Boeken over muziek

 • Marcel Langedijk boeken
  Marcel Langedijk - Gordon

  Hij verkocht miljoenen platen, stond in bomvolle theaters, sporthallen en arena's, en maakt al jarenlang de best bekeken en meest spraakmakende tv-programma's van Nederland: Gordon Heuckeroth.Van zijn roerige jeugd in Amsterdam-Noord tot aan de glamourvilla's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hein Heijnen, Merik van der Torren boeken
  Hein Heijnen, Merik van der Torren - Toverdrankjes voor geluk

  ToVErDrANkjEs Voor GELUk. Deze bundel bevat 20 duetten, een samenspel van Hein Heijnen en Merik van der Torren. Elk duet bestaat uit een verhaal gevolgd door een passend gedicht. De sfeer is meestal opgewekt-weemoedig. In de meeste verhalen speelt de troost… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Rudolf Hecke boeken
  Rudolf Hecke - De Sixties

  'The times, they are a-changin.' Een halve eeuw geleden hing de oerkreet overal, je hoorde het op pleinen, aan universiteiten, in fabrieken en keukens. Dit boek is de biografie van die opwindende periode en vertelt het verhaal van een generatie die de oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Richie Unterberger boeken
  Richie Unterberger - Fleetwood Mac

  Fleetwood Mac heeft wereldwijd de harten van het publiek gestolen - al in de jaren zestig, toen ze als bluesband begonnen, in de jaren zeventig en tachtig, toen ze een superpopgroep werden, en in 2015, toen ze zich herenigden. De populairste versie van de band… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joel McIver boeken
  Joel McIver - Black Sabbath

  Ze zijn de band die de metal hebben uitgevonden en er meer dan vier decennia lang hun stempel op hebben gedrukt. Black Sabbaths carrière gaat gepaard met elf verschillende bezettingen en negentien studioalbums, naast de achtentwintig soloalbums van de vier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Leon Verdonschot boeken
  Leon Verdonschot - VOS

  Luc De Vos was een van de meest geliefde zangers van Vlaanderen. Hij brak in 1992 door met Gorki, scoorde meerdere toptienhits, maar ook als televisiepersoonlijkheid, columnist en schrijver was hij ongekend populair. Hij werd bewonderd om zijn levenslust,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Cor Gout boeken
  Cor Gout - Tien muziekmomenten die mijn leven veranderden

  Cor Gout, zelf o.a. muzikant en schrijver over muziek, vroeg zeventien zeer door hem gewaardeerde muziekschrijvers om tien muziekmomenten te beschrijven die van invloed op hun leven zijn geweest, en voegde daar zijn eigen bepalende momenten aan toe. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • William Gadsby boeken
  William Gadsby - Uit Gadsby’s Hymnbook

  Samenstellers: vrienden van The Gospel Standard Intekenprijs 17,50 ?Na 31-12 19,95 ?Verschijnt DV oktober 2017 Dit muziekboek telt 52 vierstemmig te zingen hymns, zoals de Strict Baptists nog steeds gewend zijn te zingen. Met dit aantal kan men op scholen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Anthony Donner boeken
  Anthony Donner - Dutch DJs

  Het grootste DJ boek ooit gemaakt! Al meer dan 160 keer in de internationale media belicht! Het Dutch DJs boek is het grootste en meest omvangrijke koffietafelboek over de mens achter de Nederlandse DJ/Producer - en hoe deze zijn grenzen verlegt. Daarnaast… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Olivier Todd boeken
  Olivier Todd - Jacques Brel, een leven

  Olivier Todd kreeg voor zijn onderzoek over Jacques Brel, een leven toegang tot het privé-archief van de zanger. Hij ontdekte onbekende teksten, gedichten, eerste versies van romans en verrassende correspondenties. Teksten die de man achter de beroemdheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Erik Bindervoet, Robbert-Jan Henkes boeken
  Erik Bindervoet, Robbert-Jan Henkes - Alle 214 goed. The Beatles in hun liedjes.

  Dit boek begon in 2003 als Help! The Beatles in het Nederlands, uit gegeven door Nijgh en Van Ditmar, met geschiedenis en vertalingen, die van anderen, van eigen hand en alternatieve versies. In 2006 volgde de tweede druk, sterk ingekort (zonder de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Rajko Disseldorp boeken
  Rajko Disseldorp - Hiphop in Nederland

  Hiphop is in Nederland groter dan ooit. Met miljoenen YouTubeviews en Spotifystreams is er de afgelopen jaren een nieuwe, ongelooflijk creatieve generatie Nederlandse rappers opgestaan. Grenzen lijken er nauwelijks te zijn. Rajko Disseldorp volgde de afgelopen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gillian G. Gaar boeken
  Gillian G. Gaar - Jimi Hendrix

  De grootsheid van Jimi Hendrix is onbetwistbaar. Hoewel hij nog geen vier jaar in de spotlights stond, blijven zijn innovatieve en fantasierijke interpretaties van blues en rock, zijn verbluffende performances en de ongelofelijke opnamen die hij naliet een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Leo Weijers boeken
  Leo Weijers - Zomerhit(te)

  Zomerhits roepen een zomerse sfeer op en kenmerken zich meestal door muziek die mensen associëren met zonnige of exotische gebieden. Bij een zomerhit ligt de nadruk niet zozeer op de tekst, maar meer op het ritme. In het boek 'ZOMERHIT(TE)' vindt u de 300… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Royan van Velse boeken
  Royan van Velse - Claude François

  In de jaren 60 en 70 scoorde de Franse zanger Claude François de ene hit na de andere. Hij was niet te stuiten. Hij ontwikkelde concepten, schreef muziek, startte zijn eigen platenmaatschappij, beheerste de jongerenmedia met een eigen maandblad, en nu nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Arne van Terphoven boeken
  Arne van Terphoven - Multigroove

  Een rauw, grappig en duizelingwekkend snel boek over het begin van de Nederlandse danceIlja Reiman raakt op zijn vijftiende dakloos in het Amsterdam van de jaren tachtig, vol sjacheraars en onaangepast volk. Hij stort zich op het organiseren van illegale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rob van Donselaar boeken
  Rob van Donselaar - Studio Zeezicht

  'Good day to you, sir. Is this Stoedio Zeeziekt?' 'Yes sir, it is,' antwoordde ik. 'Okay, I am a lawyer in LA and a client of mine wishes to work in your studio at the end of March. Is your studio available?' Ik wachtte en dacht na. Er waren klanten eind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hans Smit boeken
  Hans Smit - Ben Cramer

  Schnabbelaar, arrogante kwast, eigenheimer, domme jongen die zich overal voor leent. Er wordt van alles over hem gezegd. Maar wie is Ben Cramer nu werkelijk? In de vijftig jaar dat zijn carrière duurt, heeft hij de Nederlandse entertainmentwereld zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Govert Jan Bach boeken
  Govert Jan Bach - Matthäus Passion - Hernieuwde uitgave, nieuw formaat, met 3 extra cd's met de uitvoering van de Matthäus Passion door Ton Koopman (1992)

  Hernieuwede uitgave, nieuw formaat, 3 extra cd's met een uitvoering van de Matthäus Passion door Ton Koopman! De Matthäus Passion behoort in Nederland tot de meest geliefde klassieke muziek. In een hoorcollege vol muziekfragmenten (4 cd’s) reikt Bachkenner… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Hester Carvalho boeken
  Hester Carvalho - Paradiso 50 jaar

  Paradiso 50 jaar in 50 legendarische concerten volgt de roerige geschiedenis van popzaal Paradiso aan de hand van vijftig belangrijke optredens. Voor elk concert is een vijftal ooggetuigen opgespoord die vertellen over hun ervaringen op die avond. Hoe was het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • The who in Nederland

  Na bijna 50 jaar heeft de Britse band The Who een rijke geschiedenis achter de rug. Hun liveshows zijn tot op de dag van vandaag ongeëvenaard en ze werden daarom ook de beste live band ooit genoemd. Dit boek richt zich op hun bezoeken aan Nederland. Vanaf hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Jason Draper boeken
  Jason Draper - Prince

  HET ULTIEME CHRONOLOGISCHE OVERZICHT VAN HET LEVEN EN WERK VAN EEN VAN DE WARE INDIVIDUALISTEN VAN DE POPMUZIEK In zijn carrière, die vijf decennia besloeg, heeft Prince daadwerkelijk de wereld veranderd. Na enkele van de origineelste albums van de jaren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerard Rijntjes boeken
  Gerard Rijntjes - Meanderen door de muziek inclusief cd

  Maakt muziek slimmer? Hoe zit het met de verhouding tussen taal en muziek? Welke bronnen hebben componisten en musici geïnspireerd? Wat is het verschil tussen klassieke en niet-klassieke muziek? Welke vormen van muziekonderwijs zijn er? Deze en vele andere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Jonathan Keates boeken
  Jonathan Keates - Messiah

  Jonathan Keates vertelt in 'Messiah' de geschiedenis van de compositie en het voortleven ervan na Händels dood. Keates beschouwt de 'Messiah' in verhouding tot de andere werken van de componist en kijkt naar het oratorium zelf en het religieuze aspect ervan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Adrien Grimmeau, Benoît Quittelier boeken
  Adrien Grimmeau, Benoît Quittelier - YO! BRUSSELS - HIP HOP GENERATIONS (NL)

  Hiphop is een wereldwijd fenomeen dat zijn wortels vindt in de culturele ontwikkeling van de grootsteden en de plaats die jongeren daarin innemen, zowel op het terrein als in de media. Het was een kreet van jongeren die zich niet meer herkenden in de geldende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00