Boeken over biografieën van musici

 • Marcel Langedijk boeken
  Marcel Langedijk - Gordon

  Hij verkocht miljoenen platen, stond in bomvolle theaters, sporthallen en arena's, en maakt al jarenlang de best bekeken en meest spraakmakende tv-programma's van Nederland: Gordon Heuckeroth.Van zijn roerige jeugd in Amsterdam-Noord tot aan de glamourvilla's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rudolf Hecke boeken
  Rudolf Hecke - De Sixties

  'The times, they are a-changin.' Een halve eeuw geleden hing de oerkreet overal, je hoorde het op pleinen, aan universiteiten, in fabrieken en keukens. Dit boek is de biografie van die opwindende periode en vertelt het verhaal van een generatie die de oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Hans Smit boeken
  Hans Smit - Ben Cramer

  Schnabbelaar, arrogante kwast, eigenheimer, domme jongen die zich overal voor leent. Er wordt van alles over hem gezegd. Maar wie is Ben Cramer nu werkelijk? In de vijftig jaar dat zijn carrière duurt, heeft hij de Nederlandse entertainmentwereld zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Veerle Janssens boeken
  Veerle Janssens - Vrouw aan de piano. Een jaar met Fanny Mendelssohn, Clara Schumann en andere vergeten componistes

  Veerle Janssens beschrijft in Vrouw aan de piano het jaar waarin ze vijftig werd aan de hand van een twaalftal pianostukken. Daarbij verdiept ze zich telkens in het leven en werk van vrouwelijke componistes. Ze liet zich daarbij inspireren door een sleutelwerk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Hans Edink boeken
  Hans Edink - Eelco Gelling

  Eelco Gelling heeft een haast legendarische carrière als gitarist achter zich. Hij begon bij Cuby + Blizzards, speelde bij Golden Earring en als sessiemuzikant op platen van Boudewijn de Groot, Jazzpolitie, George Kooymans en Rinus Gerritsen. Na zijn vertrek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Martin Groenewold boeken
  Martin Groenewold - HENK

  HENK Voor Henk Westbroek (Utrecht, 1952) is het woord 'duizendpoot' uitgevonden. De zanger van Het Goede Doel, schrijver van popklassiekers als België (Is er leven op Pluto...?), Vriendschap en de solohit Zelfs je naam is mooi, werkte als afgestudeerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Mick Wall boeken
  Mick Wall - Last of the Giants

  Guns N' Roses is altijd een band geweest waar de tijd geen vat op had. In de brave jaren tachtig, toen ze begonnen, verdomden die freaks van de Sunset Strip met hun fuck-'m-all-houding het meteen al om het volgens de regeltjes te doen. In een tijd waarin de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ozzy Osbourne, Chris Ayres boeken
  Ozzy Osbourne, Chris Ayres - I am Ozzy

  Is er ooit een ongewoner rocksterverhaal geweest dan dat van Ozzy Osbourne? Hij groeide op in een arm gezin en sliep met zijn hele familie in één kamer. Muziek was zijn redding en met zijn band Black Sabbath veranderde de muziekscene voorgoed. Maar met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Chris Heath boeken
  Chris Heath - Reveal: Robbie Williams

  Meer dan twaalf jaar geleden publiceerden Robbie Williams en Chris Heath het lovend ontvangen boek Feel, over de weg naar roem van Robert P. Williams. Sinds die tijd heeft Robbie zes soloalbums gemaakt, zich weer aangesloten bij zijn oude band Take That en,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Anthony DeCurtis boeken
  Anthony DeCurtis - Lou Reed

  Compleet en intiem portret van Lou Reed als kunstenaar en als mens Auteur Anthony DeCurtis over zijn Lou Reed-biografie: ‘De gedachte om dit boek te schrijven ontstond kort na Lou’s dood in 2013. Maar ik aarzelde. Het is niet iets wat hij op prijs zou… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Ben Greenman boeken
  Ben Greenman - Dig if you will the picture

  Prince was een onvermoeibare artiest, muzikaal virtuoos, een kameleon, iemand die gevestigde ideeën over ras en gender omver haalde, de definitie van ‘identiteit’ herschreef en de rol van seks in de popmuziek nieuw elan gaf. Hij was wervelend, grillig,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Dave Boomkens boeken
  Dave Boomkens - Liesbeth List + 1 cd

  Liesbeth List is een van de grootste zangeressen van Nederland. Dave Boomkens schreef een biografie over de diva. Over haar leven dat leest als een roman, over Liesbeth Lists samenwerking met Ramses Shaffy en over haar vertolkingen van liedjes van Edith Piaf,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Keith Richards, James Fox boeken
  Keith Richards, James Fox - Life

