Boeken over podiumwetenschap

 • Manja Croiset boeken
  Manja Croiset - Van de schoonheid en de troost, naar de gelijknamige VPRO serie

  Impressie leiden naar expressie, een compositie. De schoonheid die troost, voorzien van de mij zo eigen teksten. Cultuur in het algemeen ingebed in de fotogeschiedenis, oorspronkelijk gemaakt voor de 16e verjaardag van mijn achternicht en overleg nu vier jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,95
 • Karel Vanhaesebrouck, Stef Lernous boeken
  Karel Vanhaesebrouck, Stef Lernous - Het abc van Abattoir Fermé

  Abattoir Fermé in woord en beeld. De mens is, bij Abattoir, een bange aap met krassen op zijn ziel. Met dit boek legt de compagnie zelf zijn ziel bloot. Met een abc-darium begeleiden ze je door hùn universum, waar ze al 20 jaar onvermoeibaar de geheime… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Harry Hosman boeken
  Harry Hosman - Haarlem Filmstad

  Er is de afgelopen decennia veel veranderd in de Haarlemse bioscoopwereld. Alle bioscopen met één zaal zijn gesloopt: de Lido (Houtplein), Frans Hals (Frans Halsplein), Luxor (Grote Houtstraat), Studio en Rembrandt (Grote Markt) en het in 1915 gebouwde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • B. Dieho boeken
  B. Dieho - De Nederlandse musical

  De Nederlandse musical, emancipatie van een fenomeen. (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Xandra Knebel boeken
  Xandra Knebel - Jenny

  Ze wordt een ‘rascomédienne’ genoemd, en ‘de beste chansonnière van Nederland’, ‘een knoert van een persoonlijkheid met een strot van gloedvol graniet’, ‘een gesoigneerde dame en een heerlijk volkswijf ineen’. Voor Jenny Arean hebben de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Hannelore Zwitserlood, Eline Maarse boeken
  Hannelore Zwitserlood, Eline Maarse - GOED NIEUWS! Met Hannelore Zwitserlood

  Het nieuws voorlezen terwijl de radio-dj een striptease-showtje weggeeft voor je nieuwsleeshok, een afschuwelijke kriebelhoest krijgen tijdens het voorlezen van het weerbericht of je collega opzij duwen om die mooie baan te bemachtigen? Het overkwam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Nirav Christophe boeken
  Nirav Christophe - Tienduizend idioten

  Tienduizend idioten, over het proces van theaterschrijven auteur: Nirav Christophe 400 pagina's. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Dennis Plantenga boeken
  Dennis Plantenga - De Haarlemse prog-rockband Taurus

  Rond de jaren 1967/1968 werd ik voor het eerst geconfronteerd met drummers waarvan ik weleens had gehoord, maar die ik nooit had zien spelen. Keith Moon van The Who was een van de eersten. En toen jazzdrummer Buddy Rich zich in The Dean Martin Show meldde,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Jowin Heemskerk boeken
  Jowin Heemskerk - Verzameld theaterwerk

  'Verzameld theaterwerk' is een uitgave van 16 theaterteksten van Jowin Heemskerk. De stukken zijn geschikt zijn voor jong en oud, voor beginner en gevorderde toneelspeler. Elk toneelstuk wordt gekenmerkt door de humoristische, niet al te voorzichtige en snelle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,33
 • Jos Schuring boeken
  Jos Schuring - Toneelschuur 50

  50 jaar Toneelschuur hoofdredacteur: Jos Schuring (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Koen De Temmerman, Alexander Roose, Julie Van Pelt boeken
  Koen De Temmerman, Alexander Roose, Julie Van Pelt - Great Plays

  Waarom zijn toneelstukken van grote meesters als Seneca, Shakespeare en Racine vandaag nog relevant? Wat maakt dat werken als De Rovers, Freule Julie en Eindspel het nog steeds goed doen op de planken? En wat is zo bijzonder aan een Perzisch passiespel?Tien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Star Wars het complete naslagwerk

  Dit is het ultieme naslagwerk voor iedere Star Wars fan! Ga mee op reis door het Star Wars-universum met dit indrukwekkende prachtboek.Dit is het ultieme naslagwerk voor iedere Star Wars fan! Ga mee op reis door het Star Wars-universum met dit indrukwekkende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,50
 • Jaap Kooimans boeken
  Jaap Kooimans - Floris

  Het complete verhaal achter de succesvolle televisieserie'Floris' is een van de meest succesvolle televisie-series van Nederlandse bodem. De serie werd in 1968 bedacht door scenarioschrijver Gerard Soeteman en geregisseerd door Paul Verhoeven. De acteurs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Maricelle Peeters boeken
  Maricelle Peeters - Balletrecepten

