Boeken over podiumwetenschap

 • Rein van Willigen boeken
  Rein van Willigen - Walt Disney

  Met Walt Disney, de man, de muis, de magie schetst Van Willigen een duidelijk én objectief beeld van de man die de grondlegger was van het meest invloedrijke entertainmentconcern ter wereld, The Walt Disney Company. Zijn eerdere boek Mou$e Entertainment werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Chris Baerveldt, Els van Dam boeken
  Chris Baerveldt, Els van Dam - De liefde van een olifant

  Deze uitgave bevat de tekst van het muziektheaterstuk ‘De liefde van een olifant’ van Chris Baerveldt en Els van Dam, geïllustreerd met foto's van de eerste voorstelling. De pogingen van een olifant om de liefde van een verzorgster in een ouderencentrum… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,09
 • Frank Verhallen boeken
  Frank Verhallen - Neerlands Hoop in bange dagen 1968 - 1979, Frank Verhallen, 3 Boeken + 9 DVD'S, + 3 CD 's+ EP. Unieke verzamelbox, liedteksten, theatershows, tv en mooiste liedjes

  In het 50ste Geboortejaar van Neerlands Hoop verschijnt deze unieke verzamelbox over Neerlands Hoop en na Neerlands Hoop; absurdistisch cabaret van Bram Vermeulen en Freek de Jonge.Vraag aan Freek de Jonge wanneer zijn professionele theatercarrière begon en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  99,99
 • Jacques Giesen boeken
  Jacques Giesen - Open doek

  De Toneelacademie Maastricht heeft geen archief bewaard. Dit tragisch feit maakt elke herinnering aan de school die Maastricht op theater- en filmgebied landelijk en internationaal op de kaart zet waardevol. Oud-directeur Jack Giesen heeft in OPEN DOEK niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Eric de Kuyper boeken
  Eric de Kuyper - Het samenspel tussen Dr. Jekyll en Mr. Hyde

  Je kunt je afvragen waarom er toch heel wat acteurs goede schrijvers worden. Denk aan Anne Wiazemsky, Dirk Bogarde, Joachim Meyerhoff of Beryl Bainbridge. Zou het te maken hebben met hoe de verbeelding werkt? Hoe de observatiekunst die het acteren voedt een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Jose Beumers boeken
  Jose Beumers - Drama

  Sta je ook wel eens onder de douche te zingen, maar voor een groep mensen voel je je wat onwennig? Of is het gewoon nooit in je opgekomen dat je dit ook wel eens op een podium zou kunnen doen?Veel volwassenen en kinderen zouden het leuk vinden om te acteren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Berend Boudewijn boeken
  Berend Boudewijn - Ik stond erbij en ik keek ernaar

  Pionier van de Nederlandse televisie, Berend Boudewijn, verwierf als presentator (van o.a. zijn eigen BB-Kwis en Per seconde wijzer) grote nationale bekendheid. Hij was al op jonge leeftijd gezelschapsdirecteur in Den Haag en later directeur van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Anna van den Breemer boeken
  Anna van den Breemer - Ivanka

  Wie de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten echt wil leren kennen moet beginnen bij zijn lievelingsdochter: Ivanka Trump. Ze is de enige vrouw naar wie Donald Trump echt luistert. Volgens velen is de vijfendertigjarige blondine de betere versie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Klaartje Groot boeken
  Klaartje Groot - Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg

  Willem Haverkorn heeft in de decennia rond 1800 een opmerkelijke rol gespeeld in het culturele leven van Amsterdam. Hij schreef toneelstukken, die regelmatig werden opgevoerd. Het toneel vormde een belangrijk medium in het maatschappelijk debat. In deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Kevin Hart, Neil Strauss boeken
  Kevin Hart, Neil Strauss - Ik verzin dit niet

  Ik verzin dit niet is de memoires van de Amerikaanse komiek en acteur Kevin Hart, met het voorwoord door Jandino Asporaat. Eigenlijk had Kevin alles tegen, verwekt als ongelukje, geboren in North Philadelphia en de zoon van een aan de drugs verslaafde en een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jean Thomassen boeken
  Jean Thomassen - Doek op voor een echte ster

  Het leven van Ine Veen, voormalig ballerina, fotomodel en actrice, heeft veel weg van een sprookje. Ze trad ooit op voor koninklijke personen en stond met alle bekende namen van haar generatie, in Duitsland en Nederland, op de bühne of voor de camera. Als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Evelien Jonckheere boeken
  Evelien Jonckheere - Aandacht! Aandacht!

