Boeken over vormgeving en design

 • Roel Stavorinus boeken
  Roel Stavorinus - Logo x LogoII

  In Logo × Logo 2 geven 66 grafisch ontwerpers een antwoord op de vraag: wat is jouw favoriete logo? Op de linkerpagina zie je het logo dat ze zelf hebben ontworpen. Rechts het logo van een collega. In de begeleidende teksten geven zij zelf een toelichting op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Kees van Schoten boeken
  Kees van Schoten - Het interieurboek

  Alles over het interieur in één leerboek: technieken, stijl, kleur, materiaal. Het Interieurboek voorziet in de grote behoefte aan een betrouwbaar en actueel leerboek in het Nederlands. Het boek is gemaakt door Kees van Schoten (1958), ruim 25 jaar werkzaam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Jeroen van den Eijnde, Hans Ansems boeken
  Jeroen van den Eijnde, Hans Ansems - De vijf pijlers van design

  Hoe verschillend ontwerpers ook zijn, basiskennis van de vijf belangrijkste thematische pijlers waarop elk product is gebouwd, is onmisbaar: materiaal, constructie, functie, betekenis en markt. Kennis van deze pijlers helpt de ontwerper bij het kritisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,50
 • Lotte Menkman, Joep Sterman, Threes Moolhuysen-Coenders boeken
  Lotte Menkman, Joep Sterman, Threes Moolhuysen-Coenders - Maria Hees

  De monografie Maria Hees. 30 jaar vormgeven toont het oeuvre van een gedreven Nederlandse ontwerpster van (vaak) kleine gebruiksvoorwerpen en objecten. Sinds 1979 is Maria Hees (Bergeijk 1948) werkzaam als zelfstandig producerend ontwerper, en haar sieraden,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Jeroen van den Eijnde, Jorn Konijn, Marie-Leen Ryckaert boeken
  Jeroen van den Eijnde, Jorn Konijn, Marie-Leen Ryckaert - Composing the new carpet

  Ontwerpers kunnen de wereld niet in hun eentje veranderen, maar als visionaire veldwerkers kunnen ze hiertoe wel de eerste aanzetten geven. Voor 'Composing the New Carpet' daagde Future Makers van ArtEZ hogeschool voor de kunsten ontwerpers en ontwerpstudenten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,35
 • Gerritjan Deunk boeken
  Gerritjan Deunk - No dog signs

  DOG SIGNS is a collection of images of dogs in all shapes and sizes, taken from signs and posters from around the world. The signs featured in this book were made to keep dogs out, welcome them in or warn others of their presence. Over 100 doggie images have… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Kitty De Groot, Francoise Bronner boeken
  Kitty De Groot, Francoise Bronner - Nieuwe werkvormen

  Werken doe je allang niet meer alleen in een gewoon kantoor. De revolutionaire opkomst van digitale technologie heeft de mogelijkheden voor het uitvoeren van kantoorwerk drastisch uitgebreid. Zeker in Nederland heeft dit tot een explosie aan creativiteit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Koen van Vliet, Jozien Wijkhuijs boeken
  Koen van Vliet, Jozien Wijkhuijs - We moeten eens koffie drinken

  'De creatieve industrie'. Het is een industriële mindset, een containerterm, een vorm van erkenning. Het is ook een bezuinigingsmaatregel, of zelfs een schaamlap, een muur van retoriek om het nog iets te laten lijken. Sommige ondernemers voelen zich thuis bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Chip Kidd boeken
  Chip Kidd - Beoordeel dit

  Eerste indrukken zijn alles. Zij bepalen of iets eruit springt, of we iets kopen en hoe we met iets omgaan. Dat geldt in het bijzonder voor design. Design is overal om ons heen en geeft vorm aan onze wereld op een manier die ons meestal ontgaat, tenzij je zelf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Roel Stavorinus boeken
  Roel Stavorinus - Logo x logo

  In Logo x Logo presenteren grafisch ontwerpers het beste logo dat ze ooit ontworpen hebben naast het beste logo van een collega. De logo's met hun toelichtingen leveren interessante combinaties op. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Handboek Mediavormgeving

  Meer dan 190 pagina’s, inclusief werkbestanden en ondersteunende video’s met uitgebreide informatie, opdrachten, tutorials en uitleg over Illustrator, Photoshop, Indesign en interactieve media. Het is samengesteld in samenwerking met docenten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Anne van der Zwaag boeken
  Anne van der Zwaag - Looks good feels good is good

  Social design omvat alle designstromingen die een duurzame leefstijl ondersteunen en alternatieven aandragen voor de huidige sociale en economische systemen. Dit boek verheldert het concept van social design op toegankelijke, interdisciplinaire en visueel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,95
 • Susan Bakx-Pasman boeken
  Susan Bakx-Pasman - De Zeeuwse streekdrachten