  Met een flinke scheut houding, 500 gram spierspanning, 4 eetlepels uitdraai, 2 theelepels gewichtsverplaatsing, een teentje placering en een snufje verlenging bevat dit boek alle ingrediënten van de klassieke ballettechniek. Een doeboek waarin je vanaf de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Madelief Blanken, Mark van Haasteren boeken
  Madelief Blanken, Mark van Haasteren - Help, ik (mijn kind) wil beroemd worden

  Misschien heb je ooit eens in een professionele musical gespeeld. Of zou je heel graag in een professionele film willen spelen. Ben je heel erg jaloers op de kinderen Von Trapp in 'The Sound of Music' of op de hoofdrolspelers in 'Harry Potter'? Dan is dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Stefaan van Laere boeken
  Stefaan van Laere - Man genoeg om vrouw te zijn

  Met dit boek graaft auteur Stefaan Van Laere diep in het milieu van glitter en glamour. Hij daalde af in duistere kelders en observeerde als een volleerd voyeur... Van Amsterdam anno 1963 tot Sas van Gent anno 2016: het leven van Liz' Richards omspant intussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marc Reynaert boeken
  Marc Reynaert - Acht toneelstukken

  Marc Reynaert, tv-regisseur, heeft een passie voor theater. Richtte in 2007 Theater Melanie op en schreef en regisseerde de stukken, 'Melanie' (2008) over de bittere strijd van een asielzoekster, 'Een jonge vrouw' (2009) over een piepjonge volwassene met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • K. Groot boeken
  K. Groot - Geliefd en gevreesd

  In de decennia rond 1800 werd het Nederlandse toneel overspoeld met vertalingen uit het Duits. Tot dan toe had het Fransclassicistische toneel over de verheven wereld van koningen en helden een monopoliepositie gehad. In het nieuwe Duitse toneel stond de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Sylvia Alting van Geusau, Peter Eversmann, Rob Zalm boeken
  Sylvia Alting van Geusau, Peter Eversmann, Rob Zalm - Theaterwetenschap aan de Amstel

  Op 1 juli 1964 werd Benjamin Hunningher aan de Universiteit van Amsterdam benoemd als hoogleraar in de dramaturgie en de geschiedenis van de dramatische kunst. Het betekende het officiële begin van de theaterwetenschap in Nederland. Hunninghers Instituut voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Thomas Leeflang boeken
  Thomas Leeflang - Filmrecensies in Bezet Nederland

  De filmkritieken die in oorlogstijd in Libelle verschenen staan model voor die welke in alle dag- en weekbladen te lezen waren. In Libelle van 15 oktober 1943 werd de recensie van de prestigieuze UFA-jubileumfilm Münchhausen besloten met 'Dat het met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • P. Verstraten boeken
  P. Verstraten - Kernthema's in de filmwetenschap

  De paradoxale charme van filmwetenschap is dat zij in een permanente identiteitscrisis verkeert. Van oudsher gold film als een technologische kermisattractie. Daarna ontpopte film zich als populair verhalen vertellend medium, als zevende kunst en/of als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,00
 • Martine Huvenne boeken
  Martine Huvenne - Het geluid als een innerlijke beweging in de overdracht van een ervaring in de film

  Een cineast kan een toeschouwer/ luisteraar in de waarneming van een film sturen: door de keuzes van de geluiden die hij wel of niet laat horen, door de nuances in de geluiden zelf, door de opbouw van auditieve ruimtes, de compositie van geluiden en tenslotte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Kees Brusse, Henk van der Horst boeken
  Kees Brusse, Henk van der Horst - Kees Brusse

  Een hele generatie televisiekijkers is opgegroeid met Kees Brusse en heeft genoten van de vele onvergetelijke series waarin hij het middelpunt vormde. Hoog tijd dan ook voor zijn Herinneringen, ovatie aan het leven waarin al zijn acteursprestaties de revue… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Jose Beumers boeken
  Jose Beumers - Drama

  Sta je ook wel eens onder de douche te zingen, maar voor een groep mensen voel je je wat onwennig? Of is het gewoon nooit in je opgekomen dat je dit ook wel eens op een podium zou kunnen doen?Veel volwassenen en kinderen zouden het leuk vinden om te acteren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Jean Thomassen boeken
  Jean Thomassen - Doek op voor een echte ster

  Het leven van Ine Veen, voormalig ballerina, fotomodel en actrice, heeft veel weg van een sprookje. Ze trad ooit op voor koninklijke personen en stond met alle bekende namen van haar generatie, in Duitsland en Nederland, op de bühne of voor de camera. Als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50