Boeken over sociale geografie

 • Marcel Rijdams boeken
  Marcel Rijdams - Stadschap Brussel. Kritische bespiegelingen over het stedelijke landschap

  Het stadschap is een belangrijk archiefstuk. De kronkels en vormen van straten en pleinen zijn getuigen en dikwijls even zo vele littekens van de geschiedenis van de stad. Gebouwen zijn getuigen van hun tijd, ook al is hun functie in de loop der tijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Hari Sacré, Jolijn De Haene, Liza Lauwers, Sven De Visscher boeken
  Hari Sacré, Jolijn De Haene, Liza Lauwers, Sven De Visscher - Kids-Gids. Samen met kinderen en tieners de stad van morgen plannen

  De planning van kindvriendelijke stedelijke ruimtes vormt vandaag een uitdagende interdisciplinaire opgave voor iedereen die ruimtelijk, pedagogisch of sociaal mee aan de toekomstige stad werkt. De betrokkenheid van kinderen en tieners in deze processen wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Nico Haasbroek boeken
  Nico Haasbroek - De Middellandman

  DE MIDDELLANDMAN - Nico Haasbroek 100 DAGEN DOOR EEN ROTTERDAMSE BUURT IN TRANSITIE Hoe een voormalig hoofdredacteur terug naar de basis ging en buurtverslaggever werd In september 2015 begon Nico Haasbroek dagelijks door zijn buurt te wandelen en erover te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marieke Prins, Ivo Bastiaansen boeken
  Marieke Prins, Ivo Bastiaansen - Ruig en goed

  Het nieuwe Tilburgse woongebied Piushaven is uniek. Het is een smeltkroes van industriële historie, rustig wonen en moderne stedelijke dynamiek. In de vijftien jaar die de gebiedsontwikkeling Piushaven nu duurt, is veel gebouwd en ontstond een sterk eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Wiel Palmen boeken
  Wiel Palmen - Geweven uit honderden bloemen - jonge Nepalezen bouwen verder

  Uitgegeven in eigen beheer. Wiel Palmen bezocht in Nepal projecten van Nepalese jongeren, waaronder het werk van de dalits, de onaanraakbaren. Zijn bevindingen heeft Palmen vastgelegd in 'Geweven uit honderden bloemen'. Bij het onderzoek kreeg hij hulp van dr.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Adam Kokesh boeken
  Adam Kokesh - Vrijheid!

  De wijsheid in dit boek heeft de kracht om ons menselijke potentieel te ontsluiten en een duurzame samenleving neer te zetten die gebaseerd is op vreedzaamheid, zelfeigenaarschap en geweldloosheid. Jij als vrij, mooi, onafhankelijk mens hebt onvervreemdbare… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Meyrem Almaci boeken
  Meyrem Almaci - Respect is de nieuwe Punk

  Het zijn turbulente tijden waarin het, vooral in de politiek, altijd hard tegen hard lijkt te moeten gaan. Alles wordt op de spits gedreven. Het is een tijd van polariseren, provoceren en chargeren, met steeds een vijandbeeld voor ogen. Alsof dat de zaken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Maarten Ridderbos boeken
  Maarten Ridderbos - Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China

  'Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China' is een landschaps- en reisbeschrijving over de ecologische en geschiedkundige kwaliteiten van de oostelijke uitlopers der Himalaya's in de provincie Yunnan in het westen van China. Dit unieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Sylvie Van Damme, Pieter Foré, Els Huigens, Jean-François Van den Abeele boeken
  Sylvie Van Damme, Pieter Foré, Els Huigens, Jean-François Van den Abeele - Duurzaam ontwerpen van groene ruimten

  Dit vademecum biedt handvaten voor het ontwerpen van groene ruimten vanuit een duurzame ambitie. Eerst komen een aantal sleutelbegrippen aan bod. Vervolgens toont het aan hoe een geïntegreerde synthese van meerschalig, meerlagig en meervoudig ontwerpen kan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • Jeroen den Uyl boeken
  Jeroen den Uyl - Powerswitch naar een vitale samenleving

  De overheid en de markt hebben de afgelopen decennia veel ruimte ingenomen ten koste van de gemeenschap. Dat is pijnlijk want de gemeenschap is de plek waar burgerschap gekweekt wordt, waar burgers hun gedeeld eigen belang behartigen. Door de gekortwiekte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Olaf Schuiling boeken
  Olaf Schuiling - Olivijn, de steen der wijzen

  Dat de uitstoot van CO2 wereldwijd een snelgroeiend probleem is behoeft geen betoog. Dat de natuur de afvang van dit klimaatbedreigende gas al enige miljarden jaren zelf afdoende reguleert is voor velen wellicht nieuw. En dat olivijn, het meest op de aarde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • M.B. Gruisen boeken
  M.B. Gruisen - Noord-Korea unframed

  Noord-Korea unframed is het meest recente Nederlandstalige boek over Noord-Korea als 'the new kid on the block' op het wereldtoneel. Veel weten we al over het land en haar barbaarse regime met nucleaire aspiraties. Maar hoe zit dat met de gewone Noord-Koreanen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Bas van der Plas boeken
  Bas van der Plas - Labyrint van 25 jaar Oekraïense ‘onafhankelijkheid’

