Boeken over landbouwgeschiedenis

 • Anne-Marie T.M. Oudejans boeken
  Anne-Marie T.M. Oudejans - Animal Rendering

  Animal Rendering is de internationale term voor de destructie van dode dieren, en heeft een ruimere betekenis dan de Nederlandse term destructie. Het boek is de weerslag van een fascinerende zoektocht naar informatie over een onderwerp waar maar weinig mensen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Margreet Welink boeken
  Margreet Welink - Plattelanders 2

  "Die ene foto van Piet Luyendijk op zijn melkkrukje in de wei fascineert mij. Het doet me denken aan hoe ik als klein jongetje in mijn bed lag en buiten, in het weiland voor het huis, de melkmachine zacht hoorde brommen. Zomertijd. Boer Davelaar molk zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Chantal Bisschop boeken
  Chantal Bisschop - Meer dan boer alleen

  Belangrijke en vernieuwende bijdrage in het onderzoeksgebied New Rural History. Meer dan boer alleen vertelt het verrassende verhaal van de Landelijke Gilden. Deze sociaal-culturele vormingsbeweging voor plattelandsbewoners ontstond na de Tweede Wereldoorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Margreet Welink, Lode Greve boeken
  Margreet Welink, Lode Greve - Plattelanders 3

  Plattelanders Bewoners in een veranderende omgeving Na de grote successen van Plattelanders 1 en Plattelanders 2, samen goed voor ruim 20.000 verkochte exemplaren, nu het langverwachte Plattelanders 3, waarin wederom de sfeer van het onversneden platteland op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • F.H. King boeken
  F.H. King - Vierduizend jaar kringlooplandbouw

  Dit is de vertaling en bewerking van een honderd jaar oud boek over het meest duurzame landbouwsysteem dat de mensheid ooit heeft gekend. Het is het gedetailleerde ooggetuigeverslag van de grondlegger van de Amerikaanse bodemkunde, professor Franklin Hiram… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Leo van Emmerik boeken
  14,95
 • Christa Matthys, Wim Lefebvre boeken
  E-book
  Christa Matthys, Wim Lefebvre - Gids van landbouwarchieven in Belgie, 1795-2000

  De Belgische landbouw onderging de voorbije twee eeuwen grondige transformaties. Hiervan blijven in verschillende archieven sporen bewaard. Toch komen in de agrarische geschiedschrijving slechts een beperkt aantal onderwerpen aan bod. Eén van de redenen… (E-book)

  Lees meer...
  22,00
 • Jan Zadoks boeken
  Jan Zadoks - Crop protection in medieval agriculture

  Mediterranean and West European pre-modern agriculture (agriculture before 1600) was by necessity 'organic agriculture'. Crop protection is part and parcel of this agriculture, with weed control in the forefront.Crop protection is embedded in the medieval… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • M. Ertsen boeken
  E-book
  M. Ertsen - Locales of happiness

  European colonial policies of exploitation and development have always been closely associated with irrigation. In this book, Maurits Ertsen explores how the Dutch realized their irrigation efforts in their most important colony the Netherlands East Indies,… (E-book)

  Lees meer...
  22,50
 • Black shank of tobacco in the former Dutch East Indies, caused by Phytophthora nicotianae

  Jacob van Breda de Haan is known as the author of the name Phytophthora nicotianae n.sp., the causal agent of 'black shank', an important disease of tobacco. Who was he? Where did he work? What did he publish? He published in Dutch, 1896, in a Dutch colonial… (Luisterboek)

  Lees meer...
  34,95