Boeken over muziek klassiek

 • Edward Caswell boeken
  Edward Caswell - It's always a pussycat

  It’s always a pussycat Een zanger als koordirigent Dit boek is ideaal voor iedereen die met koren werkt. Edward Caswell is een van de meest gerespecteerde koordirigenten en koorpedagogen van het moment, maar hij benadert het leiden en trainen van een koor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Aldo Druyf boeken
  Aldo Druyf - Klassiek In Zicht

  Klassiek In Zicht is dé lees- en luistergids voor een ontdekkingsreis door de mooiste klassieke muziek. De grote verscheidenheid in klassieke muziek maakt het echter lastig om te ontdekken wat jíj mooi vindt. Mozart schreef bijvoorbeeld muziek in vrijwel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Pieter Bergé boeken
  Pieter Bergé - Wie schreef het requiem van Mozart?

  Feiten, geruchten en verzinsels zijn in de Requiemgeschiedenis nauwelijks te onderscheiden. De meeste versies baseren zich op geruchten die niet helemaal onwaar zijn, en zelfs de waarheden blijken vaak vertakter dan men redelijkerwijs van een waarheid kan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Maarten Brandt boeken
  Maarten Brandt - Klinkende alchemie

  Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt is een unieke en lijvige verzameling van 98 essays geschreven door een op en top gedreven musicoloog. Deze collectie beschouwingen werpt een duidelijk ander licht op klassieke muziek dan we… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Thiemo Wind boeken
  Thiemo Wind - Als dirigent word je geboren

  Anton Kersjes (1923-2004) was een icoon van het Nederlandse muziekleven in de tweede helft van de twintigste eeuw. Met televisieconcerten en laagdrempelige optredens in het Amsterdamse Concertgebouw bracht de dirigent hele volksstammen in aanraking met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Leo Samama boeken
  Leo Samama - De zin van muziek

  Veel mensen ervaren muziek als 'die andere taal', waar we woordeloos mee communiceren en die we in ontelbare vormen met ons meedragen. Maar wat is muziek? Wat betekent muziek voor de mens? Hoe gaan we er mee om? Hoe ontstaat het?Vrijwel ons hele leven worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Leo Samama boeken
  Leo Samama - Het soloconcert

  Aan de hand van de ontwikkeling van het concert behandelt Leo Samama de belangrijkste soloconcerten tot in onze tijd. Sinds het einde van de zeventiende eeuw is het soloconcert een van de meest geliefde genres in de concertzaal. In Het soloconcert behandelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Emanuel Overbeeke boeken
  Emanuel Overbeeke - Ruhe sanfte, sanfte Ruh!

  Emanuel Overbeeke Ruhe sanfte, sanfte Ruh! Passiemuziek, een veelkleurig palet door de eeuwen heen Bij Pasen denk je meteen aan Bachs Matthäus- en Johannes-Passion. Er bestaan echter veel meer composities voor de tijd rond Pasen. Dit boek geeft een overzicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Pieter Bergé boeken
  Pieter Bergé - Homo audiens

  "Homo audiens" is het literaire debuut van Pieter Bergé. De bundel is een speelse typologie van karakteristieke en minder karakteristieke luisterhoudingen van liefhebbers van (vooral) klassieke muziek. Een rijk gamma aan types komt aan bod, gaande van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Bert Koopman, Theo Berkhout boeken
  Bert Koopman, Theo Berkhout - Achter de schermen

  Het Koninklijk Concertgebouworkest geldt als een van de beste orkesten ter wereld. Maar de concertganger heeft geen idee welke gevechten, discussies en complexe operaties achter de schermen nodig zijn om het artistieke niveau te handhaven. Bestuur, financiën,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Gerard Mortier boeken
  Gerard Mortier - Dramaturgie van een passie

  Gerard Mortier schreef een begeesterende introductie tot operaOpera is de meest alomvattende artistieke ervaring die we als mens kennen. Gerard Mortier deelt in Dramaturgie van een passie zijn liefde voor opera. In dit meeslepende boek wekt Mortier zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Tjeu van den Berk boeken
  Tjeu van den Berk - Papageno & Papagena

  Papageno en Papagena, de vogelvanger en zijn vrouwtje uit Mozarts opera 'Die Zauberflöte' worden door de meeste regisseurs als potsierlijke types neergezet. Volgens Tjeu van den Berk vormen ze eigenlijk de dubbele hoeksteen van de opera. In de afgelopen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ton Koopman boeken
  Ton Koopman - Bach en zijn zangers

