Boeken over landbouw

 • Karolien Hupkes, Brenda Beumer boeken
  Karolien Hupkes, Brenda Beumer - Ode aan het vee

  Ode aan het vee Kinderen, maar ook volwassenen, weten tegenwoordig veel te vertellen over de meest exotische dieren. Maar hoe zit het eigenlijk met de kennis over onze 'eigen' boerderijdieren? Heeft een koe boventanden? Kunnen varkens goed zien? Wanneer legt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Perrine Hervé-Gruyer, Charles Hervé-Gruyer boeken
  Perrine Hervé-Gruyer, Charles Hervé-Gruyer - Zaaien met toekomst

  Charles en Perrine Hervé waren beiden geen boer, maar zeeman respectivelijk jurist. Hun passie voor een leven in contact met de natuur en het platteland zette hen op het spoor van permacultuur, microtuinderij wat leidde tot La Ferme du Bec Hellouin in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • T. Higa boeken
  T. Higa - Effectieve micro-organismen

  Een grotere oogst, lekkerder groenten, gezonder vee, een schonere stal, een mooiere tuin, zuiverder water, een betere gezondheid... Dit alles is te bereiken met eenzelfde middel: Effectieve Micro-organismen, kortweg EM genoemd. Het lijkt te mooi om waar te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Roelke Posthumus boeken
  Roelke Posthumus - Heibel in de polder

  In ‘Heibel in de polder’ onderzoekt Roelke Posthumus, biologe, hoe ons landschap is ontstaan en waarom Nederlanders sommige natuur waardevoller vinden dan andere. Uiteindelijk geeft ze een antwoord op misschien wel de belangrijkste vraag in onze polder:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - FEITEN & FICTIE

  Als er al een alomvattende opdeling van de werkelijkheid te maken is, dan is het wel in zijn en schijn, ofwel in feit en fictie. Het menselijk denken lijkt ingericht om het ware van het onware te scheiden. Want herkenbaar in de vraag: Is het echt of onecht? Is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,45
 • Jelleke de Nooy-van Tol boeken
  Jelleke de Nooy-van Tol - Niet Normaal!

  Een helder overzicht van de actuele Nederlandse landbouw in haar transitie naar een meer duurzame voedselvoorziening. Met aandacht voor natuur-inclusieve, regeneratieve en kringlooplandbouw, herenboeren, toekomstboeren en bijzondere projecten in provincies en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Dorit Aharon, Frederique Bavelaar boeken
  Dorit Aharon, Frederique Bavelaar - Orthomanuele diergeneeskunde

  Omdat Dorit Aharon op haar spreekuur veel patiënten zag met rugpijn en kreupelheid heeft zij een methode ontwikkeld om tot een nauwkeurige diagnose te kunnen komen. In een aanzienlijk deel van de praktijkgevallen bleken de honden en katten verschoven wervels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,95
 • Sylvo Thijsen, Marc van den Tweel boeken
  Sylvo Thijsen, Marc van den Tweel - Twee routes, één bestemming

  20de Westhofflezing. In deze publicatie zijn de voordrachten van de twintigste Victor Westhoff lezingenmiddag gebundeld: een inleiding van prof. dr. Joop Schaminée, de Victor Westhoff lezingen van Sylvo Thijsen, algemeen directeur Staatsbosbeheer en Marc van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Ellen Leussink, Jack Jansen, Hans Nuiver, Roel van Raaij boeken
  Ellen Leussink, Jack Jansen, Hans Nuiver, Roel van Raaij - Van schoolbioloog tot duurzame duizendpoot

  Natuur- en milieueducatie kent een lange traditie. In dit boek brengen vier auteurs die traditie in beeld. Ze verhalen over verleden, heden en toekomst, en reflecteren op bestuur en beleid, inhoud en organisatie. Natuur- en milieueducatie veranderde maar is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Alias Pyrrho boeken
  Alias Pyrrho - DE POSITIE VAN WAARDEN IN HET COGNITIEVE SYSTEEM

  Had Nietzsche gelijk toen hij schreef dat alles door het oog van waarden gaat? Wat bedoelde hij met alles? Betekent het dat alle mentale kwaliteiten onderworpen zijn aan waarden? Dat zou inhouden dat de wil, de rede, de rationaliteit, de logica, het geloof,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,03
 • Martin Crawford boeken
  Martin Crawford - Praktisch Handboek Voedselbossen

  ‘De vertaling van dit complete en praktische standaardwerk komt als geroepen. Het aantal voedselbosbouwers in Nederland groeit in rap tempo! Dagelijks krijgen wij vragen als ‘We hebben een stuk land van 1 hectare en willen een voedselbos aanleggen, waar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Jantien de Boer boeken
  Jantien de Boer - Landschapspijn

  ‘Landschapspijn’ van Jantien de Boer gaat over het huidige boerenland, waar kleuren vervagen en geluiden wegsterven in het moderne land van zuivel, vlees en turbogras. Burgers maken zich grote zorgen over de teloorgang van bloemen, planten, vogels en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Michiel Purmer boeken
  Michiel Purmer - Het landschap bewaard

