Boeken over landbouw

 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - Contingentie

  De subtitel van dit boek: ‘Waden door een moeras van filosofisch onbehagen’, voorspelt niet veel goeds voor wie stevige grond zoekt voor zekerheden. Maar wie iets beweren wil heeft niets aan willekeur die door elke andere opvatting vervangen kan worden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,47
 • Michiel Roscam Abbing boeken
  Michiel Roscam Abbing - Plastic soup atlas van de wereld

  We profiteren elke dag van de voordelen die plastic ons biedt. Dezelfde eigenschappen die de afgelopen zeventig jaar plastic zo populair hebben gemaakt, blijken echter funest voor ecosystemen. Plastics zijn niet oplosbaar in water en vergaan niet. Wat plastic… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Joop Schaminée, John Janssen boeken
  Joop Schaminée, John Janssen - Buigen of Barsten

  Over de veerkracht van de natuur in ons land ... Voortdurende veranderingen in het gebruik en beheer van onze omgeving, planologische beslissingen die de wereld om ons heen telkens weer in een nieuw jasje steken, en niet op de laatste plaats het sluipende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wilma de Rek boeken
  Wilma de Rek - De kleine Darwin

  De kleine Darwin van Wilma de Rek weergeeft in zeer kort bestek het belang van de evolutietheorie van de Britse wetenschapper Charles Darwin. In Over het ontstaan van soorten, gepubliceerd in 1859, ontvouwde Darwin zijn baanbrekende ideeën over natuurlijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Adam, waar ben je?

  Waren Adam en Eva nu de eerste mensen op aarde? Hadden ze gewoon beiden twee ouders of is Adam door God geformeerd uit het stof van de aarde en Eva uit zijn zijde? Waren zij de eerste mensen die zondigden en de eerste mensen die stierven? Was er een zondeval… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Anne-Marie T.M. Oudejans boeken
  Anne-Marie T.M. Oudejans - Animal Rendering

  Animal Rendering is de internationale term voor de destructie van dode dieren, en heeft een ruimere betekenis dan de Nederlandse term destructie. Het boek is de weerslag van een fascinerende zoektocht naar informatie over een onderwerp waar maar weinig mensen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Sandra van Kampen, Youetta Visser boeken
  Sandra van Kampen, Youetta Visser - Voer - vaart maken met de voedseltransitie

  Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, bio-koeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Leiden zij tot een omslag naar een gezond systeem, zoals de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Pieter van Mourik, Gerard van der Veen boeken
  Pieter van Mourik, Gerard van der Veen - 100 Hoogtepunten/Highlights 1917 - 2017 - Botanische Tuin Delft/Botanical Garden Delft

  Botanische tuinen tonen hoe groot en uitgebreid het plantenrijk is. Planten zijn van groot belang voor de mens: ze produceren essentiële grondstoff en, zoals voedsel, medicijnen en materialen als hout en vezels. Deze rol is in beginsel duurzaam, want planten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • David Kleijn boeken
  David Kleijn - Bij nader inzien - de waarde van natuur vanuit het perspectief van wilde bestuivers

  Het Institute for Water and Wetland Research (IWWR), van de Radboud Universiteit Nijmegen, wil Victor Westhoff eren met een jaarlijkse naar hem vernoemde lezingenmiddag waarin de actualiteit van het behoud en het beheer van natuur centraal staat. Prof. dr.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • R. Fransen boeken
  R. Fransen - Gevormd uit sterrenstof

  Zesduizend jaar, of iets meer. Of dertien komma zeven miljard jaar? Hoe oud is het heelal, de aarde? Het leven? De mens? En hoe verhoudt zich het Bijbelse scheppingsverhaal met de ontstaansmodellen die wetenschappers hebben getracht op te stellen? Alles roept… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Hans Meek boeken
  Hans Meek - Ecologica

  Er zijn verschillende perspectieven waaruit je de huidige problematiek rond milieu en klimaat kunt beschrijven. Dit boek gebruikt een biologisch-ecologische invalshoek, waarbij de mens is ingebed in ecosystemen en voortgedreven wordt door dezelfde groeidrang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Ibrahim Abouleish boeken
  Ibrahim Abouleish - Sekem

  In deze autobiografie vertelt Ibrahim Abouleish over zijn succesvolle levensproject, Sekem. In 1977 slaat Ibrahim Abouleish een waterput en plant de eerste bomen in een stuk woestijn. Hier verwezenlijkt hij zijn droom: de woestijn vruchtbaar maken met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Richard Dawkins, Yan Wong boeken
  Richard Dawkins, Yan Wong - Het verhaal van onze voorouder

