Boeken over podiumwetenschap

 • Afslag Eindhoven speelt

  Afslag Eindhoven speelt tien jaar. Het theatergezelschap viert dat met een feestelijke jubileum met een boek waarin alle voorstellingen een plekje hebben. Gerrie Fiers en Yvonne van Beukering startten tien jaar geleden, tegen de (tijds)stroom in, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sandra Kim, Claude Rappé boeken
  Sandra Kim, Claude Rappé - Sandra Kim

  Zo'n dertig jaar geleden, op 3 mei 1986, won de Belgische Sandra Kim in Noorwegen het Eurovisiesongfestival met het liedje J'aime la vie. Ze was toen dertien jaar. De hele wereld viel als een blok voor het jonge zangeresje met haar optimistische lied en een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Chris Baerveldt, Els van Dam boeken
  Chris Baerveldt, Els van Dam - De liefde van een olifant

  Deze uitgave bevat de tekst van het muziektheaterstuk ‘De liefde van een olifant’ van Chris Baerveldt en Els van Dam, geïllustreerd met foto's van de eerste voorstelling. De pogingen van een olifant om de liefde van een verzorgster in een ouderencentrum… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,09
 • Filmjaarboek 2017/2018

  In het Filmjaarboek 2017/2018 vindt u beschrijvingen en uitgebreide credits van alle bioscoopfilms die in 2016 in Nederland zijn uitgebracht. Van Bridget Jones's Baby tot Bad Moms Van Ben-Hur tot Hail, Caesar! Van Sketches of Siberia tot Renesse In dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Emile Schra boeken
  Emile Schra - Ivo Van Hove

  Ivo van Hove heeft de wereld veroverd. Als leider van het grootste toneelgezelschap van Nederland, Toneelgroep Amsterdam, maakt hij theaterproducties die overal op applaus worden onthaald. Of het nu gaat om werk van Shakespeare of Bowie, Visconti of Arthur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Eric de Kuyper boeken
  Eric de Kuyper - Het samenspel tussen Dr. Jekyll en Mr. Hyde

  Je kunt je afvragen waarom er toch heel wat acteurs goede schrijvers worden. Denk aan Anne Wiazemsky, Dirk Bogarde, Joachim Meyerhoff of Beryl Bainbridge. Zou het te maken hebben met hoe de verbeelding werkt? Hoe de observatiekunst die het acteren voedt een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Jose Beumers boeken
  Jose Beumers - Drama

  Sta je ook wel eens onder de douche te zingen, maar voor een groep mensen voel je je wat onwennig? Of is het gewoon nooit in je opgekomen dat je dit ook wel eens op een podium zou kunnen doen?Veel volwassenen en kinderen zouden het leuk vinden om te acteren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Frank Verhallen boeken
  Frank Verhallen - Neerlands Hoop In Bange Dagen 1968-1979

  In het 50ste Geboortejaar van Neerlands Hoop verschijnt deze unieke verzamelbox over Neerlands Hoop en na Neerlands Hoop; absurdistisch cabaret van Bram Vermeulen en Freek de Jonge.Vraag aan Freek de Jonge wanneer zijn professionele theatercarrière begon en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  99,99
 • Klaartje Groot boeken
  Klaartje Groot - Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg

  Willem Haverkorn heeft in de decennia rond 1800 een opmerkelijke rol gespeeld in het culturele leven van Amsterdam. Hij schreef toneelstukken, die regelmatig werden opgevoerd. Het toneel vormde een belangrijk medium in het maatschappelijk debat. In deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jean Thomassen boeken
  Jean Thomassen - Doek op voor een echte ster

  Het leven van Ine Veen, voormalig ballerina, fotomodel en actrice, heeft veel weg van een sprookje. Ze trad ooit op voor koninklijke personen en stond met alle bekende namen van haar generatie, in Duitsland en Nederland, op de bühne of voor de camera. Als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Evelien Jonckheere boeken
  Evelien Jonckheere - Aandacht! Aandacht!

  Eerste publicatie over het Gentse variététheater in de negentiende eeuw. In 1898 breekt in Gent een theatercrisis uit. Het officiële Grand Théâtre loopt leeg terwijl de café-concerten en variététheaters als paddenstoelen uit de grond schieten. Zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Ton Ouwehand boeken
  Ton Ouwehand - Harry Bannink, toonzetter

  Harry Bannink, toonzetter Hommage aan een geniale liedjesmaker In dit boek vertellen liefhebbers, kenners en beroemdheden waarom ze de muziek van Harry Bannink zo mooi vinden. Hoe ze zich hem en zijn werk herinneren. Jenny Arean vindt dat er een fontein naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Mark Tober, Tjanne van de Velden boeken
  Mark Tober, Tjanne van de Velden - Lichttechniek

