Boeken over sociale geografie

 • Em.Prof.Ir. W.G. Keeris boeken
  Em.Prof.Ir. W.G. Keeris - Scenario-denken – 2. Toelichting theorieën waarderen vastgoed

  De titel van dit boek zegt al: het gaat over de theoretische achtergronden bij het waarderen en taxeren van vastgoed. Deze toelichting is bepaald nodig. Omdat voor vastgoedbeleggingen de in de financiële markt gangbare theorieën en methoden zijn overgenomen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  100,00
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Limburg - de taalgrens voorbij

  De schrijver Ruud Offermans (Spaubeek 1966-*) schreef ‘De taalgrens voorbij’ als opvolger van het ‘Verdriet van Limburg.’ Hij noemt Limburg een taallandschap bestaande uit een uitgestrekt tapijt in variërende kleuren. Waarbij Aubel werd beschouwd als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Eite P. Veening boeken
  Eite P. Veening - Triadisme

  Dit is een boek voor mensen die verder willen komen in hun nadenken over de grote vragen van waarheid en goedheid, van werkelijkheid en kwaliteit. Eerst wordt een filosofische theorie gepresenteerd: Triadisme, over ons leven in drie scherp te onderscheiden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Reinier de Koning, L. Eshuis boeken
  Reinier de Koning, L. Eshuis - Rivieren & Inspiratie

  Ruimtelijke kwaliteit is een onlosmakelijk deel van het Ruimte voor de Rivierprogramma. Een van de middelen om het thema ruimtelijke kwaliteit hierbij handen en voeten te geven, is dit inspiratieboek. Lokale initiatiefnemers van Ruimte voor de Rivierprojecten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Gerard Meerstadt boeken
  Gerard Meerstadt - Moeiteloos

  Heb jij al iets bijzonders opgemerkt? We staan op de drempel van een nieuw tijdperk met ongekende mogelijkheden, het Intui?tieve Tijdperk. Zie je de doorbraken in bewustzijn en wetenschap? Dit is een goed moment om je af te stemmen op het nieuwe beeld van onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Saskia Van Aubel boeken
  Saskia Van Aubel - Bloedmaan

  Zo af en toe kwam de cirkel hier bij elkaar. Meestal bij volle maan. Buiten stond inderdaad een bloedmaan. Dan werd er het werk geleverd, ‘the Craft’, de kunde. Trijn, de Hogepriesteres, had dit geërfd van haar moeder en grootmoeder en zo verder terug.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Gert R. Rebergen boeken
  Gert R. Rebergen - Mee-sterven

  Alleen het persoonlijke ervaren van de stervende en dat van de naaste, lijken de maatschappelijke en politieke debatten over voltooid leven, hulp bij zelfdoding, de zelfverkozen dood en het zelfgeregisseerde levenseinde verder te kunnen brengen. Dat leerden we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Isaac Isphahan boeken
  Isaac Isphahan - De Toekomst: nachtmerrie of droom

  In een tijd dat de kerken leeglopen en dat de overheersende -ismes zoals fascisme en communisme failliet zijn gegaan en ook te ver doorgevoerd liberalisme niet de gewenste oplossing biedt, terwijl reële problemen in de wereld uit de hand dreigen te lopen, is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • henk korbee boeken
  henk korbee - ?Hoeveel water heeft een schipper nodig

  Die interesse zelve is hobbymatig van aard. Ook mondde deze interesse uit in een langdurig lezen en bestuderen van bepaalde deelgebieden van de wiskunde, logica, informatiekunde en machine learning. Het boek is algemeen van karakter en heeft de bedoeling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,77
 • Hans van Tellingen boeken
  Hans van Tellingen - Waarom stenen winkels winnen

  Waarom Stenen Winkels Winnen? Dat is logisch, toch? Dit boek beschrijft waarom. Met de waarheid over de winkelleegstand. Is deze wel zo hoog? Met de waarheid over het percentage dat online besteed wordt. Gaat het eigenlijk wel om grote bedragen? Met de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ben de Pater, Leo Paul boeken
  Ben de Pater, Leo Paul - Europa: een nieuwe geografie

  In de tweede, geheel herziene druk zijn nieuwe hoofdstukken toegevoegd. Andere zijn geactualiseerd en voorzien van nieuwe voorbeelden, kaders, full colour kaarten figuren en foto's. Geografisch bezien gaat dit boek over de landen van de Europese Unie, plus de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Jorn Janssen boeken
  Jorn Janssen - Het gevaar van geloof

  Gemiddeld heeft het Westen te maken met meer dan één islamitische aanslag per week. Na elke aanslag staat de media in vuur en vlam met allerlei verhitte debatten over islamofobie en jihad. In Het gevaar van geloof laat de politiek filosoof Jorn Janssen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Jan Sterenborg boeken
  Jan Sterenborg - Individuele Psychologische Diagnostiek

