Boeken over podiumwetenschap

 • Star Wars het complete overzicht

  Dit is het ultieme naslagwerk voor iedere Star Wars fan! Ga mee op reis door het Star Wars-universum met dit indrukwekkende prachtboek. Van duizenden jaren vóór Episode I tot aan de nieuwste ontwikkelingen in Episode VIII. Fascinerende features, zeldzame… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Jaap Kooimans boeken
  Jaap Kooimans - Floris

  Het complete verhaal achter de succesvolle televisieserie'Floris' is een van de meest succesvolle televisie-series van Nederlandse bodem. De serie werd in 1968 bedacht door scenarioschrijver Gerard Soeteman en geregisseerd door Paul Verhoeven. De acteurs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Maricelle Peeters boeken
  Maricelle Peeters - Balletrecepten

  Met een flinke scheut houding, 500 gram spierspanning, 4 eetlepels uitdraai, 2 theelepels gewichtsverplaatsing, een teentje placering en een snufje verlenging bevat dit boek alle ingrediënten van de klassieke ballettechniek. Een doeboek waarin je vanaf de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Jose Beumers boeken
  Jose Beumers - Drama

  Sta je ook wel eens onder de douche te zingen, maar voor een groep mensen voel je je wat onwennig? Of is het gewoon nooit in je opgekomen dat je dit ook wel eens op een podium zou kunnen doen?Veel volwassenen en kinderen zouden het leuk vinden om te acteren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Afslag Eindhoven speelt

  Afslag Eindhoven speelt tien jaar. Het theatergezelschap viert dat met een feestelijke jubileum met een boek waarin alle voorstellingen een plekje hebben. Gerrie Fiers en Yvonne van Beukering startten tien jaar geleden, tegen de (tijds)stroom in, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sandra Kim, Claude Rappé boeken
  Sandra Kim, Claude Rappé - Sandra Kim

  Zo'n dertig jaar geleden, op 3 mei 1986, won de Belgische Sandra Kim in Noorwegen het Eurovisiesongfestival met het liedje J'aime la vie. Ze was toen dertien jaar. De hele wereld viel als een blok voor het jonge zangeresje met haar optimistische lied en een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Milo Rau boeken
  Milo Rau - Lam Gods / The Ghent Altarpiece

  "The Golden Books" are a joint project by NTGent and the Berlin publisher Verbrecher Verlag. It is a series comprising programme articles on theatre, aesthetics and politics as well as background pieces on productions and projects by NTGent. A series on both… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Emile Schra boeken
  Emile Schra - Ivo Van Hove

  Ivo van Hove heeft de wereld veroverd. Als leider van het grootste toneelgezelschap van Nederland, Toneelgroep Amsterdam, maakt hij theaterproducties die overal op applaus worden onthaald. Of het nu gaat om werk van Shakespeare of Bowie, Visconti of Arthur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Filmjaarboek 2017/2018

  In het Filmjaarboek 2017/2018 vindt u beschrijvingen en uitgebreide credits van alle bioscoopfilms die in 2016 in Nederland zijn uitgebracht. Van Bridget Jones's Baby tot Bad Moms Van Ben-Hur tot Hail, Caesar! Van Sketches of Siberia tot Renesse In dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Frank Verhallen boeken
  Frank Verhallen - Neerlands Hoop In Bange Dagen 1968-1979

  In het 50ste Geboortejaar van Neerlands Hoop verschijnt deze unieke verzamelbox over Neerlands Hoop en na Neerlands Hoop; absurdistisch cabaret van Bram Vermeulen en Freek de Jonge.Vraag aan Freek de Jonge wanneer zijn professionele theatercarrière begon en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  99,99
 • Mark Tober, Tjanne van de Velden boeken
  Mark Tober, Tjanne van de Velden - Lichttechniek

  Dit boek biedt de basiskennis die een lichttechnicus nodig heeft om zijn vak uit te kunnen oefenen. In dit boek komen de basisbegrippen binnen de lichttechniek, videotechniek en rigging aan bod, als ook de nieuwste ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  52,95
 • Art Rooijakkers boeken
  Art Rooijakkers - Wie is de Mol? Molboekje 2018

  Het Molboekje 2018 is een niet te missen notitieboekje waarin je al je aantekeningen en wetenswaardigheden kwijt kunt om zo ‘de Mol’ van 2018 te kunnen ontmaskeren. Ook zijn er invulschema’s te vinden die je kunnen helpen bij het ontrafelen van geheimen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Madelief Blanken, Mark van Haasteren boeken
  Madelief Blanken, Mark van Haasteren - Help, ik (mijn kind) wil beroemd worden

