Boeken over nederlandse taal

 • Cyril van den Hoogen, Klaartje Groot, Annelies Dirkse boeken
  Cyril van den Hoogen, Klaartje Groot, Annelies Dirkse - Jaarboek Multatuli 2017

  In 2017 was het 130 jaar geleden dat Multatuli overleed. De trap naar de hemel was steil, aldus de literaire grootmeester zelf in een van de twee pas gevonden brieven waarmee het Jaarboek Multatuli 2017 opent. Hij zal daarbij behalve aan zichzelf ook gedacht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Anne Dutton boeken
  Anne Dutton - Geestelijke brieven

  Al zo’n 250 jaar worden de geestelijke brieven van de godvruchtige Anne Dutton (1692-1765) met veel stichting gelezen en herlezen door duizenden christenen in de Angelsaksische wereld. De eenvoudige, inhoudsvolle brieven van Dutton zijn gericht aan vrienden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • IJsbreker+ Deel 4 A2-B1

  Met IJsbreker+ leer je Nederlands. Je leert de taal om in Nederland te kunnen werken en wonen. Met deel 4 werk je van taalniveau A2 naar B1. Met IJsbreker+ kun je ook alles leren voor het inburgeringsexamen. Je kunt met IJsbreker+ veel zelf werken. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  65,00
 • Peter Debrabandere boeken
  Peter Debrabandere - Nederlands, helder en correct

  Hoe is het Nederlands en niet het Vlaams de cultuurtaal van Vlaanderen geworden? Met welke woordenboeken en taaladviesbronnen kun je achterhalen of woorden en uitdrukkingen tot de Nederlandse standaardtaal behoren? Hoe kun je leren schrijven zonder dt-fouten?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Tom Willaert boeken
  Tom Willaert - De fonograaf en de grammofoon in de Nederlandstalige literatuur

  Dit boek onderzoekt de receptie van de eerste geluidsopnamemedia, de fonograafen de grammofoon, in de Nederlandstalige (Nederlandse en Vlaamse) literatuurtussen 1877 en ca. 1935. Meer specifiek wordt de dubbele hypothese getoetst datschrijvers een belangrijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Dat klopt!

  Hands-on tips om duidelijk, efficiënt en klantgericht te schrijven. 24 pagina's vol goede voorbeelden van mails, socialmediaberichten, brieven, rapportages, onderwerpregels en beginzinnen. Speelse lay-out waardoor heel toegankelijk. Inspirerend, actueel en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Anne-Fleur van der Meer boeken
  Anne-Fleur van der Meer - Ladders naar het licht

  Depressie is in de westerse wereld een veelbesproken en veel bestudeerde psychiatrische stoornis. Naast de aandacht voor het onderwerp in wetenschappelijke artikelen, diagnostische handboeken, zelfhulpboeken, depressiegala’s en overheidscampagnes, is er de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Will van Sebille boeken
  Will van Sebille - De muze zit aan

  Hoewel schrijven een individueel proces is, heeft vrijwel iedere schrijverbehoefte aan reacties. Als een tekst af is maar soms al tijdens het schrijven. Een schrijfgroep biedt daarvoor ideale mogelijkheden. Alle onderdelen van het schrijven kunnen worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Lut Missinne, Jaap Grave boeken
  Lut Missinne, Jaap Grave - Lage Landen Studies 10: Tussen twee stoelen, tussen twee vuren

  Onder welke voorwaarden komt een vertaling tot stand?Wie zijn de betrokkenen, en welke rol spelen vertalers en instituties in dit proces?Welke normen bepalen de productie en verspreiding van vertaalde teksten?Tussen twee stoelen, tussen twee vuren. Nederlandse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Désirée Schyns, Philippe Noble boeken
  Désirée Schyns, Philippe Noble - Lage Landen Studies 9: Denken over poëzie en vertalen

  Hoe verlenen vertalers zichzelf toegang tot een wereld waarvoor een sleutel, een ontcijfering nodig is?De poëzie van Cees Nooteboom, de kern van zijn oeuvre, werd vertaald in de grootste Europese talen. Maar ook zelf droeg de dichter bij als vertaler: hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Irena Barbara Kalla, Dirk de Geest boeken
  Irena Barbara Kalla, Dirk de Geest - Lage Landen Studies 11: Dichters op reis

  Hoe kijken hedendaagse Nederlandstalige dichters naar hun buurlanden, naar Zuid- en Midden-Europa en naar IndonesiëDichters op reis. Moderne Nederlandstalige poëzie over het buitenland verkent de moderne reispoëzie, een genre dat tot dusver nauwelijks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Margriet Ackermann boeken
  Margriet Ackermann - Zelf leren schrijven

  Veel studenten kunnen wel wat hulp gebruiken bij het schrijven van goede, leesbare teksten. Zelf leren schrijven is een online training waarmee studenten zelfstandig kunnen oefenen. Het ontrafelt het schrijfproces in verschillende vaardigheden zoals structuur,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Wasima Khan boeken
  Wasima Khan - Groot Juridisch Woordenboek 2018

