Boeken over podiumwetenschap

 • James Cateridge boeken
  James Cateridge - Film voor Dummies

  Of je je nu voorbereidt op een filmstudie aan de universiteit of gewoon een passie voor cinema hebt, je zult zeker genieten van dit boek. Hierin lees je hoe films ideeën kunnen overbrengen; hoe de filmsector werkt en wie er in het team zit; de impact die film… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Anita Twaalfhoven boeken
  Anita Twaalfhoven - Opera voor de Toekomst

  Holland Opera brengt opera in het hier en nu. Met eigentijdse (locatie)voorstellingen en educatieve projecten weet het gezelschap een breed publiek te ontroeren en te betoveren. De geavanceerde composities verbinden de oude verhalen met het heden, voeden de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Melissa Drost, Alkan Çöklü, Arjan Kropman, Jaap Peters, Daan Jeuken boeken
  Melissa Drost, Alkan Çöklü, Arjan Kropman, Jaap Peters, Daan Jeuken - GTST Magazine

  Het GTST Magazine zorgt al drie jaar voor een spannende zomer. Terwijl de cast met vakantie is en de serie twee maanden van de buis is, ligt het magazine in de winkel. Gemaakt door de acteurs, voor de fans. Met achtergrondverhalen en reportages achter de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Karel Vanhaesebrouck, Stef Lernous boeken
  Karel Vanhaesebrouck, Stef Lernous - Het abc van Abattoir Fermé

  Abattoir Fermé in woord en beeld. De mens is, bij Abattoir, een bange aap met krassen op zijn ziel. Met dit boek legt de compagnie zelf zijn ziel bloot. Met een abc-darium begeleiden ze je door hùn universum, waar ze al 20 jaar onvermoeibaar de geheime… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Manja Croiset boeken
  Manja Croiset - Van de schoonheid en de troost, naar de gelijknamige VPRO serie

  Impressie leiden naar expressie, een compositie. De schoonheid die troost, voorzien van de mij zo eigen teksten. Cultuur in het algemeen ingebed in de fotogeschiedenis, oorspronkelijk gemaakt voor de 16e verjaardag van mijn achternicht en overleg nu vier jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,95
 • Harry Hosman boeken
  Harry Hosman - Haarlem Filmstad

  Er is de afgelopen decennia veel veranderd in de Haarlemse bioscoopwereld. Alle bioscopen met één zaal zijn gesloopt: de Lido (Houtplein), Frans Hals (Frans Halsplein), Luxor (Grote Houtstraat), Studio en Rembrandt (Grote Markt) en het in 1915 gebouwde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • B. Dieho boeken
  B. Dieho - De Nederlandse musical

  De Nederlandse musical, emancipatie van een fenomeen. (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Hannelore Zwitserlood, Eline Maarse boeken
  Hannelore Zwitserlood, Eline Maarse - GOED NIEUWS! Met Hannelore Zwitserlood

  Het nieuws voorlezen terwijl de radio-dj een striptease-showtje weggeeft voor je nieuwsleeshok, een afschuwelijke kriebelhoest krijgen tijdens het voorlezen van het weerbericht of je collega opzij duwen om die mooie baan te bemachtigen? Het overkwam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Dennis Plantenga boeken
  Dennis Plantenga - De Haarlemse prog-rockband Taurus

  Rond de jaren 1967/1968 werd ik voor het eerst geconfronteerd met drummers waarvan ik weleens had gehoord, maar die ik nooit had zien spelen. Keith Moon van The Who was een van de eersten. En toen jazzdrummer Buddy Rich zich in The Dean Martin Show meldde,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Jos Schuring boeken
  Jos Schuring - Toneelschuur 50

  50 jaar Toneelschuur hoofdredacteur: Jos Schuring (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Star Wars het complete naslagwerk

  Dit is het ultieme naslagwerk voor iedere Star Wars fan! Ga mee op reis door het Star Wars-universum met dit indrukwekkende prachtboek.Dit is het ultieme naslagwerk voor iedere Star Wars fan! Ga mee op reis door het Star Wars-universum met dit indrukwekkende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,50
 • Xandra Knebel boeken
  Xandra Knebel - Jenny

  Ze wordt een ‘rascomédienne’ genoemd, en ‘de beste chansonnière van Nederland’, ‘een knoert van een persoonlijkheid met een strot van gloedvol graniet’, ‘een gesoigneerde dame en een heerlijk volkswijf ineen’. Voor Jenny Arean hebben de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Nirav Christophe boeken
  Nirav Christophe - Tienduizend idioten