  In dit boekje Individuele Psychologische Diagnostiek wordt een korte samenvatting van de onderzoeksaanpak van dr. Gé Calis beschreven. De door Calis ontwikkelde onderzoeksmethode kan ingezet worden in het emotieveld en het cognitieveld. Middels een simpel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Max Welling boeken
  Max Welling - Over leven met kunstmatige intelligentie

  Dagelijks berichten media over het aanstormende gevaar dan wel de onbegrensde mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (kortweg AI van het Engelse ‘artificial intelligence’). We zitten in een informatierevolutie. U heeft er allemaal mee te maken. Zit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,37
 • Justin Spoor boeken
  Justin Spoor - Spijt van de Goden

  De creatie van de mens zorgde voor spijt van de goden. Hun schepping moest ongedaan worden gemaakt, wat werkelijkheid werd door de Zondvloed van 12.800 jaar geleden. Het wegvagen van deze beschaving zorgde voor een ontbrekend hoofdstuk van onze prehistorie. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,79
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Waarom de wereld toe is aan een ander economisch systeem.

  Welk economisch idee gaat de 21ste eeuw veranderen? Welk idee maakt korte metten met de spanning tussen economische groei en het klimaat? Kan een economie die gebaseerd is op groei en afhankelijk is van handel en financiën een einde maken aan mondiale crises?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,28
 • Maarten Ridderbos boeken
  Maarten Ridderbos - Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China

  'Een nog niet verloren landschapsparadijs in het westen van China' is een landschaps- en reisbeschrijving over de ecologische en geschiedkundige kwaliteiten van de oostelijke uitlopers der Himalaya's in de provincie Yunnan in het westen van China. Dit unieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Pieter Lukkes boeken
  Pieter Lukkes - Klimaatbeleid in eurocrisitijd

  De media houden ons vrijwel dagelijks op de hoogte van de opwarming van de aarde, ons milieu, onze energievoorziening en de precaire situatie van onze economie. Precies over deze onderwerpen gaat dit actuele boek.Voor deze problemen liggen de oplossingen niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Andre J. Veldmeijer, Mark Witton boeken
  Andre J. Veldmeijer, Mark Witton - Pterosauriërs

  Ze waren de eerste gewervelde dieren in de evolutie die konden vliegen... 'pterosauriërs' ofwel 'vliegende reptielen'. Deze verre verwanten van de moderne reptielen en de alom bekende dinosauriërs leefden van ruim 200 miljoen jaar tot ongeveer 65 miljoen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kelly C.J.W. Ruigrok boeken
  Kelly C.J.W. Ruigrok - LifeTech

  LifeTech beschrijft de Technologie van het Leven. Onderwerpen als; de Pijnappelklier, Wat is een Ziel, Brainmechanics, wat is Dood, Limbo, het Assamblage Punt, Vitaal Levensplan, Planetair Bewustzijn, Menselijk Bewustzijn, Verloren Akkoord, Heilige Menstruatie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,54
 • M.B. Gruisen boeken
  M.B. Gruisen - Noord-Korea unframed

  Noord-Korea unframed is het meest recente Nederlandstalige boek over Noord-Korea als 'the new kid on the block' op het wereldtoneel. Veel weten we al over het land en haar barbaarse regime met nucleaire aspiraties. Maar hoe zit dat met de gewone Noord-Koreanen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Een vrije wil... of niet soms?

  De vrije wil lijkt zo evident dat de bewering van het tegendeel zelfs geen essay waard kan zijn. Want al onze morele wetten en intuïties zijn gebaseerd op een vrije wil. De gedachte aan een onvrije wil is zelfs onverdraaglijk. Een gedachte waarmee een mens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,07
 • Bas van der Plas boeken
  Bas van der Plas - Het Labyrint

  Oekraïne werd 25 jaar geleden onafhankelijk na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Wat is er sindsdien gebeurd, hoe leven de inwoners, wat zijn de perspectieven? En de steeds terugkerende vraag over oorlog, gekoppeld aan de woorden separatisme, oligarchen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Nico Haasbroek boeken
  Nico Haasbroek - De Middellandman

  DE MIDDELLANDMAN - Nico Haasbroek 100 DAGEN DOOR EEN ROTTERDAMSE BUURT IN TRANSITIE Hoe een voormalig hoofdredacteur terug naar de basis ging en buurtverslaggever werd In september 2015 begon Nico Haasbroek dagelijks door zijn buurt te wandelen en erover te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Hans Koppen boeken
  Hans Koppen - Friesland vandaag

  "Friesland vandaag" beschrijft het leven in Friesland van nu, gezien door de ogen van een geograaf. Verteld wordt over de manieren waarop mensen in de loop van de tijd het Friese land hebben ingericht en hoe zij hier hun bestaan kunnen vinden. Friesland… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,50