Boeken over muziekgeschiedenis

 • Francis Maes boeken
  Francis Maes - Een geschiedenis van de Europese muziek tot 1900

  Het vakgebied van de muziekgeschiedenis maakte recent een ingrijpende evolutie door. Het is de hoogste tijd dat de verrassende nieuwe inzichten van specialisten een ruimer publiek bereiken. Dit boek geeft een update van de kennis over de Europese muziek vanuit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Adam White, Barney Ales boeken
  Adam White, Barney Ales - Motown

  60 jaar nadat Berry Gordy in Detroit het platenlabel Motown oprichtte, is Motown nog steeds een begrip. Het gevierde label Motown Records ontwikkelde zich door de jaren heen tot veel meer dan alleen een platenmaatschappij: het werd een sound. Van Let’s get… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Peter Sijnke boeken
  Peter Sijnke - Zappa

  4 december 2018 was het 25 jaar geleden dat musicus Frank Zappa overleed, maar hij heeft nog steeds vele fans over de gehele wereld. Zappa is een muzikale duizendpoot die niet in een hokje is te stoppen, zijn muziek overstijgt het genre van de pop en bevat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Led Zeppelin boeken
  Led Zeppelin - Led Zeppelin

  LED ZEPPELIN door LED ZEPPELIN is het eerste en enige officieel geïllustreerde boek door de band zelf. Het is ontstaan in een unieke samenwerking tussen Jimmy Page, Robert Plant en John Paul Jones. Ter ere van de oprichting 50 jaar geleden, blikt deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Renée Berthe de Graaf boeken
  Renée Berthe de Graaf - Vrouwelijke componisten

  Onbekend maakt onbemind - een veel gebruikt spreekwoord - geldt zeker voor vrouwelijke componisten. Dit boek is een zoektocht door de eeuwen heen naar die onbekende kunstenaressen, die het verdienen met hun composities uit de nevelen der onbekendheid naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Thea Derks boeken
  Thea Derks - Een os op het dak

  Moderne muziek. Wat is dat eigenlijk? Waar begint die, waar eindigt die? Ben je benieuwd naar eigentijdse muziek, maar weet je niet waar te beginnen, dan is Een os op het dak een ideale gids. Muziekpublicist Thea Derks voert je in kort bestek door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Cor Gout boeken
  Cor Gout - Tien muziekmomenten die mijn leven veranderden

  Cor Gout, zelf o.a. muzikant en schrijver over muziek, vroeg zeventien zeer door hem gewaardeerde muziekschrijvers om tien muziekmomenten te beschrijven die van invloed op hun leven zijn geweest, en voegde daar zijn eigen bepalende momenten aan toe. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Rob van Donselaar boeken
  Rob van Donselaar - Studio Zeeezicht

  'Good day to you, sir. Is this Stoedio Zeeziekt?' 'Yes sir, it is,' antwoordde ik. 'Okay, I am a lawyer in LA and a client of mine wishes to work in your studio at the end of March. Is your studio available?' Ik wachtte en dacht na. Er waren klanten eind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Elly de Waard boeken
  Elly de Waard - Het jasje van David Bowie

  Hoe kwam het bijzondere, geborduurde jasje van David Bowie, dat hij droeg tijdens zijn optreden en de daaropvolgende persconferentie in 1974 in Amsterdam, in het bezit van Elly de Waard?Elly de Waard werkte twintig jaar lang als popjournalist voor Vrij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Hester Carvalho boeken
  Hester Carvalho - Paradiso 50 jaar

  Paradiso 50 jaar in 50 legendarische concerten volgt de roerige geschiedenis van popzaal Paradiso aan de hand van vijftig belangrijke optredens. Voor elk concert is een vijftal ooggetuigen opgespoord die vertellen over hun ervaringen op die avond. Hoe was het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Erik Bindervoet, Robbert-Jan Henkes boeken
  Erik Bindervoet, Robbert-Jan Henkes - Alle 214 goed

  Dit boek begon in 2003 als Help! The Beatles in het Nederlands, uit gegeven door Nijgh en Van Ditmar, met geschiedenis en vertalingen, die van anderen, van eigen hand en alternatieve versies. In 2006 volgde de tweede druk, sterk ingekort (zonder de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Snoer van klanken

  Dit boek behandelt op eigenzinnige wijze de geschiedenis van de polyfone muziek, en wel aan de hand van veertig portretten, van John Dunstaple tot Philip Glass, en zestig medaillons, van Johannes Ockeghem tot Jennifer Higdon (net als in een vorig boek van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Wim Faas boeken
  Wim Faas - Dansen met Bach

