Boeken over evolutie

 • Frits Lourens boeken
  Frits Lourens - Weten te geloven

  Ik geloof in roze biggen, want ik weet dat ze bestaan. Als God bestaat zou ik dat willen weten. Dan geloof ik in God, zoals ik in roze biggen geloof. Dit boek is een filosofische zoektocht naar het werkelijkheidsbeeld van onze vroegste kindertijd. Dat beeld… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Herman Hümmels boeken
  Herman Hümmels - Zelfhandhaving

  ‘Het bestaan’ begrijpen is een onmogelijke opgave. Maar je kunt er wel een model van maken: je kunt er een mening over hebben. ‘De evolutie’ is zo’n model. In het boek ‘Bestaan begrijpen’ begon de schrijver met het formuleren van wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,38
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - FEITEN & FICTIE

  Als er al een alomvattende opdeling van de werkelijkheid te maken is, dan is het wel in zijn en schijn, ofwel in feit en fictie. Het menselijk denken lijkt ingericht om het ware van het onware te scheiden. Want herkenbaar in de vraag: Is het echt of onecht? Is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,45
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - DE POSITIE VAN WAARDEN IN HET COGNITIEVE SYSTEEM

  Had Nietzsche gelijk toen hij schreef dat alles door het oog van waarden gaat? Wat bedoelde hij met alles? Betekent het dat alle mentale kwaliteiten onderworpen zijn aan waarden? Dat zou inhouden dat de wil, de rede, de rationaliteit, de logica, het geloof,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,03
 • Norbert Peeters, Tessa van Dijk boeken
  Norbert Peeters, Tessa van Dijk - Darwins engelen

  In ‘Darwins engelen’ besteden samenstellers Tessa van Dijk en Norbert Peeters aandacht aan de vrouwelijke wetenschappers die van belang zijn geweest voor het werk van Charles Darwin. Darwin correspondeerde via talloze brieven met de voornaamste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • H.W.J. Ansems boeken
  H.W.J. Ansems - Kosmopolis; de denkende planeet

  Tot nu toe hield de evolutiewetenschap zich vooral bezig met het verleden. Dit boek richt zich op de toekomst. Er is nu al iets heel bijzonders aan de hand met de menselijke soort. De technische vooruitgang is niet te stoppen. Menselijke breinen worden steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Harry Ansems boeken
  Harry Ansems - De Transhumane Mens

  Eerder in de geschiedenis van het bewustzijn op aarde maakten de hominiden een belangrijke evolutionaire sprong voorwaarts door de gebruikmaking van abstracte taalsymbolen. Gelijktijdig met de verbeterde communicatie tussen soortgenoten ontwikkelde zich het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Arendo Joustra boeken
  Arendo Joustra - Evolutie

  978-90-6882-888-7 Speciale Editie Evolutie Alles wat u moet weten over Darwin, de oorsprong van de mens en het creationisme De inzichten uit de evolutiekennis beïnvloeden alle aspecten van ons denken. Want evolutie behelst veel meer dan alleen de theorie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Adam, waar ben je?

  Waren Adam en Eva nu de eerste mensen op aarde? Hadden ze gewoon beiden twee ouders of is Adam door God geformeerd uit het stof van de aarde en Eva uit zijn zijde? Waren zij de eerste mensen die zondigden en de eerste mensen die stierven? Was er een zondeval… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Marc Boulay, Sébastien Steyer boeken
  Marc Boulay, Sébastien Steyer - Het leven over tien miljoen jaar

  2015, plus 10 miljoen jaar... Zover kijken we vooruit in dit boek. De menselijke soort, Homo Sapiens, is dan van de aardbodem verdwenen, maar het leven niet. De lezer verkent die futuristische fauna en flora in een spannend verhaal dat spectaculair in beeld is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,50
 • Lute Bos boeken
  Lute Bos - Evolutie of hoe alles almaar verandert

  MAARTEN 'T HART: Een uitmuntende inleiding in de evolutietheorie: voor vakgenoten en leken schitterend samengevat! ANDRÉ KLUKHUHN: In onze tijd van voortgaande specialisatie en versnippering van de wetenschappen is Bos? universele kijk op de wereld en zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Rollin Verllinde boeken
  Rollin Verllinde - De natuur ontkleed

  Eindelijk een toegankelijk boek over de complexe natuurlijke relaties in de natuur!"Komen truffels enkel voor in de Périgord? Vossen roven kippen, maar tegelijk hoor je dat erop jagen niets oplost. Hoezo? Minder vossen betekent meer kippen, of niet dan? Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Anne-Marijn Somers, Guy Laurent boeken
  Anne-Marijn Somers, Guy Laurent - Helend groen