  Dit boek biedt de basiskennis die een lichttechnicus nodig heeft om zijn vak uit te kunnen oefenen. In dit boek komen de basisbegrippen binnen de lichttechniek, videotechniek en rigging aan bod, als ook de nieuwste ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  52,95
 • Art Rooijakkers boeken
  Art Rooijakkers - Wie is de Mol? Molboekje 2018

  Het Molboekje 2018 is een niet te missen notitieboekje waarin je al je aantekeningen en wetenswaardigheden kwijt kunt om zo ‘de Mol’ van 2018 te kunnen ontmaskeren. Ook zijn er invulschema’s te vinden die je kunnen helpen bij het ontrafelen van geheimen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Rudi van Dantzig boeken
  Rudi van Dantzig - Een eeuwig opnieuw beginnen

  Rudi van Dantzig (1933 - 2012) liet na zijn overlijden een min of meer voltooid manuscript achter over de legendarische balletpedagoog en choreograaf Sonia Gaskell (1907-1974), met de toevoeging op het titelblad: Een zoektocht. De geboren Russische Gaskell,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Anna van den Breemer boeken
  Anna van den Breemer - Ivanka

  Wie de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten echt wil leren kennen moet beginnen bij zijn lievelingsdochter: Ivanka Trump. Ze is de enige vrouw naar wie Donald Trump echt luistert. Volgens velen is de vijfendertigjarige blondine de betere versie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Madelief Blanken, Mark van Haasteren boeken
  Madelief Blanken, Mark van Haasteren - Help, ik (mijn kind) wil beroemd worden

  Misschien heb je ooit eens in een professionele musical gespeeld. Of zou je heel graag in een professionele film willen spelen. Ben je heel erg jaloers op de kinderen Von Trapp in 'The Sound of Music' of op de hoofdrolspelers in 'Harry Potter'? Dan is dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Berend Boudewijn boeken
  Berend Boudewijn - Ik stond erbij en ik keek ernaar

  Pionier van de Nederlandse televisie, Berend Boudewijn, verwierf als presentator (van o.a. zijn eigen BB-Kwis en Per seconde wijzer) grote nationale bekendheid. Hij was al op jonge leeftijd gezelschapsdirecteur in Den Haag en later directeur van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • T.M.M. Mattheij boeken
  T.M.M. Mattheij - Leerschool der liefde

  Een gedegen beschrijving van het burgerlijk drama in Nederland, een nieuw dramagenre dat zich hier ontwikkelde vanaf de vroege 18e eeuw uit en naast het reeds bestaande classicistische blij- en treurspel. Mattheij beschrijft de introductie van het burgerlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  72,08
 • Dan Hassler-Forest boeken
  Dan Hassler-Forest - Transmedia

  Van The Lord of the Rings tot Harry Potter, van Game of Thrones tot The Walking Dead: in de afgelopen jaren duiken er steeds meer verhalen op die via meerdere media verteld worden en waarbij de auteurs vertrouwen op een netwerk van fans en lezers; niet alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Anneke Olivier boeken
  Anneke Olivier - Klein krijgen ze mij niet

  Klein krijgen ze mij niet, want dat ben ik al mijn hele leven Ik zou er een boek over kunnen schrijven! Wanneer is een leven boeiend genoeg om erover te schrijven, wanneer willen anderen erover lezen? Als je geboren wordt als meisje met dwerggroei, als je dus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sylvia Alting van Geusau, Peter Eversmann, Rob Zalm boeken
  Sylvia Alting van Geusau, Peter Eversmann, Rob Zalm - Theaterwetenschap aan de Amstel

  Op 1 juli 1964 werd Benjamin Hunningher aan de Universiteit van Amsterdam benoemd als hoogleraar in de dramaturgie en de geschiedenis van de dramatische kunst. Het betekende het officiële begin van de theaterwetenschap in Nederland. Hunninghers Instituut voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Thomas Leeflang boeken
  Thomas Leeflang - Filmrecensies in Bezet Nederland

  De filmkritieken die in oorlogstijd in Libelle verschenen staan model voor die welke in alle dag- en weekbladen te lezen waren. In Libelle van 15 oktober 1943 werd de recensie van de prestigieuze UFA-jubileumfilm Münchhausen besloten met 'Dat het met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Solange Leibovici boeken
  Solange Leibovici - Kijken naar een droomscherm

  Film en psychoanalyse worden in hetzelfde jaar geboren en geven allebei uitdrukking aan een wereld die gefascineerd is door beweging, verandering, wetenschap en moderne kunst. Beide baseren zich op verhalen over liefde, angsten en conflicten - en op de wijze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Willem Pekelder boeken
  Willem Pekelder - Uitgekeken

  Willem Pekelder (Rotterdam, 1959) was tussen 2010 en 2016 tv-recensent voor dagblad Trouw. Zijn honderd beste columns over die periode zijn gebundeld in UITGEKEKEN. Eén-derde deel van de opbrengst van deze bundel wordt gedoneerd aan het Watersnoodmuseum in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95