Boeken over muziek

 • Godfried-Willem Raes boeken
  Godfried-Willem Raes - Logos@50

  Logos@50 biedt een authentieke kijk op de geschiedenis van experimentele avant-gardemuziek in Vlaanderen vanuit zijn belangrijkste productiecentrum Stichting Logos en bij monde van oprichter en bezieler Godfried-Willem Raes. In een bijzondere combinatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jean Kluger, Myriam Dekoster boeken
  Jean Kluger, Myriam Dekoster - Will Tura

  In het najaar van 2018 komt Will Tura, amper 78 en dus eeuwig jong, in de bioscoop. Regisseur Dominique Deruddere beeldt het leven en de loopbaan van Tura uit in een documentaire film die eigenlijk ook het leven van menig Vlaming weerspiegelt. De biografie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Thiemo Wind boeken
  Thiemo Wind - Als dirigent word je geboren

  Anton Kersjes (1923-2004) was een icoon van het Nederlandse muziekleven in de tweede helft van de twintigste eeuw. Met televisieconcerten en laagdrempelige optredens in het Amsterdamse Concertgebouw bracht de dirigent hele volksstammen in aanraking met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Diggy Diggy Dex boeken
  Diggy Diggy Dex - Diggy Dex

  Taalkunstenaars: de mooiste teksten van bekende artiesten nu in boekvorm. Met niet eerder uitgebracht materiaal en voorzien van een persoonlijke inleiding.En als ik wist wat ik deedDan was ik allang verlorenDus ik vraag ga je meeDan vergeten we de tijdDiggy… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Gert Oost boeken
  Gert Oost - Het Nieuw Utrechts Psalter

  150 vierstemmige chants om de psalmen onberijmd te kunnen zingen.Gert Oost (1942) werkte van 1983 tot '86 samen met de theoloog Pieter Oussoren aan 'het Utrechts Psalm Project'. Oussoren vertaalde de Psalmen zo getrouw mogelijk uit het Hebreeuws en bracht een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Karrarikh Tor boeken
  Karrarikh Tor - Muziektheorie: De taal van het geluid - Naslaggids

  Ben je het beu om met je mede bandleden te vechten omdat je elkaars instrumenten niet begrijpt?Alle ongelooflijke kleurenafbeeldingen van Muziektheorie: de taal van het geluid geschreven voor gitaar en bas op één plek! De kleurenafbeeldingen verbinden de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Leo Weijers boeken
  Leo Weijers - Zomerhit(te)

  Zomerhits roepen een zomerse sfeer op en kenmerken zich meestal door muziek die mensen associëren met zonnige of exotische gebieden. Bij een zomerhit ligt de nadruk niet zozeer op de tekst, maar meer op het ritme. In het boek 'ZOMERHIT(TE)' vindt u de 300… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Dr. Fried Schmidt-Marlissa en Martha Schmidt-Marlissa-Gelzenleuchter

  DR. FRIED SCHMIDT-MARLISSA en Martha Schmidt-Marlissa-Gelzenleuchter Veendamse musici op de grens van twee werelden Dit boek is het resultaat van een jarenlange speurtocht door de auteur naar de persoon van Dr. Fried Schmidt-Marlissa (1894-1946), zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ben Westervoorde, Jan-Willem de Vries boeken
  Ben Westervoorde, Jan-Willem de Vries - Hazes

  Hazes - De Stripbiografie deel 2 beschrijft het leven van André Hazes van 1977 tot 1990.Met het zweet op zijn voorhoofd en het geluid op z’n hardst staat André op het podium. Het publiek schreeuwt mee. Van bouwvakkers tot chirurgen, heel Nederland houdt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ben Westervoorde, Jan-Willem de Vries boeken
  Ben Westervoorde, Jan-Willem de Vries - André Hazes, De stripbiografie 1+2 VOORDEELPAKKET

  Nooit eerder was het levensverhaal van André Hazes, de grootste volkszanger die Nederland ooit heeft gekend, zo duidelijk in beeld gebracht in deze stripbiografie.Nooit eerder was het levensverhaal van André Hazes, de grootste volkszanger die Nederland ooit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Mick Wall boeken
  Mick Wall - When Giants Walked the Earth

  Ze waren de laatste grote band van de jaren zestig, de eerste grote band uit de jaren zeventig. When Giants Walked the Earth is het hoogtepunt van jaren onderzoek en vertelt het volledige, schokkende verhaal van Led Zeppelin van binnenuit, geschreven door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • The who in Nederland

  Na bijna 50 jaar heeft de Britse band The Who een rijke geschiedenis achter de rug. Hun liveshows zijn tot op de dag van vandaag ongeëvenaard en ze werden daarom ook de beste live band ooit genoemd. Dit boek richt zich op hun bezoeken aan Nederland. Vanaf hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Godfried Nevels boeken
  Godfried Nevels - Forever 27

  Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse: legendarische muzikanten die allemaal op hun 27e zijn overleden en tot de meest iconische leden van de Club van 27 worden gerekend. Hoe is deze mythische club… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Frank Ferdinand boeken
  Frank Ferdinand - Toontaal

  Sprekende Surinaamse liedjes van 1650 tot 1950 De tekst en muziek van de 71 in dit boek opgenomen (Creoolse) liedjes hebben generaties lang uit de hearts and minds van de Surinamers geklonken. Sommige liedjes zijn bekend, andere zijn in vergetelheid geraakt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Gers Pardoel boeken
  Gers Pardoel - Gers

  Gers Pardoel is een fenomeen. Hij is een Nederlander, maar vooral een idool in Vlaanderen. Dankzij zijn hits ("Ik neem je mee", "Bagagedrager", "Broodje Bakpao" ...). Dankzij zijn concerten (hij tourt tot eind 2018 exclusief in alle grote Vlaamse steden). Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Michael Jackson

  In dit boek wordt het verhaal over Michael Jackson verteld op basis van interviews, foto’s en video’s die zijn leven hebben vastgelegd. Het volgt zijn vroege carrière met zijn broers en zijn vader Joe. Het brengt zijn weg naar de top in beeld, zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Elvis Presley

  Elvis Presley kun je gerust de grootste ster van de afgelopen zeventig jaar noemen. Hij heeft niet alleen de muziek blijven beïnvloed, maar ook de denkwereld van zijn vaderland, de Verenigde Staten. Dit boek belicht zijn revolutionaire muziek, zijn films,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Sylvia Broeckaert boeken
  Sylvia Broeckaert - Iedereen Opera

  Waar worden de emoties meer openlijk getoond dan op de bühne van de opera? Opera is wanhoop, liefde, verlangen, verdriet, extase én humor, met een intensiteit waar het echte leven een puntje aan kan zuigen. Hoog tijd dus voor een publicatie om het genre te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Aldo Druyf boeken
  Aldo Druyf - Klassiek In Zicht

  Klassiek In Zicht is dé lees- en luistergids voor een ontdekkingsreis door de mooiste klassieke muziek. De grote verscheidenheid in klassieke muziek maakt het echter lastig om te ontdekken wat jíj mooi vindt. Mozart schreef bijvoorbeeld muziek in vrijwel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk van Gelder, Vic van de Reyt boeken
  Henk van Gelder, Vic van de Reyt - Brel in Nederland

  Ter ere van zijn veertigste sterfdag verschijnt dit boek met lp, cd en twee dvd’s. 'Brel in Nederland' verhaalt over de bijzondere haat-liefdeverhouding van Jacques Brel met Nederland. We volgen de wereldberoemde zanger van zijn eerste optreden in Haarlem… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Adam White, Barney Ales boeken
  Adam White, Barney Ales - Motown

  60 jaar nadat Berry Gordy in Detroit het platenlabel Motown oprichtte, is Motown nog steeds een begrip. Het gevierde label Motown Records ontwikkelde zich door de jaren heen tot veel meer dan alleen een platenmaatschappij: het werd een sound. Van Let’s get… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Colin Kraan, Kevin Kraan boeken
  Colin Kraan, Kevin Kraan - No Limit

  Een zeer onthullend en grappig boek vol nostalgie naar een tijd waarin altijd de zon scheen! De grote Eurodance-hits uit de jaren negentig staan iedereen in het geheugen gegrift – al is het tegen wil en dank. De vrolijke, onweerstaanbare en pretentieloze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Freddie Mercury & Queen

  Dit boek vertelt Freddie’s verhaal – en dat van Queen – aan de hand van interviews en foto’s. Hoewel zijn verhaal al vele malen is verteld, blijft deze visionaire artiest toch iets raadselachtigs houden. Wat dreef Freddie Mercury? Wat bracht hem ertoe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Han Hak boeken
  Han Hak - The Sixties: het grote verlangen

  Het ging om een unieke samenloop van omstandigheden. Het betrof opeens heel erg veel jongeren die, voortkomend uit de optimistische geboortegolf na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, opgroeiden in een wereld die technologisch en economisch uit het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,51
 • Natalie Bauer-Lechner boeken
  Natalie Bauer-Lechner - Herinneringen aan Gustav Mahler

  Dit boek biedt een fascinerende inkijk in het leven en denken van de jonge Mahler. Natalie Bauer-Lechner (1858-1921) was een bijzondere vrouw in Mahlers leven. Ze was zijn zielsverwante, hoopte op een huwelijk, maar werd uiteindelijk uit zijn leven verbannen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50