  Dit is geen boek over kruiden- of andere geneeskunde, wel over wat de natuur voor jou kan doen puur door haar aanwezigheid, of door je de mogelijkheid te bieden met haar samen te werken. Mensen vergeten soms al te makkelijk dat ze zelf deel uitmaken van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Mark Nelissen boeken
  Mark Nelissen - Eindelijk oud

  In onze westerse samenleving is eeuwig jong het motto. Ouder worden boezemt angst in en oudere mensen worden al te vaak als 'niet meer nuttig' weggezet. Gedragsbioloog Mark Nelissen toont het tegendeel aan. Oma's en opa's zijn er omdat ouderdom evolutionair… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Geerdt Magiels boeken
  Geerdt Magiels - Met Freud en Darwin op de sofa

  Geerdt Magiels vergelijkt het leven en werk van Freud en Darwin. De zoektochten van deze spraakmakende denkers illustreren hoe moeilijk onderzoek is, hoe gemakkelijk we op dwaalsporen terechtkomen, hoe ongemerkt illusies en verzinsels onze kijk op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Adam, waar ben je?

  Waren Adam en Eva nu de eerste mensen op aarde? Hadden ze gewoon beiden twee ouders of is Adam door God geformeerd uit het stof van de aarde en Eva uit zijn zijde? Waren zij de eerste mensen die zondigden en de eerste mensen die stierven? Was er een zondeval… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Menno Schilthuizen boeken
  Menno Schilthuizen - Waarom zijn er zoveel soorten?

  In Waarom zijn er zoveel soorten? verbaast bioloog Menno Schilthuizen zich over de enorme soortenrijkdom van al wat leeft, te beginnen bij zijn eigen achtertuin. Als hij de biodiversiteit in zijn tuin precies zou kennen, hoeveel zou die dan verschillen van die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Matt Ridley boeken
  Matt Ridley - De evolutie van alles

  Als er één hardnekkige mythe over de wereld bestaat, dan is het dat we allemaal aannemen dat wij mensen kunnen plannen hoe de wereld zich ontwikkelt. Matt Ridley betoogt echter dat 'evolutie' het sleutelbegrip is om te kunnen begrijpen hoe en waarom onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Pouwel Slurink boeken
  Pouwel Slurink - Aap zoekt zin

  De meeste biologen, menswetenschappers en filosofen hebben geen moeite met de evolutietheorie. Maar is het echt duidelijk wat de evolutietheorie nu eigenlijk betekent voor onze levensbeschouwing? Daar lopen de interpretaties nogal uiteen. De één probeert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Bertho Bastiaens boeken
  Bertho Bastiaens - Leren leven met jezelf

  Dit boek is een synthese van een 40 jaar lange zoektocht. Wie ben ik? Wie is de mens? Hoe kun je gelukkig worden? We leven nog teveel vanuit vroeger en in de hoop dat het in de toekomst beter zal gaan. Na al die jaren zoeken geloof ik dat de weg om vandaag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,57
 • Agnes van Enkhuizen boeken
  Agnes van Enkhuizen - De parasympathicus

  De auteur Agnes van Enkhuizen toont aan, dat het verhaal van Adam en Eva en de zondeval een symbolisch verhaal is over de evolutie van de mens via de ontwikkeling van het brein. 'De parasympathicus', is een informatief en revolutionair document over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,50
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - De evolutie van het cognitieve vermogen

  De tien belangrijkste nieuwe inzichten in ‘De evolutie van het cognitieve vermogen’ zijn gedistilleerd uit de boeken ‘Cognitieve evolutie deel 1 en 2’. Sommige hoofdstukken zijn integraal overgenomen, andere gecombineerd met diverse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,76
 • R. Fransen boeken
  R. Fransen - Gevormd uit sterrenstof

  Zesduizend jaar, of iets meer. Of dertien komma zeven miljard jaar? Hoe oud is het heelal, de aarde? Het leven? De mens? En hoe verhoudt zich het Bijbelse scheppingsverhaal met de ontstaansmodellen die wetenschappers hebben getracht op te stellen? Alles roept… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Cognitieve evolutie deel 1

  Cognitieve evolutie is een metatheorie over het ontstaan en vorming van het cognitieve vermogen. Deel 1: van zenuwcel tot waardensysteem, beschrijft de 1e en 2e cognitieve stap. Deel 2: beschrijft stap 3: de evolutie van het bewustzijn naar cultuur.Hoe is ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,93
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Cognitieve evolutie 2 Van bewustzijn naar cultuur

  Cognitieve evolutie is een theorie over het ontstaan en vorming van het cognitieve vermogen. In twee omvangrijke delen, van zenuwcel tot cultuur, wordt de evolutie beschreven. Deel 2 gaat in op het ontstaan van bewustzijn en cultuur.In Cognitieve evolutie Deel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,99