  Bach en zijn zangers (Huizinga-lezing 2016) Vrijdag 9 december werd in een uitverkochte Pieterskerk in Leiden de Huizinga-lezing 2016 uitgesproken door Ton Koopman. Barokspecialist Koopman is naast dirigent, klavecinist en organist, ook hoogleraar oude muziek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Johann Sebastian Bach, Jeroen de Groot boeken
  Johann Sebastian Bach, Jeroen de Groot - Solo sonates & partita’s van J.S. Bach

  Violist Jeroen de Groot heeft een levendige relatie met Johann Sebastian Bach. Die begon toen hij twaalf jaar oud was en zijn lerares Bets van der Horst hem de partita's en sonates voor viool solo voor de neus zette. Met enorme gretigheid begon hij een paar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Nederlandse Johannes Passion van J.S. Bach

  De Johannes Passion van Bach heeft vele harten geraakt. Maar nog nooit eerder was het voor Nederlandse luisteraars mogelijk om te ervaren wat Bach bedoelde te bereiken: dat zij het lijdensverhaal hier en nu zouden beleven. Tien jaar vertaalwerk resulteerde in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Nederlandse Johannes Passion van J.S. Bach

  De Johannes Passion van Bach heeft vele harten geraakt. Maar nog nooit eerder was het voor Nederlandse luisteraars mogelijk om te ervaren wat Bach bedoelde te bereiken: dat zij het lijdensverhaal hier en nu zouden beleven. Tien jaar vertaalwerk resulteerde in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Paul Witteman boeken
  Paul Witteman - De onvoltooiden

  Architecten lieten onvoltooide gebouwen achter, schilders onvoltooide doeken, schrijvers onvoltooide boeken. Maar nergens anders dan in de muziek zijn voorbeelden te vinden van onvoltooide werken die zo wereldberoemd werden. Tot op de dag van vandaag worden ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Ignace Bossuyt boeken
  Ignace Bossuyt - De oratoria van Alessandro Scarlatti (1660-1725)

  Eerste monografie in het Nederlands over Alessandro Scarlatti. Alessandro Scarlatti (1660-1725) was op het vlak van de vocale muziek één van de meest productieve en veelzijdige componisten van zijn tijd. Ten onrechte staat hij echter vaak in de schaduw van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jonathan Keates boeken
  Jonathan Keates - Messiah

  Jonathan Keates vertelt in 'Messiah' de geschiedenis van de compositie en het voortleven ervan na Händels dood. Keates beschouwt de 'Messiah' in verhouding tot de andere werken van de componist en kijkt naar het oratorium zelf en het religieuze aspect ervan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ignace Bossuyt boeken
  Ignace Bossuyt - De dood in cantates van J.S. Bach

  Bachs cantates over doodsangst en doodsverlangen. In Bachs leven en werk is de dood alomtegenwoordig. De Duitse theoloog en reformator Maarten Luther predikte dat de gelovige in het uur van de dood, hoe pijnlijk ook, zeker kon zijn van de verlossing. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Hendrik Opdebeeck boeken
  Hendrik Opdebeeck - Troost in muziek

  Kan muziek troost bieden? Is er voor muziek een rol weggelegd in het omkaderen van onze emoties in deze tijd van drama en leed? En indien muziek inderdaad kan troosten, hoe doet ze dat? In dit boek wordt, vanuit een open pluralistische blik op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Govert Jan Bach boeken
  Govert Jan Bach - Weihnachtsoratorium en het Magnificat van Johan Sebastian Bach

  Een hoorcollege vol muziekfragmentenHet Weihnachtsoratorium brengt tegen kerst in menig huis vreugde en vrolijkheid. Het is een geniaal werk van de late Bach, waarin we de Passionen herkennen maar nu zonder smart en lijden. Johann Sebastian Bach haalt alles… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Govert Jan Bach boeken
  Govert Jan Bach - Govert Jan Bach over Maarten Luther en Johann Sebastian Bach Twee grensverleggers

  Inclusief vier Lutherse missen van J.S. Bach in de uitvoering van Philippe Herreweghe en zijn Collegium Vocale Gent.Luther en Bach zijn twee genieën die de wereld bepalend beïnvloed hebben. Maarten Luther zette de wereldgeschiedenis op zijn kop toen hij het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Govert Jan Bach boeken
  Govert Jan Bach - Matthäus Passion

  Hernieuwede uitgave, nieuw formaat, 3 extra cd's met een uitvoering van de Matthäus Passion door Ton Koopman! De Matthäus Passion behoort in Nederland tot de meest geliefde klassieke muziek. In een hoorcollege vol muziekfragmenten (4 cd’s) reikt Bachkenner… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Leo Samama boeken
  Leo Samama - Claude Debussy

  e Franse componist Claude Debussy (1862 - 1918) was één van de belangrijkste componisten van het begin van de 20e eeuw. Zijn werk markeert de transitie van de late romantiek naar de moderne muziek. Tijdens zijn leven kwam hij in contact met andere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99