Boeken over muziek

 • The who in Nederland

  Na bijna 50 jaar heeft de Britse band The Who een rijke geschiedenis achter de rug. Hun liveshows zijn tot op de dag van vandaag ongeëvenaard en ze werden daarom ook de beste live band ooit genoemd. Dit boek richt zich op hun bezoeken aan Nederland. Vanaf hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Yaël Vinckx boeken
  Yaël Vinckx - Volgens Willem

  In Volgens Willem vertelt Yaël Vinckx over de opkomst van een van Nederlands bekendste poppromoters: Willem Venema. Hij begint met een optreden van Herman Brood bij een Nijmeegse studentenvereniging, voor een paar tientjes. Als hij daarna de Talking Heads… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Leo Samama boeken
  Leo Samama - Het strijkkwartet

  Veel professionele musici ervaren hun strijkkwartet als het 'andere' huwelijk. Ze willen er mee leven, zelfs als er niet mee te leven valt, laat staan van te leven. Het kwartet is daarmee ook een roeping en soms zelfs een waar obstakel. Binnen een halve eeuw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Charles Beterams boeken
  Charles Beterams - Pink Floyd in Nederland

  PINK FLOYD IN NEDERLAND is het verhaal van vijftig jaar Pink Floyd in de lage landen. Van eerste optredens in parochiezaaltjes en poptempels als Paradiso en Fantasio naar concerten in gerenommeerde concertzalen als De Doelen en het Concertgebouw en niet te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Hans Edink boeken
  Hans Edink - Eelco Gelling

  Eelco Gelling heeft een haast legendarische carrière als gitarist achter zich. Hij begon bij Cuby + Blizzards, speelde bij Golden Earring en als sessiemuzikant op platen van Boudewijn de Groot, Jazzpolitie, George Kooymans en Rinus Gerritsen. Na zijn vertrek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rajko Disseldorp boeken
  Rajko Disseldorp - Hiphop in Nederland

  Hiphop is in Nederland groter dan ooit. Met miljoenen YouTubeviews en Spotifystreams is er de afgelopen jaren een nieuwe, ongelooflijk creatieve generatie Nederlandse rappers opgestaan. Grenzen lijken er nauwelijks te zijn. Rajko Disseldorp volgde de afgelopen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hans Smit boeken
  Hans Smit - Ben Cramer

  Schnabbelaar, arrogante kwast, eigenheimer, domme jongen die zich overal voor leent. Er wordt van alles over hem gezegd. Maar wie is Ben Cramer nu werkelijk? In de vijftig jaar dat zijn carrière duurt, heeft hij de Nederlandse entertainmentwereld zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Mick Wall boeken
  Mick Wall - Last of the Giants

  Guns N' Roses is altijd een band geweest waar de tijd geen vat op had. In de brave jaren tachtig, toen ze begonnen, verdomden die freaks van de Sunset Strip met hun fuck-'m-all-houding het meteen al om het volgens de regeltjes te doen. In een tijd waarin de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Paul Witteman boeken
  Paul Witteman - Het beste van Witteman

  In 2003 verscheen het eerste muziekboek van Paul Witteman: Hoor en wederhoor, waarin hij de lezer kennis liet maken met zijn persoonlijke favorieten en waarin hij vooral aandacht vroeg voor de minder bekende werken van grote componisten. Kleine juwelen vaak,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Leo Boudewijns boeken
  Leo Boudewijns - Marskramer van de Muze

  Leo Boudewijns heeft het grootste deel van zijn werkzame leven in de grammofoonplatenwereld doorgebracht. Hij vervulde functies in de (inter)nationale fonografische industrie en hij schreef er meer dan dertig boeken over. Maar een persoonlijke kroniek, waarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Ozzy Osbourne, Chris Ayres boeken
  Ozzy Osbourne, Chris Ayres - I am Ozzy

  Is er ooit een ongewoner rocksterverhaal geweest dan dat van Ozzy Osbourne? Hij groeide op in een arm gezin en sliep met zijn hele familie in één kamer. Muziek was zijn redding en met zijn band Black Sabbath veranderde de muziekscene voorgoed. Maar met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gerard Rijntjes boeken
  Gerard Rijntjes - Meanderen door de muziek inclusief cd

  Maakt muziek slimmer? Hoe zit het met de verhouding tussen taal en muziek? Welke bronnen hebben componisten en musici geïnspireerd? Wat is het verschil tussen klassieke en niet-klassieke muziek? Welke vormen van muziekonderwijs zijn er? Deze en vele andere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Igor Wijnker boeken
  Igor Wijnker - Rock City

  Sinds hij van Amsterdam naar Gro- ningen is verhuisd, verwondert Igor Wijnker zich over de rijke popscene in deze eigenzinnige stad. Die tijdens Eurosonic/Noorderslag even het pop- centrum van Europa is, maar ook de rest van het jaar veel te bieden heeft voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Jochen Markhorst boeken
  Jochen Markhorst - Andere Tijden, Trage Treinen

  Van The Times They Are A-Changin’ uit ’63 tot de songs van Tempest (2012); al meer dan een halve eeuw fascineren de liedjes van Bob Dylan. De Nobelprijswinnaar heeft sinds 1961 ruim zeshonderd songs geschreven en tientallen daarvan hebben een unieke,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jonathan Keates boeken
  Jonathan Keates - Messiah

  Jonathan Keates vertelt in 'Messiah' de geschiedenis van de compositie en het voortleven ervan na Händels dood. Keates beschouwt de 'Messiah' in verhouding tot de andere werken van de componist en kijkt naar het oratorium zelf en het religieuze aspect ervan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lex Harding, Tjerk Lammers boeken
  Lex Harding, Tjerk Lammers - Lexjooo + 4 cd's - De geschiedenis van de popmuziek in 78 songs

  Nederlands populairste dj Lex Harding deelt zijn 'gouwe ouwe' nummers in een fascinerend naslagwerk met vier cd's Lex Harding debuteerde een halve eeuw geleden bij zeepiraat Radio Dolfijn. Eenmaal aangemonsterd bij Radio Veronica werd hij Nederlands… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Lutgard Mutsaers boeken
  Lutgard Mutsaers - Kaz Lux. Rock-adel verplicht + cd

  Kaz Lux (1948) was 19 toen hij op een concours in Utrecht de Personality Prijs won. Anderhalf jaar later brak hij door als frontman van Brainbox (met Jan Akkerman). Zijn 'Down Man' verpulverde in één klap het fröbelimago van de nederbeat. De cultstatus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jon. Bream boeken
  Jon. Bream - Led Zeppelin

  Dit prachtige boek is een compleet eerbetoon aan een van de grootste rock 'n' roll bands ooit. Het bevat foto's van zowel de concerten als van achter de schermen, door topnamen uit de rockfotografie, vanaf hun eerste show als Led Zeppelin in 1968 tot de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Adrien Grimmeau, Benoît Quittelier boeken
  Adrien Grimmeau, Benoît Quittelier - YO! BRUSSELS - HIP HOP GENERATIONS (NL)

  Hiphop is een wereldwijd fenomeen dat zijn wortels vindt in de culturele ontwikkeling van de grootsteden en de plaats die jongeren daarin innemen, zowel op het terrein als in de media. Het was een kreet van jongeren die zich niet meer herkenden in de geldende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Albert Wammes, Floris Kolvenbach boeken
  Albert Wammes, Floris Kolvenbach - Tijdreiziger, Een Tielse Jongensdroom Boek + 2 CD's

  Het begint in de roemrijke jaren 1960 en 1970 bij de legendarische band The Dream. De tijd van de eerste muziekfestivals (Pinkpop, Kralingen) en de ontwikkeling van een mondige jongerencultuur."Tijdreiziger" beschrijft het boeiende leven van rockzanger,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Stef Woestenenk boeken
  Stef Woestenenk - Loepzuiver

  Stef Woestenenk logeert bij de zoon van Ronnie Lane, zit op de bank bij Eric Burdon, eet een krentenbol bij Bennie Jolink, drinkt thee bij Geraint Watkins, staat op het podium met Alan Gascoigne, eet sh and chips met Billy Nicholls, drinkt een biertje met Ian… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Floor Wittink boeken
  Floor Wittink - Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt

  Muziek maken is fantastisch. Met het geven van muziekles kunnen wij als musici mensen helpen om deze magie te ervaren. Het lesgeven gaat over veel dingen: over het leren bespelen van een instrument en over de taal van muziek eigen maken. Het gaat over jezelf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Martin Groenewold boeken
  Martin Groenewold - HENK

  HENK Voor Henk Westbroek (Utrecht, 1952) is het woord 'duizendpoot' uitgevonden. De zanger van Het Goede Doel, schrijver van popklassiekers als België (Is er leven op Pluto...?), Vriendschap en de solohit Zelfs je naam is mooi, werkte als afgestudeerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Anthony DeCurtis boeken
  Anthony DeCurtis - Lou Reed

  Compleet en intiem portret van Lou Reed als kunstenaar en als mens Auteur Anthony DeCurtis over zijn Lou Reed-biografie: ‘De gedachte om dit boek te schrijven ontstond kort na Lou’s dood in 2013. Maar ik aarzelde. Het is niet iets wat hij op prijs zou… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Wiebren Rijkeboer boeken
  Wiebren Rijkeboer - Tzum-reeks Americana outlaws - 50 singer-songwriters uit de seventies

  In Americana outlaws portretteert Wiebren Rijkeboer Amerikaanse singer-songwriters die in de roemruchte jaren zeventig hun finest hour beleefden. Hij neemt de lezer mee in zijn beleving van al die mooie en bijzondere albums die dat decennium kleur gaven. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00