Boeken over dierwetenschappen

 • Dorit Aharon, Frederique Bavelaar boeken
  Dorit Aharon, Frederique Bavelaar - Orthomanuele diergeneeskunde

  Omdat Dorit Aharon op haar spreekuur veel patiënten zag met rugpijn en kreupelheid heeft zij een methode ontwikkeld om tot een nauwkeurige diagnose te kunnen komen. In een aanzienlijk deel van de praktijkgevallen bleken de honden en katten verschoven wervels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,95
 • Johan Boussauw boeken
  Johan Boussauw - De wonderlycke historie van kikkers, padden en salamanders

  Amfibieën hebben altijd al tot de verbeelding gesproken. Vanuit verschillende invalshoeken beschrijft de auteur van dit unieke boek hoe de mens door de eeuwen heen omging met kikkers, padden en salamanders. Volksgeloof, magie, legendes, sprookjes, mythologie,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,25
 • J.H.J.L. Hulsen, Th. Lam boeken
  J.H.J.L. Hulsen, Th. Lam - Uiergezondheid

  De wereld aan uiergezondheidskennis in één praktijkboek.Met een gestructureerde aanpak kan elk melkveebedrijf een uitstekende uiergezondheid bereiken en vasthouden. Het boek Uiergezondheid helpt melkveehouders en hun medewerkers hierbij.Uiergezondheid bevat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,51
 • Jenny De Laet boeken
  Jenny De Laet - Zwaluwen, dapper, frivool en bedreigd

  Een zwaluw maakt de lente niet maar een lente en zomer zonder zwaluwen zou een enorme verarming betekenen. De Boerenzwaluw en de Huiszwaluw zijn oorspronkelijk rotsbewoners die er in de loop van de menselijke evolutie in slaagden om gebruik te maken van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Evert Jan ter Burg boeken
  Evert Jan ter Burg - Derdewereldhonden

  In het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw woonde Evert Jan ter Burg een aantal jaren in Oost-Afrika en raakte daar geïnteresseerd in het gedrag van sociaal levende dieren. Terug in Nederland besloot hij om een aantal honden in kleine… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Henk J. Vlug boeken
  Henk J. Vlug - Handboek grasveldinsecten

  Dit unieke handboek geeft een compleet overzicht van plagen in Europese grasvelden, waarbij niet alleen de insecten worden behandeld, maar ook andere organismen die in grasvelden een rol spelen. Het `Handboek grasveldinsecten is geïllustreerd met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  71,95
 • Bernice Muntz boeken
  Bernice Muntz - De gelukkige cavia

  Na het grote succes van ‘High Five met je konijn’ en ‘Het gelukkige konijn’ komt Bernice Muntz opnieuw met een boek dat onontgonnen terrein beschrijft. Hoe maak je een schuw diertje als de cavia nu echt goed tam? Hoe leer je hem de plas op de bak te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • René Beijersbergen boeken
  René Beijersbergen - Reizen langs de waterkant

  De Dwergstern (Sterna albifrons) is de kleinste sternsoort. De kleine zeevogel met de grijze vleugels, zwarte pet, wit voorhoofd en een gele snavel bewoont de kusten van alle continenten en in Europa van het noorden van Zweden tot aan de Middellandse Zee. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Joop H. Kuchlein, Leo E.J. Bot boeken
  Joop H. Kuchlein, Leo E.J. Bot - Identification Keys to the Microlepidoptera of The Netherlands

  Determineergids voor de kleine vlinders (Microlepidoptera) van Nederland. Beschrijft 1427 soorten en bevat handige sleutels voor het determineren van de families en soorten. De orde van de vlinders wordt vaak verdeeld in grote en kleine vlinders,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Volker Dierschke, Andreas Gminder, Frank Hecker, Wolfgang Hensel, Margot Spohn boeken
  Volker Dierschke, Andreas Gminder, Frank Hecker, Wolfgang Hensel, Margot Spohn - ANWB natuurgids

  ANWB NatuurgidsGa goed voorbereid de natuur in met de nieuwe ANWB Natuurgids! De ANWB Natuurgids is compleet vernieuwd, zowel uiterlijk als de inhoud is helemaal up-to-date. Er is een derde aan dier- en plantensoorten bij gekomen. In de gids staan nu 1024… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • P. Oosterbroek boeken
  P. Oosterbroek - The European Families of the Diptera

