Boeken over landbouw

 • Pieter van Mourik, Gerard van der Veen boeken
  Pieter van Mourik, Gerard van der Veen - 100 Hoogtepunten/Highlights 1917 - 2017 - Botanische Tuin Delft/Botanical Garden Delft

  Botanische tuinen tonen hoe groot en uitgebreid het plantenrijk is. Planten zijn van groot belang voor de mens: ze produceren essentiële grondstoff en, zoals voedsel, medicijnen en materialen als hout en vezels. Deze rol is in beginsel duurzaam, want planten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Carl Vandermoere boeken
  Carl Vandermoere - Floral Table Decoration

  Der Floristmeister Carl Vandermore ist einer der bekanntesten Floristen in Belgien und arbeitet sowohl in modernen als auch in klassischen Räumen. Besonders bekannt ist er für seine Tischdekorationen in belgischen Top-Restaurants. In seinem Buch deckt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Luc Vankrunkelsven boeken
  Luc Vankrunkelsven - Oases

  De titel is geïnspireerd op het gedachtegoed van Hannah Arendt, nl. het koppel woestijn en oases. Het is enerzijds een metafoor: we leven in een mentale, monoculturele woestijn, waar we ons best niet aan aanpassen; vandaar de noodzaak van oases van creatief… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Johan Boussauw boeken
  Johan Boussauw - De wonderlycke historie van kikkers, padden en salamanders

  Amfibieën hebben altijd al tot de verbeelding gesproken. Vanuit verschillende invalshoeken beschrijft de auteur van dit unieke boek hoe de mens door de eeuwen heen omging met kikkers, padden en salamanders. Volksgeloof, magie, legendes, sprookjes, mythologie,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Richard Dawkins, Yan Wong boeken
  Richard Dawkins, Yan Wong - Het verhaal van onze voorouder

  Richard Dawkins en Yan Wong nemen ons mee op een opwindende, omgekeerde reis door vier miljard jaar evolutie, van de hedendaagse mens terug naar de microbiële oorsprong van het leven. Naast mensen komen we onderweg ook dieren, planten en bacteriën tegen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Nic van der Knaap boeken
  Nic van der Knaap - Geen leven zonder biodiversiteit

  In dit boek wordt op heldere wijze uitgelegd wat Biodiversiteit is en hoe iedereen kan meehelpen deze te behouden en beschermen. De schrijver is een vooraanstaand deskundige in de veredeling van bloemen en is zeer begaan met het verdwijnen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Ibrahim Abouleish boeken
  Ibrahim Abouleish - Sekem

  In deze autobiografie vertelt Ibrahim Abouleish over zijn succesvolle levensproject, Sekem. In 1977 slaat Ibrahim Abouleish een waterput en plant de eerste bomen in een stuk woestijn. Hier verwezenlijkt hij zijn droom: de woestijn vruchtbaar maken met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Elisabeth Hense, Leonardo van den Berg, Maria van Boxtel boeken
  Elisabeth Hense, Leonardo van den Berg, Maria van Boxtel - Volle oogst

  Volle oogst het verhaal van creatieve tuinders, eigenzinnige boeren, coöperatieve ondernemers en initiatiefrijke burgers die nieuwe voedselketens succesvol neer hebben gezet. Het vertelt hun motivatie en hun aanpak. Zo divers als hun verhalen zijn, de gemene… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Roos van Rijswijk boeken
  Roos van Rijswijk - Nog groener! Duurzaam door je studententijd

  Alles kan groener! En dat vaak ook nog eens simpel en creatief! Dit boekje is een verrassend veelzijdige snelcursus duurzaamheid voor de beslissers en opiniemakers van de toekomst - de studenten van nu. Want ook met weinig geld valt er veel te doen, op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Cor Conijn boeken
  Cor Conijn - Tulpenziekten

  'Een probleem oplossen begint bij het herkennen ervan'Tulpenziekten is geschreven voor iedereen die met tulpen werkt om snel en gemakkelijk afwijkingen te herkennen. Heldere foto's en compacte teksten geven een snel inzicht in schadebeelden, oorzaken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,90
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Een groen verleden 2.0

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Mark Nelissen boeken
  Mark Nelissen - Eindelijk oud

  In onze westerse samenleving is eeuwig jong het motto. Ouder worden boezemt angst in en oudere mensen worden al te vaak als 'niet meer nuttig' weggezet. Gedragsbioloog Mark Nelissen toont het tegendeel aan. Oma's en opa's zijn er omdat ouderdom evolutionair… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Arnold Grosscurt boeken
  Arnold Grosscurt - Plantengallen - gallenboek

  "Plantengallen" geeft informatie over de geschiedenis, biologie en ecologie van gallen en over de planten waarop ze voorkomen. Het boek bevat uitgebreide fotodocumentatie over 400 soorten gallen, veroorzaakt door aaltjes, bacteriën, bladluizen, bladvlooien,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Chantal Bisschop boeken
  Chantal Bisschop - Meer dan boer alleen

  Belangrijke en vernieuwende bijdrage in het onderzoeksgebied New Rural History. Meer dan boer alleen vertelt het verrassende verhaal van de Landelijke Gilden. Deze sociaal-culturele vormingsbeweging voor plattelandsbewoners ontstond na de Tweede Wereldoorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Edith Borghuis boeken
  Edith Borghuis - Lineair- en Circulair denken

  Dit is het 2e boek in een 3-luik over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de maatschappij, de oorzaken, gevolgen en oplossingen. Het geeft inzicht in de diversiteit van het denken van de mens, de diversiteit van intelligentie van de mens en de diverse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Eric Brinckmann, G.J. Baaijens, Peter Dauvellier, Peter van der Molen boeken
  Eric Brinckmann, G.J. Baaijens, Peter Dauvellier, Peter van der Molen - Stromend landschap - watersystemen en waterbeheer

  Het Nederlandse landschap is altijd in beweging. Het huidige landschap is de uitkomst van geologische processen die al eeuwen geleden plaatsvonden. De auteurs ontvouwen in Stromend landschap de geschiedenis van beken en beekdalen aan de hand van relicten. Zij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Rob van der Ham, Klaas Pors, van Harry Bussel boeken
  Rob van der Ham, Klaas Pors, van Harry Bussel - Welkom in het Landengebied - Doorenbos arboretum

  Van 1927 tot 1957 was Simon Doorenbos directeur van de toenmalige Dienst der Gemeente-plantsoenen van Den Haag. Onder zijn directie werd de aanleg van het Haagse Zuiderpark afgerond. Als directeur en dendroloog -bomenkenner- plantte hij in 1930 de eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Piet Simons, Ton van Schie, Jolanda Holleman boeken
  Piet Simons, Ton van Schie, Jolanda Holleman - Eisignalen

  Eisignalen volgt het ei op zijn reis door alle schakels: van pluimveehouder naar verpakker, verwerker tot aan de consument. Het beschrijft het ontstaan en de unieke samenstelling van het ei. Optimaliseren van eikwaliteit is een van de belangrijkste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,90
 • Henk J. Vlug boeken
  Henk J. Vlug - Handboek grasveldinsecten

  Dit unieke handboek geeft een compleet overzicht van plagen in Europese grasvelden, waarbij niet alleen de insecten worden behandeld, maar ook andere organismen die in grasvelden een rol spelen. Het `Handboek grasveldinsecten is geïllustreerd met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,96
 • Wolfgang Stuppy, Rob Kesseler boeken
  Wolfgang Stuppy, Rob Kesseler - Vruchten

  Vruchten kunnen lekker zijn of giftig, maar zijn vooral het vervoermiddel voor genen van planten. Dit boek brengt de onvoorstelbare diversiteit van vruchten met prachtige detailfoto's in beeld. Ook komen de vindingrijke strategieën aan bod die ze gebruiken om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Luuk Boerema boeken
  Luuk Boerema - Teksten Wet Natuurbescherming c.a.

  Teksten Wet Natuurbescherming bevat de nationale regelgeving ter bescherming van natuurgebieden, dieren plantensoorten en houtopstanden zoals die geldt per 1 maart 2017. Tevens opgenomen de relevante Europese en internationale regelgeving. Om de uitgave… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  57,75
 • Kees Moeliker boeken
  Kees Moeliker - De kloten van de mus

  Een zee-egel met een slakkenhuis in de anus, perronspreeuwen die treinen laten vertrekken en strandlopers op straat. Met zijn tweewekelijkse rubriek ‘Beest’ op de Achterpagina van NRC Handelsblad etaleert bioloog Kees Moeliker zijn fascinatie voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jap Smits, Jinze Noordijk boeken
  Jap Smits, Jinze Noordijk - Heidebeheer - Moderne methoden in een eeuwenoud landschap

  Een complete praktijkgids voor natuurbeheer. Alles over heidebiotopen, effectief heidebeheer en de invloeden op flora en fauna. Actuele kennis uit onderzoek en praktijk nu compleet toegankelijk gemaakt voor natuurbeheerders.Er is veel te doen over heidebeheer.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Margreet Welink, Lode Greve boeken
  Margreet Welink, Lode Greve - Plattelanders 3

  Plattelanders Bewoners in een veranderende omgeving Na de grote successen van Plattelanders 1 en Plattelanders 2, samen goed voor ruim 20.000 verkochte exemplaren, nu het langverwachte Plattelanders 3, waarin wederom de sfeer van het onversneden platteland op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Hebben ezels ook bewustzijn?

  Sommige dieren beschikken over opmerkelijke intelligentie, maar hebben mensapen, dolfijnen, olifanten en zelfs ezels ook bewustzijn? Aan de hand van het boek van Frans de Waal: Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? onderzoeken we in dit essay… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,92