Boeken over landbouw

 • Anne-Marie T.M. Oudejans boeken
  Anne-Marie T.M. Oudejans - Animal Rendering

  Animal Rendering is de internationale term voor de destructie van dode dieren, en heeft een ruimere betekenis dan de Nederlandse term destructie. Het boek is de weerslag van een fascinerende zoektocht naar informatie over een onderwerp waar maar weinig mensen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Sandra van Kampen, Youetta Visser boeken
  Sandra van Kampen, Youetta Visser - Voer - vaart maken met de voedseltransitie

  Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, bio-koeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Leiden zij tot een omslag naar een gezond systeem, zoals de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Ineke Noordhoff boeken
  Ineke Noordhoff - Schaduwkust

  Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe zij als boeren de Waddenzee verdrijven en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee waarover hardnekkige strijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • David Kleijn boeken
  David Kleijn - Bij nader inzien - de waarde van natuur vanuit het perspectief van wilde bestuivers

  Het Institute for Water and Wetland Research (IWWR), van de Radboud Universiteit Nijmegen, wil Victor Westhoff eren met een jaarlijkse naar hem vernoemde lezingenmiddag waarin de actualiteit van het behoud en het beheer van natuur centraal staat. Prof. dr.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • R. Fransen boeken
  R. Fransen - Gevormd uit sterrenstof

  Zesduizend jaar, of iets meer. Of dertien komma zeven miljard jaar? Hoe oud is het heelal, de aarde? Het leven? De mens? En hoe verhoudt zich het Bijbelse scheppingsverhaal met de ontstaansmodellen die wetenschappers hebben getracht op te stellen? Alles roept… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Hans Meek boeken
  Hans Meek - Ecologica

  Er zijn verschillende perspectieven waaruit je de huidige problematiek rond milieu en klimaat kunt beschrijven. Dit boek gebruikt een biologisch-ecologische invalshoek, waarbij de mens is ingebed in ecosystemen en voortgedreven wordt door dezelfde groeidrang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Roos van Rijswijk boeken
  Roos van Rijswijk - Nog groener! Duurzaam door je studententijd

  Alles kan groener! En dat vaak ook nog eens simpel en creatief! Dit boekje is een verrassend veelzijdige snelcursus duurzaamheid voor de beslissers en opiniemakers van de toekomst - de studenten van nu. Want ook met weinig geld valt er veel te doen, op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Pieter van Mourik, Gerard van der Veen boeken
  Pieter van Mourik, Gerard van der Veen - 100 Hoogtepunten/Highlights 1917 - 2017 - Botanische Tuin Delft/Botanical Garden Delft

  Botanische tuinen tonen hoe groot en uitgebreid het plantenrijk is. Planten zijn van groot belang voor de mens: ze produceren essentiële grondstoff en, zoals voedsel, medicijnen en materialen als hout en vezels. Deze rol is in beginsel duurzaam, want planten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Ibrahim Abouleish boeken
  Ibrahim Abouleish - Sekem

  In deze autobiografie vertelt Ibrahim Abouleish over zijn succesvolle levensproject, Sekem. In 1977 slaat Ibrahim Abouleish een waterput en plant de eerste bomen in een stuk woestijn. Hier verwezenlijkt hij zijn droom: de woestijn vruchtbaar maken met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Richard Dawkins, Yan Wong boeken
  Richard Dawkins, Yan Wong - Het verhaal van onze voorouder

  Richard Dawkins en Yan Wong nemen ons mee op een opwindende, omgekeerde reis door vier miljard jaar evolutie, van de hedendaagse mens terug naar de microbiële oorsprong van het leven. Naast mensen komen we onderweg ook dieren, planten en bacteriën tegen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Een groen verleden 2.0

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Arnold Grosscurt boeken
  Arnold Grosscurt - Plantengallen - gallenboek

  "Plantengallen" geeft informatie over de geschiedenis, biologie en ecologie van gallen en over de planten waarop ze voorkomen. Het boek bevat uitgebreide fotodocumentatie over 400 soorten gallen, veroorzaakt door aaltjes, bacteriën, bladluizen, bladvlooien,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Edith Borghuis boeken
  Edith Borghuis - Lineair- en Circulair denken

  Dit is het 2e boek in een 3-luik over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de maatschappij, de oorzaken, gevolgen en oplossingen. Het geeft inzicht in de diversiteit van het denken van de mens, de diversiteit van intelligentie van de mens en de diverse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Geerdt Magiels boeken
  Geerdt Magiels - Met Freud en Darwin op de sofa

  Geerdt Magiels vergelijkt het leven en werk van Freud en Darwin. De zoektochten van deze spraakmakende denkers illustreren hoe moeilijk onderzoek is, hoe gemakkelijk we op dwaalsporen terechtkomen, hoe ongemerkt illusies en verzinsels onze kijk op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Mark Nelissen boeken
  Mark Nelissen - Eindelijk oud

  In onze westerse samenleving is eeuwig jong het motto. Ouder worden boezemt angst in en oudere mensen worden al te vaak als 'niet meer nuttig' weggezet. Gedragsbioloog Mark Nelissen toont het tegendeel aan. Oma's en opa's zijn er omdat ouderdom evolutionair… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Margreet Welink, Lode Greve boeken
  Margreet Welink, Lode Greve - Plattelanders 3

  Plattelanders Bewoners in een veranderende omgeving Na de grote successen van Plattelanders 1 en Plattelanders 2, samen goed voor ruim 20.000 verkochte exemplaren, nu het langverwachte Plattelanders 3, waarin wederom de sfeer van het onversneden platteland op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Luuk Boerema boeken
  Luuk Boerema - Teksten Wet Natuurbescherming c.a.

  Teksten Wet Natuurbescherming bevat de nationale regelgeving ter bescherming van natuurgebieden, dieren plantensoorten en houtopstanden zoals die geldt per 1 maart 2017. Tevens opgenomen de relevante Europese en internationale regelgeving. Om de uitgave… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  60,64
 • Jap Smits, Jinze Noordijk boeken
  Jap Smits, Jinze Noordijk - Heidebeheer - Moderne methoden in een eeuwenoud landschap

  Een complete praktijkgids voor natuurbeheer. Alles over heidebiotopen, effectief heidebeheer en de invloeden op flora en fauna. Actuele kennis uit onderzoek en praktijk nu compleet toegankelijk gemaakt voor natuurbeheerders.Er is veel te doen over heidebeheer.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Cor Conijn boeken
  Cor Conijn - Tulpenziekten

  'Een probleem oplossen begint bij het herkennen ervan'Tulpenziekten is geschreven voor iedereen die met tulpen werkt om snel en gemakkelijk afwijkingen te herkennen. Heldere foto's en compacte teksten geven een snel inzicht in schadebeelden, oorzaken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,90
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Hebben ezels ook bewustzijn?

  Sommige dieren beschikken over opmerkelijke intelligentie, maar hebben mensapen, dolfijnen, olifanten en zelfs ezels ook bewustzijn? Aan de hand van het boek van Frans de Waal: Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? onderzoeken we in dit essay… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,92
 • C. Koopmans boeken
  C. Koopmans - Bodemsignalen

  Aan het gewas kunt u de kwaliteit van uw bodem aflezenAgrariërs letten vooral op hun gewassen. Maar juist ónder het maaiveld gebeurt het: een gewas is slechts een afspiegeling van de bodemgezondheid. Bodembeheer is dus minstens zo belangrijk als de zorg voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • J.H.J.L. Hulsen, Th. Lam boeken
  J.H.J.L. Hulsen, Th. Lam - Koesignalen Uiergezondheid

  De wereld aan uiergezondheidskennis in één praktijkboek.Met een gestructureerde aanpak kan elk melkveebedrijf een uitstekende uiergezondheid bereiken en vasthouden. Het boek Uiergezondheid helpt melkveehouders en hun medewerkers hierbij.Uiergezondheid bevat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Jurgen Maassen, H. Dodde, Koos in 't Hout boeken
  Jurgen Maassen, H. Dodde, Koos in 't Hout - Suikerbietsignalen

  Suikerbietsignalen, praktijkgids voor een optimale suikeropbrengst bevat praktische informatie voor akkerbouwers die het beste willen halen uit bodem en biet. Het boek wordt gemaakt door Roodbont in samenwerking met IRS. Suikerbietsignalen is opgezet volgens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • C. Bertram, E. de Jong boeken
  C. Bertram, E. de Jong - Onzichtbaar werk

  Michael van Gessel (1948) heeft zich de afgelopen drie decennia bewezen als landschapsarchitect met een bijzonder talent. Zijn werk is zeer gevarieerd van aard en omvat een brede typologie die reikt van privétuinen tot stedenbouwkundig werk. Zo bepaalde hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • W.M. Docters van Leeuwen boeken
  W.M. Docters van Leeuwen - Gallenboek - plantengallen herkennen

  Veel planten hebben te maken met belagers, zoals galwespen, schimmels en aaltjes. Deze kunnen allerlei bizarre vergroeiingen veroorzaken. Dit boek brengt alle soorten plantengallen in beeld. Een grondige determinatiegids en een boeiend naslagwerk.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95