Boeken over nederlandse taal

 • Fay Weldon boeken
  Fay Weldon - Waarom wil niemand mijn boek uitgeven?

  Fay Weldon Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? Handboek voor de afgewezen schrijver Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? van Fay Weldon is een must voor elke beginnende schrijver die wil weten wat je níét moet doen om wél uitgegeven te worden. In dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Nanda Roep boeken
  Nanda Roep - Publiceer jezelf!

  'Publiceer jezelf!' leert hoe je een eigen boek kunt uitbrengen en meer. Het vertelt hoe je bekendheid creëert voor je werk en het gaat in op de verkoop en verspreiding van jouw boek. Schrijfster Nanda Roep publiceerde ruim vijftig titels bij gevestigde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Mercée Doran boeken
  Mercée Doran - Wijsheid uit Liefde

  Wijsheid Uit Liefde is een boek waar het woord 'liefde' centraal staat. In dit boek vind je 100 wijsheden die je leren over liefde en die liefde omschrijven. Dit boek is het antwoord op de vraag: Wat is liefde? Middels dit boek wil ik jou als lezer laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Sebastiaan Dönszelmann boeken
  Sebastiaan Dönszelmann - Doeltaal-leertaal

  In Doeltaal-Leertaal presenteert Sebastiaan Dönszelmann,vakdidacticus moderne vreemde talen, een doeltaaldidactiek met een zeer gunstig effect op alle taalvaardigheden van leerlingen. In een goede Franse les klinkt veel Frans; in een goede Engelse les veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Dirk-Jan De Kooter boeken
  Dirk-Jan De Kooter - Hoe Houwaert zijn naam verborg in het Wilhelmus

  Rondom het Wilhelmus hangt een dikke mist. De wording van dit overbekende lied is geheel in nevelen gehuld. Wie was de auteur? En wat voor leven had hij? Het vormt al eeuwenlang een raadsel. Middels een vernieuwende auteursherkenningsmethode komt nu een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Michelle Shanti, Jet Hoogerwaard, Jacqueline Zirkzee boeken
  Michelle Shanti, Jet Hoogerwaard, Jacqueline Zirkzee - Schrijf je boek in 1 jaar

  Schrijf je boek in 1 jaar Schrijf je boek in 1 jaar is de opvolger van de succesvolle Schrijfkalender. Het is jouw steun en toeverlaat wanneer je een boek aan het schrijven bent. In een jaar een boek schrijven en publiceren, kan dat? Ja, dat kan! Lente, zomer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Will van Sebille boeken
  Will van Sebille - De muze zit aan

  Hoewel schrijven een individueel proces is, heeft vrijwel iedere schrijverbehoefte aan reacties. Als een tekst af is maar soms al tijdens het schrijven. Een schrijfgroep biedt daarvoor ideale mogelijkheden. Alle onderdelen van het schrijven kunnen worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Dat klopt!

  Hands-on tips om duidelijk, efficiënt en klantgericht te schrijven. 24 pagina's vol goede voorbeelden van mails, socialmediaberichten, brieven, rapportages, onderwerpregels en beginzinnen. Speelse lay-out waardoor heel toegankelijk. Inspirerend, actueel en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Wim Tigges boeken
  Wim Tigges - Hartstocht achter de horren

  Rond het jaar 1900 maakten zowel de Nederlandse letteren als de stad Den Haag ingrijpende ontwikkelingen door. De romans werden moderner, experimenteler, en vooral vrijmoediger. Deze bundel bespreekt romans van bekende Haagse auteurs als Louis Couperus en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Peter van der Horst boeken
  Peter van der Horst - Nieuwe Leestekenwijzer

  Leestekens zijn heel belangrijk. Als ze goed worden toegepast, kunnen ze een tekst begrijpelijker maken. In dit handboek vindt u alle informatie over de 'echte' leestekens, zoals punt, komma, puntkomma, dubbele punt, vraagteken, haakjes, uitroepteken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,90
 • Harry A. Poeze boeken
  Harry A. Poeze - Dominee Jac. Jonker, Job Sytzen en de soldaat in Indië

  De door Job Sytzen geschreven trilogie Soldaat – Ravijn – Landgenoten over de ervaringen van de Nederlandse soldaat in de dekolonisatieoorlog in Indonesië was in de jaren vijftig van de vorige eeuw een ongekend verkoopsucces. Er werden zo’n 200.000… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Aike Broens, Roel van Steensel boeken
  Aike Broens, Roel van Steensel - Werkt de voorleesexpress?

  Twintig weken lang wekelijks een voorlezer over de vloer: zo werkt de VoorleesExpress. Voorlezen is namelijk niet voor alle ouders vanzelfsprekend. Wanneer zij bijvoorbeeld de Nederlandse taal niet goed machtig zijn, kan voorlezen een enorme opgave zijn. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Hans Smessaert boeken
  Hans Smessaert - Semantiek en pragmatiek

  De semantiek is de wetenschappelijke studie van de betekenis van woorden en zinnen, terwijl de pragmatiek bestudeert hoe de concrete context waarbinnen we uitingen gebruiken een invloed heeft op hun betekenis. Semantiek en pragmatiek biedt een beknopt maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Marc Buelens, Niels Janssens boeken
  Marc Buelens, Niels Janssens - Slimme non-fictie schrijven

  In een ongebreideld pleidooi voor passievol schrijven, helpt Marc Buelens aspirant-schrijvers op weg naar een inspirerend non-fictieboek. Slimme non-fictie schrijven toont hoe je het best start, doorprikt mythes over het schrijfwerk, klaart misverstanden over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Leonardo Pisano boeken
  Leonardo Pisano - Mosterd voor de maaltijd 2.0

  Rondom gesproken woorden is de dynamiek van lichaamstaal, intonatie en dergelijke essentieel om de betekenis van wat er wordt gezegd op waarde te kunnen schatten. Ook voor verhalen zijn dergelijke elementen van belang om de sfeer realistisch te raken en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands/Portugees

  Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands/PortugeesLeer een taal door middel van beelden!Beelden helpen enorm bij het uitbreiden van de woordenschat. Ze bieden direct houvast en maken het leren leuker en makkelijker.Dit Van Dale Beeldwoordenboek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Alain M. Bergeron, Michel Quintin boeken
  Alain M. Bergeron, Michel Quintin - Mollen

  Wist je dat er wel twintig verschillende soorten mollen zijn? Sommige mollen wel zes meter in een uur graven en ze daar dus enorm goed en snel in zijn? Een mol na drie weken het nest verlaat, omdat zijn moeder hem dan wegjaagt? Een mol hele kleine oogjes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Marilene Gathier, Dorine de Kruyf boeken
  Marilene Gathier, Dorine de Kruyf - IJsbreker+ deel 1B Werkboek

  Met IJsbreker+ leer je Nederlands. Je leert de taal om in Nederland te kunnen werken en wonen. Met deel 1B ga je verder op weg naar taalniveau A1. Met IJsbreker+ kun je ook alles leren voor het inburgeringsexamen. Je kunt met IJsbreker+ veel zelf werken. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  66,60
 • Désirée Schyns, Philippe Noble boeken
  Désirée Schyns, Philippe Noble - Lage Landen Studies 9: Denken over poëzie en vertaling (POD)

  Hoe verlenen vertalers zichzelf toegang tot een wereld waarvoor een sleutel, een ontcijfering nodig is?De poëzie van Cees Nooteboom, de kern van zijn oeuvre, werd vertaald in de grootste Europese talen. Maar ook zelf droeg de dichter bij als vertaler: hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • R. Jansen-Sieben, J. Janssens, F. Willaert boeken
  R. Jansen-Sieben, J. Janssens, F. Willaert - Medioneerlandistiek

  Medioneerlandistiek is bestemd voor aankomende neerlandici en belangstellende leken en is bedoeld als een eerste kennismaking met verschillende aspecten van het vak. Vijfentwintig korte essays, met weinig theorie maar veel sprekende voorbeelden en vaak nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Het leven van Lutgard

  Velen hebben ervan gehoord, maar slechts weinigen hebben het gelezen. De zogenaamde Kopenhaagse versie van Het leven van Lutgard staat te boek als een van de vroegste taalmonumenten in het Middelnederlands. De dertiende-eeuwse auteur heeft immers de vrij korte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • J. Biemans boeken
  J. Biemans - Het handschrift-Borgloon

  In de Universiteitsbibliotheek Amsterdam (UvA) bevindt zich een fragmentenverzameling met als signatuur Hs. I A 24, a t/m q. Onder de letters l, m en n worden zeer gehavende fragmenten bewaard van een eenvoudig handschrift van rond 1500. Vermoedelijk behoorden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Judith Brouwer, Michael Limberger boeken
  Judith Brouwer, Michael Limberger - Hedendaagse biografieën over vroegmoderne lieden

  Vernieuwende kijk op de historische biografie als historiografisch genreAan de populariteit van de historische biografie lijkt maar geen einde te komen. Ieder jaar weer verschijnen er tal van nieuwe levensbeschrijvingen van vroegmoderne vorsten, staatslieden,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Bettine Siertsema boeken
  Bettine Siertsema - Uit de diepten

  Dit boek bevat een selectie teksten uit dagboeken en memoires van overlevenden van de nazi concentratiekampen. Het zijn aangrijpende teksten die de condition humaine in kaart brengen. Wat zich aan het begrip lijkt te onttrekken, wordt toch onder woorden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Wim Huijser boeken
  Wim Huijser - in Luiletterland

  In de buitengebieden van Luiletterland gaan vaak de mooiste parels schuil. Zo ligt in het Letterenhuis in Antwerpen het Muzeum voor Kleine Kurioziteiten verborgen, zitten in lucifersdoosjes soms literaire juweeltjes verstopt en werd het tijdschrift De Schone… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90