Boeken over landbouw

 • Roelke Posthumus boeken
  Roelke Posthumus - Heibel in de polder

  Het lijkt misschien alsof er in Nederland meer beschermde natuur bij komt, maar ondertussen staat de biodiversiteit op ons platteland ernstig onder druk. Wat te denken van de Oostvaardersplassen? In het enige stukje Nederlandse wildernis dat we hebben vindt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Dorit Aharon, Frederique Bavelaar boeken
  Dorit Aharon, Frederique Bavelaar - Orthomanuele diergeneeskunde

  Omdat Dorit Aharon op haar spreekuur veel patiënten zag met rugpijn en kreupelheid heeft zij een methode ontwikkeld om tot een nauwkeurige diagnose te kunnen komen. In een aanzienlijk deel van de praktijkgevallen bleken de honden en katten verschoven wervels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,95
 • Jean Martin Fortier boeken
  Jean Martin Fortier - Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij

  Jean-Martin Fortier is een gedreven tuinder en met hart en ziel verbonden aan zijn tuinderij. Zijn energieke, nieuwsgierige en inventieve aard leidt hem naar een succesvolle aanpak. In dit boek deelt hij zijn geheim en laat hij je tot in detail meekijken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Adam, waar ben je?

  Waren Adam en Eva nu de eerste mensen op aarde? Hadden ze gewoon beiden twee ouders of is Adam door God geformeerd uit het stof van de aarde en Eva uit zijn zijde? Waren zij de eerste mensen die zondigden en de eerste mensen die stierven? Was er een zondeval… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Henk Jochemsen boeken
  Henk Jochemsen - Als de tak wil bloeien

  We leven in een wereld waarin nog steeds schrikbarende armoede voorkomt, waarin er meer vluchtelingen zijn dan ooit tevoren en een groeiende stroom van jonge migranten tracht te ontsnappen aan de situatie die zij als hopeloos ervaren. Een wereld waarin grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Contingentie

  De subtitel van dit boek: ‘Waden door een moeras van filosofisch onbehagen’, voorspelt niet veel goeds voor wie stevige grond zoekt voor zekerheden. Maar wie iets beweren wil heeft niets aan willekeur die door elke andere opvatting vervangen kan worden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,47
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Adam, waar ben je?

  Waren Adam en Eva nu de eerste mensen op aarde? Hadden ze gewoon beiden twee ouders of is Adam door God geformeerd uit het stof van de aarde en Eva uit zijn zijde? Waren zij de eerste mensen die zondigden en de eerste mensen die stierven? Was er een zondeval… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Joop Schaminée, John Janssen boeken
  Joop Schaminée, John Janssen - Buigen of barsten

  Over de veerkracht van de natuur in ons land ... Voortdurende veranderingen in het gebruik en beheer van onze omgeving, planologische beslissingen die de wereld om ons heen telkens weer in een nieuw jasje steken, en niet op de laatste plaats het sluipende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • David Kleijn boeken
  David Kleijn - Bij nader inzien

  Het Institute for Water and Wetland Research (IWWR), van de Radboud Universiteit Nijmegen, wil Victor Westhoff eren met een jaarlijkse naar hem vernoemde lezingenmiddag waarin de actualiteit van het behoud en het beheer van natuur centraal staat. Prof. dr.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Menno Schilthuizen boeken
  Menno Schilthuizen - Darwin in de stad

  In Darwin in de stad laat bioloog en hoogleraar Menno Schilthuizen zien hoe verstedelijking de evolutie van de natuur en dieren stuurt. In de toekomst leeft immers driekwart van de mensheid in de stad en gaat verstedelijkte omgeving steeds meer ruimte innemen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Anne-Marie T.M. Oudejans boeken
  Anne-Marie T.M. Oudejans - Animal Rendering

  Animal Rendering is de internationale term voor de destructie van dode dieren, en heeft een ruimere betekenis dan de Nederlandse term destructie. Het boek is de weerslag van een fascinerende zoektocht naar informatie over een onderwerp waar maar weinig mensen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • H.W.J. Ansems boeken
  H.W.J. Ansems - Kosmopolis; de denkende planeet

  Tot nu toe hield de evolutiewetenschap zich vooral bezig met het verleden. Dit boek richt zich op de toekomst. Er is nu al iets heel bijzonders aan de hand met de menselijke soort. De technische vooruitgang is niet te stoppen. Menselijke breinen worden steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • B. van Mierlo, B. Regeer, M. van Amstel boeken
  B. van Mierlo, B. Regeer, M. van Amstel - Reflexieve monitoring in actie

  Dit is een handboek voor ambitieuze projecten gericht op duurzame ontwikkeling. Om precies te zijn: voor 'systeeminnovatieprojecten', zo geheten omdat ze tot doel hebben hun economische, politieke en wetenschappelijke omgeving in duurzame richting te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Cor Smit, R. Luinnge boeken
  Cor Smit, R. Luinnge - Praktijkboek Bodemhandhaving

