Boeken over podiumwetenschap

 • Wie is de Mol? - Molboekje 2019

  Het Molboekje 2019 is een niet te missen notitieboekje waarin je al je aantekeningen en wetenswaardigheden kwijt kunt om zo ‘de Mol’ van 2019 te kunnen ontmaskeren. Ook zijn er invulschema’s te vinden die je helpen bij het ontrafelen van geheimen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Hannelore Zwitserlood, Eline Maarse boeken
  Hannelore Zwitserlood, Eline Maarse - GOED NIEUWS! Met Hannelore Zwitserlood

  Het nieuws voorlezen terwijl de radio-dj een striptease-showtje weggeeft voor je nieuwsleeshok, een afschuwelijke kriebelhoest krijgen tijdens het voorlezen van het weerbericht of je collega opzij duwen om die mooie baan te bemachtigen? Het overkwam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jos Schuring boeken
  Jos Schuring - Toneelschuur 50

  50 jaar Toneelschuur hoofdredacteur: Jos Schuring (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • B. Dieho boeken
  B. Dieho - De Nederlandse musical

  De Nederlandse musical, emancipatie van een fenomeen. (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Milo Rau boeken
  Milo Rau - Lam Gods / The Ghent Altarpiece

  "The Golden Books" are a joint project by NTGent and the Berlin publisher Verbrecher Verlag. It is a series comprising programme articles on theatre, aesthetics and politics as well as background pieces on productions and projects by NTGent. A series on both… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Milo Rau boeken
  Milo Rau - Globaal realisme / Réalisme global

  La série «Les livres d'or» est une collaboration entre le théâtre belge NTGent et l'éditeur berlinois Verbrecher Verlag, qui publie des textes programmatiques sur le théâtre, son esthétique et son politique ainsi que des livres d'accompagnement sur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Xandra Knebel boeken
  Xandra Knebel - Jenny

  Ze wordt een ‘rascomédienne’ genoemd, en ‘de beste chansonnière van Nederland’, ‘een knoert van een persoonlijkheid met een strot van gloedvol graniet’, ‘een gesoigneerde dame en een heerlijk volkswijf ineen’. Voor Jenny Arean hebben de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Dennis Plantenga boeken
  Dennis Plantenga - De Haarlemse prog-rockband Taurus

  Rond de jaren 1967/1968 werd ik voor het eerst geconfronteerd met drummers waarvan ik weleens had gehoord, maar die ik nooit had zien spelen. Keith Moon van The Who was een van de eersten. En toen jazzdrummer Buddy Rich zich in The Dean Martin Show meldde,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Maricelle Peeters boeken
  Maricelle Peeters - Balletrecepten

  Met een flinke scheut houding, 500 gram spierspanning, 4 eetlepels uitdraai, 2 theelepels gewichtsverplaatsing, een teentje placering en een snufje verlenging bevat dit boek alle ingrediënten van de klassieke ballettechniek. Een doeboek waarin je vanaf de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Nirav Christophe boeken
  Nirav Christophe - Tienduizend idioten

  Tienduizend idioten, over het proces van theaterschrijven auteur: Nirav Christophe 400 pagina's. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jowin Heemskerk boeken
  Jowin Heemskerk - Verzameld theaterwerk

  'Verzameld theaterwerk' is een uitgave van 16 theaterteksten van Jowin Heemskerk. De stukken zijn geschikt zijn voor jong en oud, voor beginner en gevorderde toneelspeler. Elk toneelstuk wordt gekenmerkt door de humoristische, niet al te voorzichtige en snelle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,33
 • Koen De Temmerman, Alexander Roose, Julie Van Pelt boeken
  Koen De Temmerman, Alexander Roose, Julie Van Pelt - Great Plays

  Waarom zijn toneelstukken van grote meesters als Seneca, Shakespeare en Racine vandaag nog relevant? Wat maakt dat werken als De Rovers, Freule Julie en Eindspel het nog steeds goed doen op de planken? En wat is zo bijzonder aan een Perzisch passiespel?Tien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Afslag Eindhoven speelt

  Afslag Eindhoven speelt tien jaar. Het theatergezelschap viert dat met een feestelijke jubileum met een boek waarin alle voorstellingen een plekje hebben. Gerrie Fiers en Yvonne van Beukering startten tien jaar geleden, tegen de (tijds)stroom in, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Star Wars het complete naslagwerk

