Boeken over muziek

 • Yoko Ono boeken
  Yoko Ono - Imagine

  In 1971 maakten John Lennon en Yoko Ono het door critici geprezen album Imagine in hun Georgiaanse landhuis Tittenhurst Park in Berkshire, Engeland. Het album werd opgenomen in de ultramoderne studio die zij aan huis hadden laten bouwen en in de Record Plant… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Liesbeth Kruyt, Christopher Harris boeken
  Liesbeth Kruyt, Christopher Harris - (How) Opera Works, (Hoe) opera werkt

  A profound approach to opera uncovers a gold mine of possibilities; opera is fuelled with the energy of the future. And while the search for gold will always go on, the other 'mines' - concealed in the operatic production process - must be tracked down and… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Led Zeppelin door Led Zeppelin

  LED ZEPPELIN door LED ZEPPELIN is het eerste en enige officieel geïllustreerde boek door de band zelf. Het is ontstaan in een unieke samenwerking tussen Jimmy Page, Robert Plant en John Paul Jones. Ter ere van de oprichting 50 jaar geleden, blikt deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Cara J. Stevens boeken
  Cara J. Stevens - BTS: Het verhaal van Bangtan

  De ultieme BTS-fanguide, vol met mooie foto’s en heel veel info over BTS en hun ARMY! In deze onofficiële biografie lees je alles over RM, J-Hope, Suga, Jimin, V, Jin, en Jungkook, over hoe de groep is ontstaan en hoe ze (mede dankzij hun ARMY) een van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Thijs Delrue boeken
  Thijs Delrue - Brel, de Belg

  In oktober 2018 is het 40 jaar geleden dat Jacques Brel overleed in een ziekenhuis nabij Parijs. De Franse hoofdstad waar Brel zijn ongelofelijke carrière ontplooide, maar die hem nooit zijn Belg-zijn deed vergeten. Of was Le Grand Jacques eerder in hart en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Maarten Brandt boeken
  Maarten Brandt - Klinkende alchemie

  Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt is een unieke en lijvige verzameling van 98 essays geschreven door een op en top gedreven musicoloog. Deze collectie beschouwingen werpt een duidelijk ander licht op klassieke muziek dan we… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Leo Weijers boeken
  Leo Weijers - Zomerhit(te)

  Zomerhits roepen een zomerse sfeer op en kenmerken zich meestal door muziek die mensen associëren met zonnige of exotische gebieden. Bij een zomerhit ligt de nadruk niet zozeer op de tekst, maar meer op het ritme. In het boek 'ZOMERHIT(TE)' vindt u de 300… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Willem Bruls boeken
  Willem Bruls - Venetiaanse zangen

  In ‘Venetiaanse zangen’ laat Willem Bruls ons één ding heel duidelijk zien: Venetië ís opera. Niet alleen is de stad zelf een symfonie van kleuren en vormen en roept het ritme van de gevels onvermijdelijk muziekklanken op, maar Venetië is ook de stad… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Dr. Fried Schmidt-Marlissa en Martha Schmidt-Marlissa-Gelzenleuchter

  DR. FRIED SCHMIDT-MARLISSA en Martha Schmidt-Marlissa-Gelzenleuchter Veendamse musici op de grens van twee werelden Dit boek is het resultaat van een jarenlange speurtocht door de auteur naar de persoon van Dr. Fried Schmidt-Marlissa (1894-1946), zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Robert Hilburn boeken
  Robert Hilburn - Paul Simon

  De eerste biografie over Paul Simon met medewerking van Simon zelf Paul Simon is een van de grootste en meest geliefde songwriters in de popmuziekgeschiedenis met hits als ‘The Sound of Silence’, ‘Bridge Over Troubled Water’ en ‘Graceland’. Na lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Renée Berthe de Graaf boeken
  Renée Berthe de Graaf - Vrouwelijke componisten

  Onbekend maakt onbemind - een veel gebruikt spreekwoord - geldt zeker voor vrouwelijke componisten. Dit boek is een zoektocht door de eeuwen heen naar die onbekende kunstenaressen, die het verdienen met hun composities uit de nevelen der onbekendheid naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Jochen Markhorst boeken
  Jochen Markhorst - Blood On The Tracks

  Bij verschijnen van Blood On The Tracks (1975) zijn recensenten, journalisten en fans het wel eens: Dylan thematiseert, in meesterlijke songs en schrijnend eerlijk, de vervallen staat van zijn huwelijk. Dat ergert de Nobelprijswinnaar. Bij een eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • The who in Nederland

