Boeken over muziek

 • Richard Wagner boeken
  Richard Wagner - Geschriften over cultuur & maatschappij

  In dit boek gaat Wagner in op de maatschappelijke functie van kunst. Hij stelt zijn Gesamtkunstwerk in dienst van een universeel humanistisch ideaal - een utopische, 'zuivermenselijke' gemeenschap. Maar hoe verhoudt dit ideaal zich tot zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Hendrik Opdebeeck boeken
  Hendrik Opdebeeck - Troost in muziek

  Kan muziek troost bieden? Is er voor muziek een rol weggelegd in het omkaderen van onze emoties in deze tijd van drama en leed? En indien muziek inderdaad kan troosten, hoe doet ze dat? In dit boek wordt, vanuit een open pluralistische blik op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Pieter Bergé boeken
  Pieter Bergé - Homo audiens

  "Homo audiens" is het literaire debuut van Pieter Bergé. De bundel is een speelse typologie van karakteristieke en minder karakteristieke luisterhoudingen van liefhebbers van (vooral) klassieke muziek. Een rijk gamma aan types komt aan bod, gaande van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Dave Boomkens boeken
  Dave Boomkens - Liesbeth List + 1 cd

  Liesbeth List is een van de grootste zangeressen van Nederland. Dave Boomkens schreef een biografie over de diva. Over haar leven dat leest als een roman, over Liesbeth Lists samenwerking met Ramses Shaffy en over haar vertolkingen van liedjes van Edith Piaf,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Leo Boudewijns boeken
  Leo Boudewijns - Marskramer van de Muze

  Leo Boudewijns heeft het grootste deel van zijn werkzame leven in de grammofoonplatenwereld doorgebracht. Hij vervulde functies in de (inter)nationale fonografische industrie en hij schreef er meer dan dertig boeken over. Maar een persoonlijke kroniek, waarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Gerard Rijntjes boeken
  Gerard Rijntjes - Meanderen door de muziek inclusief cd

  Maakt muziek slimmer? Hoe zit het met de verhouding tussen taal en muziek? Welke bronnen hebben componisten en musici geïnspireerd? Wat is het verschil tussen klassieke en niet-klassieke muziek? Welke vormen van muziekonderwijs zijn er? Deze en vele andere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Jonathan Keates boeken
  Jonathan Keates - Messiah

  Jonathan Keates vertelt in 'Messiah' de geschiedenis van de compositie en het voortleven ervan na Händels dood. Keates beschouwt de 'Messiah' in verhouding tot de andere werken van de componist en kijkt naar het oratorium zelf en het religieuze aspect ervan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lex Harding, Tjerk Lammers boeken
  Lex Harding, Tjerk Lammers - Lexjooo + 4 cd's - De geschiedenis van de popmuziek in 78 songs

  Nederlands populairste dj Lex Harding deelt zijn 'gouwe ouwe' nummers in een fascinerend naslagwerk met vier cd's Lex Harding debuteerde een halve eeuw geleden bij zeepiraat Radio Dolfijn. Eenmaal aangemonsterd bij Radio Veronica werd hij Nederlands… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Hennie Schouten boeken
  Hennie Schouten - Solfege 1

  In de laatste jaren is steeds meer het streven merkbaar om de ontwikkeling van het muzikaal gehoor als de basis te beschouwen van alle muzikale ontwikkeling. Niet alleen wordt thans bij de opleiding van aanstaande vak -musici solfège sterk geaccentueerd, ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Adrien Grimmeau, Benoît Quittelier boeken
  Adrien Grimmeau, Benoît Quittelier - YO! BRUSSELS - HIP HOP GENERATIONS (NL)

  Hiphop is een wereldwijd fenomeen dat zijn wortels vindt in de culturele ontwikkeling van de grootsteden en de plaats die jongeren daarin innemen, zowel op het terrein als in de media. Het was een kreet van jongeren die zich niet meer herkenden in de geldende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hans Smit boeken
  Hans Smit - Ben Cramer

  Schnabbelaar, arrogante kwast, eigenheimer, domme jongen die zich overal voor leent. Er wordt van alles over hem gezegd. Maar wie is Ben Cramer nu werkelijk? In de vijftig jaar dat zijn carrière duurt, heeft hij de Nederlandse entertainmentwereld zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Stef Woestenenk boeken
  Stef Woestenenk - Loepzuiver

  Stef Woestenenk logeert bij de zoon van Ronnie Lane, zit op de bank bij Eric Burdon, eet een krentenbol bij Bennie Jolink, drinkt thee bij Geraint Watkins, staat op het podium met Alan Gascoigne, eet sh and chips met Billy Nicholls, drinkt een biertje met Ian… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Ronald Tukker boeken
  Ronald Tukker - Rotterdam in the House #2