  Dit is het ultieme naslagwerk voor iedere Star Wars fan! Ga mee op reis door het Star Wars-universum met dit indrukwekkende prachtboek.Dit is het ultieme naslagwerk voor iedere Star Wars fan! Ga mee op reis door het Star Wars-universum met dit indrukwekkende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,50
 • Sandra Kim, Claude Rappé boeken
  Sandra Kim, Claude Rappé - Sandra Kim

  Zo'n dertig jaar geleden, op 3 mei 1986, won de Belgische Sandra Kim in Noorwegen het Eurovisiesongfestival met het liedje J'aime la vie. Ze was toen dertien jaar. De hele wereld viel als een blok voor het jonge zangeresje met haar optimistische lied en een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Jaap Kooimans boeken
  Jaap Kooimans - Floris

  Het complete verhaal achter de succesvolle televisieserie'Floris' is een van de meest succesvolle televisie-series van Nederlandse bodem. De serie werd in 1968 bedacht door scenarioschrijver Gerard Soeteman en geregisseerd door Paul Verhoeven. De acteurs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Emile Schra boeken
  Emile Schra - Ivo Van Hove

  Ivo van Hove heeft de wereld veroverd. Als leider van het grootste toneelgezelschap van Nederland, Toneelgroep Amsterdam, maakt hij theaterproducties die overal op applaus worden onthaald. Of het nu gaat om werk van Shakespeare of Bowie, Visconti of Arthur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Filmjaarboek 2017/2018

  In het Filmjaarboek 2017/2018 vindt u beschrijvingen en uitgebreide credits van alle bioscoopfilms die in 2016 in Nederland zijn uitgebracht. Van Bridget Jones's Baby tot Bad Moms Van Ben-Hur tot Hail, Caesar! Van Sketches of Siberia tot Renesse In dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Madelief Blanken, Mark van Haasteren boeken
  Madelief Blanken, Mark van Haasteren - Help, ik (mijn kind) wil beroemd worden

  Misschien heb je ooit eens in een professionele musical gespeeld. Of zou je heel graag in een professionele film willen spelen. Ben je heel erg jaloers op de kinderen Von Trapp in 'The Sound of Music' of op de hoofdrolspelers in 'Harry Potter'? Dan is dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Frank Verhallen boeken
  Frank Verhallen - Neerlands Hoop In Bange Dagen 1968-1979

  In het 50ste Geboortejaar van Neerlands Hoop verschijnt deze unieke verzamelbox over Neerlands Hoop en na Neerlands Hoop; absurdistisch cabaret van Bram Vermeulen en Freek de Jonge.Vraag aan Freek de Jonge wanneer zijn professionele theatercarrière begon en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  99,99
 • Stefaan van Laere boeken
  Stefaan van Laere - Man genoeg om vrouw te zijn

  Met dit boek graaft auteur Stefaan Van Laere diep in het milieu van glitter en glamour. Hij daalde af in duistere kelders en observeerde als een volleerd voyeur... Van Amsterdam anno 1963 tot Sas van Gent anno 2016: het leven van Liz' Richards omspant intussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marc Reynaert boeken
  Marc Reynaert - Acht toneelstukken

  Marc Reynaert, tv-regisseur, heeft een passie voor theater. Richtte in 2007 Theater Melanie op en schreef en regisseerde de stukken, 'Melanie' (2008) over de bittere strijd van een asielzoekster, 'Een jonge vrouw' (2009) over een piepjonge volwassene met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Kees Brusse, Henk van der Horst boeken
  Kees Brusse, Henk van der Horst - Kees Brusse

  Een hele generatie televisiekijkers is opgegroeid met Kees Brusse en heeft genoten van de vele onvergetelijke series waarin hij het middelpunt vormde. Hoog tijd dan ook voor zijn Herinneringen, ovatie aan het leven waarin al zijn acteursprestaties de revue… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • K. Groot boeken
  K. Groot - Geliefd en gevreesd

  In de decennia rond 1800 werd het Nederlandse toneel overspoeld met vertalingen uit het Duits. Tot dan toe had het Fransclassicistische toneel over de verheven wereld van koningen en helden een monopoliepositie gehad. In het nieuwe Duitse toneel stond de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Hanneke van Dijk boeken
  Hanneke van Dijk - Eerst zien, dan geloven

  In de loop der tijd zijn er tientallen bioscopen verschenen en weer verdwenen in Amsterdam, maar Filmtheater De Uitkijk bestaat nog steeds! De cinema op Prinsengracht 452 viert nu zelfs zijn honderdjarig jubileum en behoort daarmee tot de oudste nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95