  Presenteert een determinatietabel en familiebeschrijvingen van álle 132 in Europa voorkomende families van de muggen en vliegen. Alles over determinatie, biologie en leefwijze. Deze nieuwe determinatietabel maakt het nu mogelijk om ook traditioneel lastige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  65,00
 • Kees Moeliker boeken
  Kees Moeliker - De bilnaad van de teek

  Beesten door de bril van een bevlogen bioloogDe eendenman op zijn best!Puttend uit de actualiteit, talloze tips, eigen scherpe natuurobservaties en zijn rijke archief vol onwaarschijnlijk onderzoek schrijft Kees Moeliker sinds april 2009 de column 'Beest' voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bongers boeken
  Bongers - Nematoden van nederland

  Identificatietabel voor zoetwater- en bodembewonende nematoden van Nederland. Een belangrijk naslag- en determineerwerk voor vakmensen (water, bodem) en niet-specialisten. Nematoden zijn uitstekend geschikt voor het beoordelen van de bodemkwaliteit.Nematoden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • F. Bos boeken
  F. Bos - De dagvlinders van Nederland - Nederlandse fauna dl.7

  Een magistraal vlinderboek! Beschrijft alle 106 soorten dagvlinders van Nederland en laat zien welke eisen de soorten stellen aan het landschap. Per soort alles over herkenning, verspreiding, leefwijze, ecologie, bescherming en beheer. Rijk geïllustreerd met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Eva Meijer boeken
  Eva Meijer - Dierentalen

  Dolfijnen noemen elkaar bij hun naam. Bijen hebben dansjes waarin ze symbolisch informatie doorgeven. Prairiehonden waarschuwen elkaar voor mensen en beschrijven daarbij hun formaat en snelheid, de kleur van hun kleding, objecten die ze bij zich hebben en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • E. de Moor boeken
  E. de Moor - Arabisch voor beginners Deel 1

  Het Arabisch kent ongeveer driehonderd miljoen sprekers en de belangstelling voor deze taal neemt toe. Met Arabisch voor beginners wordt kennis gemaakt met het Arabisch en worden de beginselen zich stap voor stap eigen gemaakt.Arabisch voor beginners - deel 1… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,50
 • De waterkevers van Nederland

  Het standaardwerk voor amateurs en vakmensen. Bevat determinatiesleutels waarmee je alle - meer dan 400 soorten - waterkevers van Nederland snel en betrouwbaar op naam kunt brengen. Inlcusief detailafbeeldingen per soort. - Alle soorten 'echte' waterkevers van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Kees Moeliker boeken
  Kees Moeliker - De eendenman

  Over homoseksuele necrofilie en ander opmerkelijk diergedragOp een mooie dag vloog een eend zich dood tegen de glazen gevel van een natuurhistorisch museum. Gealarmeerd door de harde klap keek conservator Kees Moeliker uit het raam: voor zijn ogen werd de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Bernice Muntz boeken
  Bernice Muntz - High five met je konijn

  ´High Five met je konijn´ van dierentrainster Bernice Muntz is voor iedereen die het beste voorheeft met zijn konijn het boek op het gebied van verzorgen, opvoeden, trainen en spelen. Bernice wil in dit boek haar uitgebreide vakkennis overdragen aan alle… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Kees Moeliker boeken
  Kees Moeliker - De kloten van de mus

  Een zee-egel met een slakkenhuis in de anus, perronspreeuwen die treinen laten vertrekken en strandlopers op straat. Met zijn tweewekelijkse rubriek ‘Beest’ op de Achterpagina van NRC Handelsblad etaleert bioloog Kees Moeliker zijn fascinatie voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • K. van Veluw boeken
  24,95
 • jenny de Laet boeken
  22,95
 • Jenny De Laet boeken
  25,95
 • Kees Moeliker boeken
  E-book
  Kees Moeliker - De eendenman

  Over homoseksuele necrofilie en ander opmerkelijk diergedragOp een mooie dag vloog een eend zich dood tegen de glazen gevel van een natuurhistorisch museum. Gealarmeerd door de harde klap keek conservator Kees Moeliker uit het raam: voor zijn ogen werd de… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Maarten 't Hart boeken
  E-book
  Maarten 't Hart - Ratten

  Weinig dieren worden zo intensief bestreden als ratten. Maar geen enkel ander dier heeft een grotere invloed gehad (en heeft dat nog) op het medische, farmacologische, psychologische en zelfs sociologische denken. Zonder de witte laboratoriumrat is de grote… (E-book)

  Lees meer...
    7,99