  Eerste publicatie over het Gentse variététheater in de negentiende eeuw. In 1898 breekt in Gent een theatercrisis uit. Het officiële Grand Théâtre loopt leeg terwijl de café-concerten en variététheaters als paddenstoelen uit de grond schieten. Zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Ton Ouwehand boeken
  Ton Ouwehand - Harry Bannink, toonzetter

  Harry Bannink, toonzetter Hommage aan een geniale liedjesmaker In dit boek vertellen liefhebbers, kenners en beroemdheden waarom ze de muziek van Harry Bannink zo mooi vinden. Hoe ze zich hem en zijn werk herinneren. Jenny Arean vindt dat er een fontein naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Lennart van Oostenbrugge boeken
  Lennart van Oostenbrugge - Gewone Koffie

  Dit korte filmscenario is uitgegeven als boek vanwege een gebrek aan budget voor verfilming. Rechercheur Antoine Drievier krijgt het druk als bij een horecagelegenheid in de kleine stad Hoorn is een misdaad wordt gepleegd, waar de blonde slanke Myrthe in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Rudi van Dantzig boeken
  Rudi van Dantzig - Een eeuwig opnieuw beginnen

  Rudi van Dantzig (1933 - 2012) liet na zijn overlijden een min of meer voltooid manuscript achter over de legendarische balletpedagoog en choreograaf Sonia Gaskell (1907-1974), met de toevoeging op het titelblad: Een zoektocht. De geboren Russische Gaskell,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Tijl Beckand boeken
  Tijl Beckand - Lama for Life

  Dit is het complete verhaal van de Lama's, verteld door Tijl Beckand. Máxima die vreemdgaat, Ik wil graag zien, Doventolk, 'die blikken in je ogen': de Lama's zijn een tijdsbeeld en staan symbool voor een onbezorgde periode begin deze eeuw. Maar wat is hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mariska Graveland, Hans Beerekamp boeken
  Mariska Graveland, Hans Beerekamp - Filmjaarboek 2016/2017

  In het Filmjaarboek 2016/2017 vindt u beschrijvingen en uitgebreide credits van alle bioscoopfilms die in 2016 in Nederland zijn uitgebracht. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Toon Brouwers boeken
  Toon Brouwers - Niets bestaat vóór het spel

  Herman Teirlinck is een van de belangrijkste Vlaamse schrijvers van de twintigste eeuw. Hij schreef avant-gardistische toneelteksten en boeiende romans, waarvan er enkele verfilmd werden. Daarnaast publiceerde hij beschouwingen over het theater.Toch is Herman… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Madelief Blanken, Mark van Haasteren boeken
  Madelief Blanken, Mark van Haasteren - Help, ik (mijn kind wil) beroemd worden

  Misschien heb je ooit eens in een professionele musical gespeeld. Of zou je heel graag in een professionele film willen spelen. Ben je heel erg jaloers op de kinderen Von Trapp in 'The Sound of Music' of op de hoofdrolspelers in 'Harry Potter'? Dan is dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • D. Ball boeken
  D. Ball - Voorwaarts achterwaarts

  In Voorwaarts achterwaarts biedt David Ball een analysemodel dat kan helpen bij het analyseren van theaterteksten. Balls methode geeft inzicht in zowel de afzonderlijke onderdelen van de toneeltekst als in hun onderlinge verband. De totale structuur wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Kees Brusse, Henk van der Horst boeken
  Kees Brusse, Henk van der Horst - Kees Brusse

  Een hele generatie televisiekijkers is opgegroeid met Kees Brusse en heeft genoten van de vele onvergetelijke series waarin hij het middelpunt vormde. Hoog tijd dan ook voor zijn Herinneringen, ovatie aan het leven waarin al zijn acteursprestaties de revue… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • T.M.M. Mattheij boeken
  T.M.M. Mattheij - Leerschool der liefde

  Een gedegen beschrijving van het burgerlijk drama in Nederland, een nieuw dramagenre dat zich hier ontwikkelde vanaf de vroege 18e eeuw uit en naast het reeds bestaande classicistische blij- en treurspel. Mattheij beschrijft de introductie van het burgerlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  72,08
 • Jaak van Schoor, Peter Benoy boeken
  Jaak van Schoor, Peter Benoy - Historische Avant Garde en het theater in het interbellum

  In 1909 werd het Futuristisch Manifest gepubliceerd. Twee jaar eerder had Picasso met zijn schilderij Les demoiselles d¿Avignon een totaal nieuwe beeldperceptie geïntroduceerd. Daarna ontstonden in snel tempo nieuwe artistieke stromingen als kubisme,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Jacobien de Boer boeken
  Jacobien de Boer - Gertrud Leistikow - Dans voluit, dat is leven

  Nederland is internationaal bekend om haar dansgezelschappen en choreografen. Er heeft zich hier een cultureel klimaat ontwikkeld waarin de danskunst gedijt. Gertrud Leistikow is een danseres die daar een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. Zij liet het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Carolien Croon, Stienette Bosklopper boeken
  Carolien Croon, Stienette Bosklopper - Films produceren

  Hoe komt een film tot stand? Wat is daarvoor nodig, en wie speelt daarbij welke rol? Hoe bereikt een film een zo groot mogelijk publiek? Wat wordt er verdiend met speelfilm, documentaire en televisiedrama in Nederland? Wie krijgt daarvan welk deel? 'Films… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95