  Tienduizend idioten, over het proces van theaterschrijven auteur: Nirav Christophe 400 pagina's. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Milo Rau boeken
  Milo Rau - Lam Gods / The Ghent Altarpiece

  "The Golden Books" are a joint project by NTGent and the Berlin publisher Verbrecher Verlag. It is a series comprising programme articles on theatre, aesthetics and politics as well as background pieces on productions and projects by NTGent. A series on both… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Milo Rau boeken
  Milo Rau - Globaal realisme / Réalisme global

  La série «Les livres d'or» est une collaboration entre le théâtre belge NTGent et l'éditeur berlinois Verbrecher Verlag, qui publie des textes programmatiques sur le théâtre, son esthétique et son politique ainsi que des livres d'accompagnement sur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Madelief Blanken, Mark van Haasteren boeken
  Madelief Blanken, Mark van Haasteren - Help, ik (mijn kind) wil beroemd worden

  Misschien heb je ooit eens in een professionele musical gespeeld. Of zou je heel graag in een professionele film willen spelen. Ben je heel erg jaloers op de kinderen Von Trapp in 'The Sound of Music' of op de hoofdrolspelers in 'Harry Potter'? Dan is dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Jowin Heemskerk boeken
  Jowin Heemskerk - Verzameld theaterwerk

  'Verzameld theaterwerk' is een uitgave van 16 theaterteksten van Jowin Heemskerk. De stukken zijn geschikt zijn voor jong en oud, voor beginner en gevorderde toneelspeler. Elk toneelstuk wordt gekenmerkt door de humoristische, niet al te voorzichtige en snelle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,33
 • Jose Beumers boeken
  Jose Beumers - Drama

  Sta je ook wel eens onder de douche te zingen, maar voor een groep mensen voel je je wat onwennig? Of is het gewoon nooit in je opgekomen dat je dit ook wel eens op een podium zou kunnen doen?Veel volwassenen en kinderen zouden het leuk vinden om te acteren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Stefaan van Laere boeken
  Stefaan van Laere - Man genoeg om vrouw te zijn

  Met dit boek graaft auteur Stefaan Van Laere diep in het milieu van glitter en glamour. Hij daalde af in duistere kelders en observeerde als een volleerd voyeur... Van Amsterdam anno 1963 tot Sas van Gent anno 2016: het leven van Liz' Richards omspant intussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marc Reynaert boeken
  Marc Reynaert - Acht toneelstukken

  Marc Reynaert, tv-regisseur, heeft een passie voor theater. Richtte in 2007 Theater Melanie op en schreef en regisseerde de stukken, 'Melanie' (2008) over de bittere strijd van een asielzoekster, 'Een jonge vrouw' (2009) over een piepjonge volwassene met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • K. Groot boeken
  K. Groot - Geliefd en gevreesd

  In de decennia rond 1800 werd het Nederlandse toneel overspoeld met vertalingen uit het Duits. Tot dan toe had het Fransclassicistische toneel over de verheven wereld van koningen en helden een monopoliepositie gehad. In het nieuwe Duitse toneel stond de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Sylvia Alting van Geusau, Peter Eversmann, Rob Zalm boeken
  Sylvia Alting van Geusau, Peter Eversmann, Rob Zalm - Theaterwetenschap aan de Amstel

  Op 1 juli 1964 werd Benjamin Hunningher aan de Universiteit van Amsterdam benoemd als hoogleraar in de dramaturgie en de geschiedenis van de dramatische kunst. Het betekende het officiële begin van de theaterwetenschap in Nederland. Hunninghers Instituut voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Thomas Leeflang boeken
  Thomas Leeflang - Filmrecensies in Bezet Nederland

  De filmkritieken die in oorlogstijd in Libelle verschenen staan model voor die welke in alle dag- en weekbladen te lezen waren. In Libelle van 15 oktober 1943 werd de recensie van de prestigieuze UFA-jubileumfilm Münchhausen besloten met 'Dat het met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • P. Verstraten boeken
  P. Verstraten - Kernthema's in de filmwetenschap

  De paradoxale charme van filmwetenschap is dat zij in een permanente identiteitscrisis verkeert. Van oudsher gold film als een technologische kermisattractie. Daarna ontpopte film zich als populair verhalen vertellend medium, als zevende kunst en/of als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,00
 • Martine Huvenne boeken
  Martine Huvenne - Het geluid als een innerlijke beweging in de overdracht van een ervaring in de film

  Een cineast kan een toeschouwer/ luisteraar in de waarneming van een film sturen: door de keuzes van de geluiden die hij wel of niet laat horen, door de nuances in de geluiden zelf, door de opbouw van auditieve ruimtes, de compositie van geluiden en tenslotte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,99