Boeken over nederlandse taal

 • A.L. Sotemann boeken
  A.L. Sotemann - Over J.C. Bloem 3

  A.L. Sötemann was bij uitstek de kenner van het leven en de poëzie van J.C. Bloem (1887 - 1966). In Een dichter en zijn wereld beschouwt hij de diverse aspecten van Bloems dichterschap. Sötemann schetst de levensloop van de dichter en geeft een helder en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • A.L. Sotemann boeken
  A.L. Sotemann - Over Gerrit Kouwenaar 6

  Gerrit Kouwenaar (1923) is in staat gebleken zich als dichter telkens weer op indrukwekkende wijze te blijven vernieuwen. In de eerste twee beschouwingen uit Verzen als leeftocht gaat Sötemann zijn ontwikkeling na tot en met de laatste meesterlijke bundels.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • H. Anten boeken
  H. Anten - Het bekoorlijk vernis van de rede

  Ferdinand Bordewijk (1884-1965) behoort tot de grootste prozaschrijvers van de moderne Nederlandse literatuur. Vooral de gecanoniseerde romans Bint en Karakter zijn onderwerp van intensieve essayistische en wetenschappelijke reflectie. Ten onrechte is zo het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • H. Groenewegen boeken
  H. Groenewegen - Over Lucebert 8

  Lucebert (1924-1994) is de keizer van de zintuiglijke poëzie. Hij is de dichter van het sprekende en het luisterende woord, een ziener die met zijn ogen proeft, en wiens vlees tastbaar woord is geworden. In Licht is de wind der duisternis wordt Luceberts… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Van Dale Miniwoordenboek Tsjechisch

  De Van Dale Miniwoordenboeken zijn handig om mee te nemen op (zaken)reis en om snel even een woord in op te zoeken. Het zijn kleine boekjes met een flexibele omslag die makkelijk in zak of tas passen. De goed leesbare lettergrootte en de steunkleur maken het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Johan Zonnenberg boeken
  Johan Zonnenberg - Van Dale Pocketwoordenboek Engels-Nederlands voor vmbo

  Dit woordenboek Engels-Nederlands is speciaal geschikt voor het vmbo (in Nederland) en het tso/bso (in België). Het is zeer overzichtelijk en bevat niet te veel, maar ook niet te weinig informatie. Je kan met dit woordenboek dus snel een woord opzoeken en in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Johan Zonnenberg boeken
  Johan Zonnenberg - Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands-Engels voor vmbo

  Dit woordenboek Nederlands-Engels is speciaal geschikt voor het vmbo (in Nederland) en het tso/bso (in België). Het is zeer overzichtelijk en bevat niet te veel, maar ook niet te weinig informatie. Je kan met dit woordenboek dus snel een woord opzoeken en in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Ton Rozeman boeken
  Ton Rozeman - Korte verhalen schrijven

  Een kort verhaal lijkt op een foto, beweert Ton Rozeman in Korte verhalen schrijven. Als schrijver laat je immers zien wat er binnen het kader gebeurt, terwijl je tegelijkertijd oproept wat daarbuiten te zien is. Zo kun je met beperkte middelen enorm veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Simon Burgers boeken
  Simon Burgers - Taalproblemen van nu

  Is het nou een grote huis of een groot huis? Jou boek of jouw boek? Taalproblemen van nu besteedt uitgebreid aandacht aan deze en andere veelgemaakte fouten. Het accent ligt op de fouten van nu, zoals het gebruik van een verkeerd lidwoord of een verkeerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mireille Geus boeken
  Mireille Geus - Zo schrijf je een kinderboek

  Droom jij van een carrière als kinderboekenschrijver? Lees dan Zo schrijf je een kinderboek van bekroond auteur en schrijfcoach Mireille Geus. In 20 stappen loodst Mireille je door het schrijfproces. Je ontdekt welke essentiële vragen je jezelf moet stellen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Joke Kiewiet - Kester boeken
  Joke Kiewiet - Kester - Van werkdocument tot eindverslag

  Voor studenten is praktijkgericht onderzoek een belangrijk, maar vaak ook lastig onderdeel van de studie. Het uitgangspunt van dit boek is dat onderzoek doen en onderzoek beschrijven parallelle, elkaar beïnvloedende processen zijn. Het boek heeft als focus de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Adrie Meijer boeken
  Adrie Meijer - Praktisch woordenboek Nederlands - Zweeds

  Zweden wordt als reisbestemming steeds populairder: heel wat Nederlanders kiezen het Scandinavische land als vakantie- of emigratiebestemming. De belangstelling voor de Zweedse taal neemt dan ook toe. Praktisch woordenboek Zweeds is een compleet en praktisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Martijn Lindeboom, Debbie van der Zande boeken
  Martijn Lindeboom, Debbie van der Zande - Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction?

