Boeken over muziekgeschiedenis

 • Marc Stakenburg boeken
  Marc Stakenburg - Music Trails USA

  ‘Muziekarcheoloog’ Marc Stakenburg reist al bijna 40 jaar veelvuldig naar de Verenigde Staten, bakermat van de popmuziek. Hij verzamelde tijdens zijn reizen opmerkelijke en soms krankzinnige verhalen over de herkomst van de blues, jazz, gospel,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Henk Mak van Dijk boeken
  Henk Mak van Dijk - Tropenjazz

  TROPENJAZZ gaat over jazz in Nederlands-Indië, vanaf de Fidgety Feet Jazz gespeeld in 1919 tot serieuze luisterjazzconcerten eind jaren dertig. TROPENJAZZ tovert de lezer een uitbundige wereld voor van vrolijke jazz, gespeeld door orkesten in alle soorten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Peter Sijnke boeken
  Peter Sijnke - Zappa

  4 december 2018 was het 25 jaar geleden dat musicus Frank Zappa overleed, maar hij heeft nog steeds vele fans over de gehele wereld. Zappa is een muzikale duizendpoot die niet in een hokje is te stoppen, zijn muziek overstijgt het genre van de pop en bevat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Adam White, Barney Ales boeken
  Adam White, Barney Ales - Motown

  60 jaar nadat Berry Gordy in Detroit het platenlabel Motown oprichtte, is Motown nog steeds een begrip. Het gevierde label Motown Records ontwikkelde zich door de jaren heen tot veel meer dan alleen een platenmaatschappij: het werd een sound. Van Let’s get… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Francis Maes boeken
  Francis Maes - Een geschiedenis van de Europese muziek tot 1900

  Het vakgebied van de muziekgeschiedenis maakte recent een ingrijpende evolutie door. Het is de hoogste tijd dat de verrassende nieuwe inzichten van specialisten een ruimer publiek bereiken. Dit boek geeft een update van de kennis over de Europese muziek vanuit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Led Zeppelin boeken
  Led Zeppelin - Led Zeppelin

  LED ZEPPELIN door LED ZEPPELIN is het eerste en enige officieel geïllustreerde boek door de band zelf. Het is ontstaan in een unieke samenwerking tussen Jimmy Page, Robert Plant en John Paul Jones. Ter ere van de oprichting 50 jaar geleden, blikt deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Elly de Waard boeken
  Elly de Waard - Het jasje van David Bowie

  Hoe kwam het bijzondere, geborduurde jasje van David Bowie, dat hij droeg tijdens zijn optreden en de daaropvolgende persconferentie in 1974 in Amsterdam, in het bezit van Elly de Waard?Elly de Waard werkte twintig jaar lang als popjournalist voor Vrij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Renée Berthe de Graaf boeken
  Renée Berthe de Graaf - Vrouwelijke componisten

  Onbekend maakt onbemind - een veel gebruikt spreekwoord - geldt zeker voor vrouwelijke componisten. Dit boek is een zoektocht door de eeuwen heen naar die onbekende kunstenaressen, die het verdienen met hun composities uit de nevelen der onbekendheid naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Snoer van klanken

  Dit boek behandelt op eigenzinnige wijze de geschiedenis van de polyfone muziek, en wel aan de hand van veertig portretten, van John Dunstaple tot Philip Glass, en zestig medaillons, van Johannes Ockeghem tot Jennifer Higdon (net als in een vorig boek van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Wim Faas boeken
  Wim Faas - Dansen met Bach

  Tijdens het leven van Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) was Duitsland in wederopbouw na een desastreus verlopen dertigjarige oorlog. De adel spiegelde zich hierbij aan de grandeur van het hof van Versailles onder Lodewijk xiv. Franse invloeden op het gebied… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jaap den Hertog boeken
  Jaap den Hertog - Anthoni van Noordt en zijn tabulatuurboeck

  Anthoni van Noordt, componist en organist in Amsterdam omstreeks 1650, behoorde tot de generatie Nederlandse musici na Jan Pieterszoon Sweelinck. Van deze jongere musici is weinig muziek bewaard gebleven: van Van Noordt alleen zijn Tabulatuurboeck uit 1659 met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Wim Faas boeken
  Wim Faas - Johann Sebastian Bach en de Italiaanse barok

  Het concerto, de triosonate, de cantate met zijn aria´s. Al dezegenre´s zijn ontwikkeld in Italië. Als autodidact bestudeerdeBach werken van Italiaanse meesters. Hij bewerkte ze en voerdeze uit. Italiaanse invloeden, dikwijls afkomstig uit de in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Lutgard Mutsaers boeken
  Lutgard Mutsaers - Roep der Verten

