Boeken over landbouw

 • Jelleke de Nooy-van Tol boeken
  Jelleke de Nooy-van Tol - Niet Normaal!

  Een helder overzicht van de actuele Nederlandse landbouw in haar transitie naar een meer duurzame voedselvoorziening. Met aandacht voor natuur-inclusieve, regeneratieve en kringlooplandbouw, herenboeren, toekomstboeren en bijzondere projecten in provincies en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - DE POSITIE VAN WAARDEN IN HET COGNITIEVE SYSTEEM

  Had Nietzsche gelijk toen hij schreef dat alles door het oog van waarden gaat? Wat bedoelde hij met alles? Betekent het dat alle mentale kwaliteiten onderworpen zijn aan waarden? Dat zou inhouden dat de wil, de rede, de rationaliteit, de logica, het geloof,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,03
 • Martin Crawford boeken
  Martin Crawford - Praktisch Handboek Voedselbossen

  Voedselbostuinieren is een inspirerende manier om eetbare gewassen te verbouwen – waarbij de natuur de kans krijgt om het meeste werk te doen. De groeiwijze van jong, open, natuurlijk bos wordt nagebootst, met een grote diversiteit aan meerjarige gewassen in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Norbert Peeters, Tessa van Dijk boeken
  Norbert Peeters, Tessa van Dijk - Darwins engelen

  In ‘Darwins engelen’ besteden samenstellers Tessa van Dijk en Norbert Peeters aandacht aan de vrouwelijke wetenschappers die van belang zijn geweest voor het werk van Charles Darwin. Darwin correspondeerde via talloze brieven met de voornaamste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Michiel Purmer boeken
  Michiel Purmer - Het landschap bewaard

  Natuurmonumenten is vooral bekend als natuurbeheerder. Minder bekend is dat de vereniging een van de grootste erfgoedbeheerders van Nederland is. In de gebieden van Natuurmonumenten bevindt zich een staalkaart aan typisch Nederlandse landschappen. Ook beheert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Ellen Leussink, Jack Jansen, Hans Nuiver, Roel van Raaij boeken
  Ellen Leussink, Jack Jansen, Hans Nuiver, Roel van Raaij - Van schoolbioloog tot duurzame duizendpoot

  Natuur- en milieueducatie kent een lange traditie. In dit boek brengen vier auteurs die traditie in beeld. Ze verhalen over verleden, heden en toekomst, en reflecteren op bestuur en beleid, inhoud en organisatie. Natuur- en milieueducatie veranderde maar is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Roelke Posthumus boeken
  Roelke Posthumus - Heibel in de polder

  In ‘Heibel in de polder’ onderzoekt Roelke Posthumus, biologe, hoe ons landschap is ontstaan en waarom Nederlanders sommige natuur waardevoller vinden dan andere. Uiteindelijk geeft ze een antwoord op misschien wel de belangrijkste vraag in onze polder:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jean Martin Fortier boeken
  Jean Martin Fortier - Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij

  Jean-Martin Fortier is een gedreven tuinder en met hart en ziel verbonden aan zijn tuinderij. Zijn energieke, nieuwsgierige en inventieve aard leidt hem naar een succesvolle aanpak. In dit boek deelt hij zijn geheim en laat hij je tot in detail meekijken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Dorit Aharon, Frederique Bavelaar boeken
  Dorit Aharon, Frederique Bavelaar - Orthomanuele diergeneeskunde

  Omdat Dorit Aharon op haar spreekuur veel patiënten zag met rugpijn en kreupelheid heeft zij een methode ontwikkeld om tot een nauwkeurige diagnose te kunnen komen. In een aanzienlijk deel van de praktijkgevallen bleken de honden en katten verschoven wervels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,95
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Adam, waar ben je?

  Waren Adam en Eva nu de eerste mensen op aarde? Hadden ze gewoon beiden twee ouders of is Adam door God geformeerd uit het stof van de aarde en Eva uit zijn zijde? Waren zij de eerste mensen die zondigden en de eerste mensen die stierven? Was er een zondeval… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Henk Jochemsen boeken
  Henk Jochemsen - Als de tak wil bloeien

  We leven in een wereld waarin nog steeds schrikbarende armoede voorkomt, waarin er meer vluchtelingen zijn dan ooit tevoren en een groeiende stroom van jonge migranten tracht te ontsnappen aan de situatie die zij als hopeloos ervaren. Een wereld waarin grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Contingentie

  De subtitel van dit boek: ‘Waden door een moeras van filosofisch onbehagen’, voorspelt niet veel goeds voor wie stevige grond zoekt voor zekerheden. Maar wie iets beweren wil heeft niets aan willekeur die door elke andere opvatting vervangen kan worden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,02
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Adam, waar ben je?