  Misschien heb je ooit eens in een professionele musical gespeeld. Of zou je heel graag in een professionele film willen spelen. Ben je heel erg jaloers op de kinderen Von Trapp in 'The Sound of Music' of op de hoofdrolspelers in 'Harry Potter'? Dan is dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Sylvia Alting van Geusau, Peter Eversmann, Rob Zalm boeken
  Sylvia Alting van Geusau, Peter Eversmann, Rob Zalm - Theaterwetenschap aan de Amstel

  Op 1 juli 1964 werd Benjamin Hunningher aan de Universiteit van Amsterdam benoemd als hoogleraar in de dramaturgie en de geschiedenis van de dramatische kunst. Het betekende het officiële begin van de theaterwetenschap in Nederland. Hunninghers Instituut voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • P. Verstraten boeken
  P. Verstraten - Kernthema's in de filmwetenschap

  De paradoxale charme van filmwetenschap is dat zij in een permanente identiteitscrisis verkeert. Van oudsher gold film als een technologische kermisattractie. Daarna ontpopte film zich als populair verhalen vertellend medium, als zevende kunst en/of als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Stefaan van Laere boeken
  Stefaan van Laere - Man genoeg om vrouw te zijn

  Met dit boek graaft auteur Stefaan Van Laere diep in het milieu van glitter en glamour. Hij daalde af in duistere kelders en observeerde als een volleerd voyeur... Van Amsterdam anno 1963 tot Sas van Gent anno 2016: het leven van Liz' Richards omspant intussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marc Reynaert boeken
  Marc Reynaert - Acht toneelstukken

  Marc Reynaert, tv-regisseur, heeft een passie voor theater. Richtte in 2007 Theater Melanie op en schreef en regisseerde de stukken, 'Melanie' (2008) over de bittere strijd van een asielzoekster, 'Een jonge vrouw' (2009) over een piepjonge volwassene met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Martine Huvenne boeken
  Martine Huvenne - Het geluid als een innerlijke beweging in de overdracht van een ervaring in de film

  Een cineast kan een toeschouwer/ luisteraar in de waarneming van een film sturen: door de keuzes van de geluiden die hij wel of niet laat horen, door de nuances in de geluiden zelf, door de opbouw van auditieve ruimtes, de compositie van geluiden en tenslotte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • K. Groot boeken
  K. Groot - Geliefd en gevreesd

  In de decennia rond 1800 werd het Nederlandse toneel overspoeld met vertalingen uit het Duits. Tot dan toe had het Fransclassicistische toneel over de verheven wereld van koningen en helden een monopoliepositie gehad. In het nieuwe Duitse toneel stond de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Kees Brusse, Henk van der Horst boeken
  Kees Brusse, Henk van der Horst - Kees Brusse

  Een hele generatie televisiekijkers is opgegroeid met Kees Brusse en heeft genoten van de vele onvergetelijke series waarin hij het middelpunt vormde. Hoog tijd dan ook voor zijn Herinneringen, ovatie aan het leven waarin al zijn acteursprestaties de revue… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chris Baerveldt, Els van Dam boeken
  Chris Baerveldt, Els van Dam - De liefde van een olifant

  Deze uitgave bevat de tekst van het muziektheaterstuk ‘De liefde van een olifant’ van Chris Baerveldt en Els van Dam, geïllustreerd met foto's van de eerste voorstelling. De pogingen van een olifant om de liefde van een verzorgster in een ouderencentrum… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,09
 • Joost Schrickx boeken
  Joost Schrickx - Basisboek scenarioschrijven

  Het Basisboek Scenarioschrijven is een must voor iedere filmmaker, filmstudent, filmliefhebber en storyteller. Alle facetten van het scenarioschrijven en storytellen worden overzichtelijk behandeld.Joost Schrickx maakt documentaires en schrijft scenario's voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Berend Boudewijn boeken
  Berend Boudewijn - Ik stond erbij en ik keek ernaar

  Pionier van de Nederlandse televisie, Berend Boudewijn, verwierf als presentator (van o.a. zijn eigen BB-Kwis en Per seconde wijzer) grote nationale bekendheid. Hij was al op jonge leeftijd gezelschapsdirecteur in Den Haag en later directeur van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Rudi van Dantzig boeken
  Rudi van Dantzig - Een eeuwig opnieuw beginnen

  Rudi van Dantzig (1933 - 2012) liet na zijn overlijden een min of meer voltooid manuscript achter over de legendarische balletpedagoog en choreograaf Sonia Gaskell (1907-1974), met de toevoeging op het titelblad: Een zoektocht. De geboren Russische Gaskell,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Hugo Heideman boeken
  Hugo Heideman - Geheime zenders in de Achterhoek

  In deze uitgave schrijft Hugo Heideman (Zelhem, 1969) over het roemruchte radiopiratentijdperk. Rond piratenzenders heeft altijd een zweem van mysterie en illegaliteit gehangen. Er werd in een kat-en-muis spel steeds grootscheeps jacht gemaakt op etherpiraten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50