Boeken over nederlandse taal

 • Marc Buelens, Niels Janssens boeken
  Marc Buelens, Niels Janssens - Slimme non-fictie schrijven

  In een ongebreideld pleidooi voor passievol schrijven, helpt Marc Buelens aspirant-schrijvers op weg naar een inspirerend non-fictieboek. Slimme non-fictie schrijven toont hoe je het best start, doorprikt mythes over het schrijfwerk, klaart misverstanden over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Hans Smessaert boeken
  Hans Smessaert - Semantiek en pragmatiek

  De semantiek is de wetenschappelijke studie van de betekenis van woorden en zinnen, terwijl de pragmatiek bestudeert hoe de concrete context waarbinnen we uitingen gebruiken een invloed heeft op hun betekenis. Semantiek en pragmatiek biedt een beknopt maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Leonardo Pisano boeken
  Leonardo Pisano - Mosterd voor de maaltijd 2.0

  Rondom gesproken woorden is de dynamiek van lichaamstaal, intonatie en dergelijke essentieel om de betekenis van wat er wordt gezegd op waarde te kunnen schatten. Ook voor verhalen zijn dergelijke elementen van belang om de sfeer realistisch te raken en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Mercée Doran boeken
  Mercée Doran - Wijsheid uit Liefde

  Wijsheid Uit Liefde is een boek waar het woord 'liefde' centraal staat. In dit boek vind je 100 wijsheden die je leren over liefde en die liefde omschrijven. Dit boek is het antwoord op de vraag: Wat is liefde? Middels dit boek wil ik jou als lezer laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Dirk-Jan De Kooter boeken
  Dirk-Jan De Kooter - Hoe Houwaert zijn naam verborg in het Wilhelmus

  Rondom het Wilhelmus hangt een dikke mist. De wording van dit overbekende lied is geheel in nevelen gehuld. Wie was de auteur? En wat voor leven had hij? Het vormt al eeuwenlang een raadsel. Middels een vernieuwende auteursherkenningsmethode komt nu een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Will van Sebille boeken
  Will van Sebille - De muze zit aan

  Hoewel schrijven een individueel proces is, heeft vrijwel iedere schrijverbehoefte aan reacties. Als een tekst af is maar soms al tijdens het schrijven. Een schrijfgroep biedt daarvoor ideale mogelijkheden. Alle onderdelen van het schrijven kunnen worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Judith Brouwer, Michael Limberger boeken
  Judith Brouwer, Michael Limberger - Hedendaagse biografieën over vroegmoderne lieden

  Vernieuwende kijk op de historische biografie als historiografisch genreAan de populariteit van de historische biografie lijkt maar geen einde te komen. Ieder jaar weer verschijnen er tal van nieuwe levensbeschrijvingen van vroegmoderne vorsten, staatslieden,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Dat klopt!

  Hands-on tips om duidelijk, efficiënt en klantgericht te schrijven. 24 pagina's vol goede voorbeelden van mails, socialmediaberichten, brieven, rapportages, onderwerpregels en beginzinnen. Speelse lay-out waardoor heel toegankelijk. Inspirerend, actueel en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands/Portugees

  Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands/PortugeesLeer een taal door middel van beelden!Beelden helpen enorm bij het uitbreiden van de woordenschat. Ze bieden direct houvast en maken het leren leuker en makkelijker.Dit Van Dale Beeldwoordenboek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Alain M. Bergeron, Michel Quintin boeken
  Alain M. Bergeron, Michel Quintin - Mollen

  Wist je dat er wel twintig verschillende soorten mollen zijn? Sommige mollen wel zes meter in een uur graven en ze daar dus enorm goed en snel in zijn? Een mol na drie weken het nest verlaat, omdat zijn moeder hem dan wegjaagt? Een mol hele kleine oogjes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Marilene Gathier, Dorine de Kruyf boeken
  Marilene Gathier, Dorine de Kruyf - IJsbreker+ deel 1B Werkboek

  Met IJsbreker+ leer je Nederlands. Je leert de taal om in Nederland te kunnen werken en wonen. Met deel 1B ga je verder op weg naar taalniveau A1. Met IJsbreker+ kun je ook alles leren voor het inburgeringsexamen. Je kunt met IJsbreker+ veel zelf werken. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  66,60
 • Francine Melka boeken
  Francine Melka - Prisma groot woordenboek Nederlands-Frans

  Het vlaggenschip van Prisma, de vermaarde reeks Handwoordenboeken, is vernieuwd. Nu in losse delen, met een chique integraalband en met een nieuwe, frisse naam die de inhoud eer aandoet: Prisma Groot Woordenboek. De Grote Woordenboeken zijn geredigeerd door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Katja Zaich, A. Quak boeken
  Katja Zaich, A. Quak - Prisma groot woordenboek Duits-Nederlands