  Waren Adam en Eva nu de eerste mensen op aarde? Hadden ze gewoon beiden twee ouders of is Adam door God geformeerd uit het stof van de aarde en Eva uit zijn zijde? Waren zij de eerste mensen die zondigden en de eerste mensen die stierven? Was er een zondeval… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • H.W.J. Ansems boeken
  H.W.J. Ansems - Kosmopolis; de denkende planeet

  Tot nu toe hield de evolutiewetenschap zich vooral bezig met het verleden. Dit boek richt zich op de toekomst. Er is nu al iets heel bijzonders aan de hand met de menselijke soort. De technische vooruitgang is niet te stoppen. Menselijke breinen worden steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • B. van Mierlo, B. Regeer, M. van Amstel boeken
  B. van Mierlo, B. Regeer, M. van Amstel - Reflexieve monitoring in actie

  Dit is een handboek voor ambitieuze projecten gericht op duurzame ontwikkeling. Om precies te zijn: voor 'systeeminnovatieprojecten', zo geheten omdat ze tot doel hebben hun economische, politieke en wetenschappelijke omgeving in duurzame richting te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Cor Smit, R. Luinnge boeken
  Cor Smit, R. Luinnge - Praktijkboek Bodemhandhaving

  Dit praktijkboek geschikt voor zowel de ervaren als de minder ervaren handhaver, maar ook voor de manager die zich wil verdiepen in de hoofdlijnen van de bodemhandhaving zodat duidelijk is waarop wordt gelet.Handhaven van de bodemwet- en -regelgeving is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  71,67
 • J.J. Huber boeken
  J.J. Huber - Jachtalmanak 2012-2013

  De Jachtalmanak is een jaarlijks verschijnende uitgave waarinin kort en overzichtelijk bestek alles is terug te vinden watu moet weten over de jacht en het jachtbedrijf.Voor de jager is de Jachtalmanak een rijke bron van informatie.Naast de regels rond wild,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  56,23
 • Harry Ansems boeken
  Harry Ansems - De Transhumane Mens

  Eerder in de geschiedenis van het bewustzijn op aarde maakten de hominiden een belangrijke evolutionaire sprong voorwaarts door de gebruikmaking van abstracte taalsymbolen. Gelijktijdig met de verbeterde communicatie tussen soortgenoten ontwikkelde zich het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Eric Brinckmann, G.J. Baaijens, Peter Dauvellier, Peter van der Molen boeken
  Eric Brinckmann, G.J. Baaijens, Peter Dauvellier, Peter van der Molen - Stromend landschap

  Het Nederlandse landschap is altijd in beweging. Het huidige landschap is de uitkomst van geologische processen die al eeuwen geleden plaatsvonden. De auteurs ontvouwen in Stromend landschap de geschiedenis van beken en beekdalen aan de hand van relicten. Zij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • E. Evertsen boeken
  E. Evertsen - Teksten Wetgeving Dierenwelzijn 2015-2016

  In deze bundel zijn de nationale wettelijke bepalingenmet betrekking tot het welzijn en de bescherming vanindividuele dieren samengebracht. De belangrijkstewetten op dit gebied zijn de Wet dieren, de Wet op dedierproeven en de Flora- en faunawet.Naast deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,45
 • Luuk Boerema boeken
  Luuk Boerema - Teksten Wet Natuurbescherming c.a. 2017

  Teksten Wet Natuurbescherming bevat de nationale regelgeving ter bescherming van natuurgebieden, dieren plantensoorten en houtopstanden zoals die geldt per 1 maart 2017. Tevens opgenomen de relevante Europese en internationale regelgeving. Om de uitgave… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  60,64
 • Hans Middendorp boeken
  Hans Middendorp - Niet bang voor water?

  De Watersnoodramp van 1953 lijkt misschien lang geleden, maar Nederland heeft een lange historie van watersnoden. Nog in 1995 moesten een kwart miljoen mensen uit de Betuwe worden geëvacueerd. Dit boek vertelt het verhaal van onze strijd tegen het water vanaf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Carl Vandermoere boeken
  Carl Vandermoere - Floral Table Decoration

  Der Floristmeister Carl Vandermore ist einer der bekanntesten Floristen in Belgien und arbeitet sowohl in modernen als auch in klassischen Räumen. Besonders bekannt ist er für seine Tischdekorationen in belgischen Top-Restaurants. In seinem Buch deckt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Chantal Bisschop boeken
  Chantal Bisschop - Meer dan boer alleen

  Belangrijke en vernieuwende bijdrage in het onderzoeksgebied New Rural History. Meer dan boer alleen vertelt het verrassende verhaal van de Landelijke Gilden. Deze sociaal-culturele vormingsbeweging voor plattelandsbewoners ontstond na de Tweede Wereldoorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Arendo Joustra boeken
  Arendo Joustra - Evolutie

  978-90-6882-888-7 Speciale Editie Evolutie Alles wat u moet weten over Darwin, de oorsprong van de mens en het creationisme De inzichten uit de evolutiekennis beïnvloeden alle aspecten van ons denken. Want evolutie behelst veel meer dan alleen de theorie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95