  Natuurmonumenten is vooral bekend als natuurbeheerder. Minder bekend is dat de vereniging een van de grootste erfgoedbeheerders van Nederland is. In de gebieden van Natuurmonumenten bevindt zich een staalkaart aan typisch Nederlandse landschappen. Ook beheert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • René Nauta, Beke Olbers boeken
  René Nauta, Beke Olbers - Handboek Bushcraft

  Het eerste Nederlandstalige ‘Bushcraft Handboek' is zowel geschikt voor beginners als ervaren buitenmensen. Dit handzame werk bespreekt alle basisvaardigheden: vuur maken, een onderkomen bouwen, water zuiveren, maar ook bruikbare informatie over welke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Norbert Peeters, Tessa van Dijk boeken
  Norbert Peeters, Tessa van Dijk - Darwins engelen

  In ‘Darwins engelen’ besteden samenstellers Tessa van Dijk en Norbert Peeters aandacht aan de vrouwelijke wetenschappers die van belang zijn geweest voor het werk van Charles Darwin. Darwin correspondeerde via talloze brieven met de voornaamste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Henk Jochemsen boeken
  Henk Jochemsen - Als de tak wil bloeien

  We leven in een wereld waarin nog steeds schrikbarende armoede voorkomt, waarin er meer vluchtelingen zijn dan ooit tevoren en een groeiende stroom van jonge migranten tracht te ontsnappen aan de situatie die zij als hopeloos ervaren. Een wereld waarin grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Adam, waar ben je?

  Waren Adam en Eva nu de eerste mensen op aarde? Hadden ze gewoon beiden twee ouders of is Adam door God geformeerd uit het stof van de aarde en Eva uit zijn zijde? Waren zij de eerste mensen die zondigden en de eerste mensen die stierven? Was er een zondeval… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Jean Martin Fortier boeken
  Jean Martin Fortier - Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij

  Jean-Martin Fortier is een gedreven tuinder en met hart en ziel verbonden aan zijn tuinderij. Zijn energieke, nieuwsgierige en inventieve aard leidt hem naar een succesvolle aanpak. In dit boek deelt hij zijn geheim en laat hij je tot in detail meekijken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Luuk Boerema boeken
  Luuk Boerema - Teksten Wet Natuurbescherming c.a. 2017

  Teksten Wet Natuurbescherming bevat de nationale regelgeving ter bescherming van natuurgebieden, dieren plantensoorten en houtopstanden zoals die geldt per 1 maart 2017. Tevens opgenomen de relevante Europese en internationale regelgeving. Om de uitgave… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  60,64
 • H.W.J. Ansems boeken
  H.W.J. Ansems - Kosmopolis; de denkende planeet

  Tot nu toe hield de evolutiewetenschap zich vooral bezig met het verleden. Dit boek richt zich op de toekomst. Er is nu al iets heel bijzonders aan de hand met de menselijke soort. De technische vooruitgang is niet te stoppen. Menselijke breinen worden steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • B. van Mierlo, B. Regeer, M. van Amstel boeken
  B. van Mierlo, B. Regeer, M. van Amstel - Reflexieve monitoring in actie

  Dit is een handboek voor ambitieuze projecten gericht op duurzame ontwikkeling. Om precies te zijn: voor 'systeeminnovatieprojecten', zo geheten omdat ze tot doel hebben hun economische, politieke en wetenschappelijke omgeving in duurzame richting te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Harry Ansems boeken
  Harry Ansems - De Transhumane Mens

  Eerder in de geschiedenis van het bewustzijn op aarde maakten de hominiden een belangrijke evolutionaire sprong voorwaarts door de gebruikmaking van abstracte taalsymbolen. Gelijktijdig met de verbeterde communicatie tussen soortgenoten ontwikkelde zich het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Anne-Marijn Somers, Guy Laurent boeken
  Anne-Marijn Somers, Guy Laurent - Helend groen

  Dit is geen boek over kruiden- of andere geneeskunde, wel over wat de natuur voor jou kan doen puur door haar aanwezigheid, of door je de mogelijkheid te bieden met haar samen te werken. Mensen vergeten soms al te makkelijk dat ze zelf deel uitmaken van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Chantal Bisschop boeken
  Chantal Bisschop - Meer dan boer alleen

  Belangrijke en vernieuwende bijdrage in het onderzoeksgebied New Rural History. Meer dan boer alleen vertelt het verrassende verhaal van de Landelijke Gilden. Deze sociaal-culturele vormingsbeweging voor plattelandsbewoners ontstond na de Tweede Wereldoorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Arendo Joustra boeken
  Arendo Joustra - Evolutie

  978-90-6882-888-7 Speciale Editie Evolutie Alles wat u moet weten over Darwin, de oorsprong van de mens en het creationisme De inzichten uit de evolutiekennis beïnvloeden alle aspecten van ons denken. Want evolutie behelst veel meer dan alleen de theorie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95