  Na bijna 50 jaar heeft de Britse band The Who een rijke geschiedenis achter de rug. Hun liveshows zijn tot op de dag van vandaag ongeëvenaard en ze werden daarom ook de beste live band ooit genoemd. Dit boek richt zich op hun bezoeken aan Nederland. Vanaf hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Wouter Bulckaert, Edward Hall boeken
  Wouter Bulckaert, Edward Hall - JJ Cale. Troubadour in de woestijn

  ‘Cocaine’ en ‘After Midnight’: Eric Clapton maakte tijdloze klassiekers van die songs. Maar ze zijn van de hand van JJ Cale. JJ wie? Die zanger-gitarist uit Tulsa bleef zijn leven lang bewust uit de schijnwerpers. Toch raakt elke luisteraar die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Thea Derks boeken
  Thea Derks - Een os op het dak

  Moderne muziek. Wat is dat eigenlijk? Waar begint die, waar eindigt die? Ben je benieuwd naar eigentijdse muziek, maar weet je niet waar te beginnen, dan is Een os op het dak een ideale gids. Muziekpublicist Thea Derks voert je in kort bestek door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Fred Baggen boeken
  Fred Baggen - The Doors

  De muziek van The Doors was de soundtrack van de Summer of Love, en Jim Morrison was de spreekbuis van een mondige, politiek bewuste generatie jongeren met een ideaal: We want the world and we want it… NOW! De boodschap was luid en duidelijk, en The Doors… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ineke Bosman boeken
  Ineke Bosman - Chuck was in Den Haag

  “Ik ontmoette Chuck op straat, ik woon tussen de twee plaatsen in Den Haag waar hij speelt. Het was juli 2016. Toen hij vanuit zijn zittende positie naar me opkeek om mijn groet te beantwoorden zag ik zijn ogen en vond ze opmerkelijk. Intens, intelligent en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lucy O'Brien boeken
  Lucy O'Brien - Madonna, Het icoon

  In deze herziene, diepgravende biografie wordt het geheim ontrafeld van Madonna, die al 35 jaar de grootste vrouwelijke popster ter wereld is. Madonna, de uitdagende hedendaagse versie van een eeuwenoud icoon, de artieste die zichzelf steeds opnieuw uitvindt:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Alexandra Vierkant boeken
  Alexandra Vierkant - Boom!

  Jarenlang donderde zijn stem over de velden van de Zwarte Cross maar nu heeft hij pijn. Oprechte pijn. Zielenpijn. Als in de blues van Cuby. In 'Boom! De wonderbaarlijke reis van een rock-'n-roll reus' volgen we het turbulente leven van Johannes de Boom, een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bart Roman, John Noseda boeken
  Bart Roman, John Noseda - Wecandance

  5 jaar geleden vond WECANDANCE voor de eerste keer plaats op het strand van Zeebrugge. Het unieke event herschreef dat jaar de Belgische festivalgeschiedenis door er niet zomaar een muziekfestival, maar een totaalbeleving van te maken. Met een originele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Marcel Langedijk boeken
  Marcel Langedijk - Gordon

  Hij verkocht miljoenen platen, stond in bomvolle theaters, sporthallen en arena's, en maakt al jarenlang de best bekeken en meest spraakmakende tv-programma's van Nederland: Gordon Heuckeroth.Van zijn roerige jeugd in Amsterdam-Noord tot aan de glamourvilla's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Sam van den Eijnden, Joke Dame, Bart Diels boeken
  Sam van den Eijnden, Joke Dame, Bart Diels - Een Rotterdams wereldorkest

  Rotterdam, 1918: 57 musici uit de amusementswereld richten hun eigen symfonieorkest op. Wat begint als een eigenzinnig gezelschap groeit uit tot een wereldorkest. Dit boek vertelt de verhalen van een eeuw Rotterdams Philharmonisch: een geschiedenis van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Tom Willems boeken
  Tom Willems - Dylan & de Beats

  In Dylan & de Beats schrijft Tom Willems (1973) over de invloed van de schrijvers van de Beat Generation op het schrijven van Bob Dylan en vice versa. Hierbij richt hij zich met name op het werk van William Burroughs, Jack Kerouac, Allen Ginsberg, Lawrence… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Victor Mastboom boeken
  Victor Mastboom - DJ Jean

  ‘Veel mensen die mij privé kennen houden van mij als Jan, maar willen niets te maken hebben met die ultieme weekendrebel genaamd DJ Jean.’ Maak kennis met Jan Engelaar alias DJ Jean, Nederlands eerste dj-celebrity, berucht om zijn losbandige levensstijl,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bert Koopman boeken
  Bert Koopman - Competentiestrijd in de Muziektempel

  Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort tot ’s werelds beste orkesten en wordt geprezen om zijn stilistische flexibiliteit. Geen artistieke successen zonder zakelijke bijdragen. Deze thematiek staat centraal in Competentiestrijd in de Muziektempel. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99