Boeken over nederlandse taal

 • Annejet Dijkstra boeken
  Annejet Dijkstra - Verwijswijzer

  Nederlandstalig naslagwerk over de APA-richtlijnen voor het verwijzen naar literatuur (en meer algemeen: het schrijven van een onderzoeksverslag). Met voorbeelden. In deel 1 wordt ingegaan op het zoeken, selecteren en verwerken van literatuur. In deel 2 wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Het gruuthuse handschrift

  Het Gruuthuse-handschrift (Den Haag, Koninklijke Bibliotheek, 79 K 10), vernoemd naar zijn laat-vijftiende-eeuwse eigenaar, de Brugse edelman en bibliofiel Lodewijk van Gruuthuse, is een unieke Middelnederlandse verzameling van 18 gedichten, 7 berijmde gebeden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  80,00
 • Marianne Miltenburg boeken
  Marianne Miltenburg - En toen, en toen... en toen...

  Hoe schrijf je een boek? In deze handleiding lees je hoe boekteksten in elkaar steken, welke technieken kunnen worden toegepast. Wat is het belang van een locatie, het gebruik van zintuigen; hoe maak je dialogen – en daarmee de personages – levendig en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Jeroen Jansen, Nico Laan boeken
  Jeroen Jansen, Nico Laan - Van hof tot overheid

  Schrijvers bestaan bij de gratie van anderen: de theaterdirecteur, boekverkoper, mecenas, criticus of uitgever. Dit boek biedt een eerste overzicht van de literaire instituties die vanaf de middeleeuwen tot nu in het Nederlandse taalgebied actief waren: het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Remke van Veelen boeken
  Remke van Veelen - Goed verhaal

  Lezen saai of moeilijk? Echt niet! Als je maar het goede boek hebt. En hoe beter je jouw eigen smaak kent, hoe makkelijker het is om het goede boek te vinden. Dit werkboek helpt je daarbij. In het eerste deel ontdek je samen met je klasgenoten wat je leuk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Petra Boudewijn boeken
  Petra Boudewijn - Warm bloed

  Nakomelingen van oosterse voorouders worden in de literatuur over voormalig Nederlands-Indië verondersteld warm bloed te hebben. In deze vergelijkende studie van Indische romans en verhalen wordt de representatie van Indo-Europeanen, nazaten uit gemengde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Daan Rutten boeken
  Daan Rutten - De ernst van het spel

  Dit is geen inleiding op het werk en het leven van Willem Frederik Hermans. In de plaats daarvan waagde literatuurwetenschapper Daan Rutten zich aan de ontcijfering van misschien wel het grootste raadsel in Hermans' schrijverschap: zijn literaire engagement.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Taaladviesdienst Onze Taal boeken
  Taaladviesdienst Onze Taal - Leestekens

  Hét boek voor iedereen die wil weten wanneer welk leesteken goed is. - Wanneer gebruik je een komma? - Komt de punt binnen de aanhalingstekens? - Welke functies heeft een liggend streepje? - Moet hier een dubbele punt of een puntkomma? - Hoe gebruik je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Genootschap Onze Taal boeken
  Genootschap Onze Taal - Grammatica

  In Grammatica. 150 begrippen verklaard en toegelicht wordt een breed scala aan grammaticale termen uitgelegd - van 'zelfstandig naamwoord' tot 'rangtelwoord' en van 'lijdend voorwerp' tot 'bepaling van gesteldheid'. De uitleg bij elk grammaticaal begrip is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • A. Afkari boeken
  A. Afkari - Nederlands-Perzisch idioomwoordenboek

  Uniek idioomwoordenboek verschaft Perzischtaligen toegang tot meer dan 7000 Nederlandse zegswijzen en uitdrukkingen.Tienduizenden nieuwe Nederlanders worstelen met hun nieuwe taal. Ook voor wie een redelijke woordenschat heeft veroverd en de belangrijkste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Nicoline van der Sijs boeken
  Nicoline van der Sijs - Yankees, cookies en dollars

  Van Santa Claus (Sinterklaas) en zijn sleigh (slee) tot aan de dollar (vernoemd naar de daalder) en Yankees (Jan Kees), de Nederlandse taal is van grote invloed geweest op het Amerikaans-Engels. Dit boek laat zien hoe de Nederlandse erfenis tot ver buiten New… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Heidi Aalbrecht, Pyter Wagenaar boeken
  Heidi Aalbrecht, Pyter Wagenaar - Handboek voor de redacteur

  Als redacteur moet je niet alleen een uitstekend taalgevoel hebben, maar ook begrijpen hoe tekst een boodschap overbrengt. Je bent de schakel tussen de auteur en de lezer. Met jouw ingrepen haal je het beste uit een tekst - of je nu de spelling corrigeert of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,90
 • I. den Schrijver boeken
  I. den Schrijver - Schrijven enzo

  Leer beter schrijven door middel van deze schrijfhulp.Leer beter schrijven! Ben je dol op schrijven en wil je graag beter leren schrijven? Dat kan! Wil je graag schrijven maar weet je niet hoe? In dit boek worden de principes van het schrijven van verhalen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,20
 • I. den Schrijver boeken
  I. den Schrijver - Kinderboeken schrijven enzo

  Deel 2 uit de schrijfserie Schrijven enzo!Kinderboeken schrijven is een vak apart. Je moet in ieder geval íets van kinderen afweten. En je moet fantasie hebben. En je moet schrijftechnieken kunnen toepassen.In dit boek komt dat allemaal aan bod. Een kind van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,90
 • Yoeke Nagel boeken
  Yoeke Nagel - Schrijven met het creatiepentagram

  Het creatiepentagram geeft je stevige houvast bij het schrijven van alle soorten teksten. De meest uiteenlopende schrijfdilemma's zijn met het creatiepentagram snel en weloverwogen op te lossen. Bovendien bezorgt het creatiepentagram je nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Margriet de Groot, Henriëtte Houët boeken
  Margriet de Groot, Henriëtte Houët - Brievenstandaard

  Cover als brondocument gebruikt. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,40
 • Luc Boudens boeken
  Luc Boudens - Op eenzame hoogte

  Brussel. De toevallige ontmoeting met student Bastien haalt het comfortabele bestaan van investeerder Amaury helemaal overhoop. Deze bejaarde bankier, nazaat van een fortuinlijk geslacht, ontdekt prompt dat zelfs iemand als hij over emoties beschikt. Zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Dick Schram boeken
  Dick Schram - Hoe maakbaar is de lezer? 25

  Positieve leeservaringen in de kindertijd vormen de basis voor een leven lang lezen. Het is dan ook belangrijk dat kinderen structureel te maken krijgen met leesbevordering en literatuureducatie. Baby's, peuters, kleuters, kinderen en tieners, allemaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Peter Holvoet-Hanssen boeken
  Peter Holvoet-Hanssen - Wereld van de Po¿zie in kaart (5 ex.)

  Hoezo, onze wereld is volledig gekend? De ondergrondse gangen en duizelingwekkende toppen van de poëzie verbergen nog tal van verrassingen. Dankzij de Wereld van de Poëzie in kaart kan iedereen op reis gaan. Voor het eerst in de geschiedenis worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Elke Peters boeken
  Elke Peters - Woordenschat aanleren in een vreemde taal

  Woordenschat aanleren in een vreemde taal biedt leraren en docenten vreemde talen een theoretische achtergrond bij het proces van woordenschatverwerving en een praktijkgerichte benadering in de (taal)lessen. In dit boek maken ze kennis met recente… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,40
 • Petty Bange boeken
  Petty Bange - Desiderius Erasmus

  Erasmus is een van de boeiendste, maar ook moeilijkst te begrijpen figuren uit de moderne Europese geestesgeschiedenis. Petty Bange heeft in dit deel van de miniaturenreeks opnieuw het portret van deze humanist getekend, zoals dat oprijst uit zijn werken, met… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Jan Willem Bos boeken
  Jan Willem Bos - Woordenboek Roemeens-Nederlands

  Het Woordenboek Roemeens-Nederlands (Dictionar român-neerlandez), samengesteld door drs. Jan Willem Bos, is de pendant van het reeds in 2006 verschenen Woordenboek Nederlands-Roemeens (ISBN 978 90 6143 328 6).De omvang is 618 pagina?s, waarvan 600 pagina?s… (Harde kaft)

  Lees meer...
  61,50
 • Eveline Nikkels boeken
  Eveline Nikkels - Mahler en Freud

  In de zomer van 1910 bracht Gustav Mahler een bezoek aan Sigmund Freud. Een ontmoeting tussen twee joden uit Bohemen, in het Nederlandse Leiden. Aanleiding was de huwelijkscrisis waarin het echtpaar Mahler zich bevond en waar Gustav kennelijk niet zonder hulp… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • P.M.Th. Everard boeken
  P.M.Th. Everard - Over J. H. Leopold 1

  Jan Hendrik Leopold (1865-1925) was een begenadigd dichter, een scherpzinnig filoloog en kundig vertaler van onder andere Griekse en Latijnse teksten. Ontroering door het woord brengt de dichter-geleerde en de classicus samen in bijdragen over Leopold en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • J.D.F. van Halsema boeken
  J.D.F. van Halsema - Dit eene brein

  Van Halsema's intertekstuele benadering van poëzie is volstrekt uniek in Nederland. In Dit eene brein handelt het om het werk en het dichterschap van Jan Hendrik Leopold (1865-1925). Van Halsema laat de historische, literaire en filosofische contekst steeds… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00