Boeken over muziekgeschiedenis

 • Thea Derks boeken
  Thea Derks - Een os op het dak

  Moderne muziek. Wat is dat eigenlijk? Waar begint die, waar eindigt die? Ben je benieuwd naar eigentijdse muziek, maar weet je niet waar te beginnen, dan is Een os op het dak een ideale gids. Muziekpublicist Thea Derks voert je in kort bestek door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Cor Gout boeken
  Cor Gout - Tien muziekmomenten die mijn leven veranderden

  Cor Gout, zelf o.a. muzikant en schrijver over muziek, vroeg zeventien zeer door hem gewaardeerde muziekschrijvers om tien muziekmomenten te beschrijven die van invloed op hun leven zijn geweest, en voegde daar zijn eigen bepalende momenten aan toe. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Rob van Donselaar boeken
  Rob van Donselaar - Studio Zeeezicht

  'Good day to you, sir. Is this Stoedio Zeeziekt?' 'Yes sir, it is,' antwoordde ik. 'Okay, I am a lawyer in LA and a client of mine wishes to work in your studio at the end of March. Is your studio available?' Ik wachtte en dacht na. Er waren klanten eind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hester Carvalho boeken
  Hester Carvalho - Paradiso 50 jaar

  Paradiso 50 jaar in 50 legendarische concerten volgt de roerige geschiedenis van popzaal Paradiso aan de hand van vijftig belangrijke optredens. Voor elk concert is een vijftal ooggetuigen opgespoord die vertellen over hun ervaringen op die avond. Hoe was het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Erik Bindervoet, Robbert-Jan Henkes boeken
  Erik Bindervoet, Robbert-Jan Henkes - Alle 214 goed

  Dit boek begon in 2003 als Help! The Beatles in het Nederlands, uit gegeven door Nijgh en Van Ditmar, met geschiedenis en vertalingen, die van anderen, van eigen hand en alternatieve versies. In 2006 volgde de tweede druk, sterk ingekort (zonder de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Paul Van Nevel boeken
  Paul Van Nevel - Het landschap van de polyfonisten

  Josquin Desprez, Guillaume Dufay, Orlandus Lassus, enz. Het zijn maar enkelen van de wereldberoemde Polyfonisten of 'Franco-Flamands' die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de evolutie van de meerstemmige muziek in Europa. Met zijn Huelgas Ensemble… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Lutgard Mutsaers boeken
  Lutgard Mutsaers - Kaz Lux

  Kaz Lux (1948) was 19 toen hij op een concours in Utrecht de Personality Prijs won. Anderhalf jaar later brak hij door als frontman van Brainbox (met Jan Akkerman). Zijn 'Down Man' verpulverde in één klap het fröbelimago van de nederbeat. De cultstatus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Harm Peter Smilde boeken
  Harm Peter Smilde - Helden van toen

  'Een biografie over de ongekroonde pioniers van de Nederlandse popmuziek’'Een biografie over de ongekroonde pioniers van de Nederlandse popmuziek'*****De broers Reggy, Ponthon, Andy en Loulou Tielman zijn de ongekroonde pioniers van de Nederlandse pop- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Leo Boudewijns boeken
  Leo Boudewijns - Marskramer van de muze

  Leo Boudewijns heeft het grootste deel van zijn werkzame leven in de grammofoonplatenwereld doorgebracht. Hij vervulde functies in de (inter)nationale fonografische industrie en hij schreef er meer dan dertig boeken over. Maar een persoonlijke kroniek, waarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Elly de Waard boeken
  Elly de Waard - Het jasje van David Bowie

  Hoe kwam het bijzondere, geborduurde jasje van David Bowie, dat hij droeg tijdens zijn optreden en de daaropvolgende persconferentie in 1974 in Amsterdam, in het bezit van Elly de Waard?Elly de Waard werkte twintig jaar lang als popjournalist voor Vrij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Ignace Bossuyt boeken
  Ignace Bossuyt - J.S. Bach. De h-Moll-Messe

  De fascinerende geschiedenis van Bachs muzikaal testament. Enkele maanden vóór zijn overlijden in 1750 voltooide Johan Sebastian Bach zijn muzikaal testament: de h-Moll-Messe. Hij creëerde hiermee een bewonderenswaardige synthese van de hele geschiedenis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Wim Verbei boeken
  Wim Verbei - Boom's Blues

  Eind jaren zestig van de vorige eeuw verscheen bij een Londense uitgeverij een reeks van dertien Blues Paperbacks onder hoofdredactie van Paul Oliver. Op diens bureau belandde na omzwervingen het manuscript Laughing To Keep From Cry-ing, in 1943 door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Roel A. Bosch boeken
  Roel A. Bosch - Steeds weer zoeken mijn ogen naar U

  Met de psalmen is het zingen in de kerk begonnen.Een prachtige waaier van manieren van psalmzingen ontstond. Dit boek geeft een plaats aan al die vormen die te vinden zijn in het Liedboek.De een kent de psalmen vooral uit de calvinistische traditie, al dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Snoer van klanken

  Dit boek behandelt op eigenzinnige wijze de geschiedenis van de polyfone muziek, en wel aan de hand van veertig portretten, van John Dunstaple tot Philip Glass, en zestig medaillons, van Johannes Ockeghem tot Jennifer Higdon (net als in een vorig boek van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Wim Faas boeken
  Wim Faas - Dansen met Bach

  Tijdens het leven van Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) was Duitsland in wederopbouw na een desastreus verlopen dertigjarige oorlog. De adel spiegelde zich hierbij aan de grandeur van het hof van Versailles onder Lodewijk xiv. Franse invloeden op het gebied… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hans Jansen boeken
  Hans Jansen - De kerkmuziek in Duitsland in het begin van de 20ste eeuw

  Hans Jansen beschrijft de Duitse kerkmuziekvernieuwing aan de hand van twintig componistenportretten. Ook musicologen, theologen en filosofen komen aan het woord. Nauwgezet bespreekt hij de Singbewegung, de liturgische beweging en de Luther-renaissance. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Pieter Berge, Jan Christiaens boeken
  Pieter Berge, Jan Christiaens - Dies irae

  MUZIEKHISTORISCH OVERZICHT VAN BELANGRIJKE COMPONISTEN EN HUN DODENMISSEN De dodenmis (of requiem) is een van de oudste en langst overlevende genres uit de westerse muziekgeschiedenis. Honderden jaren heeft zij enkel bestaan in haar oorspronkelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Wim Faas boeken
  Wim Faas - Johann Sebastian Bach en de Italiaanse barok

  Het concerto, de triosonate, de cantate met zijn aria´s. Al dezegenre´s zijn ontwikkeld in Italië. Als autodidact bestudeerdeBach werken van Italiaanse meesters. Hij bewerkte ze en voerdeze uit. Italiaanse invloeden, dikwijls afkomstig uit de in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • David Vergauwen boeken
  David Vergauwen - Kolommen van harmonie

  Muziek speelde een voorname rol in het maçonnieke leven van het negentiende-eeuwse Brussel. Er werden liederen geschreven, cantates gecomponeerd en er werd gezongen dat het een lieve lust was. Deze studie gaat na wat het repertoire was dat in tempels of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Peter van der Heide boeken
  Peter van der Heide - We want more!

  De popcultuur in stad en provincie Groningen is zeer divers. Muziekjournalist Peter van der Heide (in samenwerking met Harry Romijn en Gert Plas) geeft ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het Poparchief Groningen een bijzondere inkijk in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Katrien Brys, Sven de Potter, Tim F. van der Mensbrugghe, Katia Vlerick boeken
  Katrien Brys, Sven de Potter, Tim F. van der Mensbrugghe, Katia Vlerick - 9000 Toeren

  De Gentse muziekscène bruist, verrast, raakt en smaakt naar meer en dat was in het verleden niet anders. Iedereen die in Gent is opgegroeid, er heeft gestudeerd of er op de een of andere manier is beland, heeft minstens een deel van deze Gentse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Everhard Huizing, Jankees Braaksma boeken
  Everhard Huizing, Jankees Braaksma - Klinkende klei

  In 1476 schrijft de uit het Groningse Baflo afkomstige Roelof Huesman in een brief aan een vriend: 'Momenteel woon ik in Ferrara en ben in dienst van de hertog. Mijn oude passie voor het orgelspel houdt me in leven. Mijn honorarium bedraagt vijf goudstukken en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,90
 • Pascal Anquetil boeken
  Pascal Anquetil - De grootste jazz legendes

  De grootste genieën van de twintigste eeuw zijn geen cineasten, schilders, wetenschappers of schrijvers, maar jazzmuzikanten, zoals Duke Ellington.Orson WellesVan alle muziekgenres heeft de jazz, samen met de filmkunst, wellicht de grootste stempel gedrukt op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Robert Haagsma boeken
  Robert Haagsma - The Beach Boys

  Robert Haagsma The Beach Boys perfecte harmonie in een donkere wereld De muziek van The Beach Boys was de soundtrack van een onbekommerde jeugd. De liedjes over snelle auto's, mooie meisjes en de altijd schijnende zon lieten horen dat in de jaren zestig de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Eveline Passier boeken
  Eveline Passier - De opmars van de muziekindustrie

  Boek over Tilburgse muziekinstrumentmakers Kessels en Passier Auteur brengt eerbetoon aan vader Bert Passier RIEL - Met het boek 'De opmars van de muziekindustrie, Kessels en Passier, ondernemers met passie voor muziek' heeft Eveline Passier een lang… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95