  Dit praktijkboek geschikt voor zowel de ervaren als de minder ervaren handhaver, maar ook voor de manager die zich wil verdiepen in de hoofdlijnen van de bodemhandhaving zodat duidelijk is waarop wordt gelet.Handhaven van de bodemwet- en -regelgeving is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  71,67
 • J.J. Huber boeken
  J.J. Huber - Jachtalmanak 2012-2013

  De Jachtalmanak is een jaarlijks verschijnende uitgave waarinin kort en overzichtelijk bestek alles is terug te vinden watu moet weten over de jacht en het jachtbedrijf.Voor de jager is de Jachtalmanak een rijke bron van informatie.Naast de regels rond wild,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  56,23
 • Harry Ansems boeken
  Harry Ansems - De Transhumane Mens

  Eerder in de geschiedenis van het bewustzijn op aarde maakten de hominiden een belangrijke evolutionaire sprong voorwaarts door de gebruikmaking van abstracte taalsymbolen. Gelijktijdig met de verbeterde communicatie tussen soortgenoten ontwikkelde zich het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Johan Boussauw boeken
  Johan Boussauw - De wonderlycke historie van kikkers, padden en salamanders

  Amfibieën hebben altijd al tot de verbeelding gesproken. Vanuit verschillende invalshoeken beschrijft de auteur van dit unieke boek hoe de mens door de eeuwen heen omging met kikkers, padden en salamanders. Volksgeloof, magie, legendes, sprookjes, mythologie,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Eric Brinckmann, G.J. Baaijens, Peter Dauvellier, Peter van der Molen boeken
  Eric Brinckmann, G.J. Baaijens, Peter Dauvellier, Peter van der Molen - Stromend landschap

  Het Nederlandse landschap is altijd in beweging. Het huidige landschap is de uitkomst van geologische processen die al eeuwen geleden plaatsvonden. De auteurs ontvouwen in Stromend landschap de geschiedenis van beken en beekdalen aan de hand van relicten. Zij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • E. Evertsen boeken
  E. Evertsen - Teksten Wetgeving Dierenwelzijn 2015-2016

  In deze bundel zijn de nationale wettelijke bepalingenmet betrekking tot het welzijn en de bescherming vanindividuele dieren samengebracht. De belangrijkstewetten op dit gebied zijn de Wet dieren, de Wet op dedierproeven en de Flora- en faunawet.Naast deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,45
 • Luuk Boerema boeken
  Luuk Boerema - Teksten Wet Natuurbescherming c.a. 2017

  Teksten Wet Natuurbescherming bevat de nationale regelgeving ter bescherming van natuurgebieden, dieren plantensoorten en houtopstanden zoals die geldt per 1 maart 2017. Tevens opgenomen de relevante Europese en internationale regelgeving. Om de uitgave… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  60,64
 • Carl Vandermoere boeken
  Carl Vandermoere - Floral Table Decoration

  Der Floristmeister Carl Vandermore ist einer der bekanntesten Floristen in Belgien und arbeitet sowohl in modernen als auch in klassischen Räumen. Besonders bekannt ist er für seine Tischdekorationen in belgischen Top-Restaurants. In seinem Buch deckt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Hans Middendorp boeken
  Hans Middendorp - Niet bang voor water?

  De Watersnoodramp van 1953 lijkt misschien lang geleden, maar Nederland heeft een lange historie van watersnoden. Nog in 1995 moesten een kwart miljoen mensen uit de Betuwe worden geëvacueerd. Dit boek vertelt het verhaal van onze strijd tegen het water vanaf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Joanna Yarrow, Caleb Klaces boeken
  Joanna Yarrow, Caleb Klaces - Eco-logisch!

  Plastic tasjes, kernenergie, Co2 footprint... Milieu dilemma's zijn er genoeg.Eco-logisch! is de gids die het makkelijk maakt.Door kleurige infographics wordt elk milieu onderwerp duidelijk gemaakt: van biodiversiteit tot biobrandstoffen, van opwarming van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Eelke Jongejans, Gerard Oostermeijer, Jo Willems boeken
  Eelke Jongejans, Gerard Oostermeijer, Jo Willems - Planten tellen

  Een handige praktijkgids natuurbeheer voor iedereen die meer wil weten over planten inventariseren, monitoring en demografisch onderzoek. Bij 'demografie' denken we eerder aan mensen dan aan planten. Maar ook plantenbiologen doen aan demografie: ze onderzoeken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Bart Nyssen boeken
  Bart Nyssen - Amerikaanse vogelkers

  De Amerikaanse vogelkers is een exotische boomsoort die in ons land actief wordt bestreden. Maar auteurs vinden dat het tijd is voor een herwaardering en een nieuwe aanpak. Dit boek laat zien hoe we deze exoot een plek kunnen geven in het Europese… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95