  Rotterdam in the House #2 is een absolute must have voor iedere houseliefhebber. Oliver Heldens, de huidige nummer 8 dj van de wereld, komt uitgebreid aan het woord. De hardcore komt volop aan bod met Human Resource, Sperminator, Dyewitness en 3 Steps Ahead.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Jon. Bream boeken
  Jon. Bream - Led Zeppelin

  Dit prachtige boek is een compleet eerbetoon aan een van de grootste rock 'n' roll bands ooit. Het bevat foto's van zowel de concerten als van achter de schermen, door topnamen uit de rockfotografie, vanaf hun eerste show als Led Zeppelin in 1968 tot de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Anthony DeCurtis boeken
  Anthony DeCurtis - Lou Reed

  Compleet en intiem portret van Lou Reed als kunstenaar en als mens Auteur Anthony DeCurtis over zijn Lou Reed-biografie: ‘De gedachte om dit boek te schrijven ontstond kort na Lou’s dood in 2013. Maar ik aarzelde. Het is niet iets wat hij op prijs zou… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Bart van Eikema Hommes boeken
  Bart van Eikema Hommes - De genesis van Elvis

  Deze biografie beoogt de culturele wortels van Elvis bloot te leggen, door de bronnen te achterhalen waaruit hij kon putten, om tot zijn eigen unieke muziekstijl te komen. Men ontkomt er binnen deze opzet niet aan categorisch te werk te gaan. Door een gerichte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Floor Wittink boeken
  Floor Wittink - Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt

  Muziek maken is fantastisch. Met het geven van muziekles kunnen wij als musici mensen helpen om deze magie te ervaren. Het lesgeven gaat over veel dingen: over het leren bespelen van een instrument en over de taal van muziek eigen maken. Het gaat over jezelf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Martin Groenewold boeken
  Martin Groenewold - HENK

  HENK Voor Henk Westbroek (Utrecht, 1952) is het woord 'duizendpoot' uitgevonden. De zanger van Het Goede Doel, schrijver van popklassiekers als België (Is er leven op Pluto...?), Vriendschap en de solohit Zelfs je naam is mooi, werkte als afgestudeerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Tony Bacon boeken
  Tony Bacon - 2000 Gitaren

  Dit boek biedt een uitvoerig en rijk geïllustreerd overzicht van een fascinerend muziekinstrument: de gitaar. Het is samengesteld door een aantal Amerikaanse en Britse gitaarexperts en gaat in op historische akoestische instrumenten, klassieke gitaren,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wiebren Rijkeboer boeken
  Wiebren Rijkeboer - Tzum-reeks Americana outlaws - 50 singer-songwriters uit de seventies

  In Americana outlaws portretteert Wiebren Rijkeboer Amerikaanse singer-songwriters die in de roemruchte jaren zeventig hun finest hour beleefden. Hij neemt de lezer mee in zijn beleving van al die mooie en bijzondere albums die dat decennium kleur gaven. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paul Witteman boeken
  Paul Witteman - Het beste van Witteman

  In 2003 verscheen het eerste muziekboek van Paul Witteman: Hoor en wederhoor, waarin hij de lezer kennis liet maken met zijn persoonlijke favorieten en waarin hij vooral aandacht vroeg voor de minder bekende werken van grote componisten. Kleine juwelen vaak,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Wim Hendrikse boeken
  Wim Hendrikse - David Bowie

  During 50 years David Bowie played almost 1,900 concerts throughout the world. His earliest documented "concert" was at the 18th Bromley Wolf Club Boy Scouts Summer Camp in August, 1958. His final "performance" took place at the High Line Festival in 2007 in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Rudolf Hecke boeken
  Rudolf Hecke - Parcours Gainsbourg

  'Hecke heeft bewezen dat hij Serge Gainsbourg kan begrijpen, toelichten en verklaren. Dat is prachtig, want dat kon de mens zelf absoluut niet.' Dat zei Bart Peeters na lectuur van Rudolf Hecke's Gainsbourg. Vijf jaar na die eerste Nederlandstalige biografie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Jacqueline Oskamp boeken
  Jacqueline Oskamp - Opslaan en vernietigen (POD)

  Jacqueline Oskamp Titel: Opslaan en vernietigen Ondertitel: Muziekarchieven bedreigd Bij de bezuinigingen op de kunsten in 2013 hebben drie archieven voor Nederlandse muziek alle rijkssteun verloren. Ons muzikale geheugen is nu weggestopt in de bezemkast,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Johann Sebastian Bach, Jeroen de Groot boeken
  Johann Sebastian Bach, Jeroen de Groot - Solo sonates en partita’s van J.S. Bach

  Violist Jeroen de Groot heeft een levendige relatie met Johann Sebastian Bach. Die begon toen hij twaalf jaar oud was en zijn lerares Bets van der Horst hem de partita's en sonates voor viool solo voor de neus zette. Met enorme gretigheid begon hij een paar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95