  Fantastische literatuur is sterk in opmars - zeker onder jongvolwassenen en avontuurlijk ingestelde lezers. Maar hoe bouw je een eigen, fantastische wereld in woorden? Hoe zorg je ervoor dat je lezer de weg niet kwijtraakt en dat je wezens, talen, technieken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Francisca Jungslager, Wilma Maljaars boeken
  Francisca Jungslager, Wilma Maljaars - Kritisch denken & schrijven

  Een goede wetenschappelijke tekst kan alleen tot stand komen wanneer je bij elke stap van het schrijfproces kritisch nadenkt. Dat proces begint bij het opstellen van een deugdelijke centrale vraag. Om die vraag te beantwoorden moet je de gelezen literatuur aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Van Dale Miniwoordenboek Sloveens

  De Van Dale Miniwoordenboeken zijn handig om mee te nemen op (zaken)reis en om snel even een woord in op te zoeken. Het zijn kleine boekjes met een flexibele omslag die makkelijk in zak of tas passen. De goed leesbare lettergrootte en de steunkleur maken het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • G. Groeneveld boeken
  G. Groeneveld - Zwaard van de geest

  In de rangorde van de fascistische en nationaal-socialistische propaganda stond het woord vooraan. Eerst het gesproken woord; onmiddellijk daarna volgden stromen kranten, tijdschriften, brochures en duizelingwekkende stapels bruine boeken. Het boek werd niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • M. Cazemier, H. van Marum boeken
  M. Cazemier, H. van Marum - Als de kat van huis is ...

  In dit boek zijn de meest gangbare Nederlandse (4000) spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen bijeengebracht. De taal verandert voortdurend. Modieuze uitdrukkingen zijn meestal geen lang leven beschoren en verdwijnen na verloop van tijd. Sommige zegswijzen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • F. Collignon boeken
  F. Collignon - Een kleine hamer, fel gedreven ...

  Het plezier in taal en de speelse geest van Constantijn Huygens (1596-1687) zijn een bron van genoeglijk lezen. Het vermaak dat zijn teksten biedt, is ontsloten door en selectie van zijn puntdichten in modern Nederlands te herdichten. Deze bundel is voor alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Bettine Siertsema boeken
  Bettine Siertsema - Uit de diepten

  De Shoah beïnvloedde het westerse denken over God en mens ingrijpend. Hoe laat een almachtige, liefdevolle God zich denken in het aangezicht van het kwaad en het lijden in de wereld? Siertsema's bestudering van dagboeken uit de concentratiekampen laat zien… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • M. de Vooght boeken
  M. de Vooght - Moeders taal, vaders taal

  Wanneer je met kinderen vanuit de Lage Landen naar het buitenland vertrekt of ze worden daar geboren, dan dient zich onvermijdelijk de vraag aan over het Nederlands als eerste of tweede taal. Een beslissing van de opvoeders die gevolgen heeft voor de kinderen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,75
 • F. Collignon boeken
  F. Collignon - Het paard in onze taal

  Het paard maakte tot zo?n honderd jaar geleden een belangrijk deel uit van ons dagelijkse leven. Het was een van de snelste manieren om je te vervoeren. De auto was nog maar net uitgevonden en enkel voor rijke waaghalzen weggelegd.Geen wonder dat de taal van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Frans Collignon boeken
  Frans Collignon - Vissen in de taal

  Wat is er toch zo dubbelzinnig aan het vissen als vrijetijdsbesteding, zeker als je tuk hebt? En klopt het dat schoolbezoek van oudsher hoger is gewaardeerd dan het vangen van vis? De antwoorden liggen in de geschiedenis van de taal over vissen en vissers.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • David Mangene boeken
  David Mangene - Nooit meer steenkolen Engels

  Nooit Meer SteenkolenengelsSpreek met meer zelfvertrouwen: Swagger EngelsZelfvertrouwen en lef, ofwel swagger, is voor iemand die een taal goed wil leren spreken net zo belangrijk als een ruime woordenschat of kennis van grammatica. David Mangene laat zien hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • Erlijn van Genuchten boeken
  Erlijn van Genuchten - Muisje, boontje, beetje

  Muisje, boontje, beetje gaat over verkleinwoorden met een bijzondere betekenis. Verkleinwoorden zijn er heel wat, omdat Nederlanders er een handje (!) van hebben om woorden te verkleinen. Meestal verwijzen verkleinwoorden naar een kleine versie van iets. Zo is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,75
 • G.J. Dorleijn, K. van Rees boeken
  G.J. Dorleijn, K. van Rees - De productie van literatuur

  Literatuur wordt gemaakt door wie ermee omgaat. Uitgevers kiezen teksten die ze op de markt brengen. Uit dat aanbod selecteren critici boeken waaraan zij waarde toekennen en die ze zo van een context voorzien. Auteurs sturen ondertussen de beeldvorming via po… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50