  De Zeeuwse streekdrachten keren terug! Niet als kleding die dagelijks ons straatbeeld bepaalt, maar als een onuitputtelijke bron van inspiratie voor een eigentijdse kledingstijl. Dit boek borgt de unieke en specialistische kennis rond het maken van Zeeuwse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Linda Roodenburg boeken
  Linda Roodenburg - Food is Fictie / Food is Fiction

  For English see below -- In supermarkten vechten tienduizenden voedingsproducten dagelijks om onze aandacht. Het is een wonder dat we er schijnbaar moeiteloos in slagen om onze eigen keuzes te maken uit het overweldigende aanbod. Ontwerpers spelen hierbij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • R. Bringhurst boeken
  R. Bringhurst - Grondslagen van de typografie

  Grondslagen van de typografie is een vertaling van Robert Bringhursts wereldwijde bestseller The Elements of Typographic Style (versie 4.1). Een boek voor zowel de professionele vormgever als voor iedereen die te maken heeft met het opmaken van tekst en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Bas van Lier, Billy Nolan boeken
  Bas van Lier, Billy Nolan - What Africa can do for Europe

  Ter gelegenheid van 'What Design Can Do Live Amsterdam 2016', werd 'What Africa Can Do For Europe' uitgegeven. Het boek bevat een selectie van 31 ontwerpprojecten die Afrika veranderen en de wereld inspireren. (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • E.J. Noorman boeken
  E.J. Noorman - Flora Plateel

  Bij de vormgeving in de jaren '50 en '60 van de 20e eeuw kan men niet spreken vaneen bepaalde stijl. Toch waren de interieurs en het huisraad kenmerkend voor deze tijd. Men gebruikte heldere kleuren voor de stoffering en rotan stoelen vierden hoogtij. Ook het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,75
 • Timo de Rijk boeken
  Timo de Rijk - Norm = Vorm

  Norm = Vormover standaardisatie en designAlle keuzen in ons leven lijken individueel, maar de meeste producten om ons heen zijn gestandaardiseerd. En dat is maar goed ook. Door allerlei onderlinge afspraken past een moer op een bout, een afwasmachine in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,85
 • Christian Kieckens boeken
  Christian Kieckens - Pieter de Bruyne 1931-1987

  Pieter De Bruyne (1931-1987), Pionier van het postmoderne is een exclusieve publicatie van het hele oeuvre (catalogue raisonnée) van meubelontwerper en interieurarchitect Pieter De Bruyne, die 25 jaar geleden overleed. Het werk van De Bruyne wordt vanuit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Frederike Huygen boeken
  Frederike Huygen - Jurriaan Schrofer

  Een boek over grafisch ontwerper Jurriaan Schrofer (1926-1990) waarin zijn werk, zijn avontuurlijke carrière en de posities die hij innam in kaart worden gebracht. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Bart Driessen, Tijl Akkermans boeken
  Bart Driessen, Tijl Akkermans - Symboolpolitiek letterproef van mooie woorden

  Symboolpolitiek - letterproef van mooie woorden 37 teksten en gedichten in het lettertype Zinnebeeld Het boek is een letterproef van het nieuwe lettertype Zinnebeeld, ontworpen door de letterontwerpers van Geen Bitter. Maar: geen vorm zonder inhoud. In het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Werner Adriaenssens, Ellinoor Bergvelt, Helen Elands, Marc Dubois boeken
  Werner Adriaenssens, Ellinoor Bergvelt, Helen Elands, Marc Dubois - Design derby

  Wat moeten we ons voorstellen bij een 'Design Derby' tussen Nederland en België van 1815 tot 2015? Is er eigenlijk sprake van een karakteristieke Nederlandse of Belgische identiteit in het design? En hoeveel weten we over elkaars geschiedenis? Precies twee… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Handboek Mediavormgeving

  Handboek Mediavormgeving * Extended version * Deze uitgebreide versie van het Handboek Mediavormgeving geeft jou als toekomstig mediavormgever alle informatie en handvaten om de benodigde kennis en inzichten tot je te nemen. Het is samengesteld in samenwerking… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  79,00
 • Gimeno-Martìnez boeken
  Gimeno-Martìnez - Panorama

  Ter gelegenheid van de tentoonstelling Panorama: A History of Modern Design in Belgium dat in juni 2017 de deuren opent in het Art and Design Atomium Museum in Brussel, verkent dit boek de relatie tussen modern design en de Belgische staat. De ideologie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Koos de Wilt boeken
  Koos de Wilt - Think like an artist, don't act like one

  In dit boek wandelen we de kunstgeschiedenis door om levenslessen te vinden voor ons eigen leven. Van de kunst van de oude Egyptenaren en Grieken tot de abstractie en het conceptuele van nu, met werken van Leonardo, Dürer en Rembrandt, Picasso, Warhol en Ai… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99