  Richard Dawkins en Yan Wong nemen ons mee op een opwindende, omgekeerde reis door vier miljard jaar evolutie, van de hedendaagse mens terug naar de microbiële oorsprong van het leven. Naast mensen komen we onderweg ook dieren, planten en bacteriën tegen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Geerdt Magiels boeken
  Geerdt Magiels - Met Freud en Darwin op de sofa

  Geerdt Magiels vergelijkt het leven en werk van Freud en Darwin. De zoektochten van deze spraakmakende denkers illustreren hoe moeilijk onderzoek is, hoe gemakkelijk we op dwaalsporen terechtkomen, hoe ongemerkt illusies en verzinsels onze kijk op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Roos van Rijswijk boeken
  Roos van Rijswijk - Nog groener! Duurzaam door je studententijd

  Alles kan groener! En dat vaak ook nog eens simpel en creatief! Dit boekje is een verrassend veelzijdige snelcursus duurzaamheid voor de beslissers en opiniemakers van de toekomst - de studenten van nu. Want ook met weinig geld valt er veel te doen, op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Arnold Grosscurt boeken
  Arnold Grosscurt - Plantengallen - gallenboek

  "Plantengallen" geeft informatie over de geschiedenis, biologie en ecologie van gallen en over de planten waarop ze voorkomen. Het boek bevat uitgebreide fotodocumentatie over 400 soorten gallen, veroorzaakt door aaltjes, bacteriën, bladluizen, bladvlooien,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Een groen verleden 2.0

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Ineke Noordhoff boeken
  Ineke Noordhoff - Schaduwkust

  Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe zij als boeren de Waddenzee verdrijven en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee waarover hardnekkige strijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Edith Borghuis boeken
  Edith Borghuis - Lineair- en Circulair denken

  Dit is het 2e boek in een 3-luik over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de maatschappij, de oorzaken, gevolgen en oplossingen. Het geeft inzicht in de diversiteit van het denken van de mens, de diversiteit van intelligentie van de mens en de diverse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jap Smits, Jinze Noordijk boeken
  Jap Smits, Jinze Noordijk - Heidebeheer - Moderne methoden in een eeuwenoud landschap

  Een complete praktijkgids voor natuurbeheer. Alles over heidebiotopen, effectief heidebeheer en de invloeden op flora en fauna. Actuele kennis uit onderzoek en praktijk nu compleet toegankelijk gemaakt voor natuurbeheerders.Er is veel te doen over heidebeheer.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Cor Conijn boeken
  Cor Conijn - Tulpenziekten

  'Een probleem oplossen begint bij het herkennen ervan'Tulpenziekten is geschreven voor iedereen die met tulpen werkt om snel en gemakkelijk afwijkingen te herkennen. Heldere foto's en compacte teksten geven een snel inzicht in schadebeelden, oorzaken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,90
 • Mark Nelissen boeken
  Mark Nelissen - Eindelijk oud

  In onze westerse samenleving is eeuwig jong het motto. Ouder worden boezemt angst in en oudere mensen worden al te vaak als 'niet meer nuttig' weggezet. Gedragsbioloog Mark Nelissen toont het tegendeel aan. Oma's en opa's zijn er omdat ouderdom evolutionair… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • J.H.J.L. Hulsen, Th. Lam boeken
  J.H.J.L. Hulsen, Th. Lam - Koesignalen Uiergezondheid

  De wereld aan uiergezondheidskennis in één praktijkboek.Met een gestructureerde aanpak kan elk melkveebedrijf een uitstekende uiergezondheid bereiken en vasthouden. Het boek Uiergezondheid helpt melkveehouders en hun medewerkers hierbij.Uiergezondheid bevat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • C. Bertram, E. de Jong boeken
  C. Bertram, E. de Jong - Onzichtbaar werk

  Michael van Gessel (1948) heeft zich de afgelopen drie decennia bewezen als landschapsarchitect met een bijzonder talent. Zijn werk is zeer gevarieerd van aard en omvat een brede typologie die reikt van privétuinen tot stedenbouwkundig werk. Zo bepaalde hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • Jan Hulsen boeken
  Jan Hulsen - Future farming Robotmelken

  Het succes van robotmelken ligt in de stal bij de koeien. Dan praten we over de huisvesting, de voeding, de verzorging en de omgang met het vee. De eerste opgave voor de robotboer is om de koeien met rust te laten. Die moeten gezond zijn, graag krachtvoer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90