  Het vlaggenschip van Prisma, de vermaarde reeks Handwoordenboeken, is vernieuwd. Nu in losse delen, met een chique integraalband en met een nieuwe, frisse naam die de inhoud eer aandoet: Prisma Groot Woordenboek. De Grote Woordenboeken zijn geredigeerd door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Cyril van den Hoogen, Klaartje Groot, Annelies Dirkse boeken
  Cyril van den Hoogen, Klaartje Groot, Annelies Dirkse - Jaarboek Multatuli 2017

  In 2017 was het 130 jaar geleden dat Multatuli overleed. De trap naar de hemel was steil, aldus de literaire grootmeester zelf in een van de twee pas gevonden brieven waarmee het Jaarboek Multatuli 2017 opent. Hij zal daarbij behalve aan zichzelf ook gedacht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Anne Dutton boeken
  Anne Dutton - Geestelijke brieven

  Al zo’n 250 jaar worden de geestelijke brieven van de godvruchtige Anne Dutton (1692-1765) met veel stichting gelezen en herlezen door duizenden christenen in de Angelsaksische wereld. De eenvoudige, inhoudsvolle brieven van Dutton zijn gericht aan vrienden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter Debrabandere boeken
  Peter Debrabandere - Nederlands, helder en correct

  Hoe is het Nederlands en niet het Vlaams de cultuurtaal van Vlaanderen geworden? Met welke woordenboeken en taaladviesbronnen kun je achterhalen of woorden en uitdrukkingen tot de Nederlandse standaardtaal behoren? Hoe kun je leren schrijven zonder dt-fouten?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,70
 • Tom Willaert boeken
  Tom Willaert - De fonograaf en de grammofoon in de Nederlandstalige literatuur

  Dit boek onderzoekt de receptie van de eerste geluidsopnamemedia, de fonograaf en de grammofoon, in de Nederlandstalige (Nederlandse en Vlaamse) literatuur tussen 1877 en ca. 1935. Meer specifiek wordt de dubbele hypothese getoetst dat schrijvers een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,80
 • Wim Huijser boeken
  Wim Huijser - in Luiletterland

  In de buitengebieden van Luiletterland gaan vaak de mooiste parels schuil. Zo ligt in het Letterenhuis in Antwerpen het Muzeum voor Kleine Kurioziteiten verborgen, zitten in lucifersdoosjes soms literaire juweeltjes verstopt en werd het tijdschrift De Schone… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • VWS West-Vlaamse auteurs boeken
  VWS West-Vlaamse auteurs - Jaarwerk MMXVIII

  In haar vierde jaarboek neemt de Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers afscheid van haar voorzitter Fernand Bonneure, die eind 2017 op 94-jarige leeftijd overleed. Hij was van bij de oprichting van VWS in 1960 een bezielend bestuurslid en voorzitter, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Francine Melka boeken
  Francine Melka - Prisma groot woordenboek Frans-Nederlands

  Het vlaggenschip van Prisma, de vermaarde reeks Handwoordenboeken, is vernieuwd. Nu in losse delen, met een chique integraalband en met een nieuwe, frisse naam die de inhoud eer aandoet: Prisma Groot Woordenboek. De Grote Woordenboeken zijn geredigeerd door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Rien van den Broek, Ad Kerstens boeken
  Rien van den Broek, Ad Kerstens - Van aaszak tot zwabber

  Dat is een slag van malle Bram, ‘t Valt als een koe die poept, ’t kampt, zei Mietje, en ze lag van onderen, of een onderdoortje, een zwarte mere, een mariage en een stekertje. Het zijn allemaal uitdrukkingen en kaarttermen die de niet-ingewijde vreemd in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Maria Rita Sorce boeken
  Maria Rita Sorce - Van Dale oefenboek grammatica Italiaans

  Oefenen maar! Met het Van Dale Oefenboek grammatica Italiaans Dit oefenmateriaal maakten we op verzoek van docenten. Grammatica kun je het beste leren door er veel mee te oefenen. Met dit Van Dale Oefenboek grammatica Italiaans krijg je snel de geleerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Robertha Huitema boeken
  Robertha Huitema - Van Dale Oefenboek Grammatica Nederlands

  Dit oefenmateriaal maakten we op verzoek van docenten. Grammatica kun je het beste leren door er veel mee te oefenen. Met dit Van Dale Oefenboek grammatica Nederlands krijg je snel de geleerde grammatica onder de knie. O.a. geschikt voor volwassenenonderwijs,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Christina Irún Chavarría boeken
  Christina Irún Chavarría - Van Dale oefenboek grammatica Spaans

  Oefenen maar! Met het Van Dale Oefenboek grammatica Spaans Dit oefenmateriaal maakten we op verzoek van docenten. Grammatica kun je het beste leren door er veel mee te oefenen. Met dit Van Dale Oefenboek grammatica Spaans krijg je snel de geleerde grammatica… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Bram Lambrecht boeken
  Bram Lambrecht - Publieksliteratuur uit Vlaanderen tijdens het interbellum

  In het interbellum kwam de emancipatie van de massa (en van specifieke groepen, zoals arbeiders, landbouwers en vrouwen) in een stroomversnelling terecht. Diverse culturele spelers (van individuele auteurs tot uitgeverijen) in Vlaanderen grepen die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90