  Oekraïne werd 25 jaar geleden onafhankelijk na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Wat is er sindsdien gebeurd, hoe leven de inwoners, wat zijn de perspectieven? En de steeds terugkerende vraag over oorlog, gekoppeld aan de woorden separatisme, oligarchen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Hans Koppen boeken
  Hans Koppen - Friesland vandaag

  "Friesland vandaag" beschrijft het leven in Friesland van nu, gezien door de ogen van een geograaf. Verteld wordt over de manieren waarop mensen in de loop van de tijd het Friese land hebben ingericht en hoe zij hier hun bestaan kunnen vinden. Friesland… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Ad Verkuijlen boeken
  Ad Verkuijlen - Onbehagen in de Economie

  Het gaat om de fluit en de duit. Deze Brabantse, wat platte uitdrukking verwijst naar het driftmatige en het economische in het menselijke bestaan. Sigmund Freud verwees in zijn beroemde essay naar het eerste, de culturele eis tot driftonderdrukking geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,73
 • Herman Hümmels boeken
  Herman Hümmels - Bestaan begrijpen

  Eerst was er niets. Daarvóór was er Potentie. Vervolgens waren er Iets en Niet-iets. Uit die twee emergeerde alles. Het bestaan is een proces dat in het NU de verschijnselen toont. Dat NU kenmerkt zich door ruimte en tijd. Het NU volgt en veroorzaakt het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • De politiek der dingen

  Techniek is een politieke factor van belang. De HSL, de Joint Strike Fighter, de Noord-Zuid lijn, het elektronisch patiëntendossier, kernenergie, ondergrondse CO2-opslag, slimme elektriciteitsmeters, kabinetten en bewindspersonen kunnen er over struikelen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Gert R. Rebergen boeken
  Gert R. Rebergen - Uit & in de ban

  32 ex-daklozen (peers) met een verleden in de psychiatrie/ verslavingszorg, hebben elkaar gevonden om gezamenlijk iets te betekenen voor kwetsbare mensen in enkele wijken van Den Haag. De peers hebben "op straat geleerd om voor zichzelf te strijden. Nu zijn we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,25
 • Jan Herman Brinks, Anton Kruft, Sid Lukkassen boeken
  Jan Herman Brinks, Anton Kruft, Sid Lukkassen - De Europese Spagaat: Het Europa der vaderlanden of een hernieuwde Europese Unie

  Vesting Europa of terugkeer naar de natiestaat? De feitelijke ontwaarding van de natiestaat gaat samen met een groeiende invloed van de Europese Unie. De wens om de EU in een politieke federatie te veranderen krijgt niet overal steun. Integendeel. Veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Maarten van den Bosch, Pieter Gaemers boeken
  Maarten van den Bosch, Pieter Gaemers - Lithostratigrafie van het Oligoceen in de regio Almelo-Winterswijk, Oost Nederland

  Op basis van een groot aantal nauwkeurig bemonsterde boringen wordt een revisie van de litho-stratigrafie van het Oligoceen (Rupelien) in Oost-Nederland (Achterhoek en Twente) gepresenteerd. Bestaande lithostratigrafische eenheden worden beter gedefiniëerd en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Ben Judah boeken
  Ben Judah - Dit is Londen

  Ben Judah biedt in 'Dit is Londen' een rauw, opwindend perspectief op een multiculturele wereldstad - hoe het is om er te leven, te werken, op te groeien, op te voeden, lief te hebben, oud te worden en te sterven. In tien jaar tijd is Londen - de geboortestad… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Bas Eickhout boeken
  Bas Eickhout - Klimaatmores

  In het internationale veld zijn politici in woorden van goede wil, maar ze krijgen vaak last van koudwatervrees op het moment dat er handtekeningen moeten worden gezet onder concreet klimaatbeleid, schrijft Europarlementariër Bas Eickhout in Klimaatmores. Er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Desiree Guit boeken
  Desiree Guit - Iedereen heeft gelijk

  Dit boek is een compilatie van astronomie, astrofysica, geometrie, geschiedenis en religies. Het laat alle kanten van het bestaan zien, vanuit verschillende visies. Het is de bedoeling dat mensen dit boek niet als de absolute waarheid aannemen, maar gaan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Wouter van Bergen, Martin Visser boeken
  Wouter van Bergen, Martin Visser - De kleine Piketty

  Capital in the 21st Century van Thomas Piketty is ontegenzeggelijk een belangrijk boek, dat zeker niet alleen voor politici en economen is bedoeld: thema's als kapitaalverdeling en vermogensongelijkheid gaan iedereen aan. De kloof tussen arm en rijk wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Rupert Hochleitner boeken
  Rupert Hochleitner - Praktische gids voor mineralen

  Mineralen, kristallen en edelstenen leren kennen en determineren op een eenvoudige manier Deze praktische gids is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die gefascineerd is door de wereld van mineralen. Het eenvoudige determinatiesysteem stelt u in staat om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99