  Tijdens het leven van Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) was Duitsland in wederopbouw na een desastreus verlopen dertigjarige oorlog. De adel spiegelde zich hierbij aan de grandeur van het hof van Versailles onder Lodewijk xiv. Franse invloeden op het gebied… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jaap den Hertog boeken
  Jaap den Hertog - Anthoni van Noordt en zijn tabulatuurboeck

  Anthoni van Noordt, componist en organist in Amsterdam omstreeks 1650, behoorde tot de generatie Nederlandse musici na Jan Pieterszoon Sweelinck. Van deze jongere musici is weinig muziek bewaard gebleven: van Van Noordt alleen zijn Tabulatuurboeck uit 1659 met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Wim Faas boeken
  Wim Faas - Johann Sebastian Bach en de Italiaanse barok

  Het concerto, de triosonate, de cantate met zijn aria´s. Al dezegenre´s zijn ontwikkeld in Italië. Als autodidact bestudeerdeBach werken van Italiaanse meesters. Hij bewerkte ze en voerdeze uit. Italiaanse invloeden, dikwijls afkomstig uit de in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Harm Peter Smilde boeken
  Harm Peter Smilde - Helden van toen

  'Een biografie over de ongekroonde pioniers van de Nederlandse popmuziek’'Een biografie over de ongekroonde pioniers van de Nederlandse popmuziek'*****De broers Reggy, Ponthon, Andy en Loulou Tielman zijn de ongekroonde pioniers van de Nederlandse pop- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Hans Jansen boeken
  Hans Jansen - De kerkmuziek in Duitsland in het begin van de 20ste eeuw

  Hans Jansen beschrijft de Duitse kerkmuziekvernieuwing aan de hand van twintig componistenportretten. Ook musicologen, theologen en filosofen komen aan het woord. Nauwgezet bespreekt hij de Singbewegung, de liturgische beweging en de Luther-renaissance. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Robert Haagsma boeken
  Robert Haagsma - The Beach Boys

  Robert Haagsma The Beach Boys perfecte harmonie in een donkere wereld De muziek van The Beach Boys was de soundtrack van een onbekommerde jeugd. De liedjes over snelle auto's, mooie meisjes en de altijd schijnende zon lieten horen dat in de jaren zestig de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Lutgard Mutsaers boeken
  Lutgard Mutsaers - Kaz Lux

  Kaz Lux (1948) was 19 toen hij op een concours in Utrecht de Personality Prijs won. Anderhalf jaar later brak hij door als frontman van Brainbox (met Jan Akkerman). Zijn 'Down Man' verpulverde in één klap het fröbelimago van de nederbeat. De cultstatus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Irene Linders boeken
  Irene Linders - Kayak

  Irene Linders Kayak - 40 jaar symfonische rock Ton Scherpenzeel opent archief! Het heugelijke feit dat 'zijn' Kayak op 21 september 2012 op de kop af 40 jaar geleden is opgericht was voor toetsenist en componist Ton Scherpenzeel de gelegenheid om voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jaap van Eik boeken
  Jaap van Eik - Focus

  Jaap van Eik Focus wereldsucces, ego's en machtsstrijd 'Easily one of the flat-out strangest songs ever to crack the American pop charts', aldus omschreef men aan de overzijde van de oceaan het nummer 'Hocus Pocus' van Focus. Een gejodeld tussenstuk,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Kris Dierckx boeken
  Kris Dierckx - Hoezenpoezen

  Hits en Tits - Hoezenpoezen neemt je mee naar de wondere wereld van de mooie meisjes die in de jaren zestig en zeventig vele honderden grammofoonplatenhoezen sierden. Hoezeer Beatles en Stones ook tot de sterren van hun tijd uitgroeiden, toch lustte de modale… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ignace Bossuyt boeken
  Ignace Bossuyt - Jean-Philippe Rameau 1683-1764

  Eerste monografie in het Nederlands over het oeuvre van Jean-Philippe Rameau. In de eerste helft van de 18de eeuw stond Jean-Philippe Rameau als componist in Frankrijk op eenzame hoogte, zeker wat het genre van het muziektheater betreft. Terecht kan zijn werk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • David Vergauwen boeken
  David Vergauwen - Kolommen van harmonie

  Muziek speelde een voorname rol in het maçonnieke leven van het negentiende-eeuwse Brussel. Er werden liederen geschreven, cantates gecomponeerd en er werd gezongen dat het een lieve lust was. Deze studie gaat na wat het repertoire was dat in tempels of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Peter van der Heide boeken
  Peter van der Heide - We want more!

  De popcultuur in stad en provincie Groningen is zeer divers. Muziekjournalist Peter van der Heide (in samenwerking met Harry Romijn en Gert Plas) geeft ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het Poparchief Groningen een bijzondere inkijk in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00