  De langverwachte autobiografie van de gitarist, songwriter en medeoprichter van The Rolling Stones. Ladies and gentlemen: Keith Richards. Eindelijk vertelt de man zelf over het leven in de crossfire hurricane: obsessief luisteren naar platen van Chuck Berry en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Eddy Ouwens boeken
  Eddy Ouwens - Van hitmiljonair tot schuldsanering

  Hij verkocht tientallen miljoenen platen, won twee keer het Songfestival, produceerde talloze hits voor anderen en verwierf wereldfaam als Danny Mirror met 'I remember Elvis Presley'. Maar Eddy Ouwens kwam uit de goot van Rotterdam, waaruit hij zich opwerkte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • William Anthony boeken
  William Anthony - Musika Maestro

  Julino Willem Anthony werd in 1956 te Bonaire geboren. Onder de naam William Anthony heeft hij op verschillende locaties als zanger opgetreden. Ook schnabbelt hij soms als acteur en (edel) figurant in Nederlandse televisieproducties. Dit doet hij naast zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Bruce Springsteen boeken
  Bruce Springsteen - Born to Run

  ‘Ideale rockautobiografie’ - Het Parool De afgelopen zes jaar heeft Springsteen in stilte en vol overgave zijn levensverhaal opgeschreven. De magie die zijn songteksten zo bijzonder maakt, spat van elke pagina van dit boek af. Met ontwapenende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Richard Havers boeken
  Richard Havers - The Rolling Stones On Air in the Sixties

  The Rolling Stones: On Air in the Sixties van The Rolling Stones vertelt over hun opkomst in de jaren zestig toen ze de hitlijsten bestormden en enorm populair werden. De bandleden halen in deze officiële Stones-uitgave herinneringen op aan onder andere hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Art Rooijakkers boeken
  Art Rooijakkers - Elvis en ik

  Ook al beweren sommigen het tegendeel: het is alweer veertig jaar geleden dat Elvis Presley overleed. De koning is dood, leve de koning! Zo lang wij hem blijven herdenken, blijft Elvis leven. En leven doet hij, want oudere generaties blijven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Mark Eglinton boeken
  Mark Eglinton - So Let It Be Written

  Toen gitarist James Hetfield frontman werd van Metallica, bracht hij de band op het pad van obscure thrash metal-pioniers naar megarocksterren. Zijn herkenbare en overweldigende persoonlijkheid hebben daarbij een sleutelrol gespeeld. Maar achter Metallica's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Yves Knockaert boeken
  Yves Knockaert - Wolfgang Amadé

  Wolfgang Amadé, zo tekende Mozart zijn brieven. Op basis van zijn correspondentie schetst Yves Knockaert het verrassende portret van Mozart, ontdaan van de mythe. Mozart was een geniaal componist, maar tegelijk een gewone mens met leuke en minder aangename… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Sander Donkers boeken
  Sander Donkers - Hay

  'Opeens was ik een superstar. Om me heen was het een gekkenhuis, helemaal geweldig. Ik kon alles krijgen wat ik wilde, en daar heb ik misbruik van gemaakt. Ik was gewoon onwijs arrogant, ik had maling aan heel de wereld. Je kon geen serieus woord met me… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bruce Springsteen boeken
  Bruce Springsteen - Born to Run

  Nu als midprice! ‘Ideale rockautobiografie’ - Het Parool De afgelopen zes jaar heeft Springsteen in stilte en vol overgave zijn levensverhaal opgeschreven. De magie die zijn songteksten zo bijzonder maakt, spat van elke pagina van dit boek af. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sander Donkers, Barry Hay boeken
  Sander Donkers, Barry Hay - Hay

  'Opeens was ik een superstar. Om me heen was het een gekkenhuis, helemaal geweldig. Ik kon alles krijgen wat ik wilde, en daar heb ik misbruik van gemaakt. Ik was gewoon onwijs arrogant, ik had maling aan heel de wereld. Je kon geen serieus woord met me… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sean Mayes boeken
  Sean Mayes - Life on Tour met David Bowie

  LIFE ON TOUR MET DAVID BOWIESean Mayes gaat een jaar lang mee op tour met David Bowie. Dit levert een unieke kijk op in het leven van een van de grootste kunstenaars in de popmuziek.'Het is allemaal hotels, limousines, steriele luchthavens - het leven dat ik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jan Stulen boeken
  Jan Stulen - Ten voeten uit...

  Ten voeten uit...Dat Jan Stulen naast dirigeren, lesgeven en pianospelen ook heel goed zijn gedachten aan het papier kan toevertrouwen bewees hij al met zijn in 2012 verschenen boek 'De Tao van het dirigeren'. In zijn tweede boek, 'Ten voeten uit... Anekdotes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95