  Het Groot Juridisch Woordenboek omvat een verzameling van ruim 10.000 beschrijvende definities van klassieke en moderne termen die worden gebezigd in de Nederlandse rechtspraktijk, inclusief een verwijzing naar relevante wetsartikelen. Deze termen zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  99,00
 • Wasima Khan boeken
  Wasima Khan - Groot Juridisch Woordenboek 2018

  Deze studenteneditie van het Groot Juridisch Woordenboek omvat een verzameling van ruim 7000 beschrijvende definities – van aansprakelijkheid tot zekerheidsrechten – die worden gebruikt in de Nederlandse rechtspraktijk, inclusief een verwijzing naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Bram Lambrecht boeken
  Bram Lambrecht - Publieksliteratuur uit Vlaanderen tijdens het interbellum

  In het interbellum kwam de emancipatie van de massa (en van specifieke groepen, zoals arbeiders, landbouwers en vrouwen) in een stroomversnelling terecht. Diverse culturele spelers (van individuele auteurs tot uitgeverijen) in Vlaanderen grepen die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Jan Popkema boeken
  Jan Popkema - Grammatica Fries

  In de provincie Fryslân spreken ze Fries: de tweede taal van Nederland. Maar wat is Fries eigenlijk en hoe steekt die taal in elkaar? Welke klanken heeft het Fries en hoe spreek je ze uit? Hoe zijn de regels voor bijvoorbeeld meervoudsvorming? Hoe vervoeg je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jan Popkema boeken
  Jan Popkema - Basisgrammatica Fries

  Met dit boek kun je op een prettige en effectieve manier de grammaticaregels van het Fries leren of ophalen. In de Basisgrammatica Fries worden deze regels overzichtelijk en in begrijpelijke taal uitgelegd. Op de linkerpagina staat steeds de uitleg van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Henk Wolf boeken
  Henk Wolf - Basisboek syntaxis

  In ontleedhandboeken staan doorgaans allerlei vaktermen en ezelsbruggetjes centraal. Het Basisboek syntaxis pakt het anders aan. Uiteraard komen alle relevante woordsoorten en zinsdelen aan bod, maar het boek is in de eerste plaats een handleiding om inzicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Henk D. Meijering, Han Nijdam boeken
  Henk D. Meijering, Han Nijdam - Wat is recht?

  In de middeleeuwen maakten ook de Groninger Ommelanden deel uit van het Friese rechtsgebied, dat zich uitstrekte van het Vlie (nu het IJsselmeer) tot aan de Wezer in Duitsland. Vanaf de 12e eeuw is het recht daarvan op schrift gesteld, oorspronkelijk in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Code+ Deel 2 A1-A2

  "Code+ is een methode voor hoogopgeleide anderstaligen om snel en efficiënt Nederlands te leren. Met Code+ leer je Nederlands aan de hand van concrete taaltaken. Je kunt het onder begeleiding van een docent of zelfstandig doorwerken. Code+ bestaat uit vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Prue Gargano, Fokko Veldman boeken
  Prue Gargano, Fokko Veldman - Prisma groot woordenboek Nederlands-Engels

  Het vlaggenschip van Prisma, de vermaarde reeks Handwoordenboeken, is vernieuwd. Nu in losse delen, met een chique integraalband en met een nieuwe, frisse naam die de inhoud eer aandoet: Prisma Groot Woordenboek. De Grote Woordenboeken zijn geredigeerd door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,50
 • Martha Hofman boeken
  Martha Hofman - Prisma groot woordenboek Nederlands

  Het vlaggenschip van Prisma, de vermaarde reeks Handwoordenboeken, is vernieuwd. Nu in losse delen, met een chique integraalband en met een nieuwe, frisse naam die de inhoud eer aandoet: Prisma Groot Woordenboek. De Grote Woordenboeken zijn geredigeerd door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Prue Gargano, Fokko Veldman boeken
  Prue Gargano, Fokko Veldman - Prisma groot woordenboek Engels-Nederlands

  Het vlaggenschip van Prisma, de vermaarde reeks Handwoordenboeken, is vernieuwd. Nu in losse delen, met een chique integraalband en met een nieuwe, frisse naam die de inhoud eer aandoet: Prisma Groot Woordenboek. De Grote Woordenboeken zijn geredigeerd door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,50
 • Martien E. Brinkman boeken
  Martien E. Brinkman - Dichtbij het onuitsprekelijke

  Martien E. Brinkman leest in dit boek gedichten van veertien bekende Nederlandse dichters en laat zien hoe breed het palet aan associaties is dat door het onuitsprekelijke wordt opgeroepen. Ze dichten over ervaringen en gevoelens die voortkomen uit verlangen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Joke Corporaal boeken
  Joke Corporaal - Zolang de boom bloeit

  De Friese literatuur is uitdrukking van de eigenheid van Fryslân. Door de eeuwen heen hebben Friese schrijvers en dichters in hun eigen taal geschreven: over zichzelf, over hun taal en over hun land. De Friese literatuur kent vele onverwachte schatten die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00