  Omvang 560 blz., geïllustreerd, formaat 22 cm x 22 cmKrontjong is heimwee- en/of fernwehmuziek van de huidige nazaten van repatrianten uit Indonesië na de Onafhankelijkheid. De muziek van Nederland bood geen troost. De muziek van Indië wel.Krontjong is een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Leo Boudewijns boeken
  Leo Boudewijns - Marskramer van de muze

  Leo Boudewijns heeft het grootste deel van zijn werkzame leven in de grammofoonplatenwereld doorgebracht. Hij vervulde functies in de (inter)nationale fonografische industrie en hij schreef er meer dan dertig boeken over. Maar een persoonlijke kroniek, waarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Thea Derks boeken
  Thea Derks - Een os op het dak

  Moderne muziek. Wat is dat eigenlijk? Waar begint die, waar eindigt die? Ben je benieuwd naar eigentijdse muziek, maar weet je niet waar te beginnen, dan is Een os op het dak een ideale gids. Muziekpublicist Thea Derks voert je in kort bestek door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Lutgard Mutsaers boeken
  Lutgard Mutsaers - Kaz Lux

  Kaz Lux (1948) was 19 toen hij op een concours in Utrecht de Personality Prijs won. Anderhalf jaar later brak hij door als frontman van Brainbox (met Jan Akkerman). Zijn 'Down Man' verpulverde in één klap het fröbelimago van de nederbeat. De cultstatus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Cor Gout boeken
  Cor Gout - Tien muziekmomenten die mijn leven veranderden

  Cor Gout, zelf o.a. muzikant en schrijver over muziek, vroeg zeventien zeer door hem gewaardeerde muziekschrijvers om tien muziekmomenten te beschrijven die van invloed op hun leven zijn geweest, en voegde daar zijn eigen bepalende momenten aan toe. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Hester Carvalho boeken
  Hester Carvalho - Paradiso 50 jaar

  Paradiso 50 jaar in 50 legendarische concerten volgt de roerige geschiedenis van popzaal Paradiso aan de hand van vijftig belangrijke optredens. Voor elk concert is een vijftal ooggetuigen opgespoord die vertellen over hun ervaringen op die avond. Hoe was het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • J.W. Roy, Leon Verdonschot boeken
  J.W. Roy, Leon Verdonschot - Dry goods & groceries

  'Dry Goods & Groceries' is een project waarvoor singer-songwriter JW Roy zowel muzikant als 'curator' is. Roy was bezig met zijn eerste Engelstalige album in tien jaar en wilde dit keer véél meer dan alleen de songs op een schijfje in een plastic doosje. Dus… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Eveline Passier boeken
  Eveline Passier - De opmars van de muziekindustrie

  Boek over Tilburgse muziekinstrumentmakers Kessels en Passier Auteur brengt eerbetoon aan vader Bert Passier RIEL - Met het boek 'De opmars van de muziekindustrie, Kessels en Passier, ondernemers met passie voor muziek' heeft Eveline Passier een lang… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jan Christiaens boeken
  Jan Christiaens - Ravel ontrafeld

  Portret van een veelzijdig componist. 'De meester van de klinkende maskers', zo karakteriseerde de muziekfilosoof Theodor Adorno ooit Maurice Ravel. Als geen ander kan Ravel feilloos een muzikaal karakter oproepen, waarachter hij zich vervolgens behaaglijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hans Jansen boeken
  Hans Jansen - De kerkmuziek in Duitsland in het begin van de 20ste eeuw

  Hans Jansen beschrijft de Duitse kerkmuziekvernieuwing aan de hand van twintig componistenportretten. Ook musicologen, theologen en filosofen komen aan het woord. Nauwgezet bespreekt hij de Singbewegung, de liturgische beweging en de Luther-renaissance. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bert Besemer boeken
  Bert Besemer - Pop in Dordt 1960-1990

  Pop in Dordt 1960 - 1990 Pop in Dordt 1960-1990 geeft een overzicht van dertig jaar Dordtse popmuziek. Dit boek van de hand van Bert Besemer schetst een beeld van de vele bands en muzikanten die in deze periode in Dordrecht actief zijn geweest. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Roel A. Bosch boeken
  Roel A. Bosch - Steeds weer zoeken mijn ogen naar U

  Met de psalmen is het zingen in de kerk begonnen.Een prachtige waaier van manieren van psalmzingen ontstond. Dit boek geeft een plaats aan al die vormen die te vinden zijn in het Liedboek.De een kent de psalmen vooral uit de calvinistische traditie, al dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Irene Linders boeken
  Irene Linders - Kayak

  Irene Linders Kayak - 40 jaar symfonische rock Ton Scherpenzeel opent archief! Het heugelijke feit dat 'zijn' Kayak op 21 september 2012 op de kop af 40 jaar geleden is opgericht was voor toetsenist en componist Ton Scherpenzeel de gelegenheid om voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95