Boeken over podiumwetenschap

 • Thomas Leeflang boeken
  Thomas Leeflang - Filmrecensies in Bezet Nederland

  De filmkritieken die in oorlogstijd in Libelle verschenen staan model voor die welke in alle dag- en weekbladen te lezen waren. In Libelle van 15 oktober 1943 werd de recensie van de prestigieuze UFA-jubileumfilm Münchhausen besloten met 'Dat het met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • K. Groot boeken
  K. Groot - Geliefd en gevreesd

  In de decennia rond 1800 werd het Nederlandse toneel overspoeld met vertalingen uit het Duits. Tot dan toe had het Fransclassicistische toneel over de verheven wereld van koningen en helden een monopoliepositie gehad. In het nieuwe Duitse toneel stond de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Toon Brouwers boeken
  Toon Brouwers - Niets bestaat vóór het spel

  Herman Teirlinck is een van de belangrijkste Vlaamse schrijvers van de twintigste eeuw. Hij schreef avant-gardistische toneelteksten en boeiende romans, waarvan er enkele verfilmd werden. Daarnaast publiceerde hij beschouwingen over het theater.Toch is Herman… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Evelien Jonckheere boeken
  Evelien Jonckheere - Aandacht! Aandacht!

  Eerste publicatie over het Gentse variététheater in de negentiende eeuw. In 1898 breekt in Gent een theatercrisis uit. Het officiële Grand Théâtre loopt leeg terwijl de café-concerten en variététheaters als paddenstoelen uit de grond schieten. Zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Jean Thomassen boeken
  Jean Thomassen - Doek op voor een echte ster

  Het leven van Ine Veen, voormalig ballerina, fotomodel en actrice, heeft veel weg van een sprookje. Ze trad ooit op voor koninklijke personen en stond met alle bekende namen van haar generatie, in Duitsland en Nederland, op de bühne of voor de camera. Als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Ton Ouwehand boeken
  Ton Ouwehand - Harry Bannink, toonzetter

  Harry Bannink, toonzetter Hommage aan een geniale liedjesmaker In dit boek vertellen liefhebbers, kenners en beroemdheden waarom ze de muziek van Harry Bannink zo mooi vinden. Hoe ze zich hem en zijn werk herinneren. Jenny Arean vindt dat er een fontein naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jacques Giesen boeken
  Jacques Giesen - Open doek

  De Toneelacademie Maastricht heeft geen archief bewaard. Dit tragisch feit maakt elke herinnering aan de school die Maastricht op theater- en filmgebied landelijk en internationaal op de kaart zet waardevol. Oud-directeur Jack Giesen heeft in OPEN DOEK niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jose Beumers boeken
  Jose Beumers - Drama

  Sta je ook wel eens onder de douche te zingen, maar voor een groep mensen voel je je wat onwennig? Of is het gewoon nooit in je opgekomen dat je dit ook wel eens op een podium zou kunnen doen?Veel volwassenen en kinderen zouden het leuk vinden om te acteren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Eric de Kuyper boeken
  Eric de Kuyper - Het samenspel tussen Dr. Jekyll en Mr. Hyde

  Je kunt je afvragen waarom er toch heel wat acteurs goede schrijvers worden. Denk aan Anne Wiazemsky, Dirk Bogarde, Joachim Meyerhoff of Beryl Bainbridge. Zou het te maken hebben met hoe de verbeelding werkt? Hoe de observatiekunst die het acteren voedt een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Tijl Beckand boeken
  Tijl Beckand - Lama for Life

  Dit is het complete verhaal van de Lama's, verteld door Tijl Beckand. Máxima die vreemdgaat, Ik wil graag zien, Doventolk, 'die blikken in je ogen': de Lama's zijn een tijdsbeeld en staan symbool voor een onbezorgde periode begin deze eeuw. Maar wat is hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Berend Boudewijn boeken
  Berend Boudewijn - Ik stond erbij en ik keek ernaar

  Pionier van de Nederlandse televisie, Berend Boudewijn, verwierf als presentator (van o.a. zijn eigen BB-Kwis en Per seconde wijzer) grote nationale bekendheid. Hij was al op jonge leeftijd gezelschapsdirecteur in Den Haag en later directeur van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Rudi van Dantzig boeken
  Rudi van Dantzig - Een eeuwig opnieuw beginnen

  Rudi van Dantzig (1933 - 2012) liet na zijn overlijden een min of meer voltooid manuscript achter over de legendarische balletpedagoog en choreograaf Sonia Gaskell (1907-1974), met de toevoeging op het titelblad: Een zoektocht. De geboren Russische Gaskell,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Lennart van Oostenbrugge boeken
  Lennart van Oostenbrugge - Gewone Koffie

  Dit korte filmscenario is uitgegeven als boek vanwege een gebrek aan budget voor verfilming. Rechercheur Antoine Drievier krijgt het druk als bij een horecagelegenheid in de kleine stad Hoorn is een misdaad wordt gepleegd, waar de blonde slanke Myrthe in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Stefaan van Laere boeken
  Stefaan van Laere - Man genoeg om vrouw te zijn

  Met dit boek graaft auteur Stefaan Van Laere diep in het milieu van glitter en glamour. Hij daalde af in duistere kelders en observeerde als een volleerd voyeur... Van Amsterdam anno 1963 tot Sas van Gent anno 2016: het leven van Liz' Richards omspant intussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marc Reynaert boeken
  Marc Reynaert - Acht toneelstukken

  Marc Reynaert, tv-regisseur, heeft een passie voor theater. Richtte in 2007 Theater Melanie op en schreef en regisseerde de stukken, 'Melanie' (2008) over de bittere strijd van een asielzoekster, 'Een jonge vrouw' (2009) over een piepjonge volwassene met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Kevin Hart, Neil Strauss boeken
  Kevin Hart, Neil Strauss - Ik verzin dit niet

  Ik verzin dit niet is de memoires van de Amerikaanse komiek en acteur Kevin Hart, met het voorwoord door Jandino Asporaat. Eigenlijk had Kevin alles tegen, verwekt als ongelukje, geboren in North Philadelphia en de zoon van een aan de drugs verslaafde en een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Arie Vuijk boeken
  Arie Vuijk - 30 jaar Het Groot Niet Te Vermijden

  Het Groot niet te Vermijden is een van de meest populaire theaterbands van Nederland. De groep, die de weg van bruiloften en partijen tot aan Carré heeft afgelegd, bestaat inmiddels dertig jaar en trekt jaarlijks zo'n 120.000 bezoekers. In het boek wordt door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Klaartje Groot boeken
  Klaartje Groot - Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg

  Willem Haverkorn heeft in de decennia rond 1800 een opmerkelijke rol gespeeld in het culturele leven van Amsterdam. Hij schreef toneelstukken, die regelmatig werden opgevoerd. Het toneel vormde een belangrijk medium in het maatschappelijk debat. In deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Sylvester Hoogmoed boeken
  Sylvester Hoogmoed - De moeder van Ramses

  Over Ramses Shaffy hebben altijd de wildste verhalen de ronde gedaan en de werkelijkheid was vaak nog spectaculairder dan gedacht. Dat bleek weer eens toen er na de publicatie van zijn biografie We zien wel! een koffertje opdook vol correspondentie van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hugo Heideman boeken
  Hugo Heideman - Geheime zenders in de Achterhoek

  In deze uitgave schrijft Hugo Heideman (Zelhem, 1969) over het roemruchte radiopiratentijdperk. Rond piratenzenders heeft altijd een zweem van mysterie en illegaliteit gehangen. Er werd in een kat-en-muis spel steeds grootscheeps jacht gemaakt op etherpiraten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Astrid van Leeuwen, Maaike Staffhorst, Marie-Jeanne van Hövell tot Westflier boeken
  Astrid van Leeuwen, Maaike Staffhorst, Marie-Jeanne van Hövell tot Westflier - Toer van Schayk

  Al zestig jaar neemt Toer van Schayk (Amsterdam, 1936) een prominente, niet weg te denken plaats in het Nederlandse culturele leven in. Als beeldhouwer studeerde hij cum laude af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, maar daarnaast… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dick Maas boeken
  Dick Maas - 'Buurman, wat doet u nu?'

  'BUURMAN, WAT DOET U NU?' Films maken in Nederland Tips, Trucs, Anekdotes, Roddel & Achterklap. Een onmisbaar boek voor filmmakers, filmliefhebbers en aankomend regisseurs. Een onthullend kijkje achter de schermen van de Nederlandse film! Hoe vermijd je de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Mariska Graveland, Hans Beerekamp boeken
  Mariska Graveland, Hans Beerekamp - Filmjaarboek 2016/2017

  In het Filmjaarboek 2016/2017 vindt u beschrijvingen en uitgebreide credits van alle bioscoopfilms die in 2016 in Nederland zijn uitgebracht. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Else Flim boeken
  Else Flim - Take 2

  Take 2 Else Flim geeft in dit boek inzicht in de mogelijkheden voor effectieve communicatie tussen auteur(s) en de dramaturg/regisseur tijdens het werken aan een scenario voor televisiedrama of film. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ton Ouwehand boeken
  Ton Ouwehand - Niemand zo aardig als hij 1

  Ton Ouwehand is een enorme liefhebber van het werk van Harry Bannink, de man die de muziek bij duizenden liedjes van grootheden als Annie M.G. Schmidt, Michel van der Plas, Eli Asser en Willem Wilmink componeerde. Die meer dan vijfhonderd keer als pianist het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00