Boeken over natuurbeheer

 • Sylvo Thijsen, Marc van den Tweel boeken
  Sylvo Thijsen, Marc van den Tweel - Twee routes, één bestemming

  20de Westhofflezing. In deze publicatie zijn de voordrachten van de twintigste Victor Westhoff lezingenmiddag gebundeld: een inleiding van prof. dr. Joop Schaminée, de Victor Westhoff lezingen van Sylvo Thijsen, algemeen directeur Staatsbosbeheer en Marc van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • René Nauta, Beke Olbers boeken
  René Nauta, Beke Olbers - Bushcraft

  Het eerste Nederlandstalige ‘Bushcraft Handboek' is zowel geschikt voor beginners als ervaren buitenmensen. Dit handzame werk bespreekt alle basisvaardigheden: vuur maken, een onderkomen bouwen, water zuiveren, maar ook bruikbare informatie over welke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Michiel Purmer boeken
  Michiel Purmer - Het landschap bewaard

  Natuurmonumenten is vooral bekend als natuurbeheerder. Minder bekend is dat de vereniging een van de grootste erfgoedbeheerders van Nederland is. In de gebieden van Natuurmonumenten bevindt zich een staalkaart aan typisch Nederlandse landschappen. Ook beheert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Frans Vera boeken
  Frans Vera - Is natuur een constructie?

  Is natuur een constructie - 9789068825275De bioloog dr. Frans Vera (1949) is een van de architecten van het Nederlandse natuurbeleid. Mensen die de natuur haten, zijn witte raven. Maar wat is 'natuur' eigenlijk? Is dat een oerbos?En zijn de polders, koeien en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rob van der Ham, Klaas Pors, van Harry Bussel boeken
  Rob van der Ham, Klaas Pors, van Harry Bussel - Welkom in het Landengebied Zuiderpark-Doorenbos arboretum

  Van 1927 tot 1957 was Simon Doorenbos directeur van de toenmalige Dienst der Gemeente-plantsoenen van Den Haag. Onder zijn directie werd de aanleg van het Haagse Zuiderpark afgerond. Als directeur en dendroloog -bomenkenner- plantte hij in 1930 de eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Michiel Roscam Abbing boeken
  Michiel Roscam Abbing - Plastic soup atlas van de wereld

  We profiteren elke dag van de voordelen die plastic ons biedt. Dezelfde eigenschappen die de afgelopen zeventig jaar plastic zo populair hebben gemaakt, blijken echter funest voor ecosystemen. Plastics zijn niet oplosbaar in water en vergaan niet. Wat plastic… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Bart Nyssen boeken
  Bart Nyssen - Amerikaanse vogelkers

  De Amerikaanse vogelkers is een exotische boomsoort die in ons land actief wordt bestreden. Maar auteurs vinden dat het tijd is voor een herwaardering en een nieuwe aanpak. Dit boek laat zien hoe we deze exoot een plek kunnen geven in het Europese… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Joop Schaminée, John Janssen boeken
  Joop Schaminée, John Janssen - Buigen of barsten

  Over de veerkracht van de natuur in ons land ... Voortdurende veranderingen in het gebruik en beheer van onze omgeving, planologische beslissingen die de wereld om ons heen telkens weer in een nieuw jasje steken, en niet op de laatste plaats het sluipende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Ronald Goderie, Staffan Widstrand, Wouter Helmer, Henri Kerkdijk boeken
  Ronald Goderie, Staffan Widstrand, Wouter Helmer, Henri Kerkdijk - Het oerrund

  Het oerrund. Uitgestorven. Iedereen heeft er weleens van gehoord, maarslechts weinigen weten er echt iets van. Toch was dit het belangrijkste dier in de geschiedenis van de mensheid. Zonder het oerrund zou niets in onze samenleving hetzelfde zijn geweest. Je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • G.R. de Snoo, Th.C.P. Melman, F.M. Brouwer boeken
  G.R. de Snoo, Th.C.P. Melman, F.M. Brouwer - Agrarisch natuurbeheer in Nederland

  Dit boek geeft het eerste brede overzicht van agrarisch natuurbeheer in Nederland. Naast de actuele stand van zaken schetst het boek perspectieven voor de toekomst die inpasbaar zijn in de bedrijfsvoering. Het bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat in op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Eelke Jongejans, Gerard Oostermeijer, Jo Willems boeken
  Eelke Jongejans, Gerard Oostermeijer, Jo Willems - Planten tellen

  Een handige praktijkgids natuurbeheer voor iedereen die meer wil weten over planten inventariseren, monitoring en demografisch onderzoek. Bij 'demografie' denken we eerder aan mensen dan aan planten. Maar ook plantenbiologen doen aan demografie: ze onderzoeken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marina Laméris, J'ørn Copijn, Lia Copijn boeken
  Marina Laméris, J'ørn Copijn, Lia Copijn - Het Groene Goud

  Ooit wel eens een 1000 jaar oude boom gezien? Indrukwekkend, hè?! Maar hoe worden ze eigenlijk zo oud en waarom zijn er maar zo weinig in ons land? Wat kan boomverzorging bijdragen aan het oud worden van bomen? En waarom is dat belangrijk?50 jaar geleden, in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Jap Smits, Jinze Noordijk boeken
  Jap Smits, Jinze Noordijk - Heidebeheer

  Een complete praktijkgids voor natuurbeheer. Alles over heidebiotopen, effectief heidebeheer en de invloeden op flora en fauna. Actuele kennis uit onderzoek en praktijk nu compleet toegankelijk gemaakt voor natuurbeheerders.Er is veel te doen over heidebeheer.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Edwin Peeters, Annelies J. Veraart, Ralf C.M. Verdonschot, Jeroen P. van Zuidam boeken
  Edwin Peeters, Annelies J. Veraart, Ralf C.M. Verdonschot, Jeroen P. van Zuidam - Sloten

  Hoe functioneren sloten in landelijk gebied? Deze nieuwe handleiding voor natuurbeheer presenteert de resultaten uit actueel ecologisch onderzoek en geeft nodige achtergrondinformatie. Het boek vertelt het verrassende verhaal van sloten en hun geschiedenis, en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,95
 • Jan Ouden, Bart Muys, Frits Mohren, Kris Verheyen boeken
  Jan Ouden, Bart Muys, Frits Mohren, Kris Verheyen - Bosecologie en bosbeheer

  Bossen vervullen een belangrijke functie in het Nederlandse en Vlaamse landschap. Lag vroeger de nadruk vooral op de productie van hout als hernieuwbare grondstof, tegenwoordig is het belang van bossen voor natuurbehoud, recreatie en milieubescherming sterk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  80,35
 • Joop H.J. Schaminée, Eddy Weeda boeken
  Joop H.J. Schaminée, Eddy Weeda - Natuur als nooit tevoren

  Beschouwingen over natuurbeheer in Nederland. Natuur en natuurontwikkeling gaan in Nederland vaak hand in hand. Hoe is dat in het verleden zo gegroeid en wat zijn de actuele ontwikkelingen? Daarover gaat dit boek, een afwisselende verzameling essays over onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Joop Schaminee, John Janssen boeken
  Joop Schaminee, John Janssen - Geboeid door het verleden

  Geboeid door het verleden heeft de historische ecologie tot onderwerp, een vakgebied waaraan je steeds meer verslingerd raakt naarmate je dieper in de verhalen doordringt. De geschiedenis van natuur en landschap vormt de bakermat voor het bestaan en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Joop Schaminée, John Janssen boeken
  Joop Schaminée, John Janssen - Het oude continent

  Een verzameling essays over de grote verscheidenheid aan natuur in Europa: wildernis, natuurlijke en oude cultuurlandschappen. Hoe staat het met de bescherming van deze uiteenlopende natuurtypen? Van de Europese laaglandrivieren en hun begeleidende hooilanden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Een groen verleden

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij o.a. boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,04
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Tussen 'olmen en knotten'

  In Tussen 'olmen en knotten' worden unieke oude, monumentale bomen in de Hoeksche Waard beschreven. Daarnaast komt de 'groene' geschiedenis van de streek aan bod in het boek en tracht de auteur antwoord te geven op de vraag: Hoe 'groen' was de regio voor 1940?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,40
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Een groen verleden 2.0

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,39
 • M. van Ool boeken
  M. van Ool - 120 Jaar Staatsbosbeheer

  Staatsbosbeheer is in 1899 opgericht om stuivend zand, zowel aan de kust als in het binnenland, vast te leggen. Tegelijkertijd moest Nederland meer eigen hout gaan produceren. Het hoorde in het begin dus niet tot de taken, maar al vrij snel spaarde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Bart Nyssen, Jan den Ouden, Kris Verheyen boeken
  E-book
  Bart Nyssen, Jan den Ouden, Kris Verheyen - Amerikaanse vogelkers

  De Amerikaanse vogelkers is een exotische boomsoort die in ons land actief wordt bestreden. Maar het verhaal achter de boom is verrassend. De auteurs vinden daarom dat het tijd is voor een herwaardering en een nieuwe aanpak. Dit boek laat zien hoe we deze… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Jap Smits, Jinze Noordijk boeken
  E-book
  Jap Smits, Jinze Noordijk - Heidebeheer

  Er is veel te doen over heidebeheer. Rigoureus plaggen, de inzet van grote grazers - iedereen heeft er wel een mening over. Het boek Heidebeheer laat een frisse wind waaien door deze discussie. Waardevolle, actuele kennis uit onderzoek en praktijk toegankelijk… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Patrick Hommel, Rein de Waal, Bart Muys, Jan den Ouden, Theo Spek boeken
  E-book
  Patrick Hommel, Rein de Waal, Bart Muys, Jan den Ouden, Theo Spek - Terug naar het lindewoud

  Wil je als bosbeheerder een hoger biodiversiteit, een aantrekkelijker bos voor recreanten, ontzuring van de bosbodem en verhoging van de bodemvruchtbaarheid? Dan is een andere bomensamenstelling vaak het middel. Dit boek geeft aan hoe het 'linde-effect' werkt,… (E-book)

  Lees meer...
    9,99