en jihad. In Het gevaar van geloof laat de politiek filosoof Jorn Janssen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Jan Sterenborg boeken
  Jan Sterenborg - Individuele Psychologische Diagnostiek

  In dit boekje Individuele Psychologische Diagnostiek wordt een korte samenvatting van de onderzoeksaanpak van dr. Gé Calis beschreven. De door Calis ontwikkelde onderzoeksmethode kan ingezet worden in het emotieveld en het cognitieveld. Middels een simpel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Max Welling boeken
  Max Welling - Over leven met kunstmatige intelligentie

  Dagelijks berichten media over het aanstormende gevaar dan wel de onbegrensde mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (kortweg AI van het Engelse ‘artificial intelligence’). We zitten in een informatierevolutie. U heeft er allemaal mee te maken. Zit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,37
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Waarom de wereld toe is aan een ander economisch systeem.

  Welk economisch idee gaat de 21ste eeuw veranderen? Welk idee maakt korte metten met de spanning tussen economische groei en het klimaat? Kan een economie die gebaseerd is op groei en afhankelijk is van handel en financiën een einde maken aan mondiale crises?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,28
 • Mario Dorigo, Mathieu Franssen boeken
  Mario Dorigo, Mathieu Franssen - Brabantia Ducatus

  Deze publicatie bevat een uitputtend onderzoek naar alle gedrukte kaarten van het hertogdom Brabant en de kwartieren Leuven, Brussel, Antwerpen, en ‘s-Hertogenbosch. Er wordt zeer gedetailleerd ingegaan op de geografische, waterstaatkundige en politieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  179,85
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Het onbekende Nederland

  Na afloop ging Marnix naar de professor toe. ‘Ik ben in opleiding als dialectgeograaf en ik zou graag veldwerk willen doen in dit gebied.’ ‘Aha’, zei de professor, ‘het onbekende Nederland.’ Hij dacht even na. ‘De Benrather Linie is nog niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • henk korbee boeken
  henk korbee - De wereld is al wat kleurig is

  Uiteindelijk werd het een herziening van het gebruik van formele logica, wat toegepast op wiskundige betrekkingen, verrassende zaken opleverde uitmondend in een korte beschrijving van Modale Logica en haar deelgebied Bewijstheorie. De Modale Logica betreft dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,34
 • Annemarie Mosterd boeken
  Annemarie Mosterd - Anders nog iets?

  Waar de winkellier vroeger op elke hoek van de straat zat, worden winkels nu zoveel mogelijk geclusterd en verdwijnen de 'open deuren' uit het straatbeeld. Dagelijks passeren we lege gevels onderweg naar de supermarkt. Waar is de openheid en oorspronkelijkheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Marc Coenders, Janneke Metselaar, Johan Thijssen boeken
  Marc Coenders, Janneke Metselaar, Johan Thijssen - Vital Regions

  Praktijkgericht onderzoek is een zaak van samenwerken. Hogescholen zijn de schakel tussen theorie en praktijk: tussen kunde op de werkvloer en kennis binnen de wetenschappelijke wereld. Op die manier weten we thema's uit de samenleving te verbinden met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Gert-Jan Hospers boeken
  Gert-Jan Hospers - Slimme streken

  Rust en ruimte, loeiende koeien en noaberschap. Over clichés heeft het platteland niet te klagen. De stad zou staan voor moderniteit, dynamiek en vertier, het platteland voor natuur, landbouw en tradities. Maar klopt dat beeld nog wel? Dit boek laat zien dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Maarten Ridderbos boeken
  Maarten Ridderbos - Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China

  'Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China' is een landschaps- en reisbeschrijving over de ecologische en geschiedkundige kwaliteiten van de oostelijke uitlopers der Himalaya's in de provincie Yunnan in het westen van China. Dit unieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Pieter Lukkes boeken
  Pieter Lukkes - Klimaatbeleid in eurocrisitijd

  De media houden ons vrijwel dagelijks op de hoogte van de opwarming van de aarde, ons milieu, onze energievoorziening en de precaire situatie van onze economie. Precies over deze onderwerpen gaat dit actuele boek.Voor deze problemen liggen de oplossingen niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Andre J. Veldmeijer, Mark Witton boeken
  Andre J. Veldmeijer, Mark Witton - Pterosauriërs

  Ze waren de eerste gewervelde dieren in de evolutie die konden vliegen... 'pterosauriërs' ofwel 'vliegende reptielen'. Deze verre verwanten van de moderne reptielen en de alom bekende dinosauriërs leefden van ruim 200 miljoen jaar tot ongeveer 65 miljoen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Olaf Schuiling boeken
  Olaf Schuiling - Olivijn, de steen der wijzen

  Dat de uitstoot van CO2 wereldwijd een snelgroeiend probleem is behoeft geen betoog. Dat de natuur de afvang van dit klimaatbedreigende gas al enige miljarden jaren zelf afdoende reguleert is voor velen wellicht nieuw. En dat olivijn, het meest op de aarde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Bill McGuire boeken
  Bill McGuire - Wereldbedreigende rampen

  Het leven op aarde zal een keer eindigen. Het is enkel een kwestie van tijd. In dit Elementaire Deeltje onderzoekt Bill McGuire de diverse catastrofes die onze planeet in de toekomst zouden kunnen overkomen, en bekijkt zowel de waarschijnlijkheid ervan als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Jeroen den Uyl boeken
  Jeroen den Uyl - Powerswitch naar een vitale samenleving

  De overheid en de markt hebben de afgelopen decennia veel ruimte ingenomen ten koste van de gemeenschap. Dat is pijnlijk want de gemeenschap is de plek waar burgerschap gekweekt wordt, waar burgers hun gedeeld eigen belang behartigen. Door de gekortwiekte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • B. de Pater, O. Verkoren boeken
  B. de Pater, O. Verkoren - Noord-Amerika

  De Verenigde Staten en Canada: ze zijn onze verre buren. In cultureel opzicht zijn er veel overeenkomsten, maar veel is ook anders. Neem de godsdienst Het christelijk geloof domineert aan beide zijden van de oceaan, maar anders dan in Europa is van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jeanne Boden boeken
  Jeanne Boden - Xinjiang

  De Chinese provincie Xinjiang in het noordwesten van China is zo groot als Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Duitsland samen, maar toch is zij voor velen van ons een blinde vlek. Het is één van de regio?s op de aardbol die het verst van de zee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Rupert Hochleitner boeken
  Rupert Hochleitner - Praktische gids voor mineralen

  Mineralen, kristallen en edelstenen leren kennen en determineren op een eenvoudige manier Deze praktische gids is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die gefascineerd is door de wereld van mineralen. Het eenvoudige determinatiesysteem stelt u in staat om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Louis Beyens boeken
  Louis Beyens - Het hoge noorden

  In de Arctis leven al vele duizenden jaren mensen, dieren, planten en microben. Ze hebben zich aangepast aan de extreme omstandigheden, het is hun 'thuis'. Maar hun thuis heeft een dynamisch en kwetsbaar ecosysteem